• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Pfizer Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2022-2030]

Ben jij geïnteresseerd in het investeren een aandeel Pfizer? De vaccins die Pfizer in de coronacrisis hebben geproduceerd hebben een enorme boost gegeven aan de naamsbekendheid van het bedrijf. Wat veel mensen echter nog niet weten is dat Pfizer al sinds 1849 actief is in de farmaceutische markt.

En hoe zit het dan met het aandeel van Pfizer? Is de koerswaarde gegroeid door de coronacrisis? In dit artikel geven we je alle informatie die jij nodig hebt om te beoordelen of het Pfizer aandeel voor jou interessant kan zijn. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Pfizer kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het aandeel Pfizer?

Pfizer is een Amerikaans bedrijf met een focus op farmaceutica dat in 1849 is gestart de neven Charles Pfizer en Charles F. Erhart. Beide heren waren geïmmigreerd vanuit Duitsland om in New York een nieuw bestaan op te bouwen. In deze periode heeft Pfizer de blauwdruk gemaakt voor grootschalige productie van penicilline.

In de jaren daarna werd deze productie flink opgeschaald en Pfizer werd een van de grootste leverancier van penicilline ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. En vanaf dat moment zette het bedrijf een gestage groei in. Deze groei leidde in 1950 tot de beursgang op de Amerikaanse beurs.

De groei werd in de versnelling gezet vanaf de jaren '90, toen Pfizer een nieuwe koers ging varen. In deze periode heeft Pfizer meerdere overnames en fusies uitgevoerd. Zo werden bedrijven als Allergang, bekend van de productie van botox, en Wyeth overgenomen, waardoor Pfizer opeens een heel dominante positie op de markt kreeg.

Het bedrijf heeft zelfs AstraZenica proberen over te nemen, maar dat is destijds niet gelukt. En ze zijn nog niet klaar met uitbreiden. Zelfs in 2021 heeft Pfizer aangegeven dat zij nog meer farmaceutische bedrijven willen overnemen.

Kortom, de geschiedenis van Pfizer bestaat met name uit overnames en het verkrijgen van een dominante positie op de Amerikaanse farmaceutische markt. Tegelijkertijd is er een duidelijke uitbreiding naar de wereldmarkt te zien. Pfizer is en blijft een gigant op het gebied van farmaceutica.

Actuele koers Pfizer

Wanneer je overweegt om Pfizer aandelen te kopen is het natuurlijk verstandig om te kijken naar de Pfizer koers, de verwachtingen en de toekomst van Pfizer. Maar wat is de stand van de actuele beurskoers van Pfizer?

Historische koers Pfizer

Nu we bekend zijn met de actuele koers van Pfizer, is het een interessante stap om de historische koers van Pfizer te onderzoeken. De geschiedenis van de koers kan namelijk veel zeggen over de handelswijze van een bedrijf en waarom ze staan waar ze staan.

De koers van Pfizer schommelde in de beginjaren zo rond de $2. In deze jaren werkte Pfizer vooral op nationaal niveau, maar het bedrijf deed het prima. De koers waarde steeg in de periode vanaf 1950 van $2 tot een bedrag van $6 per aandeel in 1995.

Het jaar 1995 was het startsignaal voor een explosieve groei, waarbij aandelen van Pfizer een piek van $44 per aandeel bereikte. Deze groei is niet heel onverwachts, want in deze periode werden er door Pfizer verschillende bedrijven overgenomen en groeide de investeringen die werden gemaakt in het bedrijf.

In de periode na 1995 was de koek tijdelijk op. De koerswaarde daalde tot een bedrag van $15 in 2009. Maar Pfizer zette door. Ook in deze periode werd door het bedrijf nog steeds flink geïnvesteerd in schaalvergroting.

Deze schaalvergroting worp haar vruchten af, want in de periode na 2009 zette Pfizer een groei in. In tegenstelling tot de groei in 1997, die heel explosief was, was deze groei heel stabiel. Deze stabiele groei zegt veel over de manier waarop Pfizer omging met haar financiën, want zij vonden een gestage groei interessanter dan explosieve expansie.

En dat brengt ons bij de periode tot 2021. Ook in deze periode is er een enorme groei te zien. Dit is logisch, want in deze periode heeft Pfizer het coronavaccin op gigantische schaal geproduceerd voor vrijwel de hele wereld. Daarnaast worden alle andere producten in de farmaceutische wereld nog in stand gehouden. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Pfizer kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Pfizer aandeel Verwachting

En wat betekent dat nu? We weten dat Pfizer een grote speler is in de markt en dat zij waarschijnlijk nog meer kansen zien liggen. Maar is dat dan ook echt wat ze gaan doen? Dat is een vraag die centraal staat in dit deel van dit artikel.

