• Home
 • /
 • Zakelijke lening
 • /
 • Qeld Review 2023: Is Qeld een betrouwbare partij voor een zakelijke lening?

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden van het zakelijk lenen bij Qeld? Deze partij die zakelijke leningen aanbiedt, is in 2015 opgericht in het Zweedse Stockholm en is sindsdien uitgebreid tot zeven landen, waaronder Nederland.

Ondernemers kunnen een zakelijke lening of zakelijk krediet gebruiken om hun bedrijf te laten groeien via investeringen of om gaten te dichten. Maar daar zijn kosten aan verbonden.

Daarom is het essentieel voor ondernemers om een partij te kiezen die zakelijke leningen aanbiedt waarbij de kosten zo laag mogelijk zijn. En juist daar hebben we jou bij geholpen door te onderzoeken in hoeverre Qeld voor een ondernemer een interessante partij zou kunnen zijn.

In deze Qeld Review zetten we alle feiten op een rijtje, zodat jij aan het einde van dit artikel zelf kan beoordelen of Qeld voor jouw onderneming een geschikte partij zou kunnen zijn!


Qeld Review in het kort

Belangrijkste informatie Qeld

Minimale leenbedrag

€ 1.000

Maximale leenbedrag

€ 200.000

Looptijd

6,12 of 18 maanden

Rente bij Qeld

1,9% - 2,3% (vast)

Jaarcijfers nodig

Nee

Ook zakelijk krediet mogelijk?

Ja

Boetevrij aflossen mogelijk?

Ja

BKR Check?

Ja

Wat we goed vonden aan Qeld:

 • Bij Qeld is het mogelijk om boetevrij geld eerder af te lossen.
 • Bij Qeld zijn er geen strenge omzeteisen verbonden aan het lenen van zakelijke Qeld bedrijfsleningen.
 • Je hebt zelf controle over de maandelijkse kosten, omdat je zelf kunt bepalen hoe lang je de lening laat doorlopen.
 • Het aanvraagproces voor Qeld bedrijfsleningen is uitzonderlijk snel.
 • Er zijn geen verborgen kosten verbonden aan het lenen bij Qeld

Wat we minder vonden aan Qeld:

 • De looptijd van maximaal 18 maanden is relatief kort
 • Met een kostenpercentage vanaf 1.4% tot per maand is lenen bij Qeld aan de hoge kant

Hoe werkt een lening of krediet aanvragen bij Qeld?

Een Qeld lening kan je aanvragen door een aantal stappen te doorlopen. Een belangrijk onderdeel in deze Qeld review betreft het onderzoeken van die stappen. Hoe eenvoudig is het, wat zijn de mogelijkheden en welke kosten worden hiervoor in rekening gebracht? In stappenplan hieronder ontdek je precies hoe het aanvragen van een lening of krediet bij Qeld in z'n werk gaat.

Stap 1: Bepaal de hoogte van de lening of krediet

Allereerst is het zo dat je bij Qeld, in tegenstelling tot andere concurrenten, alleen maar een flexibele lening aanbiedt. Dat betekent dat je als een geldbedrag tot jouw beschikking krijgt dat je flexibel kunt terugbetalen. Hierbij geldt er een maximale looptijd van 18 maanden, maar het is dus ook mogelijk om dit binnen 14 maanden boetevrij terug te betalen.

Qeld hanteert een proces waarbij jij als ondernemer zelf de hoogte van het doorlopend krediet bepaalt. Dit is een bedrag dat tussen de €1000 en €200.000 ligt. Dit volledige bedrag krijg jij gestort op je rekening, maar betaal jij volledig naar eigen behoefte terug.

Qeld lening aanvragen

Via deze link word je direct doorgestuurd naar bovenstaand formulier. Via dit formulier vraag je gemakkelijk en binnen enkele minuten een vrijblijvende offerte op voor een zakelijke lening.

