• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Philips Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Iedereen kent het merk Philips wel. Het is een Nederlands bedrijf dat al sinds 1891 bestaat. Door de jaren heen hebben ze een grote naam opgebouwd. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze nu ook wereldwijd bekend zijn op de markt. Ze verkopen allerlei apparatuur dat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden.

Wil jij aandelen kopen van Philips? Bekijk dan dit artikel! We zullen in dit artikel een beknopte en duidelijk uitleg geven over Philips. Daarnaast zullen we ingaan op de verwachtingen en prijsvoorspellingen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Philips kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Philips aandeel?

We zullen eerst ingaan naar de basis van Philips. Hoe is Philips ontstaan? Wat voor apparaten verkopen ze? Hierna zullen we dieper ingaan op de verwachtingen en prijs voorspellingen. Koninklijke Philips is de volledige naam, maar het wordt tegenwoordig Philips genoemd. Dit bedrijf is opgericht in Eindhoven en het heeft al jaren een samenwerking de voetbalclub PSV Eindhoven. Hierdoor zijn ze ook zeer bekend geworden in Nederland.

Het bedrijf produceert onder andere apparatuur dat gebruikt wordt in de medische wereld. Dit zijn echt gespecialiseerde producten. Hiernaast produceren ze ook nog andere producten die consumenten kunnen gebruiken. De consumentenelektronica kan door iedereen gekocht worden. Denk hierbij aan producten op het gebied van persoonlijke verzorging, verlichting en beeld & geluid etc. Philips is in 2001 op de beurs toegetreden. Vanaf dat moment konden er dus aandelen gekocht worden.

Door de jaren heeft Philips zich op meerdere beurzen gevestigd. Dit geldt voor beurzen binnen Europa en erbuiten. Zo zitten ze ook op Stock Exhange van New York. Philips heeft ook nog een aantal vertakkingen. Dit zijn onder andere ASML en Signify. Philips is dus al een langere tijd op de beurs en daardoor kunnen mensen al lang aandelen kopen.


Actuele Philips koers

Wil jij weten hoe de actuele koers ervan Philips uit ziet? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor goed zien welke waarde Philips heeft. Het is goed te zien dat de koers van Philips de laatste tijd een beetje aan het schommelen is. De koers heeft een aantal mooie stijgingen gehad maar ook dalingen.

Historische koers Philips

Hierboven is de historische koers van Philips te zien. Ze kwamen in 2001 op de markt met een waarde van 19,53 euro per aandeel. Op dit moment, januari 2023, hebben ze een actuele beurskoers van ongeveer 31,84 euro. Dit lijkt een mooie groei, maar er is goed te zien dat Philips een beetje in een neerwaartse spiraal is beland. Je kan wel goed zien dat Koninklijke Philips door de jaren heen over het algemeen mooi gestegen is. Maar wat betekent deze stijging precies? Dat gaan we je nu uitleggen!

Philips is een bedrijf dat al heel lang bestaat. Door de jaren heen hebben ze een echte naam gekregen. Daarom kwamen ze met een hoge waarde van 19,53 euro op de markt. In de maanden erna bleef het een mooie stijging aanhouden. In Mei 2002 kwam er echter een flinke daling in de koers. Een aantal jaar bleef dat ook gelijk en er is goed te zien dat de koers bleef schommelen.

Dit gebeurde ongeveer tot 2015. Toen kwam er een mooie stijging in het aandeel van Koninklijke Philips. Begin 2015 stond de waarde op 24,18 euro. Eind 2020 was dat alweer 44,80 euro. De waarde is bijna verdubbelt en dat laat wel zien dat er sprake was van een grove stijging.

In 2021 kwam er echter weer een flinke daling in de koers van Philips. De beurskoers daalde in november met wel 10%. Dit komt omdat de Amerikaanse toezichthouder (FDA) niet tevreden was met hoe ze hun problemen oplosten.

Ze zijn onder andere bekend van elektrische scheerapparaten, chips voor televisies en ander ehuishoudapparatuur. Maar volgens de FDA is er iets mis met de beademingsapparatuur. Deze mochten mensen terugsturen en ze kregen een gerepareerde apparaten. Deze waren volgens de FDA nog steeds niet goed genoeg. Dat heeft ervoor gezorgd dat er een daling kwam.

Philip heeft echter in voorgaande jaren laten zien dat ze groot bedrijf zijn en dat ze goed met tegenslagen kunnen omgaan. Zo proberen ze nu de schade te beperken, zodat de koers weer kan stijgen.

