Overweeg jij een minilening af te sluiten bij Saldodipje? In deze Saldodipje Review leggen we je uit of dat een goed idee is! 

Tegenwoordig is het steeds gemakkelijker om een minilening af te sluiten om periodes met tijdens periodes met hoge maandelijkse kosten de druk te verlichten. Tegelijkertijd wil je natuurlijk niet dat de kosten van het lenen zo hoog zijn dat je er de volgende maand nog steeds last van hebt. 

Daarom geven we je in deze review alle informatie die jij nodig hebt om te bepalen of Saldodipje voor jou een goede aanbieder is om een minilening af te sluiten! 

Specificaties Saldodipje 


 • Minilening tot €1000
 • Pluslening tot €2500
 • Betaaltermijn tussen de 30 dagen en 4 maanden

Minimale lening: €100 

Opgericht: 2005 

Demo-account: nee

Kosten: 6.17% - 7.26%

Uniek: Garantsteller bij leningen boven €1000

Wat is Saldodipje?

Saldodipje is een verstrekker van kortlopende leningen. Bij Saldodipje kun je een bedrag tot €2500 lenen en wordt een rentepercentage tussen de 6.17% en 7.24% in rekening gebracht. Deze minileningen hebben een looptijd die varieert tussen de 30 dagen en de 4 maanden. Voor grotere leningen vereist Saldodipje dat er een persoon wordt aangewezen die garant staat voor jouw lening. 

Saldodipje minilening

Hoe werkt een lening bij Saldodipje? 

In deze Saldodipje review besteden we als eerste aandacht aan hoe je nu een lening kunt aanvragen. Hierbij gaan we even terug naar de basics en stellen we de onszelf de volgende vraag: wat moet je écht weten voordat je een minilening afsluit bij Saldodipje? 

Daarom geven we je in een stappenplan hoe de betalingsregeling in elkaar steekt: 

Stappenplan lening aanvragen bij Saldodipje

 • 1. Account aanmaken.
 • 2. Een klant vraagt een lening aan tussen de €100 en €2500. Deze leningen hebben een vaste looptijd tussen de 30 dagen en 4 maanden. Hoe lager het geleende bedrag, hoe korter de looptijd. 
 • 3. Bij een lening boven de €1000 geef je een persoon aan die garant staat voor jouw lening.
 • 4. Saldodipje stuurt een offerte met daarin informatie over jouw geleende bedrag, de looptijd, de rente en stort het bedrag op jouw rekening.
 • 5. De klant betaalt Saldodipje het geleende bedrag inclusief rente per maand terug. 

Saldodipje minilening aanvragen

Een Saldodipje minilening aanvragen is eenvoudig uit te voeren. Dit komt doordat er vaste afspraken zijn over de hoogte van de leningen, de looptijd en het rentepercentage. Nu is het zo dat Saldodipje twee verschillende leningen aanbiedt: Minilening en Pluslening. 

Voordat je een goede keuze kunt maken tussen deze twee zetten we de feiten even op een rijtje: 

Minilening

Bedrag

€100 - €1000

Looptijd

30 dagen - 4 maanden

Kosten

6.17% - 7.26%

Garantsteller

Nee

Let op: Geld lenen kost geld!

Pluslening

Bedrag

€100 - €2500

Looptijd

30 dagen - 4 maanden

Kosten

6.17% - 7.26%

Garantsteller

Ja

Let op: Geld lenen kost geld!

Zoals je kunt zien in deze Saldodipje vergelijking geldt de garantsteller alleen voor de Plusleningen. Dit betekent dat Saldodipje van jou verwacht dat jij een persoon aanwijst die garant staat voor jouw lening. Daarom zal jij bij een Pluslening wat langer moeten wachten op jouw geld, omdat de persoon die jij aanwijst om garant te staan moet worden goedgekeurd door Saldodipje.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om dit niet te doen, maar dan zal jij uiteindelijk een hoger rentepercentage moeten betalen. Dit rentepercentage is fors, dus wees hier alert op! Het is veel verstandiger om iemand garant te stellen voor jouw lening, zodat jij niet een buitensporig hoge rente betaalt. 

Geen zin in die garantsteller? Dan past de Minilening beter bij jou.


Looptijd van de minilening 

Het volgende onderdeel van onze Saldodipje review heeft alles te maken met de looptijd. De looptijd van de minilening varieert tussen de 30 dagen en 4 maanden. Hoe lager het bedrag, hoe korter de looptijd. Op de website van Saldodipje kun je op een overzichtelijke wijze zien hoe lang de looptijd is bij een bepaald bedrag, zoals hieronder te zien is:

Saldodipje minilening

In dit geval zie je dat een leenbedrag van €1.500 resulteert in een betaaltermijn van 2 maanden. Dat betekent dat jij na 1 maand een deel van het geleende bedrag plus rente terugbetaalt, en de rest aan het eind van de tweede maand. Ook kun je zien dat jij uiteindelijk een bedrag van €13,02 aan rente betaalt aan Saldodipje.

