• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • Ripple Verwachting: Wat gaat de XRP koers doen? [2023 – 2030]

Wat is de Ripple (XRP) koers verwachting van de komende jaren? Ripple trekt al jaren de aandacht van investeerders en crypto-enthousiastelingen. 

Na de gewonnen rechtszaak van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in 2023 lijkt de koers van deze coin echter wel te zijn ontploft.

Maar wat zegt dit nu over de toekomst van Ripple? Voor dit artikel onderzochten wij de prognose van dit steeds beroemder wordende Ripple Netwerk. Zo ontdek jij in deze Ripple koers verwachting of Ripple een interessante investering zou kunnen zijn.

Ben jij benieuwd naar de Ripple verwachting 2023 - 2030? Wij analyseerden het voor je in dit artikel!

Ripple (XRP) in het nieuws

 • In 21 februari 2014 komt Ripple in het rijtje met de 50 beste Amerikaanse techbedrijven, verkozen door MIT Technology Review.
 • Ripple werd in mei 2018, 20 en 30 december 2022 en 13 april 2021 voor de rechter gesleept door de SEC. Alle rechtszaken blijven onbeslist.
 • Op 13 juli 2023 verliest de Amerikaanse toezichthouder SEC de rechtszaak tegen Ripple. De koers van XRP, de coin die hoort bij Ripple, schiet op diezelfde dag nog van $0,47 naar $0,89 - een prijsstijging van zo'n 90%. 
 • Op 19 juli 2023 lanceert Ripple een XRP Airdrop, een pakketje met daarin gratis een kleine hoeveelheid met XRP-coins, om de winst op de SEC te vieren en al investeerders te belonen. Investeerders die XRP in hun portfolio hebben maken zo kans om XRP te winnen, alles volledig gerandomiseerd. 

Ripple XRP verwachting 2023 – 2030

Wat is de XRP verwachting van de komende jaren? Voor dit onderdeel duiken we in de XRP verwachting. 

De XRP-coin - 'Ripple' in de volksmond - is een vreemde eend in de bijt. Daar waar de meeste coins proberen om een alternatief te vormen voor traditionele banken, werkt Ripple juist nauw samen met de grootste banken.

Hoe zit het dan eigenlijk met de Ripple verwachting 2030? Laten we eerst even kijken naar Ripple zelf. 

Het grootste doel is hierbij om internationale betalingen makkelijker en sneller te maken. Binnen het Ripple netwerk is XRP een klein onderdeel. En deze XRP heeft een stijgende trend laten zien door de jaren heen.

Hoe zal dat in de komende jaren zijn? In de wereld van cryptocurrency's is het lastig om een waterdichte voorspelling te maken, want cryptocurrency is nu eenmaal volatiel en afhankelijk van allerlei specifieke factoren.

Toch kunnen we enigszins voorspellen wat Ripple (XRP) de komende jaren gaat doen. Wij zetten een aantal factoren op een rij die van invloed zijn op de Ripple (XRP) verwachting.

Factoren die invloed hebben op de Ripple Koers 

 • De winst van de rechtszaak van Ripple tegen de Amerikaanse SEC heeft een positief effect op het sentiment op de cryptomarkt.
 • Steeds meer banken omarmen cryptotechnologie om internationale transacties te versnellen en versoepelen.
 • Ripple werkt nauw samen met banken, terwijl de meeste crypto coins juist een alternatief voor banken proberen te zijn.
 • De cryptomarkt reageert altijd direct op de belangrijkste gebeurtenissen op de cryptomarkt, waardoor de koers volatiel is en blijft.

De Ripple verwachting is dus overduidelijk afhankelijk van een opsomming van allerlei verschillende factoren. Deze factoren zijn moeilijk te voorspellen, maar het is anno 2023 overduidelijk dat het sentiment rondom XRP positief gestemd is. 


Wat is Ripple (XRP)?

Ripple is niet exact hetzelfde als XRP. Het is namelijk zo dat Ripple het overkoepelende bedrijf is, terwijl XRP alleen de crypto coin betreft die wordt ontwikkeld door Ripple.

Laten we daarom even beginnen met Ripple. Ripple is een Amerikaans bedrijf dat in 2005 werd opgericht door de Amerikanen Jed McCaleb, Arthur Britto, David Schwartz en Ryan Fugger.

Het belangrijkste doel van deze vier mannen, was om internationale betalingen tussen banken te vergemakkelijken. Zo ontwikkelden zij met Ripple een manier om transacties sneller, maar vooral goedkoper te laten verlopen.

Dit leidde tot een positieve uitkomst, want de technologie Ripple werd al in 2018 door zo'n 100 banken omarmd.

In dezelfde periode werd ook XRP ontwikkeld, de cryptocurrency coin die dus is verbonden aan Ripple. Met XRP investeer je dus in Ripple, maar XRP leidt - net als alle andere cryptocurrency - toch ook wel een eigen leven.

