• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Stellar Verwachting: Wat gaat deze munt de aankomende jaren doen? [2022-2030]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 29/10/2021

Wat is de Stellar Verwachting voor de aankomende jaren? Wat gaat doe koers van XLM de komende jaren doen? Voor antwoorden op deze vragen ben je aan het juiste adres. In dit artikel vertellen we je alles over de Stellar verwachtingen.

Wist je dat Stellar een van de best presenterende alternative coins is van het afgelopen vijf jaar? Stellar heeft hierbij een marktkapitalisatie opgebouwd van meer dan 1 miljard dollar. Stellar is daarom een interessant project waar je zeker even naar wilt kijken. Gelukkig voor jou hebben wij er een artikel over geschreven.

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de prijsvoorspellingen van deze munt. Ook vertellen we je precies waarom wij ervan overtuigt zijn dat deze munt de aankomende jaren nog veel zal gaan stijgen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Wat is Stellar (XLM)?

Voor jou jou alles gaan vertellen over de verwachtingen en voorspellingen van de Stellar, willen wij eerst wat dieper ingaan op de oorsprong van het Stellar project. Wat is Stellar eigenlijk precies en wat is de term Lumen precies?

Stellar is een open-sourcecode protocol wat gedecentraliseerd is. Het doel van dit protocol is om digitale valuta over te dragen naar fiatgeld. Het voordeel wat deze blockchain heeft is dat zij voor snellere transactietijden en lagere transactiekosten zorgen. Hiermee willen zij voornamelijk de internationale betalingen makkelijker en sneller maken.

Het internationale betalingsverkeer neemt de laatste jaren steeds meer toe, om die reden wordt het belang naar lagere kosten en snellere transactietijden alleen maar groter. Stellar is een blockchain dat hierop inspeelt. Het andere voordeel wat Stellar heeft is dat het decentraal is en daarom niet afhankelijk is van een bank of bedrijf. 

Je weet nu dus dat het protocol Stellar heet. De cryptocurrency die op de blockchain wordt verhandeld heet Lumen. Het is belangrijk om deze twee termen uit elkaar te houden. De maximale voorraad van het aantal Lumen wordt geschat op 50 miljoen. Ongeveer de helft zou daarvan al in omloop zijn.

Het bedrijf achter het Stellar protocol is Stellar Development Foundation. Dit is een non-profitorganisatie opgericht door Jed McCaleb. Jed McCaleb is een bekende naam in de crypto wereld omdat hij ook mede oprichter van Ripple is. Het Stellar project is in 2014 ontwikkeld. Onder andere door donaties van Google, BlackRock en een initiële financiering van Stripe, heeft het project een goede start gemaakt.

Koers Stellar

Op zoek naar de actuele koers van Stellar? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van XLM te zien. Zoals je kunt zien heeft de XLM coin tijdens de crypto hype in 2018 een eerste piek laten zien. Vervolgens is dit weer afgezwakt tot er in 2021 opnieuw een crypto hype ontstond. Momenteel is de waarde van XLM nog steeds aan het stijgen en zit er veel potentie in deze munt. Waarom? Lees snel verder!

Historische Koers Stellar

Stellar heeft op 3 januari 2018 zijn hoogtepunt en all time high aangetikt namelijk $0.8755 dollar. De waarde van de XLM coin heeft sindsdien niet meer een all time high bereikt. Tijdens de tweede crypto hype in 2021 is de coin namelijk niet opnieuw naar een hooptepunt gestegen.

Niet heel gek want de all time high was al zo ontzettend hoog op dat moment. De waarde van Lumen was op 5 maart 2015 namelijk maar $0,000476 dollar. Stellar is in een jaar dus explosief gestegen. Stellar is erg afhankelijk van wat de rest van de crypto markt doet. Dit is ook te zien aan de grafiek.

Bij de lancering van Stellar was één Lumen slechts $0,0027 waard. Dit houdt in dat de waarde eerst flink is ingestort voordat hij zijn all time high bereikte. Na de all time high stortte de waarde opnieuw in maar bereikte in 2021 toch weer enkele pieken. Dit laat zien dat de Stellar koers over de langere termijn erg positief is. 

Nu je wat meer weet over de historische koers van de Stellar gaan we verder met de Stellar verwachtingen en voorspellingen. Via bovenstaande tabel kun je overigens direct XLM kopen met iDeal. Je koopt dan via het Bitvavo platform. Dit is onze favoriete broker omdat de handelskosten enorm laag zijn. 

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Stellar koers verwachting

Wat is de Stellar koers verwachting? Wat gaat er met Stellar gebeuren de aankomende jaren? Wat doet Stellar in 2022? De exacte antwoorden op deze vragen kunnen wij helaas niet geven. In de toekomst kijken naar de komende koerswaarden is namelijk niet mogelijk. Wel hebben wij positieve verwachtingen bij het Stellar project.

