• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • Stellar Lumens Verwachting: Wat gaat de XLM koers doen? [2023 – 2030]

Wat is de Stellar (XLM) Verwachting voor de aankomende jaren? Wat gaat de koers van XLM de komende jaren doen?

Stellar Lumens is een van de best presenterende altcoins is van het afgelopen vijf jaar. XLM heeft hierbij een marktkapitalisatie opgebouwd van meer dan 1 miljard dollar. Dat is niet niks!

Stellar is daarom een interessant project waar je zeker even naar wilt kijken. Gelukkig voor jou hebben wij er een artikel over geschreven.

Voor antwoorden op deze vragen ben je aan het juiste adres. In dit artikel vertellen we je alles over de XLM Verwachtingen! Meer weten? Ontdek hier de Stellar verwachtingen 2023-2030!

Stellar Lumens nieuws

 • Preferente aandelen zijn aandelen waarvan het dividend eerder wordt uitbetaald (en soms extra dividend) dan bij gewone aandeelhouders
 • Er zijn drie verschillende soorten preferente aandelen, namelijk financieringspreferente aandelen, cumulatief preferente aandelen en beschermingspreferente aandelen.
 • Preferente aandelen zijn geschikt voor beleggers die voor een lager risico willen beleggen in een aandeel, maar wel willen meedelen dividendaandelen.

Stellar verwachting 2023-2030

Wat is de Stellar koersverwachting 2023-2030? En wat gaat er met de Stellar Koers gebeuren de aankomende jaren?

Hoewel het onmogelijk is om de toekomst te voorspellen, kunnen we wel degelijk de Stellar verwachtingen van de komende jaren onder de loep nemen.

De Stellar Lumens verwachting 2030 is gematigd positief. Stellar is een coin die wat later de cryptomarkt betrad, waardoor concurrenten als Ripple populairder zijn gebleken.

Uit analyses blijkt dat de Stellar verwachting neerkomt op de korte termijn op een prijsstijging in 2025 tussen de €0,44 en €0,51.

Op de lange termijn wordt voorspeld dat de prijs zal toenemen in 2023 tussen de €1,38 en €1,47 per XLM.

Ontdek hieronder de Stellar Lumens prijsverwachting 2023 - 2030 en de XLM prijs, op basis van de analyses van DigitalCoinPrice.com! 

Jaar

Minimumprijs

Maximumprijs

2023

€0,13

€0,32

2024

€0,30

€0,37

2025

€0,44

€0,51

2026

€0,54

€0,65

2027

€0,54

€0,65

2028

€0,67

€0,74

2029

€0,95

€1,06

2030

€1,38

€1,47

Deze Stellar Lumens prijsvoorspelling 2023-2030 kent natuurlijk zijn gebreken. Het is lastig om met volledige zekerheid een prijs te voorspellen - de cryptomarkt is immers ontzettend volatiel.

Stellar Lumens is een coin die zich onderscheidt van concurrenten vanwege de snelheid van hun transacties en schaalbaarheid.

Zo kan XLM zo'n 4000 transacties per seconde afhandelen, terwijl Ethereum er maar 15 per seconde kan verwerken. 

Daarnaast is het platform van Stellar een stuk schaalbaarder, waardoor er op veel grotere schaal gebruik gemaakt kan worden van hun technologie. 

Desondanks lijkt XLM een beetje achter te lopen in vergelijking met andere coins. Hieronder zetten we op een rijtje welke factoren invloed hebben op de Stellar Lumens koers verwachting.

Factoren die invloed hebben op de Stellar Lumens koers verwachting

 • XLM zal hun snelle en schaalbare platform in stand moeten houden in het geval dat er meer gebruikers komen.
 • Stellar heeft meer gebruikers nodig om succesvol stand te houden.
 • XLM zal de concurrentiestrijd met Ripple moeten gaan winnen.
 • De cryptomarkt reageert altijd direct op de belangrijkste gebeurtenissen op de cryptomarkt, waardoor de koers volatiel is en blijft.

Wat is Stellar (XLM)?

Voor dit onderdeel willen wij eerst wat dieper ingaan op Stellar-project. Wat is Stellar precies?

Stellar is een open-sourcecode protocol wat gedecentraliseerd is. Het doel van dit protocol is om digitale valuta over te dragen naar 'gewoon' geld, zoals Dollars en Euro's.

De voordelen van Stellar Lumens zijn de snellere transactietijden en lagere transactiekosten dan vergelijkbare coins.. Hiermee willen zij voornamelijk de internationale betalingen makkelijker en sneller maken.

Het internationale betalingsverkeer neemt de laatste jaren steeds meer toe, om die reden wordt het belang naar lagere kosten en snellere transactietijden alleen maar groter.

Stellar is een blockchain dat hierop inspeelt. Het andere voordeel wat Stellar heeft is dat het decentraal is en daarom niet afhankelijk is van een bank of bedrijf. 

Je weet nu dus dat het protocol Stellar heet. De cryptocurrency die op de blockchain wordt verhandeld heet Lumens. Het is belangrijk om deze twee termen uit elkaar te houden.

De maximale voorraad van het aantal Lumens wordt geschat op 50 miljoen. Ongeveer de helft zou daarvan al in omloop zijn, waarbij de andere helft nog in handen is van Stellar.

