• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • Origin Protocol Verwachting: Wat gaat de OGN koers doen? [2023 – 2030]

Wat is de Origin Protocol (OGN) koers verwachting van de komende jaren? Deze coin heeft maar 1 doel voor ogen: tussenpersonen elimineren.

Zeg maar gedag tegen partijen als Booking.com, AirBnb of Uber, want Origin Protocol werkt elke dag keihard aan het koppelen van vraag en aanbod zonder deze tussenpersonen.

Hoe, zal je je wellicht afvragen. Het antwoord schuilt in de NFT-markt, want daar zetten zij hun eerste stappen in het aanpakken van tussenpersonen. Een interessante coin, dus!

Ben jij benieuwd naar de Origin Protocol verwachting 2023 - 2023? Je ontdekt hier alles wat je moeten weten over de Origin Protocol koers van de komende jaren! 

Origin Protocol (OGN) in het nieuws

 • Op 13 januari 2020 is het voor het eerst mogelijk om Origin Protocol (OGN) te verhandelen op de cryptomarkt
 • In 2022 investeren Paris Hilton en Jake Paul flink in Origin Protocol
 • Op 16 juni 2023 publiceert Origin een stuk op de populaire cryptowebsite Milkroad

Origin Protocol (OGN) verwachting 2023 – 2030

Wat is de Origin Protocol (OGN) verwachting 2023-2030? Deze coin heeft grootste plannen, maar de vraag is of deze grootste plannen in de komende jaren volbracht zullen gaan worden. 

Origin Protocol is een bedrijf dat als doel heeft om tussenpersonen te elimineren. Zo kijken bijvoorbeeld naar bedrijven als AirBNB, TicketSwap of Booking.com: allerlei bedrijven die tussen de markt en de consument in zitten. 

En het grootste nadeel van deze tussenpersonen zijn de kosten. Booking.com vangt immers een commissie, terwijl die commissie niet zou hebben bestaan in het geval dat je direct bij een hotel boekt.

Een eerste stap in deze 'nieuwe' wereld is in de ogen van Origin Protocol de NFT-markt. Sinds 2020 investeer je daarom met OGN in de NFT-markt en het weghalen van tussenpersonen hierin.

De volgende stap hierin zijn het elimineren van de tussenpersonen die wij hierboven hebben genoemd - maar dat lijkt ze voorlopig nog niet te lukken.

En de Origin Protocol verwachting dan? De voorspellingen zijn nogal onduidelijk. Er is een kleine groep investeerders die wel brood ziet in de OGN-coin, maar een groter deel wordt er niet echt warm of koud van.

Hieronder zetten we een aantal belangrijke factoren die de Origin Protocol verwachting beïnvloeden voor je op een rijtje: 

Factoren die invloed hebben op de Origin Protocol (OGN) Koers 

 • De NFT-markt zal moeten blijven groeien.
 • Het Ethereumnetwerk, waar OGN op gebouwd is, zal stand moeten houden.
 • De technologie achter Origin Protocol zal moeten worden uitgebreid naar andere markten naast de NFT-markt om.
 • De cryptomarkt reageert altijd direct op de belangrijkste gebeurtenissen op de cryptomarkt, waardoor de koers volatiel is en blijft.

Wat is Origin Protocol (OGN)?

Om goed te begrijpen of OGN interessant kan zijn of niet, moeten we eerst even goed kijken naar het bedrijf achter deze coin.

De constructie van Origin Protocol steekt namelijk net even anders in elkaar dan je wellicht zou denken.

OGN is in handen van Origin. Origin is dus een bedrijf dat beoogt om tussenpersonen in de markt de das om te doen. Waarom? Dan heeft de consument minder te maken met verborgen kosten. 

Origin heeft vervolgens drie verschillende diensten die zij aanbieden: Origin Protocol (OGN), Origin Dollar en Origin Ether. Alle drie de diensten hebben iets te maken met crypto, maar net even anders. We leggen het voor je uit.

Allereerst Origin Protocol (OGN). Dit is de coin die je kunt verhandelen op de cryptomarkt. Van deze coin zijn er door Origin 1 miljard gemined, waarbij er anno 2023 zo'n 550 miljoen in circulatie zijn. 

