• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • Solana Verwachting: Wat gaat deze munt de aankomende jaren doen? [2023-2030]

Wat is de Solana (SOL) koers verwachting van de komende jaren? Solana is een nieuwe generatie blockchain dat in het afgelopen jaar explosief is gestegen.

Dit komt doordat zij enkele grote voordelen hebben ten opzichten van hun concurrentie. Hierdoor zijn zij ook een gedegen concurrent van het grote Ethereum platform.

Er zit dus veel potentie in de Solana cryptocurrency. Hoe zit dat precies in elkaar? En wat heb jij daaraan?

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de Solana (SOL) prijsvoorspellingen 2023 - 2030! Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Solana (SOL) in het nieuws

 • In juli 2023 bereikt Solana positie 9 in de meest verhandelde cryptomunten ter wereld
 • In juli 2023 geeft Solana aan hun NFT-marktplaats Exchange.art de ruimte te geven om ook te verhandelen met Ethereum
 • Op 25 juli 2023 voorspelt Raoul Pal, ex-directeur van Goldman Sachs, dat Solana de concurrentiestrijd tegen Ethereum zal gaan winnen. 

Solana (SOL) verwachting 2023 - 2030

Wat is de Solana koers verwachting 2023 - 2030Op deze vraag hebben we helaas niet direct antwoord, we hebben immers geen glazen bol. 

Desondanks is er genoeg te vertellen over de Solana verwachting van de komende jaren. 

Solana is een coin die eindeloos is te minen. Er zit daarom geen vaste cap aan het aantal coins dat in omloop mag zijn.

Er zijn namelijk twee manieren waarop Solana (SOL) zich onderscheidt van de concurrentie.

Ten eerste is het zo dat Solana meer transacties per seconde kan verwerken op hun Blockchain dan de grootste concurrent, Ethereum. Bovendien zijn de kosten hiervan lager. 

Ten tweede werkt Solana (SOL) naast een proof-of-stake ook nog eens met een proof-of-history. Simpel gezegd maakt de proof-of-history het beter mogelijk om transacties te herleiden. 

Deze twee zaken bij elkaar opgeteld maakt Solana interessant voor het bedrijfsleven. De Solana blockchain wordt namelijk al gebruikt door bedrijven als Asics, om interne transacties te versoepelen. 

Een ander gigantisch voordeel van Solana ten opzichte van de concurrentie, is de schaalbaarheid.

Met behulp van de Solana-technologie kunnen bedrijven namelijk op grote schaal transacties voldoen, terwijl andere partijen tegen schaalbaarheidsproblemen oplopen. Hieronder zetten we wat zaken voor je op een rijtje:

Factoren die invloed hebben op de Solana (SOL) Koers 

 • De toepassingen van Solana moeten door nog meer bedrijven worden omarmd.
 • De marktpositie van Solana is vanwege de snelle en goedkope transacties sterk, maar zal de concurrentie op termijn moeten verslaan.
 • Solana (SOL) zal beter moeten gaan presteren dan Ethereum.
 • De cryptomarkt reageert altijd direct op de belangrijkste gebeurtenissen op de cryptomarkt, waardoor de koers volatiel is en blijft.

Wat is Solana (SOL)?

Voordat wij je alles gaan vertellen over de verwachtingen rondom Solana willen wij je eerst wat meer informatie geven over de oorsprong van het Solana platform.

Solana is een nieuwe generatie blockchain wat enorm veel transacties per seconde kan verwerken. Tegelijkertijd zijn de transactiekosten enorm laag en alsnog heel veilig.

Je bent waarschijnlijk wel bekend met de cryptocurrency Ethereum. Ethereum is momenteel het op een na grootste blockchain platform van het moment.

Het Solanaproject lijkt erg op het Ethereumproject, maar de Solanablockchain biedt meer voordelen..

Allereerst is het zo dat Solana meer transacties tegen veel lagere transactiekosten kan verwerken. Dit komt doordat Solana gebruik maakt van een proof-of-stakeblockchain, die vanwege een koppeling van meerdere computers aan elkaar altijd sneller is dan een proof-of-workblockchain

Ten tweede beschikken zij ook over de proof-of-history blockchain. Hierdoor kunnen transacties bij de Solana blockchain veel sneller gecontroleerd worden.

Ten derde is schaalbaarheid bij Solana geen probleem. Solana kan per seconde circa 50.000 transacties verwerken tegen gemiddelde transactiekosten van $0,0001 dollar. Dat is veel beter dan de concurrentie.

En de prijs? Ontdek hieronder meer over de prijsvoorspelling!


Solana (SOL) prijsvoorspelling 2023 – 2030

De verwachtingen voor Solana zijn dus erg goed. Maar hoe zit het met de prijs van SOL in 2023-2030?

Er zijn hierover verschillende voorspellingen gedaan die verschillende uitkomsten laten zien.

Boven alles lijkt het erop dat de prijs van Solana de aankomende maanden en jaren blijven stijgen. Dit zal niet geleidelijk gaan, maar door middel van pieken en dalen.

Wel verwachten wij dat de marktwaarde van Solana de komende jaren een mooie groei zullen door gaan maken.

Maar hoe ziet de Solana koers er in 2030 bijvoorbeeld uit? De komende jaren zal de marktwaarde van Solana nieuwe dieptepunten en hoogtepunten kennen.

De verwachting over de langere termijn is daarbij dat de waarde blijft groeien. De marktwaarde die Solana (SOL) toevoegt, is immers groter dan de concurrentie. 

