• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Geld
 • /
 • Wie is de rijkste crypto miljonair? Top 10 rijkste crypto miljonairs van dit moment! [2024 update]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 08/11/2023

Ben jij benieuwd naar de rijkste crypto miljonair van dit moment?  

Welkom in de wereld waar cryptomunten meer dan alleen digitale schatten zijn; ze zijn gouden tickets naar de eliteclub van crypto miljonairs. Wie zijn nu eigenlijk de rijkste crypto miljonairs van dit moment?

Deze top 10 lijst met rijkste crypto miljonairs duikt in de virtuele geldbuidels van de rijkste blockchain bonzen. Van Bitcoin baronnen tot Ethereum ondernemers, hun geschatte nettowaarde is ongetwijfeld volatiel als de markt zelf.

Of toch niet?

Laten we een kijkje nemen wie van de crypto miljonairs er zwemt in crypto!

Rijkste crypto miljonairs

Top 10 rijkste crypto miljonairs

Aangezien cryptocurrencies ontzettend volatiel zijn - dat wil zeggen dat de waade elke dag weer anders is - is het lastig om een inschatting te maken van het totale vermogen van de crypto miljonairs in deze top 10.

Toch zijn er wel degelijk mensen die dusdanig veel investeren in de blockchaintechnologie, dat het vermogen een stuk duidelijk is.

Lang verhaal kort: wij onderzochten de top 10 rijkste crypto miljonairs van dit moment. Ben jij benieuwd naar de rijkste mensen met meer dan een miljard dollar aan crypto? Lees dan vooral verder!


10. Michael Novogratz

 • Functie: CEO van Galaxy Digital
 • Geschat vermogen: €517 - €815 miljoen

Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital, is een voormalige hedgefondsmanager die zijn fortuin in crypto zag exploderen. Hij begon met bitcoin in 2013 en heeft nu een indrukwekkende cryptoportefeuille van honderden miljoenen euro's.

Zijn vroege investering in Ethereum en zijn vermogen om de blockchainrevolutie te voorspellen, hebben zijn status als cryptomagnaat gevestigd. Ja, dat is meer dan 815 miljoen euro aan crypto.

Novogratz, die Galaxy Digital leidt met een scherp oog voor innovatieve crypto-investeringen, is een cruciale speler en veelgevraagd commentator in de wereld van digitale valuta.


9. Brock Pierce

 • Functie: voorzitter Bitcoin Foundation
 • Geschat vermogen: €570 - €815 miljoen

Brock Pierce, voorzitter van de Bitcoin Foundation, vergaarde zijn crypto-fortuin met een neus voor vroege kansen. Ooit een kindster, nu een crypto tycoon met een portefeuille van honderden miljoenen.

Hij zag het potentieel van cryptocurrencies al vroeg en investeerde fors in Bitcoin en Ethereum. Pierce, die ook heeft meegewerkt aan de oprichting van EOS, blijft een invloedrijke stem in de blockchainindustrie en een fervent pleitbezorger voor de adoptie van digitale valuta wereldwijd.


8. Anthony Di Iorio

 • Functie: mede-oprichter Ethereum
 • Geschat vermogen: €611 - €815 miljoen

Anthony Di Iorio is een van de mede-oprichters van Ethereum, een baanbrekend blockchain-platform. Hij staat bekend om zijn aanzienlijke cryptovermogen, dat wordt geschat op tussen de 611 en 815 miljoen euro.

Di Iorio vervulde verschillende functies binnen de crypto-industrie, waaronder als chief digital officer van de Toronto Stock Exchange.

Zijn succesvolle investeringen in Ethereum en andere cryptocurrencies hebben bijgedragen aan zijn indrukwekkende vermogen in deze opkomende technologieën.


7. Matthew Roszak

 • Functie: mede-oprichter BloQ
 • Geschat vermogen: €733 - €815 miljoen

Matthew Roszak, mede-oprichter van BloQ, is een invloedrijke figuur in de wereld van cryptocurrencies. Hij wordt geschat op een cryptovermogen tussen de 733 en 815 miljoen euro.

Roszak heeft zijn fortuin vergaard door vroeg te investeren in Bitcoin en andere blockchain-projecten. Hij staat bekend om zijn uitgebreide betrokkenheid bij de ontwikkeling van blockchain-technologie en is een prominente investeerder en adviseur in de cryptowereld.

Roszak speelt een belangrijke rol bij BloQ, een blockchain-bedrijf dat zich richt op blockchain-oplossingen voor ondernemingen.


6. Brian Armstrong

 • Functie: CEO van Coinbase
 • Geschat vermogen: €733 - €815 miljoen

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, is een prominente figuur in de crypto-industrie met een geschat cryptovermogen tussen de 733 en 815 miljoen euro.

Hij heeft zijn vermogen vergaard door het opbouwen van Coinbase, een van 's werelds grootste cryptocurrency-beurzen. Armstrong richtte het bedrijf op in 2012 en heeft het sindsdien laten groeien tot een belangrijke speler in de crypto-ruimte.

 Onder zijn leiding heeft Coinbase miljoenen gebruikers aangetrokken en een breed scala aan cryptocurrency-diensten aangeboden.

