• Home
 • /
 • Zakelijke lening
 • /
 • Qredits Review 2023 – Hoe goed en betrouwbaar is deze zakelijke kredietverstrekker?

Overweeg je Qredits als partij voor jouw zakelijk krediet? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! In deze Qredits review bespreken we alles over een krediet bij deze partij: ervaringen van klanten, werkwijze, betrouwbaarheid en de voor- en nadelen. Lees door voor meer informatie over een krediet bij deze partij!


Qredits Review in het kort

Belangrijkste informatie over zakelijk lenen bij Qredits

Minimale Leenbedrag

€ 5.000

Maximale leenbedrag

€ 250.000

Looptijd

12 - 120 maanden (flexibel)

Rente bij Qredits

7,75% - 8,75% per jaar (afhankelijk van risico)

Jaarcijfers nodig

Ja

Ook zakelijk krediet mogelijk?

Ja

Boetevrij aflossen mogelijk?

Beperkt, tot een maximaal bedrag per jaar boetevrij aflossen

BKR Check?

Ja

Voordelen vs. Nadelen

Er zijn verschillende partijen waarbij je een zakelijke leningen aan kan vragen. Elke partij kent zo zijn voor- en nadelen. Onderstaand hebben we de voordelen en nadelen van een krediet bij Qredits Microfinanciering voor je op een rijtje gezet!

Wat we goed vonden aan Qredits:

 • Persoonlijke aanpak
 • Vele verschillende financieringsproducten
 • Transparant over rente en kosten
 • Bij het afsluiten van een bedrijfslening krijg je een jaar lang gratis persoonlijke coaching
 • Samenwerking met reguliere banken

Wat we minder vonden aan Qredits:

 • Lange, strenge aanvraagprocedure
 • Ondernemingsplan of jaarcijfers nodig
 • Hoge rente in vergelijking tot andere kredietverstrekkers
 • Maximaal lenen tot €250.000

Hoe werkt een lening of krediet aanvragen bij Qredits?

Qredits verstrekt kredieten tot €250.000 aan ondernemers die niet in aanmerking komen voor het reguliere aanbod van financiering door bijv. reguliere banken. Het aanvragen van een lening bij Qredits lening duurt ongeveer drie weken en bestaat uit een aantal stappen. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje!

Stap 1: Verzamel de nodige documenten

Voor het aanvragen van een krediet bij Qredits dien je een aantal documenten klaar te hebben liggen. Zo heb je allereerst de bedrijfsgegevens nodig, denk aan: bedrijfsnaam, vestigingsadres, telefoonnummer, e-mailadres, BTW- en KvK nummer.

Vervolgens hangt het af van de leeftijd van je onderneming welke documenten je nog meer mee moet sturen. Starters (1-5 jaar) dienen een ondernemersplan en financieel plan te schrijven en mee te sturen in hun aanvraag. Ervaren ondernemers (5 jaar of ouder) hoeven alleen hun jaarcijfers van afgelopen twee jaar mee te sturen.

Aanvraag-MijnQredits

Dit is de allereerste stap in het aanvraagproces

Direct een zakelijke lening aanvragen bij deze partij? Of een zakelijk krediet? Dat kan via de knop hieronder.

Stap 2: Online aanvraag indienen

Zodra je alle benodigde documenten klaar hebt liggen kan je jouw kredietaanvraag indienen. Dit gebeurt via de website van Qredits. Hier vul je in hoeveel krediet je wil lenen en wat de looptijd zal zijn. Vervolgens vul je jouw bedrijfsgegevens en documenten in en klik je op 'krediet aanvragen'.

Zodra jouw aanvraag ontvangen is, zal een riskmanager beoordelen of je in aanmerking komt voor een zakelijk krediet bij Qredits. Hiervoor zullen ze je financiële positie toetsen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Binnen uiterlijk 2 werkdagen zul je de uitkomst van horen.

Stap 3: Een intakegesprek

Wanneer je in aanmerking komt voor een krediet bij Qredits, zal er een intakegesprek gepland worden. Tijdens dit gesprek zal Qredits dieper ingaan op het financieel plan en het gewenste krediet. Kredietverstrekker en ondernemer zullen samen een offerte opstellen en aanpassingen maken waar nodig. Het intakegesprek kan fysiek of online plaatsvinden.