Stap 2: Lever je bedrijfsinformatie aan

Vervolgens vul jij wat aanvullende informatie in, zoals een e-mailadres, een geldig KvK-nummer en telefoonnummer. Dit is simpelweg informatie die Qeld nodig heeft om jouw aanvraag in behandeling te nemen. Dit gehele proces duurt enkele minuten.

Bij Qeld is het opvallend dat je als ondernemer nauwelijks documentatie hoeft aan te leveren. Sterker nog, de enige twee eisen die Qeld stelt aan het in aanmerking komen voor Qeld bedrijfsleningen is dat het bedrijf is ingeschreven bij de KvK en dat het bedrijf gevestigd is in Nederland.

Dat betekent echter niet dat er helemaal niet wordt gekeken naar de kredietwaardigheid van jouw bedrijf. Achter de schermen gebeurt namelijk van alles, waarbij er wel degelijk onderzoek wordt uitgevoerd naar de kredietwaardigheid van jouw bedrijf.

Stap 3: Qeld neemt je aanvraag in behandeling

Daarna neemt Qeld jouw aanvraag in behandeling. Tijdens deze stap in een bedrijfslening aanvragen zal Qeld zich storten over de kredietwaardigheid van jouw bedrijf en de hoogte van jouw leenbedrag.

Op basis van dit onderzoek wordt de hoogte van de rente bij Qeld bedrijfsleningen berekend. Dit noemen zij ook wel de Qeld-score. Hoe betrouwbaarder en kredietwaardiger jouw bedrijf, hoe groter de kans dat je zonder problemen jouw lening ontvangt. Daarnaast betekent dit ook dat de kans groter is dat de rente op de Qeld bedrijfsleningen lager zijn.

Het kan zo zijn dat Qeld eventuele aanvullende informatie opvraagt. Dit is bijvoorbeeld informatie over het doel van jouw investering en de sector waarbinnen je van plan bent om de Qeld lening te gebruiken. Verzend eventuele aanvullende informatie en Qeld neemt al gauw contact met je op.

Stap 4: Je aanvraag wordt goedgekeurd of afgekeurd

Mocht de Qeld lening goedgekeurd zijn, zal er al binnen een werkdag een uitbetaling plaatsvinden. Qeld staat erachter dat dit spoedig en zonder zo snel mogelijk gebeurt- en tot op heden heeft Qeld dit ook daadwerkelijk waargemaakt.

Vanaf het moment dat jouw aanvraag van Qeld bedrijfsleningen is goedgekeurd, begint het terugbetaalproces. Een lening die in januari is aangevraagd zul je dus vanaf februari flexibel maandelijks terugbetalen.

Naast de bovenstaande stappen kunnen we ons voorstellen dat je nog wat aanvullende vragen hebt. Wij hebben hieronder de meest voorkomende vragen even op een rijtje gezet.

Hoelang duurt het aanvragen van een zakelijke lening bij Qeld?

Een aanvraag van een zakelijke lening bij Qeld wordt in verschillende stappen uitgevoerd. Dit proces begint bij het vaststellen hoe hoog jouw leenbedrag is en het invullen van bedrijfsgegevens. Deze stap kan een aantal minuten duren, alhoewel het vaststellen van jouw gewenste leenbedrag wellicht wat langer kan duren.

Het ontvangen van een vrijblijvende offerte van Qeld bedrijfsleningen op basis van jouw aanvraag kan een aantal uren, een dag of wellicht 2-3 werkdagen. De snelheid van dit proces is afhankelijk van Qeld en de eenvoud van jouw aanvraag.

Nadat je een offerte hebt ontvangen waarin de maandelijkse kosten zijn vastgesteld, is de laatste stap simpelweg het ondertekenen van de offerte. Dit kan online en is een snel proces. Binnen een dag ontvang je zo het doorlopend krediet waarvoor jij hebt getekend.

Al met al kan het proces dus zo tussen 1 tot 4 dagen duren. Van uit Qeld ervaringen blijkt dat dit proces nooit langer dan een week duurt.

Hoe snel ontvang je je geld bij goedkeuring?

Je ontvangt jouw afgesproken geldbedrag binnen één werkdag nadat je jouw offerte online hebt getekend.

