• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Vastgoed
 • /
 • Reinvest24 vastgoed beleggen Review: Onze ervaring en mening! [2024]

Wil jij weten of beleggen in vastgoed bij Reinvest24 voor jou interessant kan zijn? Tegenwoordig komen steeds meer beleggers erachter dat het handig is om te beleggen in een divers aanbod aan producten. Vastgoed is daarbij een uitstekende manier om te zorgen voor een divers portfolio.

Een partij die steeds populairder wordt in het aanbieden van laagdrempelige vastgoedinvesteringen is Reinvest24. Met behulp van crowdfunding is het mogelijk om als particulier te beleggen in verschillende vastgoedprojecten met volledige controle.

Wil jij meer weten over deze partij? In onze Reinvest24 Review nemen we alle voor- en nadelen eens onder de loep!

Specificaties Reinvest24 vastgoed beleggen


 • Crowdfunding
 • Volledige controle over specifieke projecten
 • Transparant kostenmodel 
 • Herbeleggen mogelijk
 • Meerdere vastgoedprojecten tegelijk mogelijk
 • Deskundig team 

Minimale inleg:  €100 per transactie + vanaf €1

Opgericht: 2005

Demo-account: nee

Instapkosten: 1% + 10% over huurinkomsten

Uitstapkostengeen

Uniek: Crowdfunding en SPV's

Wat is Reinvest24 ?

Reinvest24 is een investeringsplatform waarbij het mogelijk is om investeren in specifieke vastgoedprojecten voor een bepaalde periode. Dit werkt op basis van crowdfunding. Bij Reinvest24 kun je investeren in commerciële of residentiële vastgoedprojecten.

Beleggers bij Reinvest24 verdienen geld door de waardestijging van vastgoed en rendement door de verhuur of verkoop van de waarde van het vastgoed.

Reinvest24 vastgoed

Hoe werkt Reinvest24?

Het principe van Reinvest24 is redelijk simpel uit te leggen. Het is als het ware een partij tussen particulieren en de vastgoedmarkt in. Nu is het als particulier niet zo makkelijk om te investeren in vastgoed zonder een enorme hoeveelheid geld mee te sleuren. Reinvest heeft dat probleem verholpen door een systeem van crowdfunding op te stellen.

Het is namelijk zo dat er door Reinvest24 verschillende vastgoedprojecten worden uitgekozen. Voor die vastgoedprojecten er een bepaalde investering nodig. Dit kunnen projecten zijn waarin er een gebouw nog gebouwd moet worden, of projecten waarbij al bestaande panden worden opgeknapt.

De investering die nodig is om de verbouwing te bekostigen wordt door Reinvest24 in stukjes gehakt, zodat veel verschillende beleggers een deel van die investering kunnen aanschaffen.

Beleggers die investeren bij Reinvest verdienen op twee manieren geld:

 • Allereerst is het zo dat vastgoed een bepaalde waardestijging met zich meebrengt. Hoe groter de waardestijging, hoe meer de belegger daaraan verdient.
 • Als tweede is het zo dat vastgoed vaak wordt verhuurd. De huurinkomsten worden verdeeld over alle investeerders.
 • Investeren Reinvest24

  Voor- en nadelen van Reinvest24 

  Voordelen
  • Investeren is al mogelijk vanaf 100 euro
  • Volledige controle over de specificaties van het vastgoedproject
  • Maandelijks dividend wordt uitgekeerd
  • Herbeleggen mogelijk
  • Aandelen flexibel te aan- en verkopen
  • Gemiddeld netto rendement van 14,6%.
  • Investering wordt gereguleerd door gecertificeerde bedrijven (SPV's)
  • Auto invest mogelijk
  Nadelen
  • Aantal vastgoedprojecten is beperkt in vergelijking met vastgoedfondsen
  • Investeringsplatform is relatief nieuw

  Primary en Secondary Market

  Bij Reinvest24 zijn er twee verschillende type vastgoedprojecten waarin je zou kunnen investeren. Dit zijn namelijk de primary en secondary market. Deze zijn allebei een vorm van Real Estate Crowdfunding, maar er zijn subtiele verschillen die belangrijk zijn om te kennen voordat je investeert bij Reinvest.