Wil jij weten hoelang de looptijd is bij een bepaald bedrag? Hieronder geven we je een overzicht:

Bedrag

Looptijd terugbetaling

€100 - €500

30 dagen

€500 - €1000

45 dagen

€1000 - €1500

2 maanden

€1500 - €2000

3 maanden

€2000 - €2500

4 maanden

Je zult je wellicht ook afvragen: Saldodipje, hoe snel krijg ik het geld op mijn rekening? Dat is afhankelijk van een aantal zaken. Allereerst is het zo dat een nieuwe gebruiker wat vaker langer moet wachten op zijn of haar geld. Saldodipje moet immers controleren of alle gegevens in orde zijn voordat een eerste storting gemaakt kan worden.

Een Minilening tot €1000 zal binnen een dag op jouw rekening staan. In het geval van een Pluslening zal het langer duren, omdat de garantsteller moet worden gecontroleerd. Voor nieuwe klanten is het zelfs zo dat de zowel de klant als de garantsteller een check moeten doorlopen voordat Saldodipje akkoord gaat met de lening.

Kortom: bij Saldodipje zal een Minilening sneller op jouw rekening staan dan een Plusrekening die via de garantsteller moet verlopen. 


Voor- en nadelen van Saldodipje

Laten we even in deze Saldodipje review even de voor- en nadelen op een rijtje zetten. Zoals de naam al verklapt lijkt Saldodipje een geschikte aanbieder om de periodes met wat hogere maandelijkse kosten te overbruggen.

Met deze lijst kun jij een weloverwogen keuze maken of Saldodipje voor jou een passende verstrekker van minileningen is: 

Voordelen Saldodipje
 • Vaste afspraken over de looptijd en het te lenen bedrag.
 • Erkende regulatie vanuit de EU
 • Lening al vanaf €100 mogelijk
 • Keuze uit Minilening of Pluslening
 • Overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website
Nadelen Saldodipje
 • Geld lenen kost geld. Het lenen van geld is relatief duur bij Saldodipje. 
 • Leningen boven de €1000 vereisen een garantsteller door iemand anders dan jijzelf.
 • Leningen zonder garantsteller worden fors in rekening gebracht. 

Saldodipje BKR registratie

In dit onderdeel van onze Saldodipje review zoomen we even in op de BKR registratie die Saldodipje hanteert. Het is namelijk zo dat leningen worden geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Ook bij Saldodipje zullen leningen worden geregistreerd.

Dit kan gevolgen hebben voor jouw aanvraag. Daarom zetten we de feiten even op een rijtje: 

1. Een positieve BKR-registratie wordt genoteerd als jij meer dan €250 voor meer dan 1 maand hebt geleend. Op tijd terug betaald? Dan is er niets aan de hand en kun jij een lening afsluiten.

2. Bij een negatieve BKR-registratie kan jouw lening bij Saldodipje worden afgewezen. 

Bij enkele gevallen die een negatieve BKR registratie hebben door een betalingsachterstand kan jouw lening door Saldodipje dus worden geweigerd. In de meeste gevallen is dit niet ter sprake, aangezien veruit de meeste Nederlanders een positieve BKR registratie hebben. 


Wat zijn de kosten van Saldodipje?

Next stop van deze Saldodipje review: de kosten. Het moment waar jij op hebt gewacht. Je bent ongetwijfeld bekend met de slogan 'geld lenen kost geld', maar de vraag is natuurlijk: hoeveel geld?

Daarom zetten we hier op een rijtje op hoeveel kosten jij kunt rekenen als jij een minilening afsluit bij Saldodipje:

Geleend bedrag

Rentepercentage per maand

€100 - €500

6.17%

€500 - €1000

9.86%

€1000 - €1500

7.12%

€1500 - €2000

7.07%

€2000 - €2500

7.26%

Zoals je kunt zien is het rentepercentage tussen de €500 en €1000 hoger dan bij de andere prijscategorieën. Het zou dus verstandig zijn om minder dan €500 of juist meer dan €1000 te lenen, zodat je gebruik maakt van het lagere rentepercentage van de andere prijscategorieën.

Vervolgens is het zo dat de kosten voornamelijk ontstaan op het moment dat je de lening niet op tijd terugbetaalt of dat jij geen garantsteller hebt bij een Pluslening. Deze kosten zijn simpelweg te voorkomen door op tijd te betalen en een garantsteller aan te stellen. 


Hoe veilig is Saldodipje?

Het volgende onderdeel van deze Saldodipje Review heeft alles te maken met de veiligheid. Het is bij het afsluiten van leningen namelijk belangrijk dat er op een vertrouwelijke manier omgaat. Daarom geven we je in dit segment in vogelvlucht een opsomming van de manieren waarop Saldodipje hier mee omgaat.

