• Home
 • /
 • Zakelijke lening
 • /
 • Swishfund Review 2023: Hoe goed en betrouwbaar is deze zakelijke kredietverstrekker?

Ben jij benieuwd naar mogelijkheden van zakelijk lenen bij Swishfund? Dat komt goed uit! Wij hebben namelijk allerlei partijen die zakelijke leningen aanbieden vergeleken met elkaar - en in dit artikel is Swishfund aan de beurt.

Als onderneming kan een zakelijke lening interessant zijn om verschillende redenen, zoals de mogelijkheid tot het kunnen dichten van financiële gaten of juist om te investeren in jouw bedrijf. Maar daar zijn voor partijen die onafhankelijk van banken opereren aardig wat kosten aan verbonden.

Als onderneming is het dus essentieel om die kosten zo laag mogelijk te houden. Is Swishfund een partij waarbij je zo goedkoop mogelijk een zakelijke lening aanvraagt? Wij onderzoeken het voor je! Lees daarom hier onze Swishfund zakelijke lening review en ervaringen!


Swishfund Review in het kort

Belangrijkste informatie Swishfund

Minimale Leenbedrag

€ 3.000

Maximale leenbedrag

€ 1.000.000

Looptijd

3 - 24 maanden (flexibel)

Rente bij Swishfund

1.0% - 2.3%

Jaarcijfers nodig

Nee

Ook zakelijk krediet mogelijk?

Nee

Boetevrij aflossen mogelijk?

Ja

BKR Check?

Ja

Wat we goed vonden aan Swishfund:

 • Door het boetevrij aflossen heb je zelf controle over de looptijd van de lening.
 • Bij Swishfund wordt jouw kredietwaardigheid automatisch gecontroleerd via het MT940-bestand, waardoor je zelf geen jaarcijfers hoeft aan te leveren.
 • Bij Swishfund is het mogelijk om een heel groot bedrag te lenen.
 • Swishfund heeft zeer uitgebreide informatieverstrekking op de website, zodat je als ondernemer niet voor verrassingen komt te staan.

Wat we minder vonden aan Swishfund:

 • De looptijd van maximaal 24 maanden is relatief kort
 • Met een kostenpercentage vanaf 1.0% tot per maand is lenen bij Swishfund aan de hoge kant
 • Het is onduidelijk hoe Swishfund exact bepaalt hoe risicovol jouw aanvraag wordt ingeschat, waardoor je al snel een hoge rente betaalt. 
 • Het is niet mogelijk om flexibel zakelijk krediet aan te vragen bij Swishfund.

Hoe werkt een lening of krediet aanvragen bij Swishfund?

Hoe werkt een zakelijke (kortlopende) lening aanvragen nu precies? Swishfund is een partij waarbij het mogelijk is om een zakelijke lening aan te vragen zonder dat er een bank bij komt kijken. Deze traditionele bedrijfsfinanciering is volgens partijen als Swishfund langzaam en complex - dat moet beter kunnen!

Zakelijk lenen bij Swishfund gaat volgens een bepaald stappenplan. Hoe zakelijk lenen bij Swishfund nu precies in elkaar steekt, leggen we hieronder voor je uit.

Stap 1: Bepaal de hoogte van de lening of krediet

Bij Swishfund is het mogelijk om zelf de hoogte van jouw zakelijke lening te bepalen. Deze zakelijke leningen worden bij Swishfund aangeboden voor bedragen tussen de €3.000 en €1.000.000. Voor zakelijk krediet is dit bedrag lager, want daarbij is het maximaal mogelijk om €500.000 te lenen.

Daarnaast bepaal je zelf de looptijd van de terugbetaling. Bij Swishfund betaal je een lening terug in 3 tot 24 maanden, waarbij je zelf mag bepalen binnen welke termijnen je dat terugbetaalt.

Ook beschrijf je in deze fase het doel van de lening, zodat Swishfund weet waar jouw zakelijk lening voor gebruikt zal worden.

Via deze link word je direct doorgestuurd naar bovenstaand formulier. Via dit formulier vraag je gemakkelijk en binnen enkele minuten een vrijblijvende offerte op voor een zakelijke lening.

