• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Solana Verwachting: Wat gaat deze munt de aankomende jaren doen? [2023-2030]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/01/2023

Ben jij geïnteresseerd in crypto en op zoek naar een nieuwe investering? Dan is de cryptocurrency Solana misschien wel wat voor jou. Solana is een nieuwe generatie blockchain dat in het afgelopen jaar explosief is gestegen. Dit komt doordat zij enkele grote voordelen hebben ten opzichten van hun concurrentie. Hierdoor zijn zij ook een gedegen concurrent van het grote Ethereum platform.

Er zit dus veel potentie in de Solana cryptocurrency. In dit artikel gaan we je alles vertellen over de prijsvoorspellingen van deze munt. Ook vertellen we je precies waarom wij ervan overtuigt zijn dat deze munt de aankomende jaren nog veel zal gaan stijgen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Wat is Solana (SOL)?

Voordat wij je alles gaan vertellen over de verwachtingen rondom Solana willen wij je eerst wat meer informatie geven over de oorsprong van het Solana platform. Solana is een nieuwe generatie blockchain wat enorm veel transacties per seconde kan verwerken. Tegelijkertijd zijn de transactiekosten enorm laag en alsnog heel veilig.

Je bent waarschijnlijk wel bekend met de cryptocurrency Ethereum. Ethereum is momenteel het op een na grootste blockchain platform van het moment. Het Solana project lijkt erg op het Ethereum project, echter biedt de Solana blockchain enkele mooie voordelen ten opzichten van de Ethereum blockchain. Beide platformen bieden een plek voor gedecentraliseerde apps aan.

Zoals eerder benoemd is een voordeel van Solana ten opzichten van Ethereum dat zij meer transacties tegen veel lagere transactiekosten kunnen verwerken. Dit komt doordat Solana gebruik maakt van een proof of stake blockchain. Deze blockchain kan, in tegenstelling tot de proof of work blockchain van Bitcoin, meer computers aan elkaar verbinden om sneller en goedkoper transacties te verwerken.

Naast dat Solana beschikt over de proof of stake blockchain beschikken zij ook over de proof of history blockchain. Bij de proof of work blockchain van Bitcoin worden transacties vastgelegd in hashes. Bij het proof of history systeem van de Solana blockchain worden tijdstempels aan deze hashes gegeven. Hierdoor kunnen transacties bij de Solana blockchain veel sneller gecontroleerd worden.

Het grote schaalbaarheid probleem waar platformen als de Bitcoin en Ethereum blockchain mee kampen heeft Solana dus geen last van. Er wordt namelijk gezegd dat Solana per seconde circa 50.000 transacties kan verwerken tegen gemiddelde transactiekosten van $0,0001 dollar. Maar wat is dan de verwachting voor Solana? Lees snel verder!

Koers Solana Crypto

Op zoek naar de actuele koers van Solana? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van SOL te zien. Zoals je kunt zien is de coin de afgelopen jaren flink gestegen in waarde en heeft Solana een mooie groei doorgemaakt.

Historische Koers Solana 

Het hoogtepunt en de all time high heeft Solana bereikt op 3 november 2021. De marktwaarde van SOL was toen $234 dollar. Dit is bizar hoog als je in gedachte houdt dat de waarde van SOL in januari 2021 slechts $1,5 dollar was. In de grafiek hierboven is ook te zien hoe Solana in een korte tijd explosief is gestegen. Zo zijn zij ook in de top 50 cryptocurrencies gestegen naar een mooie 6e plek.

Door middel van een ICO werd er $25,6 miljoen dollar opgehaald. Beleggers konden in die tijd een SOL coin kopen voor slechts $0,22 dollar. De eerste prijs van SOL die door coinmarketcap genoteerd werd op 11 april 2020 was slechts $0,71 dollar. De waarde van SOL was in die tijd dus nog vrij laag.

Het Solana project was een project dat aan het begin moeilijk van de grond kwam. Halverwege 2021 steeg de waarde van Solana voor het eerst richting de $50 dollar. Deze stijging was al mooi waardoor het vertrouwen in het Solana project groeide. Toch was deze stijging nog niets vergeleken met de stijging rond september. De waarde van Solana is sindsdien in korte tijd bijna verdriedubbelt.

Momenteel is te zien dat de waarde van de Solana coin erg volatiel is, zo stijgt en daalt de waarde in een korte periode flink. Een oorzaak hiervan is de gehele crypto markt die momenteel een flinke groei doormaakt. Dit zorgt er voor dat er dagelijks veel transacties en prijsschommelingen plaatsvinden.

Via bovenstaande tabel kun je overigens direct Solana kopen met iDeal. Je koopt dan via het Bitvavo platform. Dit is de broker die we zelf gebruiken omdat de handelskosten enorm laag zijn. Uiteraard kun je ook kiezen voor een andere cryptobroker.

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Solana koers verwachting

Wat is de Solana koers verwachting voor de toekomst? En hoe zit de Solana verwachting 2030 er precies uit? Het zijn enkele vragen waar wij niet het exacte antwoord op kunnen geven, we hebben immers geen glazenbol. Wel denken wij dat de Solana coin een interessante cryptocurrency is om in de gaten te blijven houden. 

