• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Geld
 • /
 • Wat zijn de rijkste acteurs? Top 10 rijkste acteurs en hun vermogen! [2024 update]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 18/10/2023

Wie zijn de rijkste acteurs ter wereld? In de sprankelende arena van Hollywood hebben sommige sterren een vermogen vergaard dat zo schitterend is als de spotlights op de rode loper.

Deze acteurs hebben niet alleen hun acteertalenten gemaximaliseerd, maar ook slim geïnvesteerd en indrukwekkende zakendeals gesloten.

Het zijn iconen die hebben geschitterd in kaskrakers en tevens succesvolle ondernemers zijn buiten het scherm. Klaar om versteld te staan? Hier is een kijkje in de verbazingwekkende rijkdom van de top 10 rijkste acteurs ter wereld van 2023!

Rijkste acteurs

Top 10 rijkste acteurs

De rijkste acteurs komen zoals je wellicht al had verwacht uit de Verenigde Staten. In het Hollywood van Amerika valt nu eenmaal het grote geld te verdienen. Tenminste, niet helemaal. We hebben namelijk een verrassing in deze top 10 met de rijkste acteurs ontdekt.

Ben jij benieuwd naar de best betaalde acteur? Wij hebben voor dit artikel de top 10 rijkste acteurs ter wereld op een rij gezet.


10. Bill Cosby

 • Vermogen: €430 miljoen
 • Leeftijd: 86
 • Bekend van: I Spy, Bob & Carol & Ted & Alice, The Cosby Show, Jack, Touched by an Angel

Bill Cosby, een gevestigde naam in de entertainmentwereld, heeft veel bijgedragen aan de film- en televisie-industrie. Bekend om zijn rollen in films zoals "Uptown Saturday Night", heeft Cosby een solide carrière opgebouwd, resulterend in een indrukwekkend vermogen van €450 miljoen.

Dit heeft hij voornamelijk verdiend door acteren, maar ook via andere ondernemingen en projecten binnen de industrie. Naast zijn acteercarrière heeft Cosby zich ook onderscheiden door zijn educatieve inspanningen, door aanzienlijke donaties te doen aan universiteiten en colleges, wat zijn toewijding aan het onderwijs benadrukt.

En de schaduwzijde? Oh, die is zonder enige twijfel aanwezig. Cosby onderging meerdere rechtszaken voor grensoverschrijdend seksueel gedrag. Ook dat is Bill Cosby.


9. Adam Sandler

 • Vermogen: €440 miljoen
 • Leeftijd: 56
 • Bekend van: Happy Gilmore, The Waterboy, Big Daddy, Little Nicki, Mr. Deeds

Adam Sandler, de man die al decennialang lachsalvo's veroorzaakt, heeft een goed gevulde carrière uitgesmeerd over filmgenres en decennia.

Een van de rijkste acteurs, bekend om zijn hilarische rollen in films zoals "Happy Gilmore" en "The Waterboy", heeft Sandler een vermogen van €440 miljoen vergaard.

Dit kapitaal is niet alleen afkomstig uit zijn filmcarrière; Sandler heeft ook succesvol geïnvesteerd in verschillende projecten buiten Hollywood. Interessant is dat ondanks zijn enorme rijkdom, Sandler bekend staat om zijn down-to-earth persoonlijkheid en genereuze donaties aan goede doelen. Zijn vermogen om mensen te laten lachen blijft zijn grootste, onbetaalbare asset.


8. Arnold Schwarzenegger

 • Vermogen: €450 miljoen
 • Leeftijd: 75
 • Bekend van: Terminator, Predator, Commando, True Lies, Last Action Hero

Arnold Schwarzenegger, een icoon van spierkracht en vastberadenheid, heeft de wereld veroverd met rollen in epische films zoals "Terminator" en "Predator". 

Van bodybuilder tot Hollywood-ster en vervolgens tot gouverneur, heeft Arnold een vermogen van €450 miljoen opgebouwd, dankzij zijn diverse talenten en ondernemingen.

Interessant is dat deze Oostenrijkse eik nog steeds een streng fitnessregime volgt en een passie heeft voor milieubehoud. Zijn reis, gekenmerkt door opmerkelijke transformaties en ongelooflijke prestaties, blijft een bron van inspiratie en fascinatie. Arnold is niet alleen een van de rijkste acteurs, maar ook een van de rijkste personen aan levenservaringen en wijsheid.