Stap 2: Lever je bedrijfsinformatie aan

De volgende stap is dat je bedrijfsinformatie aan Swishfund levert. Er zijn regels gebonden aan zakelijke leningen, waaronder dat je als bedrijf langer dan 1 jaar moet ingeschreven staan bij de KvK.

Daarnaast geef je in de aanvraag een schatting van jouw omzet van de afgelopen 12 maanden. Hierbij wordt er een minimale jaaromzet van €50.000 vereist.

Als laatste geef je aan Swishfund bankgegevens van jouw zakelijke bankrekening. Dat is nodig voor Swishfund om te controleren hoe jouw omzet eruit ziet. Dit doen zij door middel van een MT940-bestand. Dat is overzicht van jouw zakelijke transacties en is voor Swishfund een manier om in te schatten of je als bedrijf kredietwaardig genoeg bent voor het aanvragen van een zakelijke leninge

Stap 3: Swishfund neemt je aanvraag in behandeling

Vervolgens neemt Swishfund jouw zakelijke lening aanvraag in behandeling. Er wordt in dit proces rekening gehouden met jouw huidige bedrijfsprestaties in relatie tot de hoogte van jouw aanvraag. Het kan zo zijn dat Swishfund hier contact opneemt met jou voor verdere vragen.

Zo zal er voordat er een vrijblijvend voorstel wordt gegeven altijd gekeken of jouw aanvraag wel realistisch is. Een aanvraag van €800.000 terwijl jouw omzet €50.000 zal uiteraard worden geweigerd. 

Stap 4: Je aanvraag wordt goedgekeurd of afgekeurd

Als laatste wordt jouw aanvraag goedgekeurd of afgekeurd. Hierbij werkt Swishfund binnen een aantal dagen door jouw aanvraag heen, waarna ze een maandelijkse premie opstellen.

Die maandelijkse premie is namelijk gebaseerd op het risico van jouw bedrijf en het geleende bedrag. Hoe hoger het risico van jouw investering in combinatie met een minimale omzet, hoe groter de kans dat je een hoger rentepercentage betaalt.

Naast de bovenstaande stappen kunnen we ons voorstellen dat je nog wat aanvullende vragen hebt. Wij hebben hieronder de meest voorkomende vragen even op een rijtje gezet.

Hoelang duurt het aanvragen van een zakelijke lening bij Swishfund?

Het aanvragen van een zakelijke lening bij Swishfund duurt een aantal minuten. Je hoeft hier simpelweg een gewenst leenbedrag tussen de €3.000 en €1.000.000 te bepalen, waarna je het doel van jouw zakelijke investering beschrijft.

Vervolgens zal je zakelijke informatie moeten invullen, zoals de bankgegevens van jouw zakeljke rekening, contactinformatie en informatie over de omzet van de afgelopen 12 maanden.

Hoe snel ontvang je je geld bij goedkeuring?

Nadat je een aanvraag hebt ingediend bij Swishfund, wordt jouw aanvraag door Swishfund in behandeling genomen. Je zult je geld bij goedkeuring binnen drie dagen ontvangen.

Mocht je niet in aanmerking komen voor een lening, kan je simpelweg opnieuw proberen om een aanvraag in te dienen.

Hoeveel jaaromzet heb je nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij Swishfund?

Je hebt een minimale jaaromzet van de laatste 12 maanden nodig van €50.000 om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening. Een zakelijke lening aanvragen bij Swishfund is dus het best weggelegd voor een financieel solide bedrijf.


Hoe zit het met de rente en kosten bij Swishfund?

Het lenen bij Swishfund gaat gepaard met twee soorten kosten: de rente en de terugbetaling. Deze kosten worden maandelijks in rekening gebracht via een automatische incasso.

Allereerst is het zo dat de kosten van het terugbetalen simpelweg gebaseerd zijn op jouw leenbedrag en de geselecteerde looptijd. De looptijd bij Swishfund loopt tussen de 3 en 24 maanden, dus een lening van €50.000 die je terugbetaalt in 3 maanden zal per maand natuurlijk een stuk duurder zijn dan een lening die je terugbetaalt in 24 maanden.