Het bedrijf achter het Stellar protocol is Stellar Development Foundation. Dit is een non-profitorganisatie opgericht door Jed McCaleb.

Jed McCaleb is een bekende naam in de crypto wereld omdat hij ook medeoprichter van Ripple is. 

 Onder andere door donaties van Google, BlackRock en een initiële financiering van Stripe, heeft het project een goede start gemaakt.


Koers Stellar Lumens (XLM)

Op zoek naar de actuele Stellar Lumens koers? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van XLM te zien. 

Momenteel is de Stellar koers nog steeds in beweging en zit er veel potentie in deze munt. Waarom? Lees snel verder!


Historische Koers Stellar Lumens (XLM)

Bij de lancering van Stellar Lumens in 2017  één XLM slechts €0,002 waard. Kort daarna stroomden de eerste investeringen binnen, waarna de koers een flinke boost kreeg.

XLM heeft op 3 januari 2018 zijn hoogtepunt en all time high aangetikt van €0,59. De waarde van de XLM coin heeft sindsdien niet meer een all-time high bereikt. 

Een tweede hype volgde in 2021, toen XLM weer flink in de lift terecht kwam. Toch werd het hoogtepunt van 2018 niet geëvenaard, maar tikten ze nipt de €0,58 aan. 

Dit is bijzonder, omdat de meeste coins niet eens in de buurt komen van hun all-time high. Stellar Lumens vormt hiermee dus een uitzondering. 

Stellar is in 2018 en 2021 explosief gestegen, waarna de koers weer instortte. Toch is het opvallend dat dit instorten nooit een bodemprijs bereikte, maar dat de prijs toch redelijk stabiel tussen de pieken in bleef schommelen.  

Anno 2023 zit XLM weer in de lift. De koers schommelde rond de €0,08 per XLM, maar steeg in juli alweer naar €0,13 per XLM.

Hierbij lijkt XLM zich toch echt te onderscheiden van de concurrentie, die in dezelfde periode wat meer in de put blijven zitten. 

Al met al is de XLM koers interessante vanwege het feit dat XLM twee pieken hebben laten zien sinds de lancering in 2017, maar ook dat de koers relatief stabiel is gebleven in de tussenperiodes. 

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁


Is 2023 een goed moment om Stellar Lumens (XLM) te kopen?

Stellar kopen of niet? Het is een vraag die lastig te beantwoorden is.

Exact weten wat de koers van Stellar gaat doen weten wij namelijk niet. Daarnaast is Stellar afhankelijk van wat de rest van de crypto markt doet wat voordelig, maar ook nadelig kan zijn.

Er zijn twee argumenten die zwaar wegen in het bepalen of XLM interessant is of niet. 

Allereerst is het zo dat de technologie van XLM in theorie ontzettend waardevol zou kunnen zijn. De transacties verlopen immers sneller dan Ethereum, terwijl Ethereum anno 2023 veel meer gebruikers heeft.

Daarnaast is het zo dat Stellar Lumens zich momenteel in een lastige concurrentiestrijd bevindt, waarbij coins als Ripple simpelweg populairder zijn.

Toch zijn er veel investeerders die in XLM geloven, wat blijkt uit het feit dat de koers tussen de pieken in relatief stabiel blijft. 

Al met al is de Stellar Lumens verwachting positief, maar zal altijd de kanttekening geplaatst moeten worden dat coins als XLM niet per se onderscheidend zijn. 

Zij zijn niet uniek in hun functionaliteiten - Ripple en Ethereum biedt bijvoorbeeld vrijwel exact hetzelfde aan. 

Toch kan Stellar Lumens kopen interessant zijn, omdat de koers zich relatief stabiel heeft gehouden. 


Wat zeggen de experts over Stellar Lumens?

Wat zeggen de experts over de XLM verwachting? Daarin kunnen we eigenlijk heel kort en bondig zijn: de experts zijn positief.

Bekijk hieronder maar eens deze technische analyse van de koers van de afgelopen periode, waaruit blijkt dat er wordt voorspeld dat de koers van XLM in de komende periode in de lift lijkt te zitten.

Bovendien is het bij XLM goed om te bedenken dat deze coin nauw samenhangt met de gehele cryptomarkt. 

In het geval dat de markt in de lift zit, lift XLM mee. Dat is dan ook duidelijk gebleken uit de voorgaande bullruns.

Ook dit wordt door verschillende mensen beargumenteerd in hun technische analyse, zoals je hieronder kunt lezen. 

Al met al hebben we met XLM te maken met een interessante coin, die qua functionaliteiten eigenlijk vergelijkbaar is met Ethereum en Ripple.

De toekomst zal uitwijzen of Stellar Lumens deze concurrentiestrijd zal gaan winnen, of dat ze het onderspit zullen gaan delven. 


Veelgestelde vragen

Kan Stellar (XLM) 1000 euro worden?

In potentie kan elke crypto coin €1000 waard worden, maar vanwege de stevige directe concurrenten Ripple en Ethereum, is de kans voorlopig klein.

Heeft Stellar nog toekomst?

XLM heeft zeker toekomst, omdat in theorie de snelle transactiesnelheid en schaalbaarheid XLM beter is dan andere coins.

Wat gaat Stellar (XLM) doen in 2023?

Naar verwachting zal XLM in 2023 stijgen, omdat het sentiment op de markt positief is. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>