Ben jij als ondernemer benieuwd naar de mogelijkheden van een zakelijke lening bij PIN Voorschot? Met een zakelijke lening kunnen ondernemers een bedrag lenen dat gebruikt kan worden voor een zakelijke investering.

Van oudsher klopte je voor zo'n zakelijke lening aan bij banken, maar vaak is het aanvraagproces bij banken duur en langdradig. Bij partijen als PIN Voorschot is dat verleden tijd, want hier kun je een zakelijke lening al binnen een paar werkdagen uitbetaald krijgen.

Toch zijn er talloze partijen die zakelijke leningen aanbieden. Welke partij is het beste? Waar zijn de kosten het laagst? In deze PIN Voorschot Review onderzoeken we alles wat jij moet weten voor het aanvragen van een zakelijke lening bij PIN Voorschot!


PIN Voorschot Review in het kort

Belangrijkste informatie PIN Voorschot

Minimale Leenbedrag

€2.000

Maximale leenbedrag

€50.000

Beschikbare looptijden

3, 6, 9 of 12 maanden

Rente bij PIN Voorschot

2,25% en 2,5% per maand

Pinhistorie nodig?

Ja

Ook zakelijk krediet mogelijk?

Nee

Boetevrij aflossen mogelijk?

Ja

BKR Check?

Nee

Voordelen en Nadelen

Er zijn verschillende partijen waarbij je een zakelijke leningen aan kan vragen. Elke partij kent zijn voor- en nadelen. Onderstaand hebben we de voordelen en nadelen van een krediet bij PIN Voorschot voor je op een rijtje gezet!

Wat we goed vonden aan PIN Voorschot

 • Korte looptijd
 • Terugbetalen via pintransacties
 • Direct mogelijkheid tot 1-op-1-contact en advisering
 • Met 2.25% tot 2.5% rente een redelijk goedkope partij
 • Specialisatie in retail- en horecabranche

Wat we minder vonden aan PIN Voorschot

 • Het terugbetalen van de lening gaat via pintransacties, waardoor je vrijwel elke maand een stabiele omzet moet hebben
 • Maximaal €50.000 euro lenen
 • Buiten de horeca- en retailbranche zijn er minder snel mogelijkheden voor een lening

Hoe werkt een lening of krediet aanvragen bij PIN Voorschot?

Het aanvragen van een zakelijke lening bij PIN Voorschot is bedoeld voor ondernemers die met hun zakelijk lening investeren in hun bedrijf. PIN Voorschot heeft hierbij een ander bedrijfsmodel dan andere aanbieders.

Bij PIN Voorschot betaal je namelijk jouw lening terug door over alle pintransacties die in jouw onderneming worden uitgevoerd een vast percentage te laten terugbetalen aan PIN Voorschot. Met andere woorden: van alle transacties die bij jou worden gepind, komt een vast percentage bij PIN Voorschot terecht.

Omdat deze bedrijfslening toch al gauw gaat over bedragen boven de €2000, heeft PIN Voorschot eisen gesteld aan bedrijven die in aanmerking komen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

 • Je betaalt de lening terug in termijnen van 3, 6, 9 of 12 maanden
 • Je hebt een minimale gemiddelde omzet van 2000 euro
 • Je hebt beschikking over een MT940-bestand
 • Je hebt documentatie van je historische pinomzet. Jouw onderneming heeft dus in ieder geval een pinautomaat nodig.

Voldoe je aan deze eisen? Dan kom je in aanmerking voor een zakelijke lening bij PIN Voorschot! Maar hoe werkt dat nu precies? Hoe het aanvragen van een zakelijke lening bij PIN Voorschut werkt, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Vraag een offerte aan

De eerste stap in het aanvragen van een zakelijke lening is het aanvragen van een offerte. In deze fase van het aanvraagproces zal je zakelijke informatie moeten aanleveren, zoals jouw kvk-nummer, gemiddelde omzet en onderbouw je waarvoor je jouw zakelijke lening voor wilt gebruiken.

