• Home
  • /
  • Geld
  • /
  • Top 10 Rijkste mensen ter wereld [2023 update]

Wie zijn eigenlijk de rijkste mensen ter wereld op dit moment? Het is een vraag die we geregeld in onze inbox voorbij zien komen. Om deze reden zijn we op onderzoek uitgegaan.

Op basis van verschillende bronnen (o.a. Forbes) zijn wij gaan kijken naar de rijkste personen van dit moment. Welke personen zijn momenteel het rijkste? Wie heeft het meeste vermogen? En hoeveel vermogen is dat dan?

In dit artikel geven we antwoord op al deze vragen en ontdek je de top 10 rijkste mensen ter wereld op dit moment. 

Naam

Geschat vermogen

1. Elon Musk

$199,8 miljard 

2. Bernard Arnault

$175 miljard 

3. Gautam Adani 

$147 miljard 

4. Jeff Bezos

$124,1 miljard

5. Warren Buffet

$108,4 miljard 

6. Bill Gates

$105 miljard 

7. Larry Ellison

$101 miljard

8. Mukesh Ambani

$94,3 miljard

9. Carlos Slim Helu

$87 miljard

10. Larry Page

$83 miljard


Wie zijn de rijkste mensen ter wereld?

Eerder schreven wij op ThinkRich.nl een artikel met de top 10 rijkste Nederlanders van dit moment. Uiteraard konden we de rijkste mensen ter wereld niet onbesproken laten.  

In onderstaande sectie bespreken we de top 10 rijkste mensen ter wereld van 2023. Om deze lijst samen te stellen hebben we verschillende bronnen geraadpleegd.

Zo hebben we gekeken naar o.a. de lijst van Forbes en doen we er alles aan om deze lijst zo actueel mogelijk te houden.

Hieronder ontdek je de rijkste personen ter wereld op dit moment. We bespreken elk persoon kort en leggen uit hoe hij of zij aan dit vermogen is gekomen.

1. Elon Musk  ($199,8 miljard USD)

Elon Musk is op het moment van schrijven met een totaal vermogen van maar liefst 199,8 miljard USD de rijkste persoon ter wereld. 

De afgelopen jaren is het vermogen van Elon Musk gigantisch gestegen. In 2020 had hij namelijk 'slechts' een vermogen van 24 miljard USD. Een gigantische sprong in het vermogen natuurlijk.

Vandaag de dag is Elon Musk eigenaar van 6 verschillende bedrijven waaronder Tesla, SpaceX en Boring Company. 

Daarnaast kocht Elon Musk in november 2022 het bekende Social Media platform Twitter voor een bedrag van maar liefst $44 miljard USD. Vandaag de dag bezit Elon Musk zo'n 82% van Twitter.

2. Bernard Arnault ($175,5 miljard USD)

Op nummer 2 in deze lijst met rijkste mensen ter wereld in 2023 vinden we Bernard Arnault. Bernard Arnault en zijn familie hebben een geschat vermogen van maar liefst $175,5 miljard USD.

Bernard Arnault heeft zijn vermogen te danken aan het gigantische mode en cosmetica-imperium dat hij heeft opgebouwd. Zo is hij eigenaar van o.a. Louis Vuitton, Sephora en is hij tegenwoordig ook betrokken bij champagne merk Moët.

Bernard Arnault is geboren in Frankrijk en heeft gestudeerd in Parijs. Vandaag de dag is hij samen met zijn familie bezig met het uitbouwen van hun merken en bedrijven die ze hebben.

Veel van de rijkste mensen worden steeds maar rijker. Dit komt onder andere omdat ze beleggen in bijvoorbeeld aandelen of vastgoed. We hebben een pagina geschreven over dat laatste. Hier vind je alle tips en tricks die succesvolle investeerders ook toepassen.

3. Gautam Adani ($147 miljard USD)

De uit India afkomstige Gautam Adani is de nummer 3 van deze lijst met rijkste personen ter wereld.  Gaut Adani heeft een totaal geschat vermogen van $147 miljard USD.

Gautam Adani is voorman van de Adani Group, een collectief van verschillende bedrijven die aandelen hebben in o.a. havens, vliegvelden, groene energie, vastgoed en nog veel meer.

De Adani Group is goed voor een jaaromzet van zo'n $147 miljard USD per jaar en je kunt je voorstellen dat Gautam Adani hier als voorman aardig wat geld aan over houdt.

Verder is Gautam Adani sinds 2020 voor 74% eigenaar van Mumbai International Airport, het 2e meest bezochte vliegveld van India.

Gautam Adani heeft bovendien een doelstelling voor zichzelf: hij wil de grootste producent van groene energie ter wereld worden en heeft de belofte gedaan een flink deel van zijn vermogen hierin te investeren.

4. Jeff Bezos ($124,1 miljard USD)

Jeff Bezos mag natuurlijk niet ontbreken in deze top 10 rijkste mensen ter wereld. Met een totaal vermogen van zo'n $124,1 miljard USD is Jeff Bezos momenteel nummer 4 op de lijst van rijkste personen ter wereld.