Solana is zo een cryptocurrency waar je op korte termijn in kan beleggen, maar ook is deze cryptomunt interessant om op de langere termijn in te investeren. En dat is vrij uniek in de wereld van crypto.

Ontdek hieronder de Solana (SOL) verwachting 2023 - 2030 en de SOL prijs, op basis van de analyses van DigitalCoinPrice.com! 

Jaar

Minimumprijs

Maximumprijs

2023

€27.96

€34.94

2024

€46.59

€58.24

2025

€69.89

€81.54

2026

€93.18

€104.83

2027

€116.48

€128.13

2028

€139.96

€151.62

2029

€186.61

€198.27

2030

€209.94

€228.60


Solana (SOL) crypto koers

Op zoek naar de actuele koers van Solana? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van SOL te zien.

Zoals je kunt zien is de coin de afgelopen jaren flink gestegen, maar ook gedaald. Je ontdekt het hieronder!

Solana (SOL) coin Koershistorie

Hoe zit het met de koershistorie van Solana? In april 2020 stond een SOL nog te koop voor €0,82, maar dat veranderde al gauw.

Het Solana project was een project dat aan het begin moeilijk van de grond kwam. Halverwege 2021 steeg de waarde van Solana voor het eerst richting de €50 dollar.

Deze stijging was al mooi waardoor het vertrouwen in het Solana project groeide.

Toch was deze stijging nog niets vergeleken met de stijging rond september. De waarde van Solana is sindsdien in korte tijd bijna verdriedubbelt.

Het hoogtepunt en de all time high heeft Solana bereikt op 3 november 2021. De marktwaarde van SOL was toen €234 dollar. 

Dit is bizar hoog als je in gedachte houdt dat de waarde van SOL in januari van datzelfde jaar nog maar €1,5 betrof. In de grafiek hierboven is ook te zien hoe Solana in een korte tijd explosief is gestegen. 

Zo is Solana ook in de top 50 cryptocurrencies gestegen naar een mooie 6e plek qua prijs.

Momenteel is te zien dat de waarde van de Solana coin erg volatiel is. Zo stijgt en daalt de waarde tussen 2021 en 2023 enorm. 

Een oorzaak hiervan is de gehele crypto markt die momenteel een flinke groei doormaakt. Dit zorgt er voor dat er dagelijks veel transacties en prijsschommelingen plaatsvinden.

Momenteel is de koers redelijk stabiel en schommelt hij zo rond de €20 per SOL. 

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁


Is 2023 een goed moment om Solana (SOL) te kopen?

Solana kopen of niet? Het is een vraag waar ook grote crypto investeerders het antwoord niet met zekerheid op durven te geven.

Dit komt door de volatiliteit van de cryptomarkt. Ten tijde van een bull market liggen er kansen in overvloed, maar als het sentiment wat minder positief gestemd is, is de markt opeens een stuk beangstigender.

Zo ook werd Solana hard geraakt. De prijs daalde van zo'n €216 naar zo'n €20. Dat is een enorme daling voor investeerders.

Toch wordt een bull run vaak gevolgd door een periode van herstel. In het geval van Solana valt dit herstel tegen, maar zien we wel stabilisering van de koers.

En dat maakt Solana wel degelijk interessant om in 2023 in te investeren. De prijs staat laag, en de voordelen die Solana (SOL) biedt ten opzichte van de concurrentie zijn in overvloed.

De kans is daarom aannemelijk dat SOL in de komende jaren een groei zal doormaken. Tegelijkertijd is het goed om te beseffen dat de koers te allen tijde fluctueert, en dat pieken net zo stevig kunnen omslaan in dalen. 


Wat zeggen de experts over (SOL) Solana?

Solana kopen of niet? Het is een vraag waar ook grote crypto investeerders het antwoord niet met zekerheid op durven te geven. 

Gelukkig zijn er experts in het veld die zich buigen over alles wat Solana te bieden heeft. 

Die experts zijn echter verdeeld. Een relatief grote groep is een enorme voorstander van Solana. De voordelen zijn groot, de koers staat er goed voor: Go time! Bekijk deze tweet hieronder maar:

Tegelijkertijd zijn er genoeg mensen die wijzen op het feit dat de koers van Solana er momenteel slecht voorstaat. De koers staat immers op een van de laagste punten in de historie. 

Al met al blijft het een discussie die moeilijk te beslechten is, omdat er veel verschillende voor- en tegenargumenten zijn te formuleren.

Boven alles is het zo dat Solana (SOL) op verschillende momenten heeft laten zien dat het een interessante coin is, die zich onderscheidt ten opzichte van de concurrentie.

Betekent dat direct dat Solana beter is dan de rest? Dat is helaas in de wereld van crypto niet zo eenduidig te zeggen. Wel is duidelijk dat deze coin zijn uiterste best doet. 


Veelgestelde vragen

Kan Solana (SOL)  1000 euro worden?

In theorie kan elke crypto coin €1000 waard worden. Vanwege het feit dat Solana al een all-time high van €234 heeft bereikt, is de kans reëel dat Solana in de toekomst €1000 zal aantikken.

Heeft Solana nog toekomst?

Solana heeft absoluut toekomst, omdat de technologie van Solana op dit moment beter is dan de concurrentie.

Wat gaat Solana (SOL) doen in 2023?

Naar verwachting zal SOL in 2023 stijgen, omdat het sentiment op de markt positief is en omdat hun technologie zich onderscheidt van de concurrentie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>