PIN Voorschot aanvraag

2. Persoonlijk gesprek

Het aanvraagproces van PIN Voorschot duurt meestal enkele minuten. Vervolgens is het zo dat PIN Voorschot contact met je zal opzoeken. Een zakelijke lening kan om veel geld gaan, dus is het voor PIN Voorschot belangrijk dat ze ervan verzekerd zijn dat jouw onderneming kredietwaardig is.

Dit doen zij door jouw aanvraag te beoordelen op allerlei criteria, zoals jouw omzet en het doel van jouw omzet. Dit proces wordt volledig door PIN Voorschot uitgevoerd. Soms is het zelfs zo dat PIN Voorschot bij jouw winkel op locatie langskomt.

3. Offerte ontvangen

Vervolgens is het zo dat PIN Voorschot met een offerte komt. In deze offerte staat het afgesproken percentage rente dat in rekening wordt gebracht, want dit varieert per aanvraag.

Het percentage rente dat in rekening wordt gebracht door PIN Voorschot wisselt tussen de 2.25% en 2.5% per maand.

4. Geld ontvangen en aflossing

Op het moment dat je akkoord bent gegaan met de offerte, begint de aflossing van zakelijke leningen. Doordat PIN Voorschot werkt met een terugbetaling via pintransacties, hoef je voor dit automatisch aflossen geen extra handelingen uit te voeren.

Hoe lang duurt het voordat mijn aanvraag in behandeling wordt genomen bij PIN Voorschot?

De aanvraag wordt binnen 2 dagen in behandeling genomen. Toch kan het wel langer duren voordat een medewerker van PIN Voorschot contact met jou opneemt.

Wanneer ontvang je jouw geld na goedkeuring?

Vanaf het moment dat jouw aanvraag is goedgekeurd, zal je binnen 4 werkdagen het geld op jouw zakelijke rekening ontvangen.

Hoeveel jaaromzet heb je nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening?

Bij PIN Voorschot wordt een minimale jaaromzet van €24.000 verwacht. Hierbij is het zo dat ze in principe voornamelijk kijken naar de gemiddelde maandomzet. Een bedrijfslening voor een bedrijf dat ontzettend veel geld verdiend in de decemberperiode, maar in maart een stuk minder, zal minder snel worden goedgekeurd door PIN Voorschot.


Hoe zit het met de rente en kosten van PIN Voorschot?

Voor elke zakelijke financiering wordt rente in rekening gebracht. Zo betaal je simpelweg het geleende bedrag plus de rente terug aan de kredietverstrekker.

PIN Voorschot is natuurlijk geen uitzondering op deze regel. Ze hebben ook niet veel keuze, want ze staan onder toezicht van Stichting MKB Financiering. Maar hoeveel bedraagt dat rentepercentage nu precies? En wat zijn de kosten? Dat leggen we hieronder voor je uit.

Rente PIN Voorschot

De rente die PIN Voorschot in rekening brengt, wisselt tussen de 2.25% en 2.5% per maand. Dat betaal je dus via de automatische aflossing terug. De hoogte van de rente is afhankelijk van de huidige bedrijfsprestaties. Hoe beter en veiliger jouw bedrijf is, hoe lager de rente. Ook de hoogte van het leenbedrag kan hier van invloed zijn.

