• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Prijzengeld WK Darts 2023-2024: Alle cijfers op een rij!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 01/12/2023

In de periode december-januari is het weer tijd voor het jaarlijkse WK Darts in het beroemde Ally Pally in Londen. In deze hal laten darters vanuit heel de wereld de vloer beven door keer op keer weer de triple 20 te raken.

Naast het winnen van de eeuwige roem kleeft er ook een flinke geldprijs aan het winnen van het WK Darts. 

Ben jij benieuwd hoeveel prijzengeld er tijdens het WK Darts wordt verdeeld? Wij onderzochten het voor je! Lees de resultaten hieronder. 


Hoe wordt het prijzengeld van het WK Darts precies verdeeld? Voor dit toernooi nemen 96 darts het tegen elkaar op voor die felbegeerde trofee in het midden van het speelschema. 

En al deze 96 darters krijgen betaald. Nu is het natuurlijk zo dat nummer 96 een stuk minder prijzengeld op zijn of haar rekening kan verwachten dan de nummer 1.

Hieronder hebben we 

Prestatie

Aantal spelers

Prijzengeld

Winnaar

1

£500.000

Verliezend finalist

1

£200.000

Halve finale

4

£100.000

Kwartfinale

8

£50.000

Overwinning ronde 3

16

£35.000

Overwinning ronde 2

32

£25.000

Overwinning ronde 1

64

£15.000

Deelname

96

£7500

Totaal


£2.5 miljoen


Prijzengeld WK Darts seizoen 22/33

Hoe zit het nu precies met het verdelen van het prijzengeld in het WK Darts? Totaal wordt er in het 2023/2024 een prijzenpot van zo'n £2.5 miljoen verdeeld.

Dit gigantische bedrag wordt verdeeld over 96 darters die meedoen aan het toernooi, waarbij een overwinning in elke ronde een verhoging van het prijzengeld met zich meebrengt. 

Helaas wordt dit prijzengeld niet gestapeld. Het is dus niet zo dat je na elke ronde een envelop krijgt met daarin het bedrag hoort bij de ronde die je zojuist hebt gewonnen, maar je krijgt aan het eind van de rit een bedrag dat hoor bij je laatstgewonnen ronde. 

Iemand die dus in de halve finale strandt, krijgt £50.000, terwijl iemand die in ronde 2 strandt maar £15.000 ontvangt.

De winnaar van het WK Darts ontvangt in een klap £500.000, wat gelijk staat aan 20% van het gehele prijzenpot. De verliezend finalist gaat ermee vandoor met £200.000.


Oud-winnaars WK Darts en het prijzengeld

In de dartwereld valt er veel geld te verdienen. Alleen in het WK Darts gaat de winnaar er al vandoor met £500.000 - en er vallen nog veel meer toernooien te spelen. 

Het is daarom ook niet vreemd dat er tal van darters zijn die zichzelf inmiddels miljonair kunnen noemen door hun precisie en concentratievermogen. 

Wij onderzochten een aantal oud-winnaars van het WK Darts en keken naar het totale bedrag dat deze sporters aan prijzengeld door de jaren heen hebben binnengeharkt.

Ben jij benieuwd naar darters die het meest verdienden? Ontdek het hieronder!

Darter

Aantal keren gewonnen

Totaal verdiend prijzengeld

Michael van Gerwen

3

€10.2 miljoen

Phil Taylor

14

€9.1 miljoen

Gary Anderson

2

€5.2 miljoen

Peter Wright

2

€4.3 miljoen

James Wade

0

€4.3 miljoen

Raymond van Barneveld

1

€4.2 miljoen

Adrian Lewis

2

€3.8 miljoen

Gerwyn Price

1

€2.7 miljoen

Simon Witlock

0

€2.7 miljoen

Dave Chisnall

0

€2.4 miljoen


Veelgestelde vragen

Hoeveel prijzengeld wordt er in het WK Darts totaal verdeeld?
Voor het WK Darts wordt er totaal een bedrag van zo'n £2.5 miljoen verdeeld.


Hoeveel krijgt de winnaar van het WK Darts?
De winnaar van het WK Darts ontvangt £500.000.


Wie heeft het WK Darts het vaakst gewonnen?

De Engelse Phil Taylor heeft het WK Darts met 14 keer het vaakst gewonnen. De Nederlander met de meeste overwinningen is Michael van Gerwen.  

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>