• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Prijzengeld US Open 2024: Alle cijfers op een rij!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Hoe groot is het prijzengeld van de US Open in 2024? Het Arthur Ashe Stadium is elk jaar het strijdtoneel van de Amerikaanse Grand Slam: het US Open tennistoernooi.

Dit toernooi New York is een van vier prestigieuze Grand Slams - en daar kleeft een aardige prijzenpot aan vast. Maar hoeveel geld wordt er eigenlijk verdiend bij de US Open?

Voor dit artikel zochten we precies uit hoeveel prijzengeld er bij de US Open wordt verdeeld. Ben jij benieuwd naar de opbrengsten van deze Grand Slam? Lees dan verder!


Hoe wordt het prijzengeld van de US Open precies verdeeld? Net als de andere Grand Slams, zijn spelen er op de US Open 128 enkelspelers en 64 dubbelspelers. Wie verdient wat?

Wij zochten daarom uit hoeveel geld elke ronde oplevert in Amerikaanse Dollars. Let goed op: elke prijs geldt voor zowel mannen als vrouwen, en tegelijkertijd ook voor dubbelspelers. Totaal zijn er dus aardig wat dollars te verdienen.

Bekijk hieronder de opbrengsten voor tennissers op een rijtje:

Prestatie

Aantal spelers (m/v)

Prijzengeld

Kampioen

1

$2.6 miljoen

Verliezend finalist

1

$1.9 miljoen

Halve finalist

2

$705.000

Kwartfinalist

4

$445.000

Vierde ronde

8

$278.000

Derde ronde

16

$188.000

Tweede ronde

32

$121.000

Eerste ronde

64

$80.000

Totaal

128

$60 miljoen


Prijzengeld US Open 2024

Hoe wordt het prijzengeld van US Open nu eigenlijk verdeeld? Met een totale prijzenpot van $ 60 miljoen, keert de US Open meer uit dan Wimbledon, maar minder dan de Australian Open.

Toch hanteren de Grand Slams zo'n beetje dezelfde verdeling van het prijzengeld. Hoe verder je in het toernooi komt, hoe mer geld je verdient.

Daarnaast is het zo dat het vrouwentoernooi en het mannentoernooi evenveel geld oplevert. Een vrouw die de US Open wint verdient dus zo'n $ 2.6 miljoen - hetzelfde bedrag als een man die de US Open wint. 

In tegenstelling tot andere sporten worden de bedragen in de tenniswereld niet 'opgestapeld'. Je ontvangt dus niet voor het behalen van de vierde ronde ook het prijzengeld voor het overleven van de eerste, tweede en derde ronde. 

In totaal wordt er bij de US Open zo'n $ 60 miljoen uitgekeerd. Dit geld wordt verdeeld over de 128 mannelijke en speelsters in het enkeltoernooi en de 63 spelers in het dubbeltoernooi. 


Oud-winnaars en het prijzengeld

Alleen al het behalen van de US Open levert een bedrag van $80.000 per speler op. Dat is een aardige motivatie om toch wat meer uit je tenniscarrière te halen. 

Tegelijkertijd is het wel zuur om meteen in de eerste ronde te worden uitgeschakeld. Daarom is er een aantal spelers dat hier lak aan heeft, en ervoor heeft gekozen om maar gewoon elke Grand Slam te winnen, of in ieder geval de finale te bereiken.

Deze legendes hebben inmiddels door hun optredens in Grand Slams een gigantisch bedrag aan prijzengeld bij elkaar gespaard. Je kent ze vast wel: Djokovic, Nadal, Federer. 

Wij onderzochten welke spelers de US Open in het verleden hebben gewonnen - en hoe vaak - en hoeveel prijzengeld intussen bij elkaar hebben weten te tennissen over alle Grand Slams verdeeld. Benieuwd? Bekijk het lijstje hieronder!

Speler

Aantal keer US Open gewonnen

Totaal prijzengeld

Novak Djokovic

3

€156 miljoen

Rafael Nadal

4

€128 miljoen

Roger Federer

5

€128 miljoen

Andy Murray

3

€61 miljoen

Peter Sampras

5

€42 miljoen


Veelgestelde vragen

Hoeveel prijzengeld wordt er in US Open totaal verdeeld?
Tijdens de US Open wordt er totaal een bedrag van $60 miljoen verdeeld


Hoeveel krijgt de winnaar van de US Open?
Bij zowel de mannen als de vrouwen ontvangt de winnaar van de US Open zo'n $2.6 miljoen.


Hoeveel krijgt de verliezer van de US Open?

Bij zowel de mannen als de vrouwen ontvangt de verliezer van de US Open zo'n $1.9 miljoen.


Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>