Vervolgens wordt er bij Swishfund een rentepercentage tussen de 1% en 2,3% per maand in rekening gebracht. De hoogte van deze rente is weer gebaseerd op het risico van jouw aanvraag. 

Swishfund rente 

We hebben een voorbeeld geplaatst van de kosten van een lening bij Swishfund op basis van een zakelijke lening met de volgende kenmerken:

 • Leenbedrag van 10.000 euro
 • Swishfund Rente van 1% per maand (voorbeeld)
 • 12 maanden looptijd
 • Rekenvoorbeeld Swishfund zakelijke lening kosten

Leenbedrag

Openstaand bedrag

Betaalde rente

€10.000

€10.000 / 12 =

€833,33 per maand

Rentepercentage = 1%

Maand 1

€9166

€9166 * 0.01 = €91,66

Maand 2

€8333

€8333 * 0.01 = €83,33

Maand 3

€7500

€7500 * 0.01 = €75,00

Maand 4

€6666

€6666 * 0.01 = €66,66

Maand 5

€5833

€5833 * 0.01 = €58,33

Maand 6

€5000

€5000 * 0.01 = €50,00

Maand 7

€4166

€4166 * 0.01 = €41,66

Maand 8

€3333

€3333 * 0.01 = €33,33

Maand 9

€2500

€2500 * 0.01 = €25,00

Maand 10

€1666

€1666 * 0.01 = €16,66

Maand 11

€833

€833 * 0.01 = €8,33

Maand 12

€0

€0 * 0.01 = €0

Totaal

€10.000

€549,96


Voor welke doeleinden kan ik lenen?

Swishfund zal er op toezien dat jouw aanvraag wordt ingezet voor zakelijke doeleinden. Dat betekent dat je een zakelijke lening van Swishfund niet voor persoonlijke doeleinden kunt gebruiken.

Hiervoor zijn er door Swishfund regels opgesteld. En die regels zijn weer van invloed op het rentepercentage dat in rekening wordt gebracht. Hieronder hebben we kort een aantal doeleinden op een rijtje gezet die worden geaccepteerd door Swishfund:

Swishfund Doelen

Voorraden

Het investeren in voorraad kan voordelen opleveren voor ondernemers, omdat je zo de kosten naar beneden kunt drukken. Het aanvragen van een financiering voor voorraden is bij Swishfund mogelijk.

Overbrugging

Tijdelijk inkomstenverlies kan voor ondernemers voorkomen. Daarom biedt Swishfund de mogelijkheid om overbrugging van een financieel mindere periode te financieren met behulp van een zakelijke lening.

Apparatuur

Ook voor het investeren in extra apparatuur is het mogelijk om aan te kloppen bij Swishfund, omdat apparatuur op de lange termijn een winstvergroting zou kunnen opleveren. Echter is het voor ondernemers lastig om zo'n grote aankoop te bekostigen. Bij Swishfund is dit mogelijk.

Geen vastgoed

Soms is een uitbreiding van jouw zaak in de vorm van een extra pand of een aanbouw bij kredietverstrekkers mogelijk. Dat is bij Swishfund niet het geval. Je kunt dus geen zakelijke lening aanvragen voor vastgoedgerelateerde investeringen.

Swishfund biedt wel een alternatief in de vorm van een vastgoed financiering. Hierover worden echter andere kosten in rekening gebracht. Je kunt hier meer vinden over de Swishfund vastgoedlening. 


Hoe betrouwbaar is Swishfund? Wat zijn de ervaringen van anderen?

Is Swishfund een betrouwbare partij om een zakelijke lening bij aan te vragen? We zien deze vraag bij deze Swishfund Review veel voorbij komen. In onze persoonlijke mening is Swishfund een betrouwbare partij, maar er zijn wel degelijk kanttekeningen te plaatsen.

Als je als partij zakelijke diensten aanbiedt, geldt er wet- en regelgeving vanuit de Autoriteit Financiële Markten. Echter is het zo dat een AFM-vergunning niet verplicht is voor kredietverstrekkers die zakelijk krediet verstrekken aan een onderneming.

