• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Stratis Verwachting: Wat gaat deze munt de aankomende jaren doen? [2022-2030]

Het Stratis platform maakt het mogelijk voor bedrijven om hun eigen privé-blockchain te ontwikkelen. Ook kunnen zij hier applicaties testen of uitrollen op de publieke Stratis blockchain. Het Stratis platform zorgt er namelijk voor dat bedrijven side-chains kunnen ontwikkelen waarbij zij gebruik kunnen maken van gesloten en openbare blockchains.

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de Stratis coin. We zullen dieper ingaan op de prijsvoorspellingen en de verwachtingen. Hiernaast zullen we uitleggen waarom wij ervan overtuigt zijn dat de coin de komende jaren zal gaan stijgen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Wat is Stratis (STRAX)?

Voordat wij je alles gaan vertellen over de Stratis verwachtingen en prijs voorspellingen, willen wij je eerst wat meer vertellen over de oorsprong van het Stratis project. Het Stratis project is ontwikkeld en opgericht in juli 2016 door Chris Trew. Chris Trew was voor het project een vrijwillig-ontwikkelaar voor het Blitz project en The Viral Exchange. Ook had al meer dan 10 jaar ervaring in de IT-sector.

Het Stratis project heeft als doel om een netwerk uit te rollen welke de kloof tussen blockchains en het bedrijfswereld dichter bij elkaar weet te brengen. Zij zijn hier erg succesvol mee doordat zij de sourcecode van Bitcoin opnieuw hebben geschreven als C# en .NET. Door dit proces te vereenvoudigen hebben zij het voor elkaar gekregen om de blockchain toegankelijker te maken voor bedrijven.

Naast het herschrijven van de Bitcoin sourcecode heeft Stratis zich ook weten te integreren in het Azure platform. Hierdoor is het voor bedrijven mogelijk om in het Azure platform van Microsoft bij Stratis apps en diensten te ontwikkelen en testen. De coin die bij het Stratis project hoort is de STRAX coin (Voorheen de STRAT coin).

In 2016 hield STRATO een ICO waarmee zij de marketing en de ontwikkeling van het Strato-platform mee hebben kunnen financiëren. Een ICO is een 'Initial Coin Offering' wat een soort fondswerving is waarmee zij geld ophalen voor het ontwikkelen en uitbreiden van hun project. Bij de ICO hebben zij 915 Bitcoin weten op te halen wat tegenwoordig een waarde van bijna 50 miljoen zou vertegenwoordigen.

Het Stratis platform is dus een BaaS (Blockchain-as-a-servoce) wat inhoud dat zij bestaan om bedrijven te helpen. Enkele producten en diensten die zij dus aanbieden zijn het lanceren van private sidechains, ontwikkelen en implementeren van slimme contracten en een proof-of-identity-applicatie.

Koers Stratis Crypto

Op zoek naar de actuele koers van Stratis? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van STRAX te zien. Zoals je kunt zien is de coin de afgelopen jaren flink gestegen in waarde en heeft Stratis een mooie groei doorgemaakt.

Historische Koers Stratis

In de grafiek hierboven is de historische koers van de Stratis crypto te zien. De gegevens zijn te zien vanaf begin 2021. De oorzaak hiervan is de swap van STRAT naar STRAX. Hierbij konden coin houders hun STRAT coin inwisselen voor het nieuwe STRAX. STRAT heeft namelijk een bizar hoge all time high gehad maar heeft sinds de instorting van de cryptomunt niet meer de oude koers weten te behalen.

De all time high van STRAT coin werd namelijk op 8 januari 2018 behaald. 1 STRAT coin was toen ongeveer $22,66 dollar waard. Hierna is de koers weer flink ingestort. Dit was een reden voor Stratis om een nieuwe coin uit te geven namelijk de STRAX. In bovenstaande grafiek is dus de waarde van STRAX van het afgelopen jaar te zien. 

Zoals te zien in de bovenstaande grafiek reageert Stratis heel erg op de rest van de crypto markt. Hierdoor is de STRAX waarde erg volatiel en kent het veel pieken en dalen. Over de langere periode laat STRAX wel een stijging zien. Dit komt waarschijnlijk doordat de gehele crypto markt in een opwaartse trend verkeerd.

Momenteel is de waarde van Stratis erg stabiel. Er zijn namelijk geen flinke stijgingen of dalingen van de koers waargenomen. Het vertrouwen in het Stratis project is nog wel erg groot omdat er veel bedrijven actief zijn op het platform. Aangezien Stratis vorige keer de koers stijging van Bitcoin volgde is de verwachting dat dat deze keer weer gebeurt.

Via bovenstaande tabel kun je overigens direct Stratis kopen met iDeal. Je koopt dan via het Bitvavo platform. Dit is onze favoriete broker omdat de handelskosten enorm laag zijn. Vanaf Thinkrich is het mogelijk om zelf cryptocurrency brokers te vergelijken.

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Stratis koers verwachting

Wat is de Stratis verwachting? Hoe ziet de toekomst van de STRAX coin eruit? Wat is de Stratis koers verwachting voor de aankomende jaren? Het zijn lastige vragen waar veel crypto beleggers het antwoord niet op weten. Niemand kan namelijk in de toekomst kijken en zien wat de koers van Stratis gaat doen.

