• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Samsung S22: Los kopen of toch een abonnement? Dit is de beste manier!

Telefoonliefhebbers opgelet! De Samsung Galaxy S22 verschijnt komende maand. Het nieuwe model van Samsung bevat betere camerafunctionaliteiten en is compacter dan zijn voorganger. Klinkt interessant hè? Ben je er al uit of je deze telefoon als los toestel of met een abonnement aanschaft? In dit artikel wegen we de voor- en nadelen tegen elkaar op. 

De voor- en nadelen van een toestel met abonnement 

Als je de Samsung S22 met abonnement aanschaft bij een provider betaal je maandelijks een vast bedrag. Hiervoor krijg je het toestel en een aantal belminuten en mb’s. Je kunt zelf de looptijd van je abonnement bepalen, zo heb je controle over de duur van de betalingsverplichting. 

Een groot voordeel van de Samsung S22 met abonnement is dat je het toestel niet in één keer hoeft te betalen. Zo voorkom je dat je spaarrekening plotseling honderden euro’s lichter is. Je kunt er overigens wel voor kiezen om de maandelijkse kosten te verlagen door het toestel gedeeltelijk af te betalen bij de aanschaf van het abonnement. 

Een ander voordeel van het aanschaffen van een Samsung S22 met abonnement is dat je bij veel providers profiteert van kortingen en speciale acties. Die acties loop je mis bij de aanschaf van een los toestel.

Een nadeel van een abonnement is dat je maandelijks toch een relatief groot bedrag kwijt bent en dat je in verhouding vaak meer betaalt voor het toestel. Toch is dit vrij logisch, want over een lening betaal je immers ook rente. We vinden dan ook dat de voordelen absoluut opwegen tegen de nadelen. 

De voor- en nadelen van een los toestel 

Als je de Samsung Galaxy S22 los aanschaft, koop je de telefoon in één keer zonder een maandelijkse betalingsverplichting aan te gaan. Dit is alleen weggelegd voor degenen met een flinke spaarrekening, want je bent in één keer honderden euro’s kwijt. Als je de maandelijkse betalingsverplichting aangaat krijg je een BKR registratie.

Een groot voordeel van een los toestel aanschaffen is dat je het toestel in één keer afbetaalt. Je hebt dan geen maandelijks terugkomende kosten om het toestel af te betalen. In verhouding is het iets voordeliger om het toestel los aan te schaffen.

Er zit ook een groot nadeel aan het aanschaffen van een los toestel. Een abonnement is niet inbegrepen bij een los toestel en is dus jouw eigen verantwoordelijkheid. Realiseer je dat hier kosten aan verbonden zitten!  

We adviseren om bij de aanschaf van de Samsung S22 te bedenken of je in één keer een klap geld kwijt wilt zijn of dat je liever een maandelijkse betalingsverplichting aangaat. Na de voor- en nadelen tegen elkaar opgewogen te hebben, zijn we van mening dat het voordeliger is om een Samsung S22 in combinatie met een abonnement aan te schaffen. 

Ben jij al enthousiast over het nieuwste model van Samsung? Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de Samsung Galaxy S22 op de markt verschijnt! 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>