Swishfund FAQ

Swishfund is een redelijk nieuwe verstrekker van zakelijk krediet, dus er zijn nog geen scores op Trustpilot te vinden van deze partij. Wel vinden we een score van 4,3 op Google Reviews. Tegelijkertijd zijn er meerdere berichten van klanten die vanwege slechte communicatie en hoge kosten zich negatief uitspreken tegenover Swishfund.

Dat is deels terecht, want de kosten van Swishfund liggen inderdaad aan de hoge kant. Tegelijkertijd is de berekening van de kosten wel duidelijk opgeschreven, en zou elke onderneming hiervan op de hoogte moeten zijn. 

Swishfund team

Onze Swishfund conclusie

Swishfund zakelijk krediet
 • Meest Geschikt voor: Grote bedragen
 • Leen bedrag: €3.000 - €1.000.000
 • Looptijd: 3-24 maanden
 • BKR toetsing: Nee
 • Jaarcijfers nodig: Nee

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

In deze Swishfund review hebben we verschillende aspecten van deze aanbieder van zakelijk krediet belicht. Zo zijn we de conclusie trekken dat Swishfund een redelijke partij is om een zakelijke lening bij aan te vragen, maar dat er wel kanttekeningen zijn te plaatsen.

Allereerst liggen de kosten voor het laten storten van een lening op een zakelijke bankrekening aan de hoge kant. Zo kan het rentepercentage oplopen tot wel 2,3% per maand.

Daarnaast is de looptijd met 24 maanden relatief kort. Een zeer hoge lening terugbetalen in een periode van 24 maanden, en in de meeste gevallen zelfs korter, laat de kosten flink oplopen. En juist daarover zijn er veel Swishfund klachten.

Tegelijkertijd zijn onze Swishfund ervaringen prima, omdat het aanvraagproces van een zakelijke lening gemakkelijk verloopt, waarbij je binnen enkele minuten een aanvraag kunt indienen.

Al met al is Swishfund dus een partij met duidelijke voor- en nadelen, waarbij boven alles het belangrijk blijft om zelf meerdere aanvragen te doen bij verschillende partijen. Zo kan je zelf het best ontdekken welke partij voor jou het meest interessant kan zijn. 


Swishfund vergelijken met andere aanbieders

Het vergelijken van zakelijke leningen is altijd een slim idee. In de onderstaande tabel is een compleet overzicht te zien met alle verschillende aanbieders van zakelijke leningen in Nederland. Hierdoor kun jij gelijk zien welke zakelijke lening het beste bij jouw situatie past.

Leen bedrag:

€5.000 - €250.000

Rente

Vanaf 1.5%

Looptijd

3-24 maanden

Qeld logo

Leen bedrag:

€1.000 - €200.000

Rente

Vanaf 2.3%

Looptijd

6-18 maanden

Swishfund zakelijk krediet

Leen bedrag:

€3.000 - €1.000.000

Rente

Vanaf 1%

Looptijd

3-24 maanden

 • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Veelgestelde vragen

Is Swishfund betrouwbaar?

Swishfund is technisch gezien een betrouwbare partij, omdat ze aan alle richtlijnen voldoen. De ervaringen van klanten zijn echter negatiever, waarbij voornamelijk wordt ervaren dat de kosten hoog zijn.

Waar kan ik het beste een zakelijke lening afsluiten?

In ons artikel over de beste zakelijke lening hebben wij de beste zakelijke leningen voor je op een rijtje gezet. Elke partij heeft net een andere focus, dus een algemene beste zakelijke kredietverstrekker bestaat helaas niet. Bekijk vooral waarin de kredietverstrekker zich specialiseert.

Hoe kan ik een lening aanvragen bij Swishfund?

Je kunt eenvoudig een zakelijke lening aanvragen bij Swishfund door een gewenst leenbedrag in te vullen en jouw bedrijfsgegevens aan te leveren. Vervolgens neemt Swishfund jouw aanvraag in behandeling en kan je binnen een aantal dagen geld op jouw rekening ontvangen.

Wat kun je zakelijk lenen?

Je kunt zakelijk lenen bij meerdere partijen. In ons artikel over Swishfund hebben we laten zien hoe dit bij Swishfund in elkaar steekt.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>