Allereerst is het zo dat Saldodipje onder het moederbedrijf Multitude functioneert. Dit moederbedrijf heeft weer allerlei verschillende bedrijven onder zich in 22 landen. 1 van deze bedrijven is Ferratum. Ferratum is sinds mei 2021 niet meer in Nederland actief wegens een flinke boete die het heeft gekregen van de Autoriteit Financiën Markten (AFM). 

Saldodipje bestond al toen Ferratum in Nederland actief was. Sinds de boete is het beleid van Saldodipje flink aangescherpt. En dat is gunstig voor Nederlandse leners. Met name de boete die leners zonder garantiesteller krijgen is aan banden gelegd. 

Met andere woorden: de regelgeving van Saldodipje is enorm aangescherpt in het voordeel van de particulier. Daarnaast blijkt dat de AFM bovenop de minileningen markt zit. Geld lenen kost geld, maar hoeveel geld het kost voor de lener wordt wel zeer streng gecontroleerd. 


Hoe open je een rekening bij Saldodipje?

Voordat je een lening afsluit, moet je een account aanmaken. Dit doe je automatisch nadat je een bepaald leenbedrag hebt aangevraagd. 

Saldodipje minilening

Stap 1: Kies een leenbedrag

De eerste stap is het selecteren van een leenbedrag.

Stap 2: Maak een account aan

De tweede stap is het aanmaken van een account. Het aanmaken van een account bestaat ook uit het invoeren van jouw persoonlijke gegevens, waaronder het uploaden van een kopie van je ID-kaart en het koppelen van jouw bankrekeningnummer aan Saldodipje. 

Stap 3: Verifieer een garantsteller

Lening boven de €1000? Dan zal jij een garantsteller moeten aanwijzen. Het verwerken van de informatie van deze garantsteller kost een aantal dagen. 

Stap 4: Ontvang jouw offerte en betaal terug!

Alles goedgekeurd? Nadat jouw geld wordt gestort op jouw rekening ben je officieel aan het lenen. De volgende stap is om na de eerste maand een deel van het bedrag inclusief rente terug te betalen. 


Onze Saldodipje ervaringen

Wij beleggen al jaren bij allerlei verschillende aanbieders. Toen wij Saldodipje tegenkwamen hadden we al snel in de gaten dat de wereld rondom minileningen een totaal andere wereld is dan beleggen. Toch was het een interessant project om in te duiken. Met name door de commotie rondom het bedrijf Ferratum heeft het onze interesse gewekt om te onderzoeken waar die heisa op gebouwd was. 

We hebben een kleine lening afgesloten en over het algemeen waren we tevreden over Saldodipje. We sloten een Minilening van €400 euro af, zodat we geen garantsteller nodig hadden. Onze informatie werd snel goedgekeurd en al binnen 24 uur hadden we het geld op onze rekening.

Ook het terugbetalen ging gemakkelijk en we werden keurig van tevoren benaderd met een bericht dat de terugbetaaldatum naderde. 

Tegelijkertijd hebben we ontdekt dat het bij leningen nog meer dan bij beleggen van groot belang is dat je je ogen open houdt. Een lening zonder garantsteller loopt al heel snel genadeloos in de rekeningen. Dit geldt ook voor situaties waarin je jouw lening te laat terugbetaalt.

Daarom kwamen we tot de conclusie dat Saldodipje zorgvuldig moet worden ingezet. Stel jezelf de vraag: heb je dit geld écht nu nodig? Met een minilening onder de €500 is Saldodipje een prima aanbieder om de gaten te dichten, maar bij bedragen boven de €500 zonder garantsteller is dit een ander verhaal.


Conclusie

In deze Saldodipje review hebben we verschillende feiten op een rijtje gezet rondom de minileningen die zij aanbieden: 

Belangrijkste conclusies Saldodipje Review

 • Je leent een bedrag tussen de €100 en €2500. 
 • Het rentepercentage ligt tussen de 6.13% en 7.26%.
 • Een Minilening loopt van €100 tot €1000 en vereist geen garantsteller
 • Een Pluslening loopt van €100 tot €2500, waarbij een garantsteller is aan te bevelen
 • De boetes zitten verstopt in gevallen waarbij de lening niet op tijd wordt terugbetaald of dat er geen garantsteller is aangewezen
 • Saldodipje wordt streng gereguleerd door de AFM
 • Saldodipje kan prima op een verstandige wijze worden gebruikt.  

Hoogtepunten


 • Kortlopende leningen van €100 tot €2500 
 • Rentepercentage tussen 6% en 7%
 • Strenge regulatie vanuit de AFM

Let op: Geld lenen kost geld!

7,0
Eindcijfer

Beoordelingscriteria

Veiligheid

7

Gebruiksgemak

7

Aanbod

7

Wij raden Saldodipje aan aan klanten die op verstandige wijze geen moeite hebben met het terugbetalen van een kortlopende lening. Daarnaast raden we aan om altijd een garantsteller aan te wijzen bij jouw lening om verrassingen te voorkomen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>