7. Robert de Niro

 • Vermogen: €500 miljoen
 • Leeftijd: 79
 • Bekend van: Taxi Driver, Raging Bull, Cape Fear, The Godfather, Meet the Parents

Robert De Niro, een naam die synoniem staat aan grootse acteerprestaties, heeft in enkele van de meest iconische films geschitterd, zoals "Taxi Driver", "Raging Bull" en "The Godfather Part II".

Met een indrukwekkend vermogen van €500 miljoen, heeft De Niro’s talent en zakelijk inzicht hem op de voorgrond van Hollywood’s elite geplaatst. Wist je dat hij mede-eigenaar is van het wereldberoemde Nobu-restaurant?

De Niro, niet alleen een ster op het scherm, maar ook een succesvolle ondernemer, blijft met zijn onnavolgbare charisma en vastberadenheid de filmindustrie verrijken en verrassen.


6. George Clooney

 • Vermogen: €500 miljoen
 • Leeftijd: 62
 • Bekend van: Ocean's Eleven, Up in the Air, Michael Clayton, Good Night and Good Luck, "O Brother, Where Art Thou?"

We gaan door met deze lijst met rijke acteurs met nog een filmicoon: George Clooney. Charmant en getalenteerd, heeft Clooney de filmwereld stormenderhand veroverd met rollen in films zoals "Ocean’s Eleven" en "Syriana".

Zijn acteertalent heeft hem niet alleen kritische lof opgeleverd, maar ook een vermogen van €500 miljoen. Hoe? Ook als succesvolle zakenman, mede-oprichter van Casamigos, een tequila-merk dat later voor $1 miljard werd verkocht.

Fun fact: Clooney schonk eens $1 miljoen aan elk van zijn 14 beste vrienden! Een acteur met een gouden hart, die de wereld blijft boeien met zijn charisma en buitengewone generositeit.


Even tussendoor wat informatie over het bepalen van de waarde van het vermogen. In het samenstellen van deze lijst met rijkste acteurs aller tijden kunnen we namelijk iets interessants doen. Als we kijken naar de rijkste acteurs aller tijden, hoe zit het dan met de acteurs van de vorige eeuw? Deze acteurs verdienden voor hun tijd ontzettend veel geld, en als we dat corrigeren naar de waarde van geld dit moment, ontstaat er opeens een nieuwe top 10. Toch is het bepalen van het vermogen van deze acteurs aller tijden nogal ingewikkeld. Lang verhaal kort: we hebben het voor deze lijst niet gedaan.


5. Shah Rukh Khan

 • Vermogen: €600 miljoen
 • Leeftijd: 57
 • Bekend van: My Name is Khan, Devdas, Jab Tak Hai Jaan, Don 2

Eindelijk! Een niet-Amerikaanse acteur. In deze lijst met rijke acteurs vinden we in Shah Rukh Khan eindelijk een van de andere acteurs die ook veel geld hebben verdiend.

Shah Rukh Khan, ook wel bekend als de ‘King of Bollywood’, heeft een indrukwekkend imperium opgebouwd met een vermogen van €600 miljoen. 

Zijn reis, rijk aan blockbusters zoals "Dilwale Dulhania Le Jayenge" en "Chennai Express", illustreert zijn ongeëvenaarde acteerkunsten. Deze rijkdom is niet alleen het resultaat van zijn filmcarrière; SRK is ook een geslepen zakenman met belangen in productiebedrijven en IPL-team Kolkata Knight Riders.

Een interessant weetje: Khan heeft een gigantische fanbasis, zelfs in niet-traditionele markten voor Bollywood, zoals Duitsland en Rusland, wat zijn wereldwijde aantrekkingskracht bevestigt.4. Tom Cruise

 • Vermogen: €600 miljoen
 • Leeftijd: 60
 • Bekend van: Top Gun, Cocktail, Jerry McGuire, Mission Impossible, Born on the Fourth of July

Tom Cruise, wiens charisma de bioscoopzalen al decennia vult, heeft een formidabel vermogen van €600 miljoen opgebouwd.

