• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Sligro Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Overweeg jij te beleggen in Sligro aandelen? Dan ben je met dit artikel op de juiste plaats! We zullen hier namelijk uitgebreid analyseren of het Sligro aandeel voor jou een interessante investering kan zijn.

Sligro is in de jaren '60 de voorloper geweest van de supermarkt zoals we hem vandaag kennen. Vandaag de dag is Sligro Food Group een groothandel waar je u tegen zegt. Daarnaast hebben ze sinds kort hun deuren geopend in Nederland en België voor grote bedrijven en horeca, maar ook kleinere particulieren.

Maar hoe zit het dan met de aandelen? Sligro zit namelijk al sinds 1993 op de beurs. Zijn de aandelen van Sligro interessant? In dit artikel leggen we jou uit hoe deze Nederlandse groothandelaar voor jouw porfolio een interessante keuze kan zijn!

Snel en gemakkelijk het aandeel Sligro kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het aandeel Sligro?

Voordat je daadwerkelijk een aandeel van Sligro koopt, is het belangrijk om even kennis te maken met de Sligro. Met kennis over het bedrijf dat achter de aandelen van Sligro Food Group zit kan je namelijk inschatten wat voor vlees jij in de kuip hebt.

Laten we daarmee beginnen bij het begin. Sligro heeft een geschiedenis die heel bescheiden in de jaren '40 is begonnen in de handel van margarine. In deze beginperiode deed Sligro aan deur-tot-deurverkoop hiervan, maar dit duurde niet lang.

In de jaren '70 startte de Sligro met een uitbreiding van het assortiment, waarna zij een nieuw concept startte. Binnen dit concept konden klanten de Sligro zelf bezoeken in plaats van andersom. Hiermee was de Sligro een van de eerste supermarkten zoals we hem vandaag de dag kennen.

Dit concept heeft Sligro in de jaren daarna uitgebreid naar de verhandeling van allerlei voedingsartikelen op grote schaal aan bedrijven en horeca. In de jaren '80 en '90 groeide de Sligro daarmee uit tot een van de grootste partijen op dit gebied.

Het ging met Sligro zo goed dat de Sligro in 1992 tot de Nederlandse beurs toetrad. En toen startte een periode van groei. Met de nieuwe instroom van investeringen na de beursgang heeft de Sligro nieuwe vestigingen geopend en schoot het aantal filialen als paddenstoelen uit de grond.

Daarnaast heeft de groei Sligro ervan overtuigd dat er nog meer kansen liggen, waarbij in de jaren na 2010 verschillende overnames van groothandels en cateringbedrijven volgden en dat voor het eerst de Belgische markt werd aangeboord. Vanaf dat moment noemden zij zichzelf een landelijke totaalgrossier.

Vandaag de dag beleg je met een aandeel Sligro in een enorm aanbod van voedsel en non-food artikelen aan grote bedrijven, horeca ondernemers en particulieren. 

Actuele koers Sligro

Nu je wat meer weet over de historie van de groothandelaar Sligro, kunnen we ons richten op het aandeel van Sligro Food Group. Met deze koers kan je immers beoordelen of een aandeel in Sligro Food Group voor jou de moeite waard is.

Wanneer je overweegt om Sligro Food Group aandelen te kopen is het verstandig om te kijken naar de koers Sligro, de verwachtingen en de toekomst van Sligro Food Group. Maar wat is de stand van de koers Sligro Food Group?

Bekijk in onderstaande grafiek op welke hoogte het aandeel Sligro staat:

Historische koers Sligro

De huidige koers vertelt niet het hele verhaal. We kunnen namelijk de koershistorie analyseren om uit te leggen waarom een koers van een aandeel hoog of juist laag staat.

In het geval van Sligro is het noemenswaardig dat de koers door de jaren heen grofweg dezelfde koerspatronen laat zien als de algemene AEX. Met andere woorden is het zo dat de koers van de Sligro redelijk sterk de staat van de economie weerspiegeld.

Dit is ook niet heel onverwachts, want de Sligro maakt natuurlijk winst op het moment dat Nederlanders uiteten gaan of niet bang zijn om een dure buurt barbecue te organiseren. Daarentegen zal de koers enigszins zakken op het moment dat de economie er minder goed voor staat.

Sligro betrad de beurs in 1993 met een aandeel dat €1 kostte en groeide gestaag naar een piek in van zo'n €36 per aandeel in 2006.

In 2008 zakte de koers, en dat was precies in de periode dat Nederland een economische crisis doormaakte. Na deze crisis krabbelde Sligro redelijk stabiel terug, waarbij de piek van 2006 in 2015 werd geëvenaard.

De Sligro klom zo op naar een all time high van zo'n €45 per aandeel, wat een toename van 450% (!) ten opzichte van de beursgang in 1993.

Na zonneschijn komt altijd regen. De coronacrisis heeft in 2019-2020 flink wat roet in het eten gegooid van Sligro, waarbij het aandeel een enorme klap te verduren kreeg.

Maar wees niet getreurd, de Sligro is wederom terug aan het krabbelen naar een keurige €20 per aandeel in 2022. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Sligro kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Sligro Verwachting

En wat is dan de verwachting van groothandelaar Sligro? Blijft de Sligro de koers van de AEX volgen?

