• Home
  • /
  • Geld
  • /
  • Top 10 Rijkste mensen van Nederland [2023 update]

Wie zijn de rijkste mensen van Nederland? Welke Nederlander heeft het meeste geld? En hoe rijk zijn deze Nederlanders dan precies? Het zijn vragen die we regelmatig voorbij zien komen, in dit artikel geven we je antwoord op bovenstaande vragen. Wij zijn namelijk op onderzoek uitgegaan en hebben hieronder een Top 10 overzicht met de rijkste mensen van Nederland!

Naam

Geschat vermogen

1. Charlene de Carvalho Heineken

€13,5 miljard euro

2. Remon Vos

€5.7 miljard euro

3. Frits Goldschmeding 

€5.6 miljard euro

4. Gérita en Inge Wessels

€4,3 miljard euro

5. Ralph Sonnenberg

€3,6 miljard euro

6. Adriaan Mol 

€3,5 miljard euro

7. Arnout Schuijff

€3,5 miljard euro

8. Hans Melchers

€2,8 miljard euro

9. Karel van Eerd

€2,7 miljard euro

10. Pieter van der Does

€2,6 miljard euro

Ook vermogen opbouwen? Met deze tijdelijke acties maak je een goede start! 🎁


Wie zijn de rijkste Nederlanders van dit moment?

In onderstaande sectie bespreken we de top 10 rijkste Nederlanders van 2023. Alle vermogens die genoemd worden in deze lijst zijn afkomstig van het bekende blad quote (2022 editie).

Over elke Nederlander uit deze lijst bespreken we kort hoe hij of zij aan het vermogen is gekomen en wat ze momenteel nog doen. 

1. Charlene de Carvalho Heineken (€13,5 miljard euro)

Charlene de Carvalho Heineken is momenteel veruit de rijkste Nederlander. Met een vermogen van maar liefst €13,5 miljard euro komt er eigenlijk niemand echt in de buurt. 

Zoals haar naam al doet verklappen is Charlene de Carvalho-Heineken de erfgenaam van Freddy Heineken. Heineken is wereldwijd een van de grootste bierbrouwerijen en wist in het jaar 2021 maar liefst 21,9 miljard euro omzet te maken.

Charlene de Carvalho-Heineken is het enige kind van Freddy Heineken en is grootaandeelhouder en directeur van Heineken Holding. Charlene woont momenteel in Londen, haar zoon is inmiddels ook werkzaam bij Heineken.

2. Remon Vos (€5.7 miljard euro)

Met een geschat vermogen van €5.7 miljard euro is Remon Vos de nummer 2 in deze Top 10 van rijkste Nederlanders. Remon Vos is eigenlijk een redelijk onbekende naam op deze lijst, maar toch is hij een van de rijkste personen van Nederland.

Remon Vos dankt zijn vermogen aan het bedrijf CTP (Central Trade Park). Dit bedrijf begon hij 20 jaar geleden samen met twee compagnons. 

Wat opvallend is? Het bedrijf investeert in Tsjechië in industrieterreinen en logistieke centra. Een keuze die misschien niet voor de hand ligt, maar wel heel veel heeft opgeleverd.

Het bedrijf van Remon Vos (CTP) ging vorig jaar naar de beurs wat voor een flinke stijging zorgde in het vermogen van Remon Vos.

Vandaag de dag is CTP een van de grootste logistieke vastgoed partijen van Europa. Dat heeft Remon toch maar even mooi gedaan!

Veel van de rijkste mensen worden steeds maar rijker. Dit komt onder andere omdat ze beleggen in bijvoorbeeld aandelen of vastgoed. We hebben een pagina geschreven over dat laatste. Hier vind je alle tips en tricks die succesvolle investeerders ook toepassen.

3. Frits Goldschmeding (€5.6 miljard euro)

Op korte afstand van Remon Vos vinden we Frits Goldschmeding. Je kunt Frits kennen van het uitzendbureau Randstad.

Frits Goldschmeding wordt gezien als een van de grondleggers van de flexibele arbeidsmarkt zoals we hem vandaag de dag kennen. 

Inmiddels is het bedrijf van Frits actief in meerdere landen waaronder Nederland, België, Duitsland en Engeland.  