Stap 4: Offerte ontvangen en ondertekenen

Na het intakegesprek zal je binnen enkele dagen de overeengekomen offerte ontvangen. Deze kan je nogmaals doorlezen en met instemming ondertekenen en terugsturen. Binnen twee werkdagen zal je het krediet ontvangen en kunnen gebruiken.

Naast de bovenstaande stappen kunnen we ons voorstellen dat je nog wat aanvullende vragen hebt. Wij hebben hieronder de meest voorkomende vragen even op een rijtje gezet.

Hoe lang duurt het voordat mijn zakelijke lening aanvraag in behandeling wordt genomen bij Qredits?

Na het indienen van jouw aanvraag, zal je binnen 2 werkdagen van Qredits horen of je in aanmerking komt voor hun zakelijk krediet.

Wanneer ontvang je jouw geld na goedkeuring?

Na goedkeuring van de aanvraag zal je het geleende bedrag van Qredits binnen twee op jouw zakelijke rekening ontvangen.

Hoeveel jaaromzet heb je nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij Qredits?

Er gelden geen eisen voor een minimale jaaromzet bij Qredits. Wel dien je een financieel plan of jaarcijfers in te dienen.


Hoe zit het met de rente en kosten bij Qredits?

Bij het aanvragen van een krediet bij Qredits komen behandelkosten kijken. De behandelkosten bedragen 1,5% van de lening met een maximum van €2.500. Ook als je kredietvoorwaarden wil wijzigen brengt Qredits kosten in rekening. Denk bijvoorbeeld aan een aanpassing van betaling in rente 0f aflossing. Een eerste keer is gratis, een tweede keer brengt Qredits €100 in rekening. 

Qredits rente

We hebben een voorbeeld geplaatst van de kosten van een lening bij Qredits op basis van een zakelijke lening met de volgende kenmerken:

 • Leenbedrag van 10.000 euro
 • Qredits Rente van 7,75% rente per jaar
 • 48 maanden looptijd (4 jaar)
 • Rekenvoorbeeld Swishfund zakelijke lening kosten

Leenbedrag

Openstaand bedrag

Betaalde rente

€10.000

€10.000 / 4 =

€2500 per jaar

Rentepercentage = 7,75% p.j.

Jaar 1

€10.000

€10.000 * 0.0775 = €775

Jaar 2

€7.500

€7.500 * 0.0775 = €581,25

Jaar 3

€5.000

€5.000 * 0.0775 = €387,5

Jaar 4

€2.500

€2.500 * 0.0775 = €193,75

Einde jaar 4

€0

€0 * 0.0775 = €0

Cell

Totaal

€1937,5


Voor welke doeleinden kan ik lenen?

Een zakelijk krediet kan voor verschillende doeleinden aangevraagd worden. Je kan denken aan een krediet voor een nieuwe bedrijfsauto te financieren, extra voorraad in te kopen, een marketingcampagne op te zetten of om nieuwe inventaris te betalen.

Een zakelijke lening wordt voornamelijk aangevraagd voor eenmalige, grote uitgaven. Onderstaand lichten we een aantal doeleinden toe waarvoor je een zakelijk krediet zou kunnen aanvragen!

Machines

Vrijwel ieder bedrijf heeft wel eens nieuwe machines nodig. Denk aan een nieuwe koelruimte voor een restaurant of een nieuwe koffiemachine voor op kantoor. De aanschaf van nieuwe machines kan echter kostbaar zijn.

Wanneer je op het moment geen vermogen hebt voor de machines, maar de aanschaf ervan wel relevant is, kan je een lening of krediet aanvragen. Je betaalt de machine dan langzaam af a.d.h.v. een lening. Let er wel op dat je rente betaald over het geleende bedrag!

Verbouwing

Een fijne werkomgeving zorgt ervoor dat medewerkers zich prettig voelen en beter functioneren. Wordt het tijd jouw kantoor uit te breiden of opnieuw in te richten? Een kantoor verbouwing kan hoge, eenmalige kosten met zich meebrengen. Wanneer je over te weinig vermogen beschikt, kan je hier een lening voor afsluiten!

Voorraadfinanciering

Wanneer je voorraad in grotere aantallen inkoopt, liggen de inkoopprijzen per product vaak lager. Om deze reden kan het voordelig uitpakken om eens in de tijd met behulp van een voorraadfinanciering een grote batch aan voorraad in te kopen. Zo betaal je minder per product en haal je meer winst uit de verkoop!