Hoewel een eenduidig antwoord niet te formuleren is, helpt een dosis gezond verstand wel. De verwachting kunnen we bij aandelen namelijk terugbrengen naar één enkele vraag: heeft dit bedrijf toekomst?

Hierbij is het zo dat Sligro zich specialiseert in het op grote schaal aanbieden van alles rondom voedsel voor allerlei verschillende partijen. Is een partij als deze over 10 jaar nog steeds nodig? Ja, want we blijven eten. En over 20 jaar? Jazeker, de Nederlandse bevolking groeit alleen maar.

Dan het verdienmodel. Bij Sligro kan je zelf langs bij één van de megafilialen of ze brengen het bij grote leveranciers aan de deur. Zal dit de komende 30 jaar veranderen? Nee, waarschijnlijk niet.

Kan jij een alternatief bedenken? Als het antwoord hierop nee is, is de kans groot dat jij wel toekomst ziet in Sligro. Is jouw antwoord ja? Dan is het misschien een idee om zelf een bedrijf te starten.

Daarnaast is het zo dat Sligro onlangs de Belgische markt heeft aangeboord. Dit is succesvol verlopen, want zij zijn in deze periode alleen nog maar meer gegroeid en de koers is daardoor gestegen. Dit geeft blijk van een sterke strategie die kennelijk ook in het buitenland werkt.

Al met al verwachten wij veel van Sligro. In de coronacrisis is de waarde van het aandeel gezakt met zo'n 50%, maar deze krabbelde snel terug. Dit geldt niet voor alle bedrijven, want er zitten bedrijven tussen die in deze periode zakte naar een all time low.

Daarnaast is het zo dat Sligro momenteel (2023) actief is op de AMX. De AMX is het kleinere broertje van de AEX, waarbij het verschil is dat de bedrijven op de AMX kleiner zijn dan de bedrijven op de AEX. Dit is interessant, omdat er voor Sligro nog kansen liggen om hun groei door te zetten naar een promotie naar de AEX. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Sligro kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Sligro prijs voorspelling 2023 – 2030

De koers van het Sligro aandeel hangt sterk samen met de AEX. Gaat het goed met de Nederlandse economie? Dan stijgt Sligro mee. Gaat het wat minder? Dan daalt Sligro mee.

Maar, boven alles, blijft Sligro vechten en terugkrabbelen. Gezien het feit dat de Sligro een grote rol speelt in de voedselvoorziening van Nederland is de kans groot dat het bedrijf de komende jaren nog wel actief zal blijven.

Een interessante vraag hierbij is of Sligro dit zal doen op de AEX of dat zij op de AMX blijven. In ieder geval laat de fluctuatie in de koers zien dat de prijs sterk samenhangt met algemene economie.

Met andere woorden: de prijs zal de komende jaren nog wel meer stijgen. 

Sligro Kopen of niet?

En dan de hamvraag: Sligro aandelen kopen of niet? Een antwoord op deze vraag kan je op duizend verschillende manieren beantwoorden. Elk van deze antwoorden hangt weer af van jouw persoonlijke beleggingssituatie.

Wellicht beleg je namelijk op de korte termijn en ben je alleen op zoek naar aandelen die heel veel fluctueren. Of misschien wil jij op de lange termijn beleggen, en zit je daarom enkel in ETF's.

Sligro is een aandeel dat relatief veel fluctueert, maar de fluctuatie is voorspelbaar. Dat geeft natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar het is wel een factor die meeweegt in het besluit.

Anno 2023 staat de koers van Sligro er redelijk gunstig voor om in te stappen voor de lange termijn. 

Waar Sligro Aandelen kopen?

Aandelen Sligro kopen? Dat kan je doen op verschillende manieren en op verschillende plekken. In het stappenplan hieronder geven we overzichtelijk weer op welke hoe aandelen Sligro kopen in elkaar steekt.

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee

Sligro aandelen advies?

Dat brengt ons bij de conclusie van dit artikel. We hebben uitgelegd dat het bedrijf vanaf de jaren '40 is uitgegroeid van een deur-tot-deurverkoper van margarine tot een groothandelaar voor jong en oud.

Daarnaast hebben we de koershistorie nader bekeken, waaruit bleek dat de koers van Sligro aandelen grofweg de koers van de algemene AEX volgen. Deze conclusie was niet heel onverwachts, want ten tijde van economische voorspoed gaat men sneller uiteten en wordt in het algemeen meer uitgegeven aan eten.

Ook hebben we toegelicht dat Sligro in de afgelopen jaren flinke groei heeft doorgemaakt, waarbij een hoogtepunt is dat de Belgische markt is aangebroken. Hieruit blijkt dat de formule die Sligro hanteert blijkbaar ook in het buitenland goed werkt.

Al met al is het interessant dat de koers van Sligro aandelen anno 2023 relatief laag staan. Ook is de Sligro actief op de AMX, waarbij er potentie in de toekomst is om toe te treden tot de grotere AEX. Dit zou betekenen dat een aandeel in Sligro op dit moment een interessante investering voor de toekomst zou kunnen zijn.

Snel en gemakkelijk het aandeel Sligro kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>