• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Populaire bingo-varianten van over de hele wereld

Bingo, een spel dat over de hele wereld wordt gespeeld, heeft vele varianten die elk hun eigen unieke twist bieden aan het klassieke spel. Van Amerika tot Azië, bingo heeft zijn weg gevonden naar verschillende culturen en gemeenschappen, waarbij lokale tradities en voorkeuren worden weerspiegeld in de verschillende varianten die worden gespeeld.

Amerikaanse klassieker: 75-ball bingo

In de VS is 75-ball bingo een favoriet. Dit spel wordt gespeeld met een kaart van 5×5 vakjes, waarbij het doel is om als eerste een specifiek patroon te voltooien, zoals een rechte lijn, vier hoeken, of zelfs een complexer patroon zoals een letter of vorm. Dit spel is beschikbaar voor zowel fysiek als online bingo.

Britse favoriet: 90-ball bingo

In het Verenigd Koninkrijk is 90-ball bingo de norm. Spelers krijgen kaarten met drie rijen en negen kolommen, waarbij het doel is om als eerste een horizontale lijn, twee horizontale lijnen, of de volledige kaart te voltooien.

Japanse twist: Bingo-5

In Japan is Bingo-5 populair. Hierbij maken spelers zelf hun kaarten door vijf nummers te kiezen tussen 1 en 75. Het doel is om als eerste een verticale, horizontale of diagonale lijn van vijf vakjes te voltooien.

Scandinavische uitdaging: Lyngholm Bingo

In Scandinavische landen wordt Lyngholm Bingo gespeeld, met kaarten van 9×3 vakjes. Spelers proberen als eerste alle nummers op een rij te markeren, met een twist van willekeurig gegenereerde nummers.

Indiase sensatie: Tambola

In India is Tambola een hit. Spelers gebruiken kaarten van 9×3 vakjes en nummers worden willekeurig gegenereerd door een computer. Het doel is om als eerste een specifiek patroon te voltooien.

Of je nu geniet van de opwinding van 75-ball bingo, de strategie van 90-ball bingo, of de unieke wendingen van varianten zoals Bingo-5 of Tambola, er is een bingo-variant voor iedereen, overal ter wereld.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>