• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Ripple Verwachting: Wat gaat deze munt de aankomende jaren doen? [2023-2030]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/01/2023

Het Ripple platform wordt inmiddels in maar liefst 40 landen gebruikt en steeds meer crypto experts zijn lyrisch over deze cryptocurrency. Maar hoe zit het met de Ripple verwachtingen? Hoe ziet de toekomst van deze cryptomunt eruit?

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de prijsvoorspellingen van deze munt. Ook vertellen we je precies waarom wij ervan overtuigt zijn dat deze munt de aankomende jaren nog veel zal gaan stijgen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Wat is Ripple (XRP)?

Voor we je alles gaan vertellen over de Ripple verwachting van de aankomende jaren denken we dat het goed is om even terug te gaan naar de basis. Wat is Ripple precies? Waarom zijn er wereldwijd honderden crypto experts zo lyrisch over deze munt? Ripple - afgekort tot XRP - is een cryptocurrency van het bedrijf Labs.

Het hoofddoel van Ripple is om het huidige betalingssysteem van banken te verbeteren. Een ambitieus doel want het huidige betalingssysteem van banken is natuurlijk super complex en al meer dan 50 jaar hetzelfde.

Het grote verschil van Ripple ten opzichte van andere cryptomunten is dat Ripple wil samenwerken met financiële instellingen. Andere coins zoals bijvoorbeeld de Bitcoin willen de de centrale betalingssystemen juist vervangen. Je kunt Ripple dus zien als tussenschakel van het traditionele bankensysteem en de moderne blockchain wereld.

De XRP crypto coin werd in 2021 opgericht door Jed McCaleb en Chris Larsen met als doel om een platform (gedecentraliseerd) te ontwikkelen waarmee je op een razendsnelle en goedkope manier betalingen kunt uitvoeren.

Met Ripple kun je dus internationale overboekingen doen zonder dat je hier een derde persoon of tussenpersoon voor nodig hebt. Ook onderscheid Ripple zich door het feit dat de technologie centraal beheerd wordt maar de geldtransacties juist decentraal verlopen.

Koers Ripple Crypto

Op zoek naar de actuele koers van Ripple? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van XRP te zien. Zoals je kunt zien is de coin de afgelopen jaren flink gestegen in waarde en heeft Ripple een mooie groei doorgemaakt.

Historische Koers Ripple 

Het hoogtepunt en de all time high van Ripple ligt inmiddels al weer een tijdje achter ons. Begin januari in het jaar 2018 (tijdens de gigantische crypto hype) stond Ripple bijna op 2 euro. Dit is natuurlijk ongekend hoog als je je beseft dat hij een jaar eerder (2017) voor 0,0006 euro stond. 

Na 2018 is de koers van Ripple een paar jaar wat stabieler en lager geweest. Echter zien we dat de Ripple crypto coin het afgelopen jaar weer aardig aan de weg aan het timmeren is. Zo is de cryptomunt weer te vinden in de top 10 van Coinmarket cap en stond hij een aantal maanden geleden zelfs in de top 3.

Dit zorgt ervoor dat Ripple een flink gedeelte van de crypto martkwaarde in handen heeft, op het moment is de totale markt waarde zo'n 35 miljard dollar.

Via bovenstaande tabel kun je overigens direct Ripple kopen met iDeal. Je koopt dan via het Bitvavo platform. Dit is onze favoriete broker omdat de handelskosten enorm laag zijn. 

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Ripple koers verwachting

Wat is de Ripple koers verwachting? Wat gaat er met Ripple gebeuren de aankomende jaren? Wat doet Ripple in 2023? Het blijft lastig om antwoord te geven op deze vragen, uiteindelijk hebben wij ook geen glazen bol. 

Toch denken wij dat de Ripple verwachting 2023 er goed uit ziet. Ook verwachten wij dat de Ripple munt in 2023 mooie stappen kan gaan zetten (geen financieel advies).

Waarom? Ripple is op het moment van schrijven een van de weinige projecten die daadwerkelijk een werkend product hebben. Ook maken wereldwijd al verschillende grote financiële spelers gebruik van dit product. De verwachting is dat dit aantal alleen maar zal gaan toenemen.