Nu is het zo dat je het wellicht niet eens bent met deze offerte. De offerte wordt immers opgesteld door Qeld op basis van jouw kredietwaardigheid. En dat is ook bepalend voor de rente die wordt betaald.

Mocht je het niet eens zijn met de offerte, heb je de mogelijkheid om simpelweg opnieuw een aanvraag in te dienen met een ander gewenst leenbedrag. Daarnaast is het zo dat Qeld zal toelichten waarom jouw aanvraag niet is geaccepteerd.

Bij een goedgekeurde lening die wordt gestort op jouw rekening zal Qeld bij Bureau Krediet Registratie een aantekening plaatsen.

Hoeveel jaaromzet heb je nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij Qeld?

Bij Qeld bedrijfsleningen worden in vergelijking met andere aanbieders geen strenge eisen gesteld aan de jaaromzet. Wel wordt er achter de schermen gekeken naar de hoogte van jouw aanvraag en jouw omzet.

Zo is het voor een bedrijf dat €30.000 omzet niet realistisch om een lening van €150.000 binnen 18 maanden af te lossen. De maandelijkse kosten zijn daar simpelweg veel te hoog voor.

Daarom zal er door Qeld altijd een inschatting gemaakt van de kredietwaardigheid van een bedrijf voordat Qeld bedrijfsleningen worden verstrekt. Daarom is het belangrijk om als onderneming een realistische aanvraag in te dienen.


Hoe zit het met de rente en kosten bij Qeld?

In dit onderdeel van de Qeld review staan we stil bij de kosten die als ondernemer in rekening worden gebracht. En in het geval van Qeld is dat gelukkig transparant.

Bij Qeld is het zo dat er geen verborgen kosten gelden, omdat je bij Qeld een vast maandelijks bedrag betaalt die is gebaseerd op jouw Qeld-score. Dit bedrag begint vanaf 1.4%, maar kan oplopen tot 3% per maand.

Daar bovenop betaal je bij Qeld natuurlijk het geleende bedrag terug. Als je bijvoorbeeld een bedrag van €10.000 leent, betaal je na één maand de vaste maandelijkse kosten die zijn gebaseerd op jouw Qeldscore plus €10.000 : jouw afgesproken looptijd. Nu zeiden we eerder dat de looptijd flexibel is, maar dat betekent in dit geval dat je naar behoefte het openstaande bedrag in een keer kunt aflossen. 

Qeld rente 

We hebben een voorbeeld geplaatst van de kosten van een lening bij Qeld op basis van een zakelijke lening met de volgende kenmerken:

 • Leenbedrag van 10.000 euro
 • Qeld Rente van 1% per maand
 • 12 maanden looptijd
 • Rekenvoorbeeld Qeld zakelijke lening kosten

Maanden

Openstaand bedrag

Rente

Maand 1

€9166

€9166 * 0.013 = €122

Maand 2

€8333

€8333 * 0.013 = €111

Maand 3

€7500

€7500 * 0.013 = €100

Maand 4

€6666

€6666 * 0.013 = €89

Maand 5

€5833

€5833 * 0.013 = €78

Maand 6

€5000

€5000 * 0.013 = €66

Maand 7

€4166

€4166 * 0.013 = €55

Maand 8

€3333

€3333 * 0.013 = €44

Maand 9

€2500

€2500 * 0.013 = €33

Maand 10

€1666

€1666 * 0.013 = €22

Maand 11

€833

€833 * 0.013 = €11

Maand 12

€0

€0 * 0.013 = €0

Totaal

€10.000

€732


Voor welke doeleinden kan ik lenen?

De Qeld-score die je als ondernemer krijgt, is gebaseerd op een aantal verschillende factoren. Een van die factoren is de doeleinden waarvoor jouw lening zal worden gebruikt.

Het is namelijk zo dat Qeld achter de schermen beoordeelt welke investeringen risicovol zijn en welke niet. Hoe risicovoller de investering, hoe groter de kans dat jouw aanvraag wordt afgekeurd of dat er een hoger risicopercentage in rekening wordt gebracht.