  Onder de Primary Market (primaire markt) wordt een directe investering in een vastgoedproject verstaan. Dit zijn projecten waarbij er een bepaald bedrag nodig is ter financiering van de verbouwing. Stel: er is voor de bouw van een huurpand een bedrag van €100.000 nodig.

  Beleggers kunnen dan participaties kopen, waarbij 1 participatie altijd gelijk staat aan €1. Zo kun jij bijvoorbeeld 10.000 participaties voor €10.000 kopen. Na jouw investering is er dus nog maar €90.000 nodig om de verbouwing te voltooien.

  Investeren Reinvest24

  Op de secundaire markt werkt het iets anders. Daar gaat het namelijk om vastgoedprojecten waarvan het benodigde bedrag al behaald is. In hetzelfde voorbeeld van hierboven is het dan bijvoorbeeld zo dat 100.000 participaties al zijn verdeeld onder beleggers.

  Dan kan je op de secundaire markt die participaties doorverkopen aan andere beleggers. Dit kan voor een hogere prijs dan de originele prijs van €1.

  In de praktijk is het zo dat je als investeerder op de secundaire markt altijd automatisch de laagste prijs betaalt. Als jij bijvoorbeeld een participatie verkoopt op de secundaire markt voor €1.10 per aandeel, maar er een andere investeerder hetzelfde doet voor een prijs van €1.05 per aandeel, dan koopt een nieuwe investeerder automatisch het aandeel van €1.05 per aandeel.


  Hoe veilig is Reinvest24?

  Over het algemeen kun je stellen dat Reinvest24 een veilige partij is om bij te investeren. Uiteraard is het zo dat beleggingen nooit zonder risico zijn. Denk maar aan economische crises of een pandemie: de financiële wereld is niet immuun.

  Toch heeft Reinvest24 een aantal dingen opgenomen in haar beleid die het risico terugbrengen tot een minimum. Allereerst is het zo dat het bij Reinvest24 mogelijk is om diversificatie aan te brengen in jouw portfolio door te beleggen in verschillende soorten vastgoedprojecten in verschillende landen.

  Zo voorkom jij al jouw geld wed op één paard. Veel liever zet je namelijk geld in op alle paarden die meedoen aan de race.

  Investeren Reinvest24

  Reinvest24 heeft een team dat kritisch is in het selecteren van vastgoedprojecten. Zij gaan namelijk voornamelijk in zee met projectontwikkelaars waar zij al eerder mee gewerkt hebben. Toch zijn er altijd onvoorziene risico's die de vastgoedmarkt kunnen teisteren, zoals natuurrampen, een economische recessie of problemen in de verhuur van panden.

  Deze problemen kunnen als domper worden gezien, maar zullen voor een lange termijn belegger niet schrikbarend zijn. Op het moment dat je als belegger voor een lange periode structureel belegt bij Reinvest24, zal je ontdekken dat de markt zich na economische tegenslagen weer herstelt.


  Hoe open je een rekening bij Reinvest24?

  Het starten met beleggen bij Reinvest24 is redelijk simpel, waarbij elke nieuwe klant eerst een verificatieproces moet doorlopen. Dit proces bestaat uit vier stappen:

  Investeren Reinvest24

  Stap 1: Registreer een account

  De eerste stap is het registreren van een account. Dit proces is simpel en is vergelijkbaar met het openen van een bankrekening. Hierbij is de eerste stap het invullen van persoonlijke gegevens.

  Stap 2: Koppel jouw bankrekening

  De tweede stap is het koppelen van jouw bankrekening aan Reinvest24. Het beleggen werkt door geld in te boeken op jouw account, waarna je het vervolgens kunt investeren. Andersom is het zo dat je jouw investering kunt verkopen, waarna je het weer kunt terugstorten op jouw betaalrekening.

  Stap 3: Kies een vastgoedproject

  De derde stap omvat het uitzoeken van een geschikte investering. Het is van belang dat je genoeg geld op jouw account hebt staan voordat je dit kunt doen.

