• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Plug Power Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het aandeel Plug Power? Dit bedrijf zit sinds 1998 op de Amerikaanse beurs en heeft sindsdien verschillende ontwikkelingen doorgemaakt.

Plug Power kan wellicht onbekend zijn voor velen, maar toch heb je er indirect veel mee te maken. Plug Power is namelijk mede verantwoordelijk voor ontwikkeling van elektrische vorkheftrucks en de waterstoftoepassingen in de elektrische stadsbus.

Maar hoe zit het met het aandeel zelf? Beleggen in aandelen van Plug Power staat daarom centraal in dit artikel.

We leggen in dit artikel uit wat het Plug Power aandeel is, wat de historische koers eruit ziet en wat de verwachting is. Wil jij meer weten over het Plug Power aandeel? Lees dan verder!

Snel en gemakkelijk het aandeel Plug Power kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Plug Power aandeel?

Voordat je als belegger de keuze maakt om te investeren in een bepaald aandeel, is het van belang om eerst wat onderzoek te doen.

Door globaal onderzoek te doen naar het bedrijf dat achter het aandeel staat kan je namelijk ontdekken in wat voor soort bedrijf je investeert. Zo voorkom je je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Daarom introduceren wij hier Plug Power. Plug Power is een bedrijf dat in 1997 is gestart als een samenwerking tussen DTE Energy en Mechanical Technology Inc. Plug Power ontwikkelde in deze periode manieren om waterstof te gebruiken als brandstof in voertuigen. 

In de jaren daarna ontwikkelde Plug Power elektrische vorkheftrucks, waarvan de batterij op basis van waterstof werd ontwikkeld.

Het grote voordeel hiervan ten opzichte van vorkheftrucks die op andere brandstoffen reden was dat het voertuig van Plug Power snel oplaadbaar was. 

Sinds 2017 is het bedrijf flink gaan groeien. De ontwikkelingen rondom waterstof werd in deze periode op verschillende manieren uitgebreid.

Zo ontwikkelde Plug Power waterstoftoepassingen in vrachtwagens, auto's en werd door investeringen in Frankrijk en Zuid-Korea een nieuwe markt aangeboord. 

Deze ontwikkelingen zijn niet zonder horten en stoten verlopen. Zo heeft Plug Power een aantal rechtzaken te verduren gekregen rondom patenten van waterstoftoepassingen in vrachtwagens.

Ook bleek in 2021 dat Plug Power in de jaren 2018 en 2019 de administratie van hun financiën niet op orde had, waarna een fikse boete volgde. 

Anno 2023 is Plug Power nog hard aan het werk. Zo hebben ze meerdere deals getekend om waterstofbussen in de Verenigde Staten en Frankrijk te laten rijden. 


Actuele Plug Power koers

Wil jij weten hoe de actuele koers er van Plug Power uit ziet? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor goed zien welke waarde Plug Power op dit moment heeft. 

Historische koers Plug Power 

Nu je weet hoe de actuele koers van Plug Power eruit ziet, kunnen we het in perspectief plaatsen. Daarom geven we in dit deel van het artikel uitleg over de historische koers van Plug Power. Zo ontdekken we hoe de koers zich vanaf de beursgang heeft ontwikkeld. 

Die ontwikkeling begint in 1998. In dit jaar was de beursgang van Plug Power voor een bedrag van €75,60 per aandeel. Kort daarna gebeurt iets uitzonderlijks.

Tussen 1998 en 2001 stijgt de koers explosief naar een astronomisch bedrag van €1497,50 per aandeel. Dit is een groei van meer dan 1500%.  

Een dergelijke groei is nauwelijks voorgekomen op de beurs en de reden voor deze explosieve groei is nog steeds onduidelijk. Wel is duidelijk dat deze koersstand niet vastgehouden bleef.

Een bedrag van zo'n €1500 voor een enkel aandeel is immers onbetaalbaar en onrealistisch voor particuliere beleggers.

Zo snel als Plug Power steeg, zo snel zakte de koers in de periode na 2001 weer ineen. De koers schommelde aan het eind van 2001 zo rond de €150 met een aantal pieken en dalen.

Dit is in vergelijking met de openingskoers in 1998 van €75 per aandeel nog steeds een prima bedrag, maar ook deze prijs hield geen stand.

In de periode van 2002 tot 2008 zakte de koers met een stabiele lijn naar een bedrag van €11. Ten opzichte van de openingskoers van €75 is dit een daling van 85%.

En deze koers bleef tot 2020 zo laag staan. Bekijk hieronder de grafiek met de koersgeschiedenis, waarin de uitzonderlijke stijging meteen duidelijk te zien is:

Maar, dit is niet het hele verhaal. We kunnen namelijk zien dat na 2020 de eerste stuiptrekkingen ontstaan. Sterker nog, de koers laat na mei 2020 een enorme groei zien.

Op het moment dat je bovenstaande grafiek bekijkt, lijkt dit niet het geval te zijn. Echter is de koers tussen mei 2019 en september 2020 gegroeid met zo'n 70%!

Bekijk daarom maar eens de grafiek hieronder, waarin we alleen kijken naar de periode tussen 2019 en 2023, en het beeld van de grafiek is opeens heel anders: 

Opeens is het aandeel een stuk interessanter. In deze periode heeft Plug Power flink geïnvesteerd in het uitbreiden van hun diensten naar het buitenland en zijn er verschillende samenwerkingsdeals geweest. En dit blijkt ook direct uit de koers: de koers stijgt in deze periode. 

En dat brengt ons bij januari 2022. De koers staat wederom laag, maar dat is niet gek gezien het feit dat de coronacrisis nog steeds over de wereld heen raast. In vergelijking met de jaren ervoor is laat de koers van Plug Power eindelijk weer sprankjes hoop zien. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Plug Power kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Plug Power Verwachting

Nu je bekend bent met de historische koers van Plug Power kunnen we de de volgende stap zetten.