Hieronder geven we je daarom een kort overzicht met de verschillende doeleinden waarvoor een Qeld lening gebruikt kan worden:

Verbouwing

Lening nodig voor een verbouwing van het bedrijfspand? Dat kan bij Qeld. Qeld financiert een zakelijke verbouwing als dat op termijn een groei in de winst zou kunnen opleveren.

Marketing

Het investeren in de marketing van een bedrijf is steeds populairder aan het worden. Met een extra impuls aan de marketingafdeling van een bedrijf kan je immers een groter bereik genereren. En met een groter bereik is het simpelweg mogelijk om meer winst te genereren. Ook voor dit soort investeringen kan je terecht bij Qeld.

Extra voorraad inkopen

Door extra voorraad in te kopen heb je als bedrijf veelal een schaalvoordeel ten opzichte van de concurrentie. Hoe groter je voorraad, hoe lager de inkoopkosten. En met die lagere inkoopkosten kan jouw winstmarge weer vergroot worden.

Herfinanciering

Een andere optie die mogelijk is bij Qeld is het gebruiken van de lening om een herfinanciering van de lening te organiseren. De rentevoet kan op verschillende momenten in het jaar nogal verschillen - en daar kan je ook gebruik van maken.

Bovenstaande doeleinden zijn natuurlijk maar een selectie van de mogelijkheden van een zakelijke lening bij Qeld. Hoewel het duidelijk is dat Qeld achter de schermen onderzoekt wat voor soort investeringen jij van plan bent te maken, blijft het niet volledig transparant waar Qeld nu de Qeld-score volledig op baseert.

Daarom is van belang om bij een aanvraag goed na te denken of jouw aanvraag realistisch is- en of de investering op de langetermijngroei zal veroorzaken. De rekening van een bedrijfslening komt immers de maand na jouw goedkeuring, en dat komt soms sneller dan verwacht.


Hoe betrouwbaar is Qeld?

Als laatste onderdeel van onze Qeld Review zullen we het hebben over de betrouwbaarheid van deze partij. Omdat zakelijk krediet gaat om aardig wat geld, is het des te meer belangrijk dat we te maken hebben met een betrouwbare partij.

Daarom is het belangrijk om goed te beseffen dat een lening aanvragen bij een partij als Qeld niet geheel risicoloos is. Het leenbedrag dat jij aanvraagt kan je gebruiken om een investering in jouw bedrijf te maken, maar al een maand daarna volgt de eerste rekening.

Een zakelijke lening bij Qeld gaat daarom gepaard met kosten die al snel op de deurmat gepresenteerd liggen. Zeker voor middelgrote ondernemingen kan dit sneller zijn dan gewenst.

En dat brengt ons meteen bij een eerste belangrijke melding, en dat is dat je als ondernemer die leent bij een partij als Qeld niet door de AFM wordt ondersteund. Dat wil zeggen dat het risico van zakelijk lenen volledig bij jezelf ligt.

Hierbij is het noemenswaardig dat Qeld hierin geen uitzondering vormt. Dit is simpelweg hoe het business-to-business model van zakelijke leningen in elkaar steekt.

Desondanks zijn Qeld ervaringen van klanten lovend. Vrijwel alle Qeld ervaringen op Google Reviews of TrustPilot zijn positief, waarbij er een score van 4.2 op Google Reviews werd behaald en een score van 4.8 op TrustPilot werd behaald.

Hierbij worden er voornamelijk zaken als de snelheid van het ontvangen geld, de goede klantenservice en de betrouwbaarheid van hun dienstverlening. Met andere woorden: een betrouwbare partij om een zakelijk krediet bij af te sluiten.


