• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Prijzengeld Wimbledon 2024: Alle cijfers op een rij!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Tennissen op een grasmat, publiek in witte pakken met keurige hoeden en een ambiance waar chic vanaf straalt: Wimbledon is al jaren een van de meest prestigieuze Grand Slams in de tenniswereld.

Maar hoe groot is het prijzengeld van Wimbledon 2024 eigenlijk? 

Wij onderzochten daarom het prijzengeld dat wordt verdeeld aan de deelnemers van Wimbledon. Ben jij benieuwd naar het geldbedrag dat de winnaars op hun bankrekening krijgen? Lees dan verder!


Totale prijzengeld Wimbledon 2024

Het totale prijzengeld van Wimbledon bedraagt in 2024 een bedrag van £44,7 miljoen.

Bij Wimbledon zijn er meerdere winnaars, waaronder de winnaar van het enkeltoernooi mannen en vrouwen en de winnaar van het dubbeltoernooi gemengd. Elke winnaar ontvangt £ 2,35 miljoen.

Het is vooruitstrevend dat bij Wimbledon het prijzengeld voor mannen en vrouwen helemaal gelijk is. Wimbledon is daarmee een van de weinige sporttoernooien die deze constructie gebruikt.


Verdeling Wimbledon Prijzengeld in 2024

Hoe ziet de verdeling van het Wimbledontoernooi eruit in 2024?

In tegenstelling tot andere sporttoernooien, worden de sporters bij Wimbledon niet betaald volgens een stapelmethode. Elke sporter krijgt namelijk een vast bedrag dat afhangt van de ronde waarin je de wedstrijd verliest.

Iemand die bij Wimbledon in de kwartfinale eruit vliegt, ontvangt £ 310.000, terwijl dit bedrag £ 50.000 bedraagt voor tennissers die er in de eerste ronde uit vliegen.

Hieronder zie je de exacte verdeling van het prijzengeld:

Prestatie

Aantal spelers (m/v)

Prijzengeld

Kampioen

1

£ 2 miljoen

Verliezend finalist

1

£ 1.050 miljoen

Halve finalist

2

£ 535.000

Kwartfinalist

4

£ 310.000

Vierde ronde

8

£ 190.000

Derde ronde

16

£ 120.000

Tweede ronde

32

£ 78.000

Eerste ronde

64

£ 50.000

Totaal

128

£ 44,7 miljoen


Oud-winnaars en het prijzengeld

In de tenniswereld is er een aantal namen dat vaker voorkomt dan normaal. Dit zijn spelers die zo ontzettend goed zijn, dat ze meerdere Wimbledontitels op hun naam hebben staan.

Wimbledon is een toernooi dat officieel behoort tot 4 van de grootste Grand Slams. Dit zijn toernooien die het meeste allure met zich meebrengen - en natuurlijk het grootste prijzengeld. Hieronder zie je welke tennistoernooien als Grand Slam worden bestempeld:

  • Australian Open
  • Wimbledon
  • US Open
  • Roland Garros

Wimbledon is niet het best betaalde toernooi, maar de Grand Slams blijven qua prijzenpot redelijk dicht bij elkaar. 

Maar even een stapje terug naar die spelers: er zijn spelers die met Grand Slams ontzettend veel geld hebben verdiend. Hieronder zetten we de grootste namen even voor je op een rijtje:

Speler

Aantal keer Wimbledon gewonnen

Totaal prijzengeld

Novak Djokovic

7

€ 156 miljoen

Rafael Nadal

2

€ 128 miljoen

Roger Federer

8

€ 128 miljoen

Andy Murray

2

€ 61 miljoen

Peter Sampras

7

€ 42 miljoen


Veelgestelde vragen

Hoeveel prijzengeld wordt er in Wimbledon totaal verdeeld?
Met Wimbledon wordt er totaal een bedrag van £ 40 miljoen verdeeld


Hoeveel krijgt de winnaar van de Wimbledon?
Bij zowel de mannen als de vrouwen ontvangt de winnaar van Wimbledon zo'n £ 2 miljoen.


Hoeveel krijgt de verliezer van Wimbledon?

Bij zowel de mannen als de vrouwen ontvangt de verliezer van Wimbledon zo'n £ 1.05 miljoen.


Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>