Wil je geld verdienen zonder daar veel moeite voor te hoeven doen? Dan kan je auto reclame rijden! Hierbij laat je jouw auto voorzien van reclame en ontvang je als vergoeding een maandelijks vast bedrag. In dit artikel lees je alles over geld verdienen met reclame op je auto!


Wat is reclame rijden?

Reclame rijden is een term voor wanneer een particulier met reclame op zijn of haar auto rijdt voor een bedrijf. In ruil hiervoor ontvangt de particulier een vaste vergoeding per maand.

Het grootste voordeel voor particulieren is dat zij gemakkelijk wat extra geld verdienen met reclame rijden. Bedrijven zullen daarentegen een groter publiek bereiken door middel van de stickers op jouw voertuig. Het is een win-win situatie dus!

Hoe werkt auto reclame rijden?

Zie je het wel zitten om geld te verdienen met reclame op je auto? Dan kan je je aanmelden als reclame rijder! Hiervoor dien je 4 stappen te doorlopen, onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje:

Stap 1: Inschrijven reclamebedrijf

Wanneer je geld wil verdienen met reclame op je auto dien je je allereerst in te schrijven bij een reclamebedrijf. Twee grote aanbieders binnen deze markt zijn CashDrive en Wrap&Drive.

Bij het aanmelden dien je aan te geven wat voor auto je hebt, waar je rijdt en hoeveel kilometers je gemiddeld per maand maakt. Ook kan je jouw voorkeur aangeven voor waar de reclame op je auto geplaatst zou mogen worden. Aan de hand van deze informatie wordt een profiel opgesteld.

Stap 2: Bedrijven benaderen

Zodra jouw profiel is opgesteld zal het reclamebedrijf relevante bedrijven gaan benaderen. Voor welk bedrijf rijd jij op een relevante plek? Aan welk bedrijf hun eisen en wensen voldoet jouw profiel? Is je auto representatief genoeg? De passende campagnes zal het reclamebedrijf aan je opsturen!

Stap 3: Akkoord

Wanneer het reclamebedrijf een bepaald bedrijf heeft gevonden waarvoor je reclame mag rijden, kan je dit aanbod wel of niet accepteren. Of je akkoord gaat zal voornamelijk afhangen van het voorstel vanuit het bedrijf. Komen jullie eisen en wensen overeen, dan ga je akkoord met het aanbod!

Stap 4: Auto voorzien van reclame

Heb je een reclame campagne geaccepteerd? Dan zal dit bedrijf jouw auto laten bestickeren. Waar en wanneer dit gebeurt hangt af van de campagne en jouw afspraak met het bedrijf!

Stap 5: Geld verdienen met reclame

Na het plaatsen van de reclame is het zo ver! Je gaat geld verdienen aan simpelweg het besturen van je eigen auto. Hoeveel geld je verdient verschilt per campagne.

Hoeveel kun je verdienen met reclame rijden?

Met reclame rijden zal je gemiddeld tussen de €70 en €140 per maand verdienen. Hoeveel geld je daadwerkelijk verdient met reclame op je auto is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk: het aantal kilometers, formaat van je auto, welke delen je beschikbaar stelt en het seizoen. Onderstaand lichten we deze factoren verder aan je toe!

  • Aantal kilometers: Dit is belangrijk voor de adverteerder; hoe vaker je onderweg bent, des te groter het bereik.

  • Formaat auto: De bestickering op je auto moet opvallen. Over het algemeen geldt; hoe meer reclame op je auto, des te hoger de verdiensten.

  • Welk deel van de auto voor reclame: Welk deel of welke delen van de auto gebruikt mogen worden voor reclame beïnvloedt hoeveel je kan verdienen. Hoe meer delen je beschikbaar stelt, des te meer je verdient.

  • Seizoen: Als laatste kan het seizoen de prijs beïnvloeden. Over het algemeen is er in de zomer meer aanbod en verdien je meer.

Hoeveel geld je kan verdienen met reclame op je auto is dus erg wisselend. Er zijn voorbeelden waarbij €200 per maand verdient wordt, dat is echter aan de hoge kant. Je kan het beste rekening houden met een vergoeding tussen de €70 en €140 per maand. Dit lijkt misschien weinig maar op jaarbasis scheelt het je al snel €1.000! Hiervan kan je toch weer (gedeeltelijk) je benzine betalen.


Voordelen

  • Je kan extra geld verdienen met iets wat je anders ook zou doen, namelijk autorijden;
  • Het verdiende geld loopt al snel op tot duizend of een paar honderd euro op jaarbasis;
  • De bestickering levert geen schade of verkleuring aan je auto op.

Nadelen

  • Je hele auto wordt er niet mooier van;
  • Er zijn steeds minder websites waarop je je kunt aanmelden voor reclame op je auto;
  • Het kan even duren tot je passende reclames krijgt.

Voor welke bedrijven kan je reclame rijden?

Om te starten met reclame rijden kan je je het beste aanmelden bij een een reclamebedrijf. Zij beschikken over een groot netwerk waardoor adverteerders jouw profiel makkelijker kunnen vinden. Dit maakt het vinden van een geschikte campagne een stuk makkelijker!

Twee grote reclamebedrijven voor auto reclame zijn Cashcar.nl en WrapandDrive.nl. Onderstaand lichten we beide partijen aan je toe!

CashCar

CashCar is een reclamebedrijf waarbij je tot €200 per maand kan verdienen door met reclame op je auto rond te rijden. Het fijne aan dit platform is dat je direct contact hebt met de adverteerders. Zij zien jouw profiel en kunnen contact opnemen als je in aanmerking komt voor hun reclame!

Bij CashCar betaal je eenmalig €15 inschrijfkosten. Verder kan je zelf jouw voorkeuren doorgeven, bijvoorbeeld op welk deel van je auto de stickers mogen komen. Op deze manier vind je gemakkelijk geschikte adverteerders!

Wrap & Drive

Bij Wrap & Drive kun je per maand tot wel €250 bijverdienen. Dit doe je door een reclamespot van één van hun adverteerders op je auto te plakken. Zodra je een profiel aanmaakt bij Wrap & Drive, zullen zij jouw profiel matchen aan een geschikte adverteerder. Wanneer een passende adverteerder gevonden is, zal je een voorstel ontvangen. Bij akkoord zullen ze jouw auto bestickeren en kan je geld gaan verdienen met reclame!

Veelgestelde vragen

Wat verdien je met reclame op je auto?

Met reclame op je auto kan je tot €250 per maand verdienen. Het gemiddelde ligt echter tussen de €70 en €140 per maand.


Kan ik mijn auto wassen met reclame stickers?

Je kan je auto gewoon wassen zonder de reclame te beschadigen. Enkel de eerste week na aanbrengen van de advertentie wordt verzocht dit niet te doen.


Hoe wordt de vergoeding voor reclame rijden bepaalt?

Hoeveel de reclame op je auto waard is, is afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt, het formaat van je auto, welke delen je beschikbaar stelt en het seizoen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>