De XRP koers kan bijvoorbeeld explosief hoog staan, terwijl het bedrijf Ripple niet per se ontzettend veel winst maakt. Deze tegenstelling maakt cryptocurrency als XRP interessant, maar tegelijkertijd volatiel.

De cryptocurrency XRP is voor het grootste deel in handen van Ripple zelf. Ripple heeft 100 miljard XRP-tokens ontwikkeld, waarvan er momenteel zo'n 47 miljard op de cryptomarkt circuleren. De overige 53 miljard XRP-tokens zijn dus nog steeds in handen van Ripple.

Dit is interessant, omdat er binnen deze constructie geen mogelijkheid is om XRP te minen. Een bull run op XRP zou dus nooit hand in hand gaan met een toename van gebruikers die XRP minen, terwijl dit bij andere coins vaak wel het geval is.

Dit is gelijk het grote kritiekpunt van investeerders in de crypto markt in de richting van XRP, want XRP wordt eigenlijk gezien als een van de cryptocurrencies die heult met de vijand.

Ook is het onduidelijk of deze exclusieve toegang van Ripple tot dit gigantische deel van 53 miljard XRP-coins grote gevolgen zou kunnen hebben voor de XRP koers van de komende jaren.


Ripple XRP prijsvoorspelling 2023-2030

Wat is de Ripple koers verwachting 2030? In 2014 kostte een XRP coin je zo'n €0,015 per stuk.

Inmiddels is de magische grens van ten tijde van een bull run €1 al een aantal keren doorbroken en kan XRP al worden gezien als een token die serieus genomen moet worden.

Maar hoe zal dat zich in de komende jaren ontwikkelen? Bijvoorbeeld de Ripple koers verwachting 2030?

Wellicht zal de hele cryptomarkt gaan stijgen, maar het kan in de nabije toekomst ook minder rooskleurig eruit gaan zien. In ieder geval kunnen er duidelijk gevolgen zijn voor de prijs van XRP.

Op basis van de verwachting van XRP, kunnen we een XRP-prijsvoorspelling maken voor de komende jaren.

Hierbij is het belangrijk om te bedenken dat Ripple zelf nog een groot aantal XRP in eigen handen heeft. Op het moment dat deze coins alsnog de markt betreden, zal de prijs van XRP in potentie enorm kunnen stijgen.

Ontdek hieronder de Ripple verwachting 2023 - 2030 en de XRP prijs, op basis van de analyses van DigitalCoinPrice.com!

Jaar

Minimumprijs

Maximumprijs

2023

€0,71

€1,74

2024

€1,70

€2,00

2025

€2,33

€2,85

2026

€3,04

€3,62

2027

€3,04

€3,62

2028

€3,75

€4,34

2029

€5,34

€5,87

2030

€7,70

€8,24


Ripple XRP crypto koers

In de XRP koers is het afgelopen jaar veel ontwikkeling te zien. Ontdek hieronder de Ripple koers en hoe de Ripple koers zich door de jaren heen heeft ontwikkeld!


Ripple XRP coin koershistorie

De koers van een coin komt tot stand door heel veel verschillende factoren. Zo spelen zaken als het aantal coins dat in omloop is, het sentiment onder investeerders, een bear of bull market, vraag en aanbod en wetgeving van financiële instellingen allemaal een rol in de ontwikkeling van de koers.

Hier kun je duizenden verschillende technische analyses op loslaten, maar een opwaartse trend is niet altijd even makkelijk te verklaren. Ook XRP, de digitale asset van Ripple, vormt hierop geen uitzondering. Laten we eens de historie van XRP analyseren.

In de periode tussen 2014 en 2017 schommelde de XRP koers tussen de €0,005 en €0,02. Dit lijkt peanuts in het grotere geheel, maar het is belangrijk om te beseffen dat een prijsstijging van €0,005 naar €0,02 overeenkomt met een stijging van 400%. Zo is een investering van €1000 in 2014 opeens €4000 waard in 2015.

Na 2017 ontstaat de eerste bull run, waarbij er in 2018 een all time high werd aangeraakt van €2,29 per XRP. De verwachting was destijds dat deze run doorgezet zou worden, maar niet bleek minder waar.

In de jaren na 2018 daalde de koers namelijk naar onder de €1, waarbij de koers schommelde tussen de €0,13 en €0,70.

Het all time high van 2018 wordt tot en met 2023 niet meer geëvenaard. Toch zijn er veel schommelingen te zien met een opwaartse trend. De grens van €1 wordt in deze periode vijf keer doorbroken.

De winst van de rechtszaak tegen de SEC is duidelijk te zien in de koers. De verwachting was dat de minimum prijs zou stijgen, en in juli 2023 is inderdaad een stijging van $0,49 naar $0,89 zichtbaar.

