• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Geld
 • /
 • Prijzengeld Padel: Alle cijfers op een rij! [2024 update]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Een van de meest opkomende sporten van dit moment is zonder twijfel padel. Deze mediterraanse sport is overgevlogen naar ons koude kikkerlandje en wordt steeds serieuzer genomen.

En daar waar een sport serieus wordt genomen, ontstaat er geld. Ook in padel is er daarom flink geld te verdienen in de verschillende toernooien die worden georganiseerd.

Ben jij benieuwd naar het prijzengeld in padel? Ontdek het in dit artikel! 


Hoe wordt het prijzengeld in de wereld van Padel in het seizoen 2023-2024 precies verdeeld?

Binnen padel zijn er drie grote toernooien. Deze toernooien zijn van meest prestigieus en groots naar minder groot Premier Padel, World Padel Tour (WPT) en A1 Padel Tour (APT).

Premier Padel is weggelegd voor de spelers die de meeste punten behalen in de WPT en de APT. 

De WPT en APT wordt georganiseerd in de vorm van toernooien die verspreid door het jaar worden. Hoe vaker je een toernooi wint, hoe groter de kans dat jij kan kwalificeren voor Premier Padel. 

En het prijzengeld dan? Voor de winnaar van Premier Padel ligt het meeste geld weggelegd, maar spelers die meedoen met de WPT en APT krijgen per toernooi betaald. 

We maken het nog een klein beetje ingewikkelder. Elk toernooi wordt namelijk verdeeld in 3 typen. Type 1 (Grand Master) verdient meer dan type 2 (Master), die weer meer verdient dan type 3 (Open). 

Hieronder zetten we het per toernooi voor jou op een rijtje: 


A1 Padel Tour (ATP)

Beginnen met het laagste niveau, ATP. Onthoud dus goed, Premier Padel is het meest prestigieus, daarna de World Padel Tour (WPT), en als laatste de A1 Padel Tour (APT).

Het tweede dat je moet onthouden, is dat niveau 1, Grand Master, hoger is dan niveau 3, Open. 

A1 Padel Tour (APT)

Header


Type

Prestatie

Prijzengeld

Grand Master (1)

Kampioen

€13.300 per speler

Open (2)

Kampioen

€10.450 per speler

Future (3)

Kampioen

€8.550 per speler

Grand Master (1)

Totaal

€140.000

Open (2)

Totaal

€110.000

Future (3)

Totaal

€90.000

Nu lijken deze bedragen voor topsport relatief laag, maar het is goed om te beseffen dat er heel veel verschillende ATP-tournooien worden georganiseerd door het jaar heen. Op het moment dat je drie toernooien wint van categorie 1 (Grand Master), ontvang je als winnaar dus al €39.900. 


World Padel Tour (WTP)

En dan gaan we verder naar de World Padel Tour, het eennahoogste niveau in de wereld van Padel. Ook hier geldt dezelfde onderverdeling van niveau 1 tot en met niveau 3. 

World Padel Tour (WPT)

Header


Type

Prestatie

Prijzengeld

Grand Master (1)

Kampioen

€17.700 per speler

Master (2)

Kampioen

€11.270 per speler

Open (3)

Kampioen

€9.800 per speler

Grand Master (1)

Totaal

€200.000

Master (2)

Totaal

€170.000

Open (3)

Totaal

€140.000


Premier Padel

En dan sluiten we af met het meest prestigieuze toernooi: Premier Padel. De prijzenpot van Premier Padel ligt ten opzichte van de andere twee toernooien significant hoger, omdat Premier Padel minder vaak wordt georganiseerd.

Premier Padel

Header


Type

Prestatie

Prijzengeld

Grand Master (1)

Kampioen

€46.500 per speler

Master (2)

Kampioen

€26.550 per speler

Open (3)

Kampioen

€13.275 per speler

Grand Master (1)

Totaal

€525.000

Master (2)

Totaal

€300.000

Open (3)

Totaal

€150.000

Al met al kan je in padel veel geld verdienen, maar ben je absoluut afhankelijk van hoeveel toernooien jij speelt. 

Bovendien is het van belang om continu goed te presteren op deze toernooien, want in het geval dat je te weinig punten bij elkaar sprokkelt, zal je onvoldoende punten hebben om je te kwalificeren voor de toernooien die veel geld uitbetalen.


Verdeling van het prijzengeld voor mannen versus vrouwen

Padel is een relatief jonge sport, maar in padel is de verdeling van het prijzengeld ongelijk verdeeld tussen mannen en vrouwen.

Een vrouw verdient simpelweg minder prijzengeld dan de mannen. Het prijzengeld dat wij hierboven hebben onderzocht, is dan ook helemaal gebaseerd op het prijzengeld voor mannen.

Toch is het bijzonder om te vermelden dat vrouwen die op topniveau spelen doorgaans meer hebben verdiend dan de mannen. Dat komt doordat de vrouwen die aan de top zitten, dit al jaren zijn. Daarentegen ligt de concurrentie bij mannen hoger, waardoor minder mannen aan de top blijven.


Welke spelers verdienen veel geld in Padel?

Zoals je hierboven hebt kunnen ontdekken, is het in de wereld van padel een kwestie van veel winnen om veel geld te verdienen.

En dat wordt dan ook zeker gedaan. Er zijn best wat spelers die inmiddels aardig wat prijzengeld bij elkaar hebben weten te winnen. Hieronder zetten we een aantal mannen en vrouwen voor je op een rijtje, beginnend met de mannen:

 • Agustin Tapia & Arturo Manso - €107.664
 • Martin Di Nenno & Franco Stupaczuk - €82.301
 • Jeronimo Luque - €43.566
 • Frederico Chingotto - €39.492
 • Alejandro Galan - €36.948

En dan de vrouwen:

 • Ariana Fallada & Paula Martin - €108.685
 • Gemma Pons - €92.747
 • Alejandra Bengoechea - €88.626
 • Beatriz Fernandez - €66.768
 • Delfina Senesi - €62.970

Veelgestelde vragen

Hoeveel geld krijgt de winnaar van Premier Padel?
De kampioen van Premier Padel Grand Masters krijgt €46.500 per speler. 

Hoeveel geld krijgt de winnaar van WTP Padel?
De kampioen van WTP Grand Masters krijgt €17.000 per speler.

Hoeveel geld krijgt de winnaar van ATP Padel?
De kampioen van ATP Grand Masters krijgt €13.300 per speler. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>