Het vermogen van Jeff Bezos heeft een flink tikje gehad, in 2021 werd zijn vermogen namelijk nog geschat op $177 miljard USD.

Jeff Bezos is oprichter van de E-commerce reus Amazon. In 1994 opende hij dit bedrijf en vandaag de dag is Amazon het grootste E-Commerce platform ter wereld.Sinds 2021 is hij overigens niet meer actief als CEO maar zit hij slechts in het bestuur. 

Naast deze functie bezit Bezos een bedrijf dat actief is in de ruimteluchtvaart. In 2021 vloog hij zelfs met een van deze raketten naar de ruimte.

"I didn't think I'd regret trying and failing. And I suspected I would always be haunted by a decision to not try at all." Jeff Bezos

5. Warren Buffet ($108,4 miljard USD)

Wanneer we het over Warren Buffet hebben begint het bij ons te kriebelen bij ThinkRich.nl. Warren Buffet staat namelijk bekend als een van de meest succesvolle beleggers ter wereld.

Met een totaal vermogen van $108,4 miljard USD is Warren Buffet een van de rijkste personen ter wereld. Warren Buffet wordt ook wel 'Oracle of Omaha' genoemd.

Warren Buffet heeft overigens belooft dat hij 99% van zijn vermogen gaat doneren naar goede doelen. 

6. Bill Gates ($105 miljard)

Bill gates is met een vermogen van $105 miljard op het moment van schrijven goed voor een 5e plek in deze top 10 lijst rijkste mensen van de wereld. 

Het grootste gedeelte van het Bill Gates vermogen heeft hij te danken aan zijn bedrijf Microsoft. Bill Gates was een van de eerste personen die een goede computer ontwikkelde en dat heeft hem zoals je kunt voorstellen veel gebracht.

Vandaag de dag investeert Bill Gates veel van zijn vermogen in bedrijven. Zo bezit hij aandelen in bedrijven als 'Republic Services' en 'Deere & Co'.

Beleggen met Kleine bedragen?

Bij DEGIRO kun je op een simpele manier beleggen in aandelen, ETF's en meer. Voor iedere belegger is dit een betrouwbaar platform met lage handelskosten.

Let op: Met beleggen kan je je inzet verliezen

7. Larry Ellison ($101 miljard)

Larry Ellison is met een totaal vermogen van $101 miljard goed voor een 7 plek in deze top 10 lijst. Larry Ellison is voorman, CTO en oprichter van het Amerikaanse software bedrijf Oracle. Hier heeft hij bovendien 35% van de aandelen van in bezit.

Sinds 2014 is hij overigens geen CEO meer van Oracle. Het bedrijf Oracle was goed voor een omzet van 28 miljard euro in 2021. 

Leuk weetje: sinds 2020 woont Ellison permanent op een eiland in Hawai. Dit eiland heeft hij in 2012 voor maar liefst 300 miljoen USD gekocht.

Larry Ellison is overigens ook betrokken geweest bij het bedrijf van Elons Musk: Tesla. Hij was onderdeel van het board tussen 2018 en 2022. Vandaag de dag heeft hij nog steeds 15 miljoen aandelen van Tesla.

8. Mukesh Ambani ($94,3 miljard USD)

Op nummer 8 vinden we Mukesh Ambani met een vermogen van $94,3 miljard USD. Mukesh is een zakenman uit India die directeur en grootaandeelhouder is van bedrijf Reliance Industries.

Reliance Industries is een van de grootste private bedrijven in India en is actief in o.a. chemicaliën, olie, gas, telecom en retail.

Dit bedrijf is ooit opgericht door de vader van Mukesh Ambani in het jaar 1966. Reliance Industries is dus een waar familie bedrijf.

9. Carlos Slim Helu ($87 miljard USD)

Carlos Slim Helu wordt ook wel gezien als de rijkste man van Mexico. Hij heeft een vermogen van minstens $87 miljard en is eigenaar van het telecombedrijf America Movil. 

Naast dit telecom bedrijf heeft hij aandelen in Mexicaanse constructiebedrijven en is sinds een aantal jaar 17% eigenaar van de bekende krant: New York Times.

10. Larry Page ($83,6 miljard USD)

We sluiten deze top 10 rijkste mensen af met een bekend persoon: Larry Page. Larry Page is met een vermogen van 83 miljard USD goed voor een 10e plek in deze lijst met rijkste mensen wereldwijd.

Larry Page is een van de oprichters van Google. In 1998 bedacht hij samen met zijn compagnon Sergey Brin de zoekmachine Google. Tot 2001 was Larry Page CEO van Google, daarna nam Eric Schmidt het stokje over.

Een aantal jaar later richtte Larry Page het moederbedrijf van Google op: Alphabet. Hier is Larry Page CEO van geweest tot het jaar 2019.  Larry Page is nog wel actief in het board van Alphabet.


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>