Marketing

Marketing is een belangrijk onderwerp wanneer het gaat om het bereiken van je doelgroep en het laten groeien van je omzet. Hoewel marketing je uiteindelijk geld oplevert, dien je er eerst in te investeren. Een marketingcampagne opzetten kost namelijk geld. Voor een investering in de marketing van jouw bedrijf kan je een krediet aanvragen.


Is Qredits betrouwbaar? Het is een vraag die we veel voorbij zagen komen tijdens onze deze Qredits Review. We kunnen dit onderwerp dan ook niet onbesproken laten. Wat ons betreft, is Qredits zeker een betrouwbare partij. Waarom we dat vinden leggen we onderstaand aan je uit!

Allereerst is Qredits al actief op de Nederlandse financiële markt sinds begin 2009. Sindsdien hebben ze meer dan 17.000 startende en bestaande ondernemers geholpen met het verschaffen van een lening. Op TrustPilot ranken deze ondernemers Qredits met 4,8/5 sterren.

Daarnaast werkt Qredits samen met verschillende betrouwbare partijen, zoals de EIB (European Investment Bank), Rabobank, ABN-Amro, ING, Triodosbank, Accenture en de Goudse Verzekeringen. Ook binnen de overheid heeft Qredits samenwerkingen, zo werken ze samen met het ministerie van Economische Zaken.

Verder is Qredits goed bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 21:00 en beschikken ze over een hulplijn voor dringende vragen. Ook kun je livechatten met deze kredietverstrekker.

Kortom, wat ons betreft, is Qredits zeker een betrouwbare partij om zaken mee te doen.

Overzicht van financieringspartners

Bedrijfsinformatie:

Naam bedrijf: Qredits

Adres: Wierdensestraat 27, 7607 GE
Plaats: Almelo
Telefoonnummer: 0546 - 534010
Mailadres: info[at]qredits.nl


Conclusie Qredits review: onze ervaringen

 • Meest Geschikt voor: Grote bedragen
 • Leen bedrag: €5.000 - €250.000
 • Looptijd: 12-120 maanden
 • BKR toetsing: Ja
 • Jaarcijfers nodig: Ja

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

Na onze Qredits review hebben we een goed gevoel over Qredits als kredietverstrekker. We hebben kunnen zien dat deze partij kredieten tot €250.000 verstrekt aan ondernemers die normaliter niet in aanmerking komen voor financiering.

Verder is Qredits transparant over hun rente en kosten en hebben zij een persoonlijke aanpak tijdens de aanvraagprocedure. Ze bieden vele verschillende financieringsproducten aan, waaronder qredits microfinanciering voor zzp'ers, waardoor er voor ieder wat wils is. Ook bieden zij de mogelijkheid aan tot een jaar gratis persoonlijke coaching.

Kortom, als jij op zoek bent naar een goede, kleine zakelijke lening, is Qredits zeker het checken waard. 


Qredits vergelijken met andere aanbieders

Het vergelijken van zakelijke leningen is altijd een slim idee. In de onderstaande tabel is een compleet overzicht te zien met alle verschillende aanbieders van zakelijke leningen in Nederland. Hierdoor kun jij gelijk zien welke zakelijke lening het beste bij jouw situatie past.

Aanbieder

Leenbedrag

Looptijd

BKR toetsing

Jaarcijfers nodig

Boetevrij aflossen

Minimaal actief

Bridgefund

€5.000 - €250.000

6-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 mnd

€1.000 - €100.000

6-18 mnd

Ja

Nee

Ja

1 jaar

Kredietvooruit

€3.000 - €500.000

3-6 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

New10

€5.000 - €1.000.000

3-60 mnd

Ja

Ja

Ja

15 mnd

€3.000 - €1.000.000

3-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Floryn

€10.000 - €3.000.000

flexibel

Nee

Ja

Ja

6 Mnd

€1.000 - €350.000

1-36 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Voordegroei

€2.000 - €50.000

Flexibel

Ja

Ja

Ja

1 jaar

Qredits

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 Jaar

Funding circle

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 jaar


Extra info over Qredits microfinanciering

Klantenservice

Qredits is op werkdagen van 08.30 tot 20.00 uur telefonisch (0546-534010) en via chat bereikbaar. Daarnaast kan je Qredits altijd bereiken via e-mail (info@qredits.nl). Als je dringend hulp nodig hebt, kan je de Qredits Hulplijn bellen (0546 – 534080).

AFM

Aangezien Qredits microfinanciering en krediet aan bedrijven verstrekt, is een AFM-vergunning niet nodig.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>