Tom Cruise's carrière, gelanceerd door films als "Top Gun" en versterkt door de "Mission: Impossible"-serie, toont zijn veelzijdige acteertalent. Naast acteren, heeft Tom Cruise’s productiewerk en scherpe zakelijke instinct hem geholpen dit vermogen te vergaren.

Een intrigerend detail: ondanks zijn enorme succes, staat Tom erom bekend zelf zijn vaak gevaarlijke stunts uit te voeren, wat bijdraagt aan de allure en authenticiteit van zijn films.

Tom Cruise is daardoor hoogstwaarschijnlijk een van de acteurs die het vaakst een arm heeft gebroken tijdens het filmen van zijn films. In de wereld van Hollywood blijft Tom Cruise een blijvende icoon van toewijding en vakmanschap.


3. Dwayne 'The Rock' Johnson

 • Vermogen: €800 miljoen
 • Leeftijd: 51
 • Bekend van: Jumaji, Black Adam, Moana, Fast & Furious, WWE Raw

Dwayne 'The Rock' Johnson, een naam die synoniem staat met kracht en charisma, heeft een indrukwekkend vermogen van €800 miljoen verworven.

Zijn reis begon in de worstelring, maar het grote scherm riep, en films als "Jumanji" en de "Fast and Furious"-reeks katapulteerden zijn sterrenstatus. Sinds kort is The Rock ook te zien in de Marvel Cinematic Universe. Deze acteur speelde namelijk Black Adam.

Dwayne’s vermogen is niet alleen een resultaat van acteren; zijn ondernemerschap en samenwerkingen hebben ook bijgedragen. Wat je misschien niet weet, is dat The Rock ook een hart heeft voor filantropie, en zijn Dwayne Johnson Rock Foundation heeft talloze levens geraakt.

Zijn onvermoeibare werkethiek en veelzijdig talent maken hem tot een unieke Hollywood-ster.


2. Tyler Perry

 • Vermogen: €800 miljoen
 • Leeftijd: 53
 • Bekend van: Madea's Family Reunion, Gone Girl, Madea Goes to Jail, Diary of a Mad Black Woman, Don't Look Up

Tyler Perry, een verhaal van triomf en doorzettingsvermogen. Beginnend als een schrijver, heeft Perry's creatieve genie hem naar de top van Hollywood's elite gebracht.

Zijn beroemde "Madea"-films hebben hem niet alleen de lach van het publiek bezorgd, maar ook een rijkdom van €800 miljoen.

Maar Tyler's portfolio is divers; hij is ook een succesvolle regisseur en producent. Interessant is dat Perry eigenaar is van een van de grootste filmstudio's in de VS, wat zijn invloed en vermogen verder versterkt.

Tyler Perry blijft een icoon van creativiteit en ondernemerschap in de filmindustrie.


1. Jerry Seinfeld

 • Vermogen: €950 miljoen
 • Leeftijd: 69
 • Bekend van: Seinfeld, Bee Movie, Comedians in Cars Getting Coffee, Curb Your Enthusuiasm

Zo zijn we aanbeland bij de allerrijkste acteur in deze lijst met de rijkste acteurs ter wereld: Jerry Seinfeld. Deze rijkste acteur is meer dan een komiek - een cultureel fenomeen.

Met zijn iconische show "Seinfeld", heeft hij niet alleen het sitcom-genre geherdefinieerd, maar ook een vermogen van €950 miljoen vergaard. Naast tv heeft Jerry ook succes in de filmwereld, met films zoals "Bee Movie".

Zijn kracht? Een unieke humor die generaties heeft overbrugd.

Wist je dat Jerry een indrukwekkende verzameling vintage auto’s heeft? Een passie die de veelzijdigheid van deze legendarische entertainer onderstreept.

Jerry’s nalatenschap is geworteld in zijn vermogen om ons te laten lachen en nadenken over de simpliciteit van het dagelijks leven.


Veelgestelde vragen

Wie is de rijkste acteur?

De rijkste acteur van dit moment is Jerry Seinfeld, die een vermogen van €950 miljoen bij elkaar heeft weten te acteren.

Wie is rijkste Amerikaanse actrice?

De rijkste actrice van dit moment is de Amerikaanse actrice Reese Witherspoon, die een vermogen van €400 miljoen bij elkaar heeft geacteerd.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>