• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Wie is de rijkste vrouw van Nederland? Dit moet je weten!

Jaarlijks brengt de Quote 500 de vijfhonderd rijkste Nederlanders uit. En wat blijkt? Dit jaar staan er maar liefst drie vrouwen in de top 5! Wie is de rijkste vrouw van Nederland? Wat staat er op haar bankrekening? En wat heeft ze gedaan om aan dit vermogen te komen? Wij zochten het voor je uit!

Rijkste vrouw én rijkste Nederlander

De rijkste inwoner van Nederlander? Dat is een vrouw! Op de van de Quote 500 verscheen dit jaar opnieuw Charlene de Carvalho-Heineken. Dit is eigenlijk geen verrassing meer, al sinds 2017 eindigt ze onafgebroken en onbedreigd op de 1 ste plek rijkste mensen van Nederland.

Hoewel deze rijkste vrouw haar vermogen met 5,2% zag dalen ten opzichte van vorig jaar, steekt ze met een geschat vermogen van €12,8 miljard nog altijd met kop en schouders boven de anderen in de lijst uit. Het verschil met de nummer twee, Ralph Sonnenberg, bedraagt maar liefst €6,6 miljard.

Ook tussen de rijksten ter wereld doet Charlene de Carvalho-Heineken het goed. Op de Bloomberg Billionaires Index, een dagelijkse ranglijst van de 500 rijkste mensen ter wereld, staat ze op plek 134. Dit maakt haar een van de twaalf rijkste vrouwen ter wereld.

Wie is Charlene de Carvalho-Heineken

Charlene de Carvalho-Heineken werd op 30 juni 1954 geboren als de dochter van Freddy Heineken; wereldberoemd Nederlands grootaandeelhouder en directeur van Heineken. Als jongvolwassene studeerde Charlene rechten aan de Universiteit van Leiden. Na afronding van haar studie trad ze in 1988 toe tot het familiebedrijf; de Heineken brouwerij. Ze werd lid van het bestuur van de houdstermaatschappij en hielp haar vader met het runnen van de zaak. In 2002 overleed haar vader en werd ze directeur van Heineken.

Charlene is getrouwd met Michel de Carvalho, een Britse zakenman. Samen hebben ze vijf kinderen en wonen in Londen. Ze leven als familie afkering van enige aandacht van de pers, dit kan te maken hebben met de eerdere ontvoering van haar vader Freddy Heineken.

Waar heeft Charlene de Carvalho-Heineken haar vermogen aan verdiend?

De rijkste vrouw van Nederland heeft haar vermogen grotendeels te danken aan haar vader; Freddy Heineken. Toen Freddy in 2002 overleed, liet hij zijn volledige Heineken aandelenpakket ter waarde van € 3,7 miljard aan haar na. Ze werd daarmee in een klap grootaandeelhouder van het bedrijf.

Daarnaast is Charlene de Carvalho-Heineken inmiddels directeur van Heineken. Ze houdt zich bezig met de dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf. Ook hiervoor zal ze maandelijks een salaris ontvangen waarmee ze haar vermogen spekt.

Hoeveel verdient Charlene de Carvalho-Heineken per maand?

Over het exacte maandsalaris van Charlenede Carvalho-Heineken, directeur van Heineken, is niets bekend. Wel weten we dat Charlene op dit moment zo’n 23% van alle aandelen in Heineken bezit. Dit zorgt jaarlijks voor flink wat dividend. Heineken keert de aandeelhouders dit jaar zo’n €0,96 per aandeel uit. Als bezitter van ongeveer 150 miljoen aandelen, kan Charlene rekenen op een bedrag van €129 miljoen aan dividend naast haar salaris als directeur van Heineken.

Rijkste vrouwen van Nederland in de Quote 500

Naast Charlene zijn er ook nog andere vrouwen te vinden in lijst van vijfhonderd rijksten te Nederland. Zo staan de zussen Gérita en Inge Wessels op de vierde plek in de Quote. De twee vrouwen hun vermogen is samengenomen omdat zij uit hetzelfde gezin komen. Samen beschikken zij over een vermogen van €3,8 miljard. Ook voormalig Koningin Beatrix (€950 miljoen) en Els Blokker (€1,1 miljard) komen voor op de lijst.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>