Onze verwachting is daarom ook dat de toekomst van Solana er positief uit ziet. Door de voordelen die Solana heeft met betrekking tot het oplossen van de schaalbaarheidsproblemen, hebben zij een goede concurrentiepositie ten opzichten van platformen zoals Ethereum en Bitcoin. 

Wij zijn er daarom van overtuigd dat Solana opnieuw een all time high zal bereiken. Deze zijn ze namelijk momenteel al aan het pushen. Hoelang deze opwaartse trend doorzet is onbekend, toch denken wij dat op de langere termijn de waarde van Solana door blijft stijgen. Er zullen dus wel nog pieken en dalen komen maar over de langere termijn zal de waarde toch blijven stijgen.

Momenteel verkeert de crypto markt in een bull market wat inhoudt dat de waarde van veel cryptocurrencies een opwaartse trend vertonen. Solana profiteert hier maximaal van doordat de waarde van Solana de afgelopen maanden ontzettend toegenomen is. De voordelen van de Solana blockchain samen met de nieuwe projecten waar zij mee bezig zijn zorgen voor deze snelle stijging. Het vertrouwen neemt hierdoor namelijk ontzettend snel toe.

Hoelang deze opwaartse trend door blijft zetten is onbekend, het is daarom goed om het nieuws omtrent Solana en de gehele cryptomarkt in de gaten te blijven houden. Zo vergroot je jouw kans op een mooi rendement. 

Andere crypto coins:

- Verge
Dogecoin

Solana prijs voorspelling 2023 – 2028

De verwachtingen voor Solana zijn dus erg goed. Onze voorspelling is daarom ook dat Solana opnieuw een hoogtepunt zal bereiken. Dit zal op korte termijn gebeuren, de vraag is alleen wanneer en tot welke hoogte zal hij gaan stijgen? Er zijn verschillende voorspellingen gedaan die verschillende uitkomsten laten zien.

Uit de verschillende prijs voorspellingen die wij bekeken hebben is één ding duidelijk geworden. De prijs van Solana zal de aankomende maanden en jaren blijven stijgen. Dit zal niet geleidelijk gaan maar door middel van pieken en dalen. Wel verwachten wij dat de marktwaarde van Solana de komende jaren een mooie groei zullen door gaan maken.

Maar hoe ziet de Solana koers er in 2030 bijvoorbeeld uit? De komende jaren zal de marktwaarde van Solana nieuwe dieptepunten en hoogtepunten kennen. De verwachting over de langere termijn is daarbij dat de waarde blijft groeien. Dit komt doordat de ondergrens zich naar boven verplaatst waardoor de coin niet opnieuw naar dezelfde ondergrens zal dalen. 

Doordat de ondergrens zich naar boven zal verplaatsen is de kans groot voor Solana dat zij bij een nieuwe bull market opnieuw een all time high zullen bereiken. Solana is dus een cryptocurrency waar je op korte termijn in kan beleggen, maar ook is deze cryptomunt interessant om op de langere termijn in te investeren.

In de onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de Solana coin verwachting heeft om de komende jaren te gaan stijgen. Of dit ook daadwerkelijk gebeurt is niet zeker omdat de waarde van cryptocurrency vaak afhankelijk is van wat de rest van de markt doet.

Solana verwachting

Bron: digitalcoinprice.com/

Waarom stijgt Solana?

Waarom stijgt Solana eigenlijk? Het is een veel gestelde vraag en om die reden kon dit niet ontbreken in dit artikel. Het Solana nieuws speelt hier in grote rol in. Zodra SOL positief in het nieuws is geweest zie je eigenlijk direct een stijging.

Dit komt door het feit dat investeerders vaak besluiten in een cryptomunt te investeren wanneer ze bijvoorbeeld positieve berichten lezen over de munt. Het bijhouden van het Solana crypto nieuws is dan ook altijd een goed idee omdat je zo op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen rond deze munt.

Solana kopen of niet?

Solana kopen of niet? Het is een vraag waar ook grote crypto investeerders het antwoord niet met zekerheid op durven te geven. Dit komt door de volatiliteit van de cryptomarkt. Momenteel verkeert de crypto markt in een bull market. Deze bull market wordt vaak gevolgd door een periode van herstel. Hierbij zullen de koerswaarde afnemen tot er een nieuwe bull market aanbreekt en er nieuwe all time highs bereikt worden.

Is op dit moment Solana kopen handig of niet? Wij hebben Solana wel in ons portfolio zitten omdat wij denken dat de verwachtingen voor Solana erg positief zijn. De komende tijd verwachten wij dat Solana nog in waarde blijven stijgen en ook als langere termijn crypto verwachten wij een constante stijging. De voordelen die de Solana blockchain biedt zal er voor zorgen dat het project steeds interessanter wordt.

Via onderstaande grafiek kun je direct Solana kopen met iDeal.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>