Armstrong blijft een vooraanstaande persoonlijkheid in de blockchain-industrie en draagt bij aan de adoptie ervan wereldwijd.


Een interessant feitje over de cryptomarkt is dat de eerste officiële aankoop met Bitcoin in 2010 plaatsvond, toen een programmeur genaamd Laszlo Hanyecz twee pizza's kocht voor 10.000 Bitcoin. Op dat moment was één Bitcoin slechts een fractie van een cent waard. Deze aankoop wordt vaak herinnerd als een illustratie van de immense waardestijging van Bitcoin sindsdien, omdat diezelfde hoeveelheid Bitcoin nu miljoenen dollars waard zou zijn. Het benadrukt ook de vroege pioniersgeest van de cryptocurrency-gemeenschap.


5. Matthew Mellon

 • Functie: privé-investeerder
 • Geschat vermogen: €733 - €815 miljoen

Matthew Mellon was een prominente privé-investeerder in cryptocurrencies met een geschat cryptovermogen tussen de 733 en 815 miljoen euro.

Hij erfde een fortuin van zijn familie, maar zijn interesse in crypto leidde tot aanzienlijke investeringen in Bitcoin en andere digitale activa.

Mellon was betrokken bij verschillende blockchain-projecten en had een passie voor technologische innovatie. Helaas overleed hij in 2018 op jonge leeftijd.

Zijn nalatenschap blijft echter een herinnering aan de impact die individuen kunnen hebben in de snelgroeiende wereld van cryptocurrencies.4. Tyler en Cameron Winklevoss

 • Functie: oprichters Winklevoss Capital
 • Geschat vermogen: €800 miljoen per persoon

Tyler en Cameron Winklevoss, bekend als de oprichters van Winklevoss Capital, zijn prominente figuren in de cryptowereld met elk een geschat vermogen van ongeveer 800 miljoen euro aan crypto.

Ze zijn vooral beroemd vanwege hun vroege investering in Bitcoin. De tweeling was betrokken bij de oprichting van de cryptocurrency-beurs Gemini en heeft zich actief ingezet voor de regulering en acceptatie van digitale valuta.

Hun ondernemerschap en visionaire benadering hebben hen tot belangrijke spelers in de crypto-industrie gemaakt.


3. Changpeng 'CZ' Zhao

 • Functie: CEO van Binance
 • Geschat vermogen: €900 miljoen - €1,6 miljard

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, is een invloedrijke figuur in de wereld van cryptocurrencies, met een geschat cryptovermogen tussen de 900 miljoen en 1,6 miljard euro.

Hij heeft zijn vermogen - dat boven een miljard dollar uitkomt - verdiend door het opbouwen van Binance, 's werelds grootste cryptocurrency-beurs. Onder zijn leiding groeide Binance snel en bood een breed scala aan cryptodiensten aan. 

Changpeng Zhao staat bekend om zijn toewijding aan de cryptogemeenschap en heeft actief bijgedragen aan de popularisering van digitale valuta.

Als CEO blijft hij een belangrijke speler in de blockchain-industrie en bevordert hij de acceptatie van cryptocurrencies wereldwijd.


2. Joseph Lubin

 • Functie: mede-oprichter Ethereum
 • Geschat vermogen: €800 miljoen - €4 miljard

Joseph Lubin, mede-oprichter van Ethereum, is een prominente figuur in de blockchain-wereld met een geschat cryptovermogen tussen de 800 miljoen en 4 miljard dollar.

Hij heeft zijn fortuin verdiend door zijn betrokkenheid bij Ethereum, een toonaangevend blockchain-platform. Lubin was medeoprichter van ConsenSys, een blockchain-softwarebedrijf dat tal van projecten en ontwikkelingen in de blockchain-ruimte ondersteunt.

Zijn bijdragen aan de blockchain-technologie en zijn ondernemerschap hebben hem een belangrijke positie in de crypto-industrie bezorgd, waar hij actief blijft bijdragen aan innovatie en ontwikkeling.


1. Chris Larsen

 • Functie: mede-oprichter Ripple
 • Geschat vermogen: €4,2 miljard

Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple, is een invloedrijke figuur in de wereld van cryptocurrencies, met een geschat cryptovermogen van 4,2 miljard euro.

Hij heeft zijn rijkdom vergaard door de oprichting van Ripple Labs, een blockchain-bedrijf dat zich richt op grensoverschrijdende betalingen en digitale activa.

Larsen is een pionier in de fintech-industrie en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van blockchain-technologie voor de financiële sector.

Als voormalig CEO van Ripple en huidig bestuursvoorzitter blijft hij een leidende rol spelen in de groei en acceptatie van Ripple en digitale valuta wereldwijd.


Veelgestelde vragen

Hoeveel crypto miljonairs zijn er?

Een recentelijk onderzoek van laat zien dat er in de wereld zo'n 88.000 crypto miljonairs zijn.

Wie is de rijkste crypto miljonair?

De rijkste crypto miljonair is Chris Larsen, die zo'n €4,2 miljard aan crypto in bezit heeft.


Waarin beleggen crypto miljonairs?

Het grootste deel van het vermogen van crypto miljonairs bestaat uit Bitcoin.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>