We hebben geprobeerd om in het koffiedik te kijken of daar iets in stond over de koersontwikkelingen van Pfizer. We kwamen van een koude kermis thuis, want we konden er helaas niets concreets in lezen. En dit is de realiteit van het beleggen in aandelen. Je kunt nooit voorspellen wat een aandeel gaat doen in de komende jaren.

Toch kunnen we op basis van de koershistorie een voorzichtige voorspelling maken. Gezien de ambities die Pfizer heeft geuit om nog meer bedrijven over te nemen, is de kans groot dat Pfizer de komende jaren nog meer groei zal laten vertonen.

Daarnaast bestaat het aanbod van Pfizer voornamelijk uit producten die de komende jaren nog in trek zullen blijven. Met name de coronavaccins zullen met het oog op de toekomst nog wel meer worden geproduceerd, want de wereld is voorlopig nog niet voorzien van een boosterprik. Tot die tijd zal het marktaandeel van Pfizer hoogstwaarschijnlijk groeien.

Tegelijkertijd kan je bij Pfizer de vraag stellen of hun model op de lange termijn standhoudt. Op het moment dat Pfizer inc. in de toekomst gaat diversifiëren, zal dit zeker het geval zijn. Op het moment dat Pfizer zich toespitst op een bepaald product, wordt deze kans kleiner. Dat is helaas een onderdeel waar we weinig over kunnen zeggen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Pfizer kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Pfizer prijs voorspelling 2022 – 2030

Nadat het koffiedik kijken was mislukt, hebben we de glazen bol uit de kast getrokken. En helaas pindakaas, ook hier stond niet de koerswaarde van Pfizer in 2028. Het zal je verbazen, maar een voorspelling van de koers is niet mogelijk.

Wel kunnen we kijken naar de historische prijsontwikkeling. De historische prijsontwikkeling van Pfizer is over het algemeen positief, omdat er vrijwel altijd een groei is laten zien. Weliswaar is er in de periode tussen de pieken ook wel verlies laten zien, maar Pfizer heeft zichzelf altijd teruggekrabbeld.

Met name door de toenemende vraag naar boosterprikken is de kans groot dat de koers van Pfizer nog wel meer zal stijgen. Tegelijkertijd is het de vraag hoe Pfizer hun bedrijfsmodel aanpassen aan een periode waarin er geen corona meer is (als dat ooit nog gebeurd ten minste...).

Als de uitbreiding van Pfizer zich doorzet zoals zij dit in de periode tot 2017 gedaan hebben is er namelijk weinig reden om te beargumenteren dat de koers niet zal stijgen. Natuurlijk weten we dit nooit zeker, want er zijn talloze factoren die van invloed zijn op die koersprijs. 

Pfizer Kopen of niet?

En dan nu het belangrijkste onderdeel: zal ik een aandeel Pfizer kopen of niet? Naast het koffiedik kijken en kijken in een glazen bol blijft er maar een manier over om een voorspelling te maken en dat is het gezond verstand.

Een aandeel is van nature een risicovolle investering, omdat je eigenlijk al jouw geld op een enkel paard wedt. Als Pfizer opeens een aantal jaren slecht presteert, en jij op dat moment jouw aandelen verkoopt, heb je verlies gedraaid.

Een veiligere investering zou een ETF of een fonds zijn, omdat de spreiding daarvan groter is. Maar, dat wil niet betekenen dat Pfizer per definitie een slechte keuze is. We hebben namelijk in dit artikel verschillende conclusies getrokken over het aandeel Pfizer waaruit blijkt dat zij een enorme groei hebben laten zien.

Het kopen van een Pfizer aandeel zou interessant kunnen zijn voor beleggers die nog meer potentie zien in de groei die Pfizer nu al laat zien. Het zou namelijk heel goed kunnen dat de koers de komende jaren vanwege de hoge vraag nog wel meer zou kunnen toenemen.

Waar Pfizer aandelen Kopen?

Ben jij overtuigd en wil je Pfizer aandelen kopen? Dat kan! Je hebt verschillende online brokers die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten.

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee

Pfizer aandelen advies?

In dit artikel hebben we je veel informatie gegeven rondom het aandeel Pfizer. Allereerst hebben we uitgelegd dat Pfizer sinds de Eerste Wereldoorlog een grote invloed heeft gehad op de farmaceutische markt in Amerika. Zo werden er in de periode tot 2021 verschillende bedrijven overgenomen en fusies georganiseerd.

In deze periode steeg de koers van Pfizer rond 1995 explosief, waarna het aandeel voor een langere periode ups en downs heeft laten zien. Wel is opvallend dat er aan het eind van de rit altijd een groei is laten zien door Pfizer.

Of Pfizer voor jou een interessante investering kan zijn, is een persoonlijke keuze. We hebben beargumenteerd dat Pfizer een flinke groei heeft laten zien en dat er nog genoeg potentie in zit. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Pfizer kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>