• Home
  • /
  • Geld
  • /
  • Saldodipje minileningen Review [2022]
 Geschreven door: Onno

Hoogtepunten


  • Kortlopende leningen van €100 tot €2500 
  • Rentepercentage tussen 6% en 7%
  • Strenge regulatie vanuit de AFM

Let op: Geld lenen kost geld!

7,0
Eindcijfer

Beoordelingscriteria

Veiligheid

7

Gebruiksgemak

7

Aanbod

7

Wij raden Saldodipje aan aan klanten die op verstandige wijze geen moeite hebben met het terugbetalen van een kortlopende lening. Daarnaast raden we aan om altijd een garantsteller aan te wijzen bij jouw lening om verrassingen te voorkomen.

Overweeg jij een minilening af te sluiten bij Saldodipje? In deze Saldodipje Review leggen we je uit of dat een goed idee is! 

Tegenwoordig is het steeds gemakkelijker om een minilening af te sluiten om periodes met tijdens periodes met hoge maandelijkse kosten de druk te verlichten. Tegelijkertijd wil je natuurlijk niet dat de kosten van het lenen zo hoog zijn dat je er de volgende maand nog steeds last van hebt. 

Daarom geven we je in deze review alle informatie die jij nodig hebt om te bepalen of Saldodipje voor jou een goede aanbieder is om een minilening af te sluiten! 

Specificaties Saldodipje 


  • Minilening tot €1000
  • Pluslening tot €2500
  • Betaaltermijn tussen de 30 dagen en 4 maanden

Minimale lening: €100 

Opgericht: 2005 

Demo-account: nee

Kosten: 6.17% - 7.26%

Uniek: Garantsteller bij leningen boven €1000

Wat is Saldodipje?

Saldodipje is een verstrekker van kortlopende leningen. Bij Saldodipje kun je een bedrag tot €2500 lenen en wordt een rentepercentage tussen de 6.17% en 7.24% in rekening gebracht. Deze minileningen hebben een looptijd die varieert tussen de 30 dagen en de 4 maanden. Voor grotere leningen vereist Saldodipje dat er een persoon wordt aangewezen die garant staat voor jouw lening. 

Saldodipje minilening

Hoe werkt een lening bij Saldodipje? 

In deze Saldodipje review besteden we als eerste aandacht aan hoe je nu een lening kunt aanvragen. Hierbij gaan we even terug naar de basics en stellen we de onszelf de volgende vraag: wat moet je écht weten voordat je een minilening afsluit bij Saldodipje? 

Daarom geven we je in een stappenplan hoe de betalingsregeling in elkaar steekt: 

1. Account aanmaken.

2. Een klant vraagt een lening aan tussen de €100 en €2500. Deze leningen hebben een vaste looptijd             tussen de 30 dagen en 4 maanden. Hoe lager het geleende bedrag, hoe korter de looptijd. 

3. Bij een lening boven de €1000 geef je een persoon aan die garant staat voor jouw lening.

4. Saldodipje stuurt een offerte met daarin informatie over jouw geleende bedrag, de looptijd, de rente en        stort het bedrag op jouw rekening.

5. De klant betaalt Saldodipje het geleende bedrag inclusief rente per maand terug. 


Saldodipje minilening aanvragen

Een Saldodipje minilening aanvragen is eenvoudig uit te voeren. Dit komt doordat er vaste afspraken zijn over de hoogte van de leningen, de looptijd en het rentepercentage. Nu is het zo dat Saldodipje twee verschillende leningen aanbiedt: Minilening en Pluslening. 

Voordat je een goede keuze kunt maken tussen deze twee zetten we de feiten even op een rijtje: 

Minilening

Bedrag

€100 - €1000

Looptijd

30 dagen - 4 maanden

Kosten

6.17% - 7.26%

Garantsteller

Nee

Let op: Geld lenen kost geld!

Pluslening

Bedrag

€100 - €2500

Looptijd

30 dagen - 4 maanden

Kosten

6.17% - 7.26%

Garantsteller

Ja

Let op: Geld lenen kost geld!

Zoals je kunt zien in deze Saldodipje vergelijking geldt de garantsteller alleen voor de Plusleningen. Dit betekent dat Saldodipje van jou verwacht dat jij een persoon aanwijst die garant staat voor jouw lening. Daarom zal jij bij een Pluslening wat langer moeten wachten op jouw geld, omdat de persoon die jij aanwijst om garant te staan moet worden goedgekeurd door Saldodipje.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om dit niet te doen, maar dan zal jij uiteindelijk een hoger rentepercentage moeten betalen. Dit rentepercentage is fors, dus wees hier alert op! Het is veel verstandiger om iemand garant te stellen voor jouw lening, zodat jij niet een buitensporig hoge rente betaalt. 

Geen zin in die garantsteller? Dan past de Minilening beter bij jou.


Looptijd van de minilening 

Het volgende onderdeel van onze Saldodipje review heeft alles te maken met de looptijd. De looptijd van de minilening varieert tussen de 30 dagen en 4 maanden. Hoe lager het bedrag, hoe korter de looptijd. Op de website van Saldodipje kun je op een overzichtelijke wijze zien hoe lang de looptijd is bij een bepaald bedrag, zoals hieronder te zien is:

Saldodipje minilening

In dit geval zie je dat een leenbedrag van €1.500 resulteert in een betaaltermijn van 2 maanden. Dat betekent dat jij na 1 maand een deel van het geleende bedrag plus rente terugbetaalt, en de rest aan het eind van de tweede maand. Ook kun je zien dat jij uiteindelijk een bedrag van €13,02 aan rente betaalt aan Saldodipje.

Wil jij weten hoelang de looptijd is bij een bepaald bedrag? Hieronder geven we je een overzicht:

Bedrag

Looptijd terugbetaling

€100 - €500

30 dagen

€500 - €1000

45 dagen

€1000 - €1500

2 maanden

€1500 - €2000

3 maanden

€2000 - €2500

4 maanden

Je zult je wellicht ook afvragen: Saldodipje, hoe snel krijg ik het geld op mijn rekening? Dat is afhankelijk van een aantal zaken. Allereerst is het zo dat een nieuwe gebruiker wat vaker langer moet wachten op zijn of haar geld. Saldodipje moet immers controleren of alle gegevens in orde zijn voordat een eerste storting gemaakt kan worden.

Een Minilening tot €1000 zal binnen een dag op jouw rekening staan. In het geval van een Pluslening zal het langer duren, omdat de garantsteller moet worden gecontroleerd. Voor nieuwe klanten is het zelfs zo dat de zowel de klant als de garantsteller een check moeten doorlopen voordat Saldodipje akkoord gaat met de lening.

Kortom: bij Saldodipje zal een Minilening sneller op jouw rekening staan dan een Plusrekening die via de garantsteller moet verlopen. 


Voor- en nadelen van Saldodipje

Laten we even in deze Saldodipje review even de voor- en nadelen op een rijtje zetten. Zoals de naam al verklapt lijkt Saldodipje een geschikte aanbieder om de periodes met wat hogere maandelijkse kosten te overbruggen.

Met deze lijst kun jij een weloverwogen keuze maken of Saldodipje voor jou een passende verstrekker van minileningen is: 

Voordelen
Over de schrijver: Onno

Naast mijn werk als leerkracht op een basisschool werk ik als contentschrijver voor ThinkRich. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Vragen of mijn artikel? Neem dan zeker contact met mij op!

Andere bekeken ook:

>