 • Rekenvoorbeeld PIN Voorschot zakelijke lening kosten

Leenbedrag

Openstaand bedrag

Betaalde rente

€10.000

€10.000 / 12 =

€833,33 per maand

Rentepercentage = 1%

Maand 1

€9166

€9166 * 0.015 = €137,5

Maand 2

€8333

€8333 * 0.015 = €125

Maand 3

€7500

€7500 * 0.015 = €112,5

Maand 4

€6666

€6666 * 0.015 = €100

Maand 5

€5833

€5833 * 0.015 = €87,5

Maand 6

€5000

€5000 * 0.015 = €75,00

Maand 7

€4166

€4166 * 0.015 = €62,5

Maand 8

€3333

€3333 * 0.015 = €50

Maand 9

€2500

€2500 * 0.015 = €37,50

Maand 10

€1666

€1666 * 0.015 = €25

Maand 11

€833

€833 * 0.015 = €12,5

Maand 12

€0

€0 * 0.015 = €0

Totaal

€10.000

€825

Kosten PIN Voorschot

De rente is natuurlijk maar 1 deel van het totale kostenplaatje. In tegenstelling tot andere partijen worden er bij PIN Voorschot geen andere verborgen kosten in rekening gebracht. Zo bestaan de kosten van een bedrijfslening bij PIN Voorschot dus uit het terugbetalen van de lening plus een bepaald percentage rente.

Wel is het zo dat je mogelijk een hoger bedrag in een maand moet terugbetalen op het moment dat jij via de pintransacties niet voldoende krediet hebt terugbetaald. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat jij in januari aan pintransacties bij een lening van €10.000 die je terugbetaald in 12 maanden, maar €500 hebt opgebouwd.

Dat is onvoldoende, want volgens de offerte had je in januari €10.000 : 12 = €833 + €10.41 rente = €843.41 moeten terugbetalen. Daarom zal PIN Voorschot in februari een hoger bedrag van jou eisen. Zo werkt PIN Voorschot en hun bedrijfsmodel in jouw nadeel.

Je kunt er ook voor kiezen om handmatig dit verschil aan te vullen. Het voortijdig aflossen van jouw bedrijfslening wordt door deze MKB financier namelijk niet afgestraft met een boete.


Voor welke doeleinden kan ik lenen?

Een zakelijke lening via een willekeurige MKB financier zal alleen goedkeuring ontvangen op het moment dat het geleende bedrag wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden.

PIN Voorschot is een kleine partij die zich met name richt op de horeca- en retailbranche. Dat is ook niet vreemd, want binnen deze branches zal er altijd een pin apparaat aanwezig zijn. PIN Voorschot maakt zo gebruik van de transacties die worden uitgevoerd in allerlei winkels en horeca-locaties.

Toch kan een eventuele aanvraag die niet is gericht op de horeca of retail worden aangenomen door PIN Voorschot. Er worden geen concrete eisen geformuleerd door PIN Voorschot over wat voor soort aanvraag nu wel wordt toegekend, en welke in de prullenbak verdwijnt.

Wel zijn er grove richtlijnen geformuleerd met daarin zaken die door PIN Voorschot worden gezien als logische investeringen. Hieronder hebben we kort de belangrijkste zaken op een rijtje gezet:

 • Aankoop van meer inventaris
 • Groei en uitbreiding
 • Aankoop van machines
 • Leveranciers snel betalen

Waarom nu precies deze zaken? Daarvoor moeten we bedenken dat PIN Voorschot al gauw leningen verstrekt die in de duizenden euro's lopen. Vanwege hun model waarbij de onderneming omzet ontvangt via pin transacties, is het belangrijk dat PIN Voorschot voldoende geld terugbetaald krijgt.

Als een onderneming de lening gebruikt voor bovenstaande investeringen, is het zo dat de inkomsten op de redelijk korte termijn zal stijgen. Met een nieuwe machine kan je meer produceren, met een uitbreiding van het terras is er meer kans dat er meer inkomsten binnenkomen.

Kortom, met een investering in deze zaken is het in de ogen van de mkb financier PIN Voorschot zo dat de omzet zal stijgen. Een zakelijke lening aanvragen met bovenstaande investeringen gespecificeerd zal daarom eerder goedkeuring ontvangen.


Is PIN Voorschot betrouwbaar?

PIN Voorschot werkt met een bijzonder bedrijfsmodel, dat nog niet zo heel gangbaar is in de wereld van zakelijke leningen en zakelijk krediet. Daarom is het belangrijk om in deze PIN Voorschot review aandacht te besteden aan de betrouwbaarheid als deze partij.