Waarom wij positieve verwachtingen hebben over het Stellar project is omdat er al veel investeerders achter het project staan. Donaties van Google en BlackRock laten zien dat grote bedrijven vertrouwen hebben in het project. Hoe meer bedrijven en investeerders Stellar weet aan te trekken hoe hoger de koerswaarde zal stijgen.

De aandacht die aan het project wordt gegeven is daarbij ook erg belangrijk. Hoe meer crypto houders investeren in Lumen, hoe positiever de verwachtingen voor Stellar zullen uitpakken. Stellar investeert daarom ook veel in reclame en ontwikkeling van het platform.

Het project zelf heeft ook veel potentie. Door de lagere transactietijden en de goedkopere transacties kunnen zij concurreren tegen veel gebruikte betaalsystemen. Wanneer zij het vertrouwen weten te winnen kunnen zij een goede oplossing bieden bij het makkelijker maken van internationale betalingen.

Stellar prijsvoorspelling 2022 – 2028

De Stellar verwachtingen zijn erg positief. Wij voorspellen daarom ook dat de koerswaarde van Lumen de komende jaren nog flink door zal blijven stijgen. Ook denken wij dat Lumen opnieuw een all time high zal bereiken. De koers van Stellar is erg volatiel waardoor het moeilijk is om op korte termijn voorspellingen te doen.

Wat de Stellar koers in 2022, 2023 en 2024 precies gaat doen is nog onbekend, toch denken wij dat het erg interessant kan zijn naar Stellar als je wilt investeren op de langere termijn. Als de geschiedenis zich blijft herhalen zal de koers van Stellar over de langere periode namelijk blijven stijgen.

Exacte voorspellingen doen is dus erg lastig. Investeren op de korte termijn is daarom ook een moeilijke keuze. Wanneer jij toch graag voor een korte termijn in Stellar wilt investeren is het handig om het Stellar nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Nieuwsberichten kunnen de koers van Stellar namelijk flink beïnvloeden.

Maar hoe ziet de Stellar koers er in 2030 bijvoorbeeld uit? En de aankomende jaren? De koers op de lange termijn ziet er goed uit. De gehele crypto markt is aan het stijgen en bereikt op den duur nieuwe hoogtepunten. Uiteraard zijn er momenten van pieken en dalen maar wanneer er naar de langere termijn gekeken wordt is te zien dat het grote deel van de cryptocurrencies in waarde blijft stijgen.

In de onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat Stellar de verwachting heeft om de komende jaren te gaan stijgen. Of dit ook daadwerkelijk gebeurt is niet zeker omdat de waarde van cryptocurrency afhankelijk is van de hype omtrent crypto. 

Stellar verwachting

Bron: digitalcoinprice.com/

Waarom stijgt Stellar?

Waarom stijgt Stellar eigenlijk? Het is een veelgestelde vraag en om die reden kon dit niet ontbreken in dit artikel. Het Stellar nieuws is belangrijk bij de stijging of daling van Stellar. Wanneer een bedrijf of bekend persoon haar vertrouwen over de munt uitspreekt, is te zien dat de waarde van de coin stijgt.

Dit komt door het feit dat  houders en andere investeerders vaak in een cryptomunt gaan investeren wanneer ze bijvoorbeeld positieve berichten lezen over de munt. Het bijhouden van het Stellar nieuws is dan ook altijd een goed idee omdat je zo op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen rond deze munt.

Stellar kopen of niet?

Stellar kopen of niet? Het is een vraag die lastig te beantwoorden is. Exact weten wat de koers van Stellar gaat doen weten wij namelijk niet. Daarnaast is Stellar afhankelijk van wat de rest van de crypto markt doet wat voordelig maar ook nadelig kan zijn.

Wij hebben Stellar zelf wel in ons portfolio omdat onze verwachtingen en voorspelling erg positief gezind zijn. Ook denken wij dat het Stellar project veel potentie heeft om te groeien de komende jaren. Doordat er al veel investeerders zijn die in het project geloven en er steeds meer bijkomen, verwachten wij dat de koers van Stellar ook zal blijven stijgen.

Ook hebben wij een goed vertrouwen in de algehele crypto markt. Wij denken daarom dat de waarde van alle cyptocurrencies de komende jaren zal blijven stijgen. Hierbij kijken wij voornamelijk naar de langere termijn Crypto's. Stellar is dus zeker een goede optie om in jouw portefeuille te hebben! (Dit is geen financieel advies)

Via onderstaande grafiek kun je direct Stellar kopen met iDeal. Bitvavo is de goedkoopste crypto broker.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>