• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Randstad Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Randstad speelt al 60 jaar lang een toonaangevende rol in de arbeidsmarkt. Zo zijn zij momenteel het grootste uitzendbureau van Nederland. Ook zijn zij wereldwijd actief en zijn zij de nummer 1 HR-dienstverlener. Na de terugval door de corona pandemie is Randstad weer hard op weg naar een nieuw hoogtepunt.

In dit artikel vertellen we je alles over het Randstad aandeel. Ook gaan wij dieper in op de actuele- en historische koers van het aandeel Randstad. Daarnaast gaan wij in op de Randstad verwachtingen en prijsvoorspellingen. Als laatste geven wij nog wat Randstad aandelen advies om jou op weg te helpen.

Snel en gemakkelijk het aandeel randstad kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Randstad aandeel?

Zoals benoemd is Randstad de nummer 1 HR-dienstverlener ter wereld. In 2020 waren er ongeveer 34.680 medewerkers in dienst van Randstad NV en hadden zij 569.800 mensen via Randstad bij andere bedrijven aan het werk. Randstaf is actief in 39 verschillende landen met als belangrijkste landen Frankrijk, Duitsland, Nederland en België.

Randstad NV is een echt internationaal actief Nederlands uitzendbureau met wereldwijd 4715 vestigingen. Ook met namen zoals Tempo-Team en Yacht vallen onder de Nederlandse dienstverlener Randstad. Randstad is opgericht in 1960 door Frits Goldschmending en Gerrit Daleboudt. Het hoofdkantoor van Randstad is gevestigd in Amsterdam.

De aandelen van Randstad NV staan genoteerd op het Nederlandse AEX van Euronext Amsterdam. In de afgelopen jaren heeft Randstad meerdere bedrijven overgenomen. Zo hebben zij in 2016 Monster.com voor 387 miljoen euro overgenomen. In 2017 hebben zij het Franse Ausy overgenomen voor z'n 280 miljoen euro. Hierdoor werd Randstad NV in 2018 uitgeroepen tot de grootste wereldwijde uitzender.

Actuele Koers Randstad

Wil je weten hoe de actuele koers van Randstad NV er uitziet? In de onderstaande grafiek is de koers van Randstad duidelijk weergegeven. Aan de grafiek is af te lezen dat de koers van Randstad meerdere pieken en dalen heeft laten zien in de afgelopen tijd. Op dit moment is de koers van Randstad vrij hoog.

De koers van Randstad NV is sterk afhankelijk van de koers van de algehele economie. Wanneer de economie in een dip verkeert is de vraag naar uitzendkrachten automatisch een stuk minder. Dit is ook terug te zien in de koers van de Randstad NV aandelen.

Historische koers Randstad

Wanneer wij verder terugzoomen naar de historische koers van Randstad is ook te zien dat de koers van Randstad veel pieken en dalen kent. De oorzaken hiervan zijn vaak te herleiden uit de koerswijzigingen en de algehele economie. Daarnaast hebben de meerdere overname van Randstad NV hier ook een grote impact op gehad.

De koers van Randstad NV is in 1995 voor het eerst flink gestegen. In een tijdsperiode van 3 jaar is de waarde van een aandeel Randstad NV gestegen van €8,75 naar €71,70. Hierna is de koers van het aandeel Randstad NV weer redelijk ingestort. De grootste dip ontstond in het jaar 2000.

De instorting in het voorjaar van 2000 ontstond na het knappen van de zogeheten internetzeepbel. Hierdoor daalden de koersen van aandelen ontzettend snel als gevolg van de wereldwijde lichte recessie. Al vrij snel na het dieptepunt nam de koers van het aandeel Randstand NV opnieuw toe.

In 2007 bereikte de koers van het aandeel Randstad NV opnieuw de top. Nog voordat Randstad NV een nieuw hoogtepunt kon bereiken ontstond er de kredietcrisis in 2007. Hierdoor nam de koers van het aandeel Randstad NV opnieuw flink af. Ook dit herstelde zich echter vrij snel weer.

In de jaren die volgden is de koerswaarde van Randstad regelmatig gepiekt en gedipt. Oorzaken hiervan waren voornamelijk te danken aan kleine crisissen en overname van andere bedrijven. Door de vele overnames wist Randstad keer op keer haar marktaandeel te verhogen.

Ook tijdens het begin van de coronacrisis is de koers van Randstad flink geslonken. De vraag naar uitzendkrachten was in deze periode een stuk minder door de strenge regelgevingen. Al vrij snel herstelde de koers van Randstad zich welke nu hard op weg is een nieuw hoogtepunt te bereiken.