4. Gérita en Inge Wessels (€4,3 miljard euro)

Op nummer 4 van deze top 10 met rijkste Nederlanders vinden we de zusjes Wessels. Gerita en Inge Wessels zijn de dochter van Dik Wessels, die overleed helaas in het jaar 2017.

Het vermogen van de zusjes Wessels is te danken aan het bouwbedrijf VolkerWessels. Naast dit bedrijf hebben de zusjes momenteel ontzettend veel vastgoed in handen waardoor het vermogen eigenlijk elk jaar nog stijgt.

5. Ralph Sonnenberg (€3,6 miljard euro)

Miljardair worden door raambekleding? Je zou het niet zeggen maar het kan! Met een totaal geschat vermogen van 3,6 miljard Euro vinden we Ralph Sonnenberg op nummer 5 in deze top 10.

Ralph Sonnenberg is directeur van Hunter Douglas. Hunter Douglas is wereldmarktleider op het gebied van raambekleding (luxaflex).

6. Adriaan Mol (€3,5 miljard euro)

We zijn aangekomen bij de jongste Nederlandse miljardair: Adriaan Mol. Adriaan Mol is de enige persoon in deze lijst onder de 40 jaar. Ontzettend indrukwekkend als je het ons vraagt.

Adriaan Mol is bekend van de bedrijven Mollie en MessageBird. Vandaag de dag is Mollie een. van de grootste payment providers van de wereld en maken zij het mogelijk om overal met iDEAL te betalen. 

We zijn benieuwd hoe het vermogen van Adriaan Mol zich de komende jaren gaat ontwikkelen. Met zijn jonge leeftijd is hij namelijk goed op weg om door te stoten naar de nummer 1 positie.

Beleggen met Kleine bedragen?

Bij DEGIRO kun je op een simpele manier beleggen in aandelen, ETF's en meer. Voor iedere belegger is dit een betrouwbaar platform met lage handelskosten.

Let op: Met beleggen kan je je inzet verliezen

7. Arnout Schuijff  (€3,5 miljard euro)

Arnout Schuijff staat op de nummer 7 in deze lijst met rijkste Nederlanders. Arnout Schuijff is bekend van het bedrijf Adyen. Net als Mollie houdt Adyen zich ook bezig met betalingsverkeer. 

Het bedrijf Adyen is inmiddels actief in meer dan 20 landen wereldwijd en werd in 2022 gewaardeerd als nummer 96 op de lijst met meest waardevolle bedrijven volgens Kantar BradZ.

Arnout Schuijff is niet vaak in de media te vinden en is inmiddels ook vertrokken als bestuurder bij Adyen. 

8. Hans Melchers (€2,8 miljard euro)

Op nummer 8 van deze top 10 rijkste mensen in Nederland vinden we Hans Melchers. Je kunt Hans Melchers kennen van het internationale concern Melchemie. 

Sinds het eind van de jaren 80 stapte Hans Melchers echter op en verwierf hij een aanmerkelijk belang in de investeringsmaatschappij HAL.

Dit is een goede beslissing geweest want Hans Melchers wist dit jaar maar liefst 2,2 miljard euro uit dit belang te halen. 

9. Karel van Eerd (€2,7 miljard euro)

Op nummer 9 vinden we Karel van Eerd. Karel van Eerd is oprichter van de Jumbo. Inmiddels is Karel overigens niet meer actief binnen de Jumbo.

Zijn zoon Frits van Eerd is momenteel directeur van het concern en dat doet hij niet onverdienstelijk. Jumbo heeft een ontzettend harde groei gemaakt gedurende de pandemie en inmiddels zijn er meer dan 700 Jumbo-filialen in Nederland.

Verder heeft de familie ook nog 70+ La Place-restaurants in beheer. Kortom, dat zit wel goed bij de familie van Eerd.

10. Pieter van der Does (€2,6 miljard euro)

We sluiten deze lijst af met Pieter van der Does. Ook Pieter heeft zijn vermogen te danken aan de payment provider Adyen. Samen met Arnout Schuijff is hij namelijk oprichter van Adyen.

Zoals we eerder al aangaven is Adyen een van de waardevolste Nederlandse bedrijven van dit moment. Je kunt je voorstellen dat het dan ook wel goed zit met het vermogen van Pieter.

Ook vermogen opbouwen? Met deze tijdelijke acties maak je een goede start! 🎁


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>