Wat maakt nu een betrouwbare aanbieder in de branche van zakelijk krediet en leningen? Allereerst moeten we dan kijken naar de wetgeving.

Vrijwel alle partijen die zakelijk krediet aanbieden zullen zich moeten verantwoorden richting allerlei financiële instanties. Ook PIN Voorschot staat onder toezicht van bijvoorbeeld Stichting MKB Financier en EMF Finance.

PIN Voorschot trustpilot

Klik hier voor geschreven enkele recensies door klanten

PIN Voorschot recensies trustpilot

Daarnaast is het noemenswaardig om te onderzoeken hoe de PIN Voorschot ervaringen zijn. Op Trustpilot zijn deze PIN Voorschot ervaringen lovend, want zij scoren een 4.8 op zo'n 203 beoordelingen.

Dat PIN Voorschot positieve ervaringen heeft, is niet vreemd. In deze positieve ervaringen wordt bijvoorbeeld geroemd dat PIN Voorschot binnen 2 dagen zakelijk krediet uitbetaalt, dat de kosten redelijk laag zijn en dat er een korte looptijd geldt. Ook is PIN Voorschot een redelijk kleine partij waarbij er nog veel menselijk contact is als ondernemer.

Al met al kan dus worden gesteld dat PIN Voorschot een betrouwbare partij is om vlot zakelijk krediet via aan te vragen.


Onze PIN Voorschot conclusie

PIN Voorschot logo
 • Meest Geschikt voor: horeca en retail
 • Leen bedrag: €2.000 - €50.000
 • Looptijd: 3, 6, 9 of 12 maanden
 • BKR toetsing: Nee
 • Jaarcijfers nodig: Nee

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

In deze PIN Voorschot review hebben we ontdekt dat deze partij via een bijzonder bedrijfsmodel het terugbetalen van een bedrijfslening vormgeeft. Bij PIN Voorschot heb je te maken met een korte looptijd, waarbij je maandelijks tegen een rentepercentage tussen de 2,25% en 2,5% via jouw pin apparaat geld terugbetaalt.

Opvallend is dat PIN Voorschot een kleine partij is, waarbij 1-op-1-contact hoog in het vaandel staat. Van alle partijen rondom zakelijk krediet is dit de enige partij die in bepaalde gevallen zelf bij de winkel langskomt.

PIN Voorschot heeft duidelijk een voorkeur voor aanvragen binnen de retail- en horecabranche, omdat zij hiermee de meeste ervaring hebben. Dat wil niet zeggen dat aanvragen hierbuiten direct worden afgekeurd, maar de kans ligt wel lager.

Het grote nadeel van het bedrijfsmodel van PIN Voorschot is toch wel dat je via de pintransacties afhankelijk bent van het koopgedrag van jouw klanten. Soms is het simpelweg noodzakelijk om de lening via een spaarrekening terug te betalen, want er kan altijd een slechte maand tussen zitten.

Al met al is PIN Voorschot een interessante partij voor winkeliers die veel transacties te verwerken krijgen, waarbij het terugbetalen van de lening in kleinere bedragen als een fijne manier kan worden gezien. 


De 3 meest gekozen kredietverstrekkers van dit moment

Je zult zien dat een zakelijke lening aanvragen niet altijd gemakkelijk is. Niet iedere partij zal jouw aanvraag goedkeuren. Daarnaast kunnen de kosten per aanbieder fors verschillen. Het is dan ook altijd verstandig om meerdere aanvragen te doen, zodat je kans op succes toeneemt en jij zo snel mogelijk weer bezig kan zijn met waar je goed in bent; ondernemen!

Leen bedrag:

€5.000 - €250.000

Rente

Vanaf 1.5%

Looptijd

3-24 maanden

Qeld logo

Leen bedrag:

€1.000 - €200.000

Rente

Vanaf 2.3%

Looptijd

6-18 maanden

Swishfund zakelijk krediet

Leen bedrag:

€3.000 - €1.000.000

Rente

Vanaf 1%

Looptijd

3-24 maanden

 • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>