Wij zelf zijn wel positief over de verwachtingen van Stratis. Dit komt doordat de STRAX coin in het verleden al heeft laten zien dat het erg interessant kan zijn voor bedrijven. Ook is het Stratis project een van de weinige projecten die daadwerkelijk andere consumenten en bedrijven helpt. Dit is belangrijk voor het vertrouwen in de munt.

Daarnaast biedt Stratis een heel interessant concept aan wat voordelen heeft ten opzichten van andere blockchains. Doordat het Stratis platform veel toegankelijker is voor bedrijven, is het voor bedrijven aantrekkelijker om zich bij hun aan te sluiten. Elke softwareontwikkelaar heeft namelijk wel eens kennis gemaakt met het .Net framework en de C# programmeertaal.

Ook het proof-of-stake algoritme is een protocol waarmee zij een hoge marktpositie hebben weten te behalen. Proof-of-stake protocollen zijn een stuk energiezuiniger waardoor er minder kosten worden gemaakt en toch sneller transacties kunnen worden geverifieerd. Dit in combinatie met de slimme contracten die ze aanbieden zorgen er voor dat zij een sterke blockchain hebben.

Andere crypto coins:

- Cardano (ADA)
Litecoin

Met al deze voordelen die het Stratis project heeft is de verwachting dat Stratis opnieuw naar een all time high zal erg groot. Hoe lang dit nog gaat duren is niet zeker omdat Stratis volledig afhankelijk is van de rest van de crypto markt.

Stratis prijs voorspelling 2022 – 2028

De toekomst verwachtingen van Stratis zien er goed uit. De voorspelling is daarom ook dat de prijs van Stratis de komende jaren nog een mooie groei zal blijven doormaken. Dit zal niet in een rechte lijn gebeuren maar met verschillende pieken en dalen. Het ideale aankoop moment is daarom lastig te bepalen.

Wat de Stratis koers dus in 2022, 2023 en 2024 gaat doen is nog onbekend, toch zien wij wel veel potentie in de STRAX munt. Het project van Stratis is een sterk project waar bedrijven echt wat aan hebben. De verwachting is daarom ook dat de koerswaarde van de Stratis coin ergens in de komende jaren opnieuw een all time high zal bereiken.

Het dichter bij elkaar brengen van blockchains en bedrijven wordt namelijk steeds belangrijker. Bedrijven kunnen namelijk veel profijt halen bij het hebben van een eigen blockchain en ontwikkelen en testen van applicaties op publieke blockchains.

Maar hoe ziet de Stratis coin verwachting eruit? Hoe ziet de waarde van de prijs er over een aantal jaar uit? Wat gaat Stratis doen in 2030? Het zijn moeilijke vragen waar niemand het exacte antwoord op weet. Wel zijn onze voorspellingen positief en verwachten wij daarom een mooie stijging. Over de langere periode zal de waarde van Stratis dus blijven stijgen. Dit maakt de munt interessant voor long traders. 

Hieronder is de grafiek van de Stratis prijsvoorspellingen te zien. Deze prijsvoorspellingen zien er hoopgevend uit voor de toekomst. De voorspelling is bijvoorbeeld dat Stratis tegen 2025 haar waarde verdubbeld heeft. In 2028 zou de waarde van Stratis al bijna verdrievoudigd zijn. Dit zijn voorspellingen van crypto kenners maar geven geen garantie voor de toekomst. Dit is daarom ook geen financieel advies.

stratis verwachting

Bron: digitalcoinprice.com/

Waarom stijgt Stratis?

Waarom stijgt Stratis eigenlijk? Het is een veel gestelde vraag en om die reden kon dit niet ontbreken in dit artikel. Het Stratis nieuws speelt hier in grote rol in. Zodra STRAX positief in het nieuws is geweest zie je eigenlijk direct een stijging.

Dit komt door het feit dat investeerders vaak besluiten in een cryptomunt te investeren wanneer ze bijvoorbeeld positieve berichten lezen over de munt. Het bijhouden van het Stratis crypto nieuws is dan ook altijd een goed idee omdat je zo op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen rond deze munt.

Eerder schreven wij een stuk content over de beste crypto's van dit moment.

Stratis kopen of niet?

Stratis kopen of niet? Het is een lastige vraag waar ook veel crypto experts het antwoord niet op weten. Voorspellen wat de waarde van Stratis in de toekomst precies gaat doen is lastig. Wel is de verwachting dat de prijs blijft stijgen. Hoeveel hij gaat stijgen en wanneer dat gaat gebeuren is helaas lastig te schatten.

Wij hebben Stratis wel in ons portfolio omdat wij verwachten dat het project de komende jaren nog flink zal blijven groeien. Als de geschiedenis zich herhaalt zal Stratis opnieuw een all time high bereiken die veel hoger ligt dan de vorige. De ondergrens van Stratis is namelijk flink naar boven geschoven. 

Naast Stratis verwachten wij dat ook de algehele crypto markt de komende jaren zal blijven stijgen. De interesse en het vertrouwen in de crypto markt neemt de laatste jaren alleen maar toe. Wij verwachten ook dat deze trend zich in de toekomst blijft doorzetten. Wanneer de gehele crypto markt stijgt, stijgt de waarde van Stratis automatisch mee.

Via onderstaande grafiek kun je direct Stratis coin kopen met iDeal. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>