Conclusie Qeld review: onze ervaringen

Qeld logo
 • Geschikt voor: ZZPers / Starters 
 • Leen bedrag: €1.000 - €250.000
 • Looptijd: 6, 12 of 18 maanden
 • BKR toetsing: Nee
 • Jaarcijfers nodig: Nee

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

En dat brengt ons alweer bij het einde van deze Qeld Review. In deze Qeld review hebben we een aantal onderdelen geanalyseerd van deze partij die zakelijke lening aanvragen uitvoeren voor het MKB en ZZP'ers zonder teveel gedoe.

Wat boven alles in deze Qeld review naar voren is gekomen, is dat we te maken hebben met een partij die op zeer eenvoudige wijze het aanvragen van een zakelijk lening toegankelijk maakt voor ondernemers.

Zowel in het feit dat je nauwelijks documentatie hoeft aan te leveren als in het zeer snelle aanvraagproces ontdekken we dat deze partij het aanvragen van zakelijke leningen in de stroomversnelling heeft geplaatst.

Daar staat tegenover dat Qeld qua prijs ietwat aan de dure kant is. Hoewel het systeem met vaste maandelijkse kosten voor veel transparantie zorgt, is het rentepercentage vanaf 1.4% nog wel aan de dure kant.

Tegelijkertijd is dit een percentage dat in deze sector niet heel ongewoon is. Dat is ook niet vreemd, want Qeld biedt samen met andere partijen een zeer korte looptijd aan. En aan dat gemak hangt een prijskaartje.

Ons oordeel van Qeld is positief, waarbij moet worden benadrukt dat het succes van het aanvragen van een succesvolle lening toch echt bij de ondernemer ligt. In het geval van een realistische aanvraag met een duidelijk investeringsdoel is Qeld een interessante partij. Gelden deze voorwaarden niet voor aanvraag, is het verhaal natuurlijk anders.

Daarom kan het voor ondernemers aantrekkelijk zijn om een aanvraag te doen bij verschillende kredietverstrekkers. Zo kan je immers zelf de rentepercentages vanuit verschillende offertes vergelijken.

Wel staat vast in deze Qeld review is dat Qeld op een gebruiksvriendelijke manier het mogelijk heeft gemaakt om zakelijke leningen aan te vragen. En dat is in onze ogen absoluut wat waard.


Qeld vergelijken met andere aanbieders

Het vergelijken van zakelijke leningen is altijd een slim idee. In de onderstaande tabel is een compleet overzicht te zien met alle verschillende aanbieders van zakelijke leningen in Nederland. Hierdoor kun jij gelijk zien welke zakelijke lening het beste bij jouw situatie past.

Aanbieder

Leenbedrag

Looptijd

BKR toetsing

Jaarcijfers nodig

Boetevrij aflossen

Minimaal actief

Bridgefund

€5.000 - €250.000

6-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 mnd

€1.000 - €100.000

6-18 mnd

Ja

Nee

Ja

1 jaar

Kredietvooruit

€3.000 - €500.000

3-6 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

New10

€5.000 - €1.000.000

3-60 mnd

Ja

Ja

Ja

15 mnd

€3.000 - €1.000.000

3-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Floryn

€10.000 - €3.000.000

flexibel

Nee

Ja

Ja

6 Mnd

€1.000 - €350.000

1-36 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Voordegroei

€2.000 - €50.000

Flexibel

Ja

Ja

Ja

1 jaar

Qredits

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 Jaar

Funding circle

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 jaar


Veelgestelde vragen

Hoeveel kan ik lenen aan kortlopende kredieten voor MKB?

Het maximale bedrag van kortlopende kredieten MKB dat je als ondernemer kan lenen is €50.000. Jij mag als mkb-ondernemer zelf de hoogte van dit bedrag bepalen.


Hoeveel kan ik lenen aan kortlopende kredieten als ZZP?

Het maximale bedrag van kortlopende kredieten zzp dat je als zzp’er kan lenen is €50.000. De hoogte van dit bedrag mag jij als zzp'er zelf bepalen.


Wat is de maximale duur van een kortlopende bedrijfslening?

De maximale duur van een kortlopende bedrijfslening is 12 maanden. Aan het einde van die periode wordt de kortlopende bedrijfslening volledig terugbetaald aan de geldverstrekker. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>