Anno 2023 is de stijging van de afgelopen maanden echter niet zo spannend. Ook uit de technische analyse blijkt dat XRP redelijk stabiel is. Goed nieuws voor investeerders dus. 

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁


Is 2023 een goed moment om Ripple (XRP) te kopen?

In de wereld van cryptocurrencies is er eigenlijk, maar 1 vraag die relevant is: is het nu een goed moment om een coin te kopen? Ook voor de digitale activa van Ripple is deze vraag wellicht relevanter dan ooit.

Of XRP een goede investering op dit moment is, is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Wat hierbij altijd belangrijk is, is om goed te bedenken wat XRP nu precies is.

XRP is een coin die voor meer dan de helft in handen is van Ripple. Bovendien is het niet mogelijk om XRP te minen. Als laatste is Ripple, het bedrijf achter XRP, een bedrijf dat zich niet inzet om als alternatief van banken te fungeren, maar juist samen te werken met traditionele banken.

In de wereld van cryptocurrencies is XRP dus duidelijk een uitzondering op de regel. Wat hierbij een interessante gedachte is, is dat XRP crypto op de lange termijn wellicht heel belangrijk zal gaan worden voor de verspreiding van wereldwijd geld.

Net nadat de rechtszaak tegen de SEC gewonnen is, heeft XRP de wind in de rug. Veel meer mensen investeren in XRP crypto, omdat deze crypto kennelijk stevig genoeg staat om de SEC te overleven. En dat kan lang niet over alle crypto gezegd worden.

Bovendien is het zo dat de koers van XRP anno 2023 laag staat ten opzichte van het all time high van 2018. Met andere woorden: er lijkt een groei te verwachten in de prijs van de XRP koers in de komende jaren.

Natuurlijk hangt er altijd een dikke vette disclaimer aan het investeren in crypto, want de markt is volatiel. Ook analisten die tot in de puntjes technische analyses loslaten op crypto, komen nog wel eens bedrogen uit.

Boven alles is XRP, daarentegen, een relatief stabiele coin in vergelijking met de rest. 


Wat zeggen de experts over (XRP) Ripple?

Waarom staat Ripple zo laag? Ondanks dat Ripple (XRP) laag staat, verwachten analisten veel van Ripple en hun XRP. Dat heeft verschillende redenen.

Allereerst de gewonnen rechtszaak. Er zijn meerdere voor- en tegenstanders te vinden, die allemaal wel hun plasje willen doen over de procedure.

Een van de analisten die zelfs na de winst van XRP het nog steeds somber inziet, is de Amerikaanse televisie- en omroepmaker Max Keiser.

Hij bekritiseert de gang van zaken en beargumenteert dat alleen Bitcoin de chaos in de wereld van crypto zal overleven. De samenwerking van Ripple met grote banken is in zijn ogen niets anders dan fraude, zoals hieronder te lezen valt:

Niet iedereen is zo sceptisch. Zo zijn er ook voldoende analisten die wat feitelijker kijken naar de ontwikkeling van de koers van XRP door de jaren heen.

Zij verwijzen naar het feit dat XRP vaak een koersdaling liet opvolgen door een verdubbeling. Daling, maar meer groei. Ripple wordt veel waard, denken zij. 

Hieruit volgt dat de koers van XRP in de komende jaren alleen nog maar meer groei zal laten zien. Bekijk maar eens hieronder hoe dit is onderzocht:

Experts zijn op het moment dus nogal verdeeld. De ene partij ziet de SEC op de lange termijn winnen, terwijl de andere partij de weg open ziet liggen voor XRP om te groeien.

Welke partij gelijk zal krijgen, zal helaas pas later blijken. Ondanks alle verwachtingen en prijsvoorspellingen, is de toekomst onmogelijk om volledig te voorspellen. Wel hebben we gezien dat XRP een bijzondere coin is waar absoluut veel potentie in zit.


Veelgestelde vragen

Kan Ripple 1000 euro worden?

In potentie kan elke crypto coin €1000 waard worden, maar vanwege het feit dat het moederbedrijf van XRP, Ripple, meer dan de helft van de coins zelf in handen heeft, is de kans klein dat er op de korte termijn een koers van €1000 zal worden bereikt.

Heeft Ripple nog toekomst?

Ripple heeft absoluut toekomst, omdat Ripple als een van de weinige coins flink investeert in een samenwerking met traditionele banken.

Wat gaat Ripple doen in 2023?

Naar verwachting zal Ripple in 2023 stijgen, omdat het sentiment op de markt positief is en omdat zij onlangs een belangrijke rechtszaak tegen de SEC hebben gewonnen. Wel is de verwachting dat Ripple niet explosief zal stijgen en dat deze coin ook koersdalingen zal gaan meemaken in de komende periode. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>