Snel en gemakkelijk het aandeel randstad kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Randstad Verwachting

Zoals eerder al benoemd is kent het aandeel Randstad NV veel pieken en dalen. De oorzaken hiervan zijn vaak af te leiden aan crisissen. De verwachting is daarom dat dit nog veel vaker gaat gebeuren. Toch is dit niet problematisch voor de Randstad koers op de langere termijn.

Er is namelijk te zien dat de koers van Randstad NV zich vrij snel herstelt na een dip. Hierdoor is de koers van Randstad NV de afgelopen 15 jaar vrij hoog gebleven. Ook is te zien dat de koers ondanks enkele dipjes vrij hoog blijft. De verwachting is daarom ook dat deze trend zich voortzet.

Hierdoor zal Randstad NV opnieuw hoogtepunten bereiken. Doordat Randstad haar marktpositie verdedigd door overnames en zich goed weet te herstellen na crisissen, is de verwachting dat het vertrouwen in het Randstad aandeel toe blijft nemen.

Snel en gemakkelijk het aandeel randstad kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Randstad prijs voorspelling 2023 – 2030

De prijsvoorspellingen voor de koers van Randstad zijn daarom ook erg goed gestemd. Een exacte voorspelling van de prijs doen is niet mogelijk. Wel zijn er grove schattingen welke laten zien dat de koers van Randstad ook de komende jaren toe zal blijven nemen. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van de vraag in de arbeidsmarkt door bijvoorbeeld crisissen.

Randstad blijft profiteren van de toenemende vraag op de arbeidsmarkt wat terug te zien is in de actuele beurskoers. De verwachting is daarom ook dat deze vraag toe zal blijven nemen. Hierdoor zullen de prijsvoorspellingen ook toe blijven nemen.

Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is niet zeker. Het is daarom verstandig om het laatste beursnieuws goed in de gaten te houden. Dit geeft namelijk een goede indicatie over de komende stijgingen of dalingen van de koers van Randstad NV.

Randstand Kopen of niet?

Een lastige vraag om te beantwoorden is of je nou wel of geen Randstad aandelen moet kopen. Het is namelijk onnodig om aandelen te kopen zonder dat het resultaten oplevert. De beweegredenen om in een aandeel te beleggen verschilt flink per belegger. Zo zijn er bijvoorbeeld korte- en lange termijn beleggers.

De meeste aandelen zijn alleen interessant om op de lange termijn in te beleggen. Toch is dit niet altijd zo. Het Randstad aandeel is een aandeel wat ook interessant is voor de korte termijn beleggers. De realtime koersen van Randstad kunnen namelijk per week flink verschillen. Hier kunnen korte termijn beleggers goed op inspelen.

Daarnaast is het Randstad aandeel dus ook interessant voor de langere termijn beleggers. Aan de historische grafiek van het Randstad aandeel is namelijk te zien dat de koers over een langere periode een stijgende koers laat zien. Ondanks enkele hoogtepunten en dieptepunten stijgt de koers van Randstad dus alsnog.

Of je het aandeel Randstad dan ook daadwerkelijk wilt kopen hangt van jouw vertrouwen en interesse af. In dit artikel hebben wij de voor- en nadelen van het Randstad aandeel in iedergeval duidelijk toegelicht. Het is namelijk nooit vanzelfsprekend of een aandeel ook echt resultaten oplevert.

Waar Randstad aandelen Kopen?

Ben jij overtuigd en wil je randstad aandelen kopen? Dat kan! Je hebt verschillende online brokers die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten.

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee

Randstad aandelen advies?

Maar wat is dan het advies bij het wel of niet kopen van Randstad aandelen? Elke belegger heeft andere vereisten bij het wel of niet beleggen in een aandeel. Adviseren is daarom erg lastig. Wel denken wij dat er veel potentie zit in het Randstad aandeel. De koers van Randstad ziet er namelijk erg positief uit.

Zowel op de korte- als op de langere termijn kan het investeren in Randstad aandelen erg interessant zijn. Het is belangrijk om voor jezelf af te wegen of de voordelen van Randstad genoeg zijn voor jou om ook daadwerkelijk te gaan investeren.

Wij hebben Randstad zelf wel in ons portfolio zitten. Wij verwachten namelijk dat de aandelen van Randstad opnieuw een hoogtepunt zullen bereiken. Doordat Randstad blijft profiteren van de enorme vraag op de arbeidsmarkt is de verwachting dat zij nog lang een belangrijke functie zullen hebben in deze sector.

Wij adviseren om het laatste beursnieuws in de gaten te houden om zo het risico te verminderen. Door het laatste nieuws in de gaten te houden kan je namelijk beter inspelen op koerswijzigingen. Hierdoor vergroot je de kans dat je winst behaald op je aandelen.

Snel en gemakkelijk het aandeel randstad kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>