We hebben ontdekt dat de koers in een korte periode door het dak is gegaan, waarna de koers terugzakte en zich stabiliseerde op een zeer lage koerswaarde. Tot 2020 dan, want toen begon de koers zich weer positief te ontwikkelen.

Wat zegt dat nu over de verwachting van Plug Power voor de komende jaren? Kunnen we daar überhaupt iets over voorspellen? Het antwoord daarop is natuurlijk nee.

We kunnen niet voorspellen hoe de koers van Plug Power zich de komende zal gaan ontwikkelen. Maar we kunnen de historische koers wel gebruiken om een schatting te maken.

Allereerst moet worden verteld dat Plug Power al sinds 2016 verlies maakt. Hierdoor staat het bedrijf in principe in de schulden.

Dat wil voor grote bedrijven als Plug Power niet per sé betekenen dat het daarmee een falend bedrijf is. Beursgenoteerde bedrijven als Plug Power investeren zo vaak en zo veel dat zich pas op de lange termijn zal uitbetalen.

En die investering is in de het geval Plug Power de investering in waterstoftoepassingen in bussen en auto's. De vraag is dus: zal deze investering zich de komende jaren uitbetalen? Met andere woorden: zit er toekomst in waterstof? 

Experts zijn hierover in mening verdeeld, maar het leeuwendeel ziet er wel degelijk toekomst in.

De put van fossiele brandstoffen raakt leeg, dus de mens is wel verplicht om een alternatief te vinden. En Plug Power heeft zo'n alternatief gevonden en toegepast.

Als we dit afzetten tegen het jarenlange verlies, bevinden we ons in een lastige situatie. Enerzijds zijn de investeringen in deze branche van Plug Power hoopgevend en interessant.

Anderzijds hebben we te maken met een bedrijf dat meermaals verlies draait en voor de rechter heeft moeten verschijnen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Plug Power kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Plug Power prijs voorspelling 2023 – 2028

Ondertussen heb jij in dit artikel kennisgemaakt met het bedrijf Plug Power, dat een koers met explosieve groei in 2000 heeft laten opvolgen met een extreem lage koers voor zo'n 20 jaar.

Vervolgens hebben we toegelicht dat Plug Power een duurzaam alternatief biedt voor het gebruik van fossiele brandstoffen in bussen en auto's.

De moeilijke keuze waarvoor we staan gaan we nog ingewikkelder maken. De koers staat er anno 2023 namelijk gunstig voor.

Op het moment dat je dit aandeel zou beoordelen zonder alle voorkennis met de explosieve groei in 2000 en het gegeven dat het bedrijf al jaren op rij verlies draait, is het anno januari 2023 een interessant moment om in te stappen. 

Meer dan bij andere aandelen is het bij Plug Power te voorspellen hoe de koers zich zal gaan ontwikkelen. Er zijn, zoals genoemd, meerdere factoren die van invloed kunnen zijn op de lange termijn op de koers van Plug Power. 

Al met al kan worden geconcludeerd dat Plug Power een aandeel vertegenwoordigt met een instabiele financiële basis, maar dat met al haar investeringen op de lange termijn een grote impact kan gaan hebben op de verduurzaming van vervoersmiddelen. 


Plug Power Kopen of niet?

Dit brengt ons bij de hamvraag van dit artikel: Plug Power kopen of niet? Het antwoord op deze vraag is voor elke belegger anders.

Het wel of niet beleggen in een aandeel heeft alles te maken met jouw persoonlijke overtuigingen, wat jij wilt bereiken met jouw portfolio en hoelang jij van plan bent om te beleggen. 

Op basis van onze analyse kunnen we concluderen dat Plug Power een aandeel is dat interessant zou kunnen zijn voor beleggers die veel potentie zien in waterstoftoepassingen en herkennen dat de nieuwe koersontwikkelingen voor beleggers potentie laten zien.

Tegelijkertijd is dit aandeel enkel geschikt voor beleggers die beseffen dat Plug Power al jaren verliest draait vanwege de talloze investeringen die zij hebben gemaakt.

Investeringen kunnen voor Plug Power - net als bij elke belegger - goed of slecht uitpakken. De toekomst zal ons leren naar welke kan dit aandeel zal uitwijken. 

Waar Plug Power Kopen?

Ben jij overtuigd en wil je Plug Power aandelen kopen? Of ben jij gewoon benieuwd hoe je een aandeel zou kunnen kopen? Je hebt verschillende online brokers die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten.

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee

Plug Power aandelen advies?

In dit artikel hebben we verschillende aspecten van het aandeel Plug Power onder de loep genomen. Zo hebben we uitgelegd dat Plug Power een bedrijf is dat al aardig wat jaren aan de weg timmert rondom waterstoftoepassingen in vorkheftrucks, bussen en auto's.

Ook hebben we uitgelegd dat de historische koers van Plug Power met haar piek in 2000 uitzonderlijk is. Het aandeel stortte sindsdien in en liet pas in 2020 hoop van leven zien.

Ook hebben we uitgelegd dat het bedrijf al jaren op rij verlies maakt vanwege haar vele investeringen. 

Een advies is niet te geven voor Plug Power. Het kopen van een aandeel is een persoonlijke keuze, waarbij wij enkel kunnen uitleggen wat voor soort aandeel je nu precies aanschaft als je de keuze maakt om te beleggen in Plug Power.

Het is wel duidelijk dat Plug Power een bijzondere geschiedenis heeft en dat zij hun unieke koers ongetwijfeld zullen meenemen naar de toekomst. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Plug Power kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>