  Stap 4: Investeer!

  Een geschikt vastgoedproject gevonden? Dan kun je direct starten met investeren! De laatste stap is om een bedrag dat jou schikt te beleggen in een vastgoedproject. Vanaf dat moment ben jij officieel mede-eigenaar van vastgoed.


  Hoe groot is het aanbod bij Reinvest24?

  Bij Reinvest24 bestaat veruit het grootste deel van de beleggingen uit vastgoedprojecten in de secundaire markt. Deze projecten zijn voornamelijk gevestigd in Moldavië en Estland, met hier en daar een uitschieter naar Spanje of Duitsland. De secundaire markt beslaat zo'n 55 vastgoedprojecten waar beleggers in kunnen investeren.

  Vastgoed Reinvest24

  De primaire markt is een stuk kleiner, waarbij er welgeteld 2 vastgoedprojecten beschikbaar zijn in Duitsland en Moldavië. Op de website van Reinvest24 kun je een gedetailleerde beschrijving van elk vastgoedproject vinden.

  Het beheer van het vastgoed ligt in de handen van twee partijen die nauw samenwerken:

  • Moederbedrijf Reinvest24 OÜ.
  • Kleine selectie partijen die de vastgoed in beheer houden (SPV's).

  Elk vastgoedproject wordt gereguleerd door partijen die het beheer op zich nemen. Deze gecertificeerde partijen worden een Special Purpose Vehicle (SPV) genoemd. Het investeren in een Special Purpose Vehicle is een nieuwe ontwikkeling op de vastgoedmarkt. Dit Special Purpose Vehicle fungeert namelijk als een indirecte investering in vastgoed.

  Naast het enkel investeren in een vastgoedproject kun je bij Reinvest24 namelijk investeren in deze SPVs, die ook wel 'developmental projects' worden genoemd. Dit is een voordeel, omdat zo de vastgoedmarkt een stimulans krijgt om meer projecten te bouwen.

  Samen met het feit dat deze SPVs kritisch en vaardig zijn in de vastgoedmarkt zijn dit dus voordelen van Reinvest24.


  Wat zijn de kosten van Reinvest24?

  Een Reinvest24 review zou geen Reinvest24 review zijn zonder het bespreken van de kosten. Reinvest24 brengt bij de aankoop van vastgoed namelijk 2% van de gegenereerde winst in rekening. Deze kosten worden door Reinvest24 gebruikt voor de aankoop van vastgoed.

  Vervolgens is het zo dat Reinvest24 10% van de gegenereerde winst in rekening brengt over de huurinkomsten. Deze kosten worden door Reinvest24 gebruikt om de kosten van het verhuren te bekostigen.

  Nu is het zo dat je deze kosten niet direct betaalt. Je zult dus geen rekening ontvangen die jij moet betalen, maar de kosten worden automatisch verrekend in de aankoopprijs.

  Daarnaast is het zo dat de winst die jij ontvangt over het investeren bij Reinvest24 niet volledig uit huurinkomsten bestaat, waardoor de kosten weer naar beneden worden gedrukt. Vervolgens is het van belang te beseffen dat het gemiddelde rendement van Reinvest24 zo rond de 14% ligt.

  Hoe langer de investering blijft staan, hoe meer jij als belegger er aan overhoudt. Dit komt door het rente-op-rente-effect, dat door Reinvest24 wordt gefaciliteerd door automatisch winst te herbeleggen in het vastgoed.


  Onze Reinvest24 ervaringen

  Een Reinvest24 review zou geen Reinvest24 review zonder ervaringen te delen. Het is namelijk zo dat we een aantal maanden geleden zijn gestart in het investeren bij Reinvest24. Het viel direct op dat het aanmeldproces redelijk simpel in elkaar stak. Het is prettig om op een gemakkelijke wijze een account aan te maken, aangezien het bij andere partijen nog wel eens lastig was om een account aan te maken.