Snel en gemakkelijk het aandeel Philips kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Philips Verwachting

Maar hoe ziet dan de Philips verwachting voor de toekomst eruit? Wat is het kiesdoel en de verwachtingen hierbij? Wij weten niet precies het antwoord op deze vragen, maar we kunnen het wel voorzichtig voorspellen. De verwachting is dan ook dat de toekomst er hoopgevend uitziet en dat het dus interessant is om aandelen te hebben van Philips.

Philips is een groot bedrijf dat al een grote naam heeft in de wereld. Het is een bedrijf dat al lang bestaat en op verschillende markten producten verkoopt. Dit geldt voor de Nederlandse markt, maar ook buitenlandse markten. Deze gevestigde naam heeft al vaak laten zien dat ze met tegenslagen kunnen omgaan. De verwachting is dan ook dat deze ervaring ze gaat helpen en de koers kan laten stijgen.

Hiernaast proberen ze zich steeds meer te specialiseren. Zo focusten ze vroeger echt op huishoudelijke apparaten, maar dat verschuift nu naar medisch apparatuur. De huishoudelijke apparaten worden nu door andere bedrijven verkocht. Op deze manier proberen ze meer waarde te geven aan Philips. Dit kan dan ook een positief effect hebben op de aandelen koers van Philips.

Wij verwachten dat de koers van Philips de komende jaren zal blijven groeien. De laatste jaren hebben ze dat ook laten zien ondanks dat er soms tegenslagen waren. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Philips kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Philips prijs voorspelling 2023 – 2028

Bij de prijs van Philips is te zien dat er soms mooie waarden worden behaald en dat er vaak een stijging in de koers zit. Er zijn ook wat dalingen te zien maar deze zijn vaak niet zo groot.Philips heeft in de periode van 2015 - 2020 laten zien dat ze goed kunnen groeien. Wij verwachten dat dit ook een goede voorbode is voor de toekomst.

Maar wat gaat er dan precies met de prijs gebeuren in de aankomende jaren? Wij verwachten dat de prijs de komende jaren gaat stijgen. Toen Philips net op de beurs kwam hadden ze vaak te maken met schommelingen in de koers. In 2015 is dit gestopt en kwam er een mooie geleidelijke stijging. Deze is doorgegaan en dat laat zien dat het de goede kant opgaat.

Philips had in 2021 te maken met een flinke koersdaling van 10%. Dit was dan wel weer een grote daling. Er is langzamerhand te zien dat de koers aan het herstellen is. Dit laat zien dat het een groot bedrijf is met veel ervaring. De prijs kan hierdoor hersteld worden en weer stijgen.

De verwachting is dan ook dat de prijs zal stijgen als Philips in het beeld blijft van het grote publiek. Hier zijn ze namelijk al bekend en hebben ze al een status opgebouwd.


Philips Kopen of niet?

De grote vraag is dan: Philips kopen of niet? Hierop kunnen we jammer genoeg geen zeker antwoord op geven. Het antwoord op deze vraag verschilt natuurlijk ook per belegger. Daarom is het eerst handig om te kijken of het Philips aandeel bij je past. Heb je er wel vetrouwen in? Of heb je er een zeer goed gevoel bij?

Dit zijn allemaal vragen die je moet nagaan voordat je een aandeel gaat kopen. Het is dan ook handig om eerst goed onderzoek te doen. Wij hebben in ieder geval vertrouwen in Philips. Het bedrijf gaat al zeer lang mee en de verwachting is dan ook dat dit alleen maar langer gaat worden.

Hiernaast is het ook handig om de kansen te spreiden en het nieuws in de gaten te houden. Op deze ben je goed ingelicht en kan je minder voor verrassingen komen te staan.

Waar Philips Kopen?

Ben jij overtuigd en wil je Philips aandelen kopen? Dat kan! Je hebt verschillende online brokers die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten.

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee

Philips aandelen advies?

Wij hebben in dit artikel verschillende aspecten behandeld van Philips. Zo hebben we wat verteld over de geschiedenis van Philips en zijn we dieper ingegaan op de verwachtingen en voorspellingen. Hierin was te zien dat de aandelen van Philips in de begin jaren een beetje aan het schommelen waren. Sinds 2015 hebben ze een mooie stijging te pakken. Hierdoor zijn ze al een langere tijd redelijk stabiel ondanks de tegenslagen die ze hadden.

Het advies is dan ook dat het zeer interessant is voor beleggers (korte termijn en lange termijn). Dit komt omdat Philips de laatste jaren een mooie geleidelijke stijging heeft. Het kan een nog positiever effect geven aan de koers. Daarom ziet de toekomst ervan Philips hoopgevend uit. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Philips kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>