Bovendien staan er een aantal ambitieuze en mooie samenwerkingen op de roadmap van Ripple die ervoor kunnen zorgen dat Ripple nog meer zal stijgen de aankomende jaren. Een factor die ook nog invloed kan hebben op de Ripple koers is de rechtzaak die SEC eerder dit jaar is gestart tegen Ripple. Einde van dit jaar zal hier een uitspraak over gedaan worden.

Deze Ripple rechtzaak is meerdere keren in het nieuws geweest waardoor de XRP koers flink schommelde de afgelopen tijd. Mocht Ripple deze rechtzaak winnen dan kun je natuurlijk een enorme stijging verwachten in koerswaarde.

Ripple prijs voorspelling 2023 – 2028

De verwachtingen van de Ripple coin zijn goed gestemd. Onze voorspelling en verwachting is dan ook dat deze cryptocurrency de aankomende jaren nog flink zal gaan stijgen in waarde. Vooral het feit dat de munt van plan is samen te gaan werken met grote financiële instellingen geeft ons veel vertrouwen. Wat de Ripple koers in 2023 en 2024 gaat doen weten natuurlijk nog niet maar het is ook interessant om te kijken naar wat de munt op de langere termijn gaat doen.

Zo zijn er veel signalen dat verschillende overheden XRP ook daadwerkelijk gaan omarmen. Doordat Ripple samenwerkt met overheden en financiële instellingen heeft het project een hoop voordelen ten opzichte van andere crypto projecten. 

Maar hoe ziet de Ripple koers er in 2030 bijvoorbeeld uit? En de aankomende jaren? Om hier antwoord op te geven hebben we onderzoek gedaan en verschillende prijsvoorspelling websites gecheckt. Deze prijsvoorspellingen zijn gedaan door crypto experts en zijn dus redelijk betrouwbaar. 

In de grafiek hieronder is te zien wat de prijsvoorspellingen zijn de aankomende jaren voor Ripple. Zoals je kunt zien wordt er voorspeld dat Ripple in 2028 rond de 5 dollar staat. Natuurlijk is dit slechts een voorspelling en weet je dus nooit wat de munt gaat doen. Dat de voorspellingen er goed uit zien, dat staat in ieder geval vast.

Ripple prijs voorspelling

Bron: digitalcoinprice.com/

Waarom stijgt Ripple?

Waarom stijgt Ripple eigenlijk? Het is een veelgestelde vraag en om die reden kon dit niet ontbreken in dit artikel. Het Ripple nieuws speelt hier in grote rol in. Zodra Ripple positief in het nieuws is geweest zie je eigenlijk direct een stijging.

Dit komt door het feit dat investeerders vaak besluiten in een cryptomunt te investeren wanneer ze bijvoorbeeld positieve berichten lezen over de munt. Het bijhouden van het Ripple nieuws is dan ook altijd een goed idee omdat je zo op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen rond deze munt.

Andere crypto coins:

- Chainlink
Coti

Ripple kopen of niet?

Ripple kopen of niet? Het blijft een dilemma waar veel crypto investeerders dagelijks mee bezig zijn. Als jij twijfelt om te investen in Ripple willen we je allereerst de tip geven om altijd goed onderzoek te doen voor je in een bepaalde crypto munt project investeert.

Wij hebben Ripple wel in ons portfolio zitten simpelweg omdat we oprecht geloven in dit project. Het feit dat Ripple een werkend product heeft dat al in 40 landen gebruikt wordt is een van de redenen dat wij in Ripple hebben geinvesteerd.

Bovendien vinden wij dat Ripple zich enorm onderscheid doordat ze willen samenwerken met banken en overheden inplaats van dat ze deze systemen willen vervangen. 

Verder scoort het project ook enorm goed op de functionaliteiten en mogelijkheden. Zo is het Ripple netwerk enorm goed en wint het op het gebied van snelheid van Ethereum en Bitcoin.

Zolang Ripple het project blijft doorontwikkelen en de juiste mensen aantrekt dan verwachten wij de aankomende jaren een mooie stijging. 

Via onderstaande grafiek kun je direct Ripple kopen met iDeal. Bitvavo is onze favoriete crypto broker. Meer informatie over dit plaform? Check dan onze review over Bitvavo!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>