  Vervolgens begon het onderzoeken welke type vastgoedprojecten interessant zouden zijn voor ons. Waar begin je? Hoewel je het relatief lage aanbod bij Reinvest24 zou kunnen omschrijven als een nadeel, kwamen we are al snel achter dat dit juist een voordeel was. Een overzichtelijk aanbod zorgt ervoor dat je in een oogopslag kunt zien waar je in kunt investeren.

  Het investeren zelf was een gemakkelijk proces. Het grote voordeel is dat je volledige controle hebt over waar je investering terecht komt. Daarnaast heb je volledige controle over de hoogte van jouw investering.

  Op het moment dat jij een vastgoed investering hebt gemaakt, kun jij in jouw portfolio gemakkelijk zien hoe jouw investering 'het doet'. Je ziet namelijk hoeveel je hebt geïnvesteerd, hoe hoog de waarde van jouw investering op dat moment is en hoeveel inkomsten jij hebt ontvangen.

  Vervolgens is het mogelijk om dit te kopen en verkopen. In dit geval betekent kopen dat je extra aandelen in dat vastgoedproject aanschaft, wat je kunt herkennen aan 'to buy'. Het verkopen, wat je kunt herkennen aan 'to sell', betekent dat je jouw aandeel juist terugverkoopt aan de markt. Dat er 'to sell' staat komt door het feit dat de interface helaas enkel in het Engels is opgezet.


  Conclusie

  Aan het begin van deze Reinvest24 Review hadden we als doel om de voor- en nadelen van het beleggen te investeren in vastgoed onder de loep te nemen. Naar onze mening zijn er meer voordelen dan nadelen en is het zeker interessant voor beleggers om hier laagdrempelig te investeren in vastgoed.

  Om toch nog overzicht te bieden van deze partij zetten we de belangrijkste zaken nog eens op een rijtje:

  • De minimale inleg is €100, waarna het mogelijk is om al vanaf €1 meer te investeren in een bepaald vastgoedproject.
  • Beleggers verdienen geld door de groei van de waarde van het vastgoed en de huurinkomsten.
  • Het vastgoed wordt in stand gehouden door het moederbedrijf van Reinvest24 en direct gereguleerd door SPV's. Deze selectie is van hoge kwaliteit.
  • Het vastgoed is voornamelijk gevestigd in Estland en Moldavië, met uitschieters naar Duitsland en Spanje.
  • Het is mogelijk om te beleggen in zowel de primaire als de secundaire markt.
  • De kosten bedragen 1% per transactie en 10% over de huurinkomsten, die automatisch worden verwerkt in de beleggingen.
  • Het starten met beleggen in vastgoed bij Reinvest is simpel uit te voeren in 4 stappen en is gekoppeld aan jouw betaalrekeningnummer.
  • In jouw portfolio kun je direct zien hoeveel je hebt geïnvesteerd in een bepaald project, hoe hoog de waarde van dat project op dat moment is en hoeveel inkomsten jij hebt ontvangen over jouw investering.
  • Het is mogelijk om op elk moment extra aandelen in een bepaald project aan te kopen. Tegelijkertijd is het mogelijk om jouw aandelen terug te verkopen aan de markt tegen de bedrag dat hoger kan zijn dan jouw investering. Het kopen van een aandeel is altijd het laagste bedrag dat te koop staat.

  Review Reinvest24: Reinvest is een interessante partij om diversificatie aan te brengen in jouw portfolio. Dit is niet de enige partij waarbij het mogelijk is om te beleggen in vastgoed. Lees bijvoorbeeld onze eerdere blogs over de beste vastgoed ETF's of de beste vastgoedfondsen. 


  Beleggen Reinvest24

  Hoogtepunten


  • Beleggen in specifieke vastgoedprojecten
  • Dividend herbelegd
  • Aanbod van hoge kwaliteit
  8,5
  Eindcijfer

  Beoordelingscriteria

  Veiligheid

  9

  Gebruiksgemak

  9

  Aanbod

  7.5

  Wij raden Reinvest24 aan voor beleggers die volledige controle willen hebben over het vastgoedproject waarin je wilt beleggen en de hoogte van jouw investering. Het aanbod wordt samengesteld door een deskundig team. 

  Over de auteur Onno

  Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

  Andere bekeken ook:

  >