• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Prijzengeld Roland Garros 2024: Alle cijfers op een rij!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 25/05/2023

Naast de Eiffeltoren en het Louvre vinden we in hartje Parijs vinden we een van de grootste tennistoernooien van de wereld: Roland Garros.

Deze Grand Slam op Frans grondgebied is een van de vier jaarlijkse Grand Slams, de meest prestigieuze toernooien. Daarmee is het gelijk een toernooi waar een flinke financiële compensatie wacht voor de winnaar. Maar hoe groot is die compensatie?

Wij onderzochten het prijzengeld van Roland Garros. Ben jij benieuwd hoeveel geld een tennisser kan winnen met het winnen van Roland Garros? Ontdek het hieronder!


Hoe wordt het prijzengeld van de Roland Garros precies verdeeld? Net als de andere Grand Slams, zijn spelen er op de US Open 128 enkelspelers en 64 dubbelspelers. Wie verdient wat?

Daarom keken wij naar de opbrengsten van elke ronde. Hoe meer rondes een speler overleeft, hoe groter het geldbedrag waar zij op kunnen rekenen.

Bekijk hieronder om hoeveel geld dit exact gaat!

Prestatie

Aantal spelers (m/v)

Prijzengeld

Kampioen

1

€2.2 miljoen

Verliezend finalist

1

€1.1 miljoen

Halve finalist

2

€600.000

Kwartfinalist

4

€380.000

Vierde ronde

8

€220.000

Derde ronde

16

€125.800

Tweede ronde

32

€86.000

Eerste ronde

64

€62.000

Totaal

128

€43.6 miljoen


Verdeling prijzengeld Roland Garros 2023

Met een totale prijzenpot van zo'n €43.6 miljoen valt er met het meedoen aan deze Grand Slam aardig wat geld te verdienen.

Zo levert alleen het plaatsen voor het toernooi al een bedrag van €62.000 op. Ga je vervolgens door naar de volgende ronde? Dan mag je rekenen op een bedrag van €86.000.

In tegenstelling tot andere sporten, is er geen sprake van stapelprijzen. Je zult dus niet €62.000 vanuit ronde 1 plus €86.000 vanuit ronde 2 verdienen, maar enkel €86.000 in het geval dat je de eerste ronde overleeft.

 In de tenniswereld is het gebruikelijk dat de vrouwen en mannen evenveel geld verdienen. Zo kan een vrouw die Roland Garros wint rekenen op een prijs van €2.2 miljoen, hetzelfde bedrag dat mannen kunnen winnen.

Naast het enkeltoernooi van de mannen en vrouwen wordt er tijdens Roland Garros - net als bij andere Grand Slams - ook een dubbeltoernooi gespeeld. 


Oud-winnaars Roland Garros en het prijzengeld

De kampioen van Roland Garros verdient dus al €2.2 miljoen voor zijn of haar verdiensten in deze Franse Grand Slam. 

Dit bedrag lag in het verleden wat lager, maar er zijn ook jaren, zoals 2021, dat het bedrag juist een stuk hoger lag.

Nu is het zo dat een tennisser die als laatste eindigt niet een gigantisch bedrag verdient. Daarom kiezen sommige spelers er simpelweg voor om Grand Slams te winnen. En niet zo'n beetje ook.

Spelers als Djokovic, Nadal en Federer winnen al jaren op rij meerdere Grand Slams, en hebben in die tijd een gigantisch bedrag aan prijzengeld bij elkaar weten te sprokkelen.

Wij hebben hieronder de belangrijkste tennissers en hun totale prijzengeld voor je uitgezocht. Ben jij benieuwd welke tennissers Roland Garros veel hebben gewonnen en veel prijzengeld hebben verdiend? Bekijk dan het lijstje hieronder!

Speler

Aantal keer Roland Garros gewonnen

Totaal prijzengeld

Novak Djokovic

2

€156 miljoen

Rafael Nadal

14

€128 miljoen

Roger Federer

1

€128 miljoen

Andy Murray

0

€61 miljoen

Peter Sampras

0

€42 miljoen


Veelgestelde vragen

Hoeveel prijzengeld wordt er in Roland Garros totaal verdeeld?
Tijdens de Roland Garros wordt er totaal een bedrag van €43.6 miljoen verdeeld.


Hoeveel krijgt de winnaar van Roland Garros?
Bij zowel de mannen als de vrouwen ontvangt de winnaar €2.2 miljoen.


Hoeveel krijgt de verliezer van Roland Garros?

Bij zowel de mannen als de vrouwen ontvangt de verliezer €1.1 miljoen.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>