Ten tweede Origin Dollar. Dit is een coin die verbonden is aan - verrassing - de Amerikaanse dollar. Deze coin is echter alleen te koop via een Ethereum-omweg. 

Ten derde Origin Ether. Dit is bestemd voor de grote jongens, waarbij er allerlei geavanceerde manieren zijn om crypto te verhandelen en te staken. 

Origin Protocol (OGN) is de coin waar het grote publiek het meest mee te maken heeft. Het belangrijkste om te onthouden is dus dat je met een OGN-coin momenteel investeert in een bedrijf dat probeert tussenpersonen te elimineren, en zich vooralsnog focust op de NFT-markt.


Origin Protocol (OGN) prijsvoorspelling 2023-2030

Hoe zit het met de Origin Protocol OGN-prijsvoorspelling 2023-2030? Die vraag is belangrijk, want investeerders in crypto zijn nu eenmaal geïnteresseerd in de prijs van coins.

Anno 2023 staat OGN te koop voor een bedrag zo rond de €0,10 per coin. Dit bedrag is heel laag en staat dat eigenlijk al sinds mei 2023. 

Ondanks deze lage prijs in 2023, zijn de voorspellingen rooskleurig. Er wordt namelijk verwacht dat er een flinke prijsstijging aan gaat komen. 

Dat heeft allereerst te maken met het feit dat Origin Protocol nauw verbonden is aan Ethereum, en van Ethereum wordt ook verwacht dat de prijs in de komende jaren zal gaan stijgen.

Daarnaast wordt verwacht dat de doelstelling van Origin Protocol - tussenpersonen elimineren - in de nabije toekomst nog wel zijn vruchten zal gaan afwerpen.

Als laatste wordt verwacht dat de NFT-markt in de komende jaren zal gaan toenemen, maar dat het aanbod wel zal gaan dalen. Hier profiteert OGN dan weer van. Maar hoeveel dan?

Ontdek hieronder de Origin Protocol verwachting 2023 - 2030 en de OGN prijs, op basis van de analyses van DigitalCoinPrice.com! 

Jaar

Minimumprijs

Maximumprijs

2023

€0.08

€0.20

2024

€0.20

€0.24

2025

€0.27

€0.33

2026

€0.35

€0.42

2027

€0.35

€0.42

2028

€0.44

€0.51

2029

€0.62

€0.69

2030

€0.90

€0.96


Origin Protocol (OGN) crypto koers

Sinds 2020 is het mogelijk om te investeren in OGN-coins. In de jaren daarna is de prijs van Origin Protocol flink gestegen, maar ook net zo flink weer gedaald.

Ben jij benieuwd naar de actuele Origin Protocol koers? Je kunt het hieronder ontdekken! 


Origin Protocol (OGN) coin koershistorie

Hoe zit het eigenlijk met de koershistorie van OGN? Ondanks het feit dat Origin Protocal nog niet zo lang te koop staat op de cryptomarkt, is er genoeg te vertellen over deze coin.

Origin heeft 1 miljard Origin Protocol coins gemined. Daarvan is zo'n 55% op dit moment in omloop, en de overige 45% zijn in handen van Origin zelf. 

Dit heeft gevolgen voor de koers, want doordat Origin zelf nog coins in handen heeft, zal de koers nooit explosief snel groeien.

Kopers weten immers heel goed dat Origin op elk willekeurig moment opeens allerlei extra coins de markt in kunnen pompen.

In januari 2020 kon je een OGN kopen voor de prijs van €0.14, maar deze prijs steeg al gauw naar €2.16 per stuk in maart 2023. 

Vervolgens zakte de koers in en ontstond er een periode waarin er veel schommeling was van de prijs - iets wat voor crypto volkomen normaal is. 

Vanaf mei 2023 zien we echter een duidelijk koudefront. De prijs schommelt al maanden rond de €0.10 per stuk. Daarmee is er echt een neerwaarte trend zichtbaar. 

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁


Is 2023 een goed moment om Origin Protocol (OGN) te kopen?

De belangrijkste vraag van dit artikel: is 2023 een goed moment om Origin Protocol (OGN) te kopen? Op deze vraag bestaat er geen eenduidig antwoord, maar bestaat het antwoord uit meerdere delen.

Allereerst is het goed om te beseffen dat er nog heel wat coins in handen zijn van Origin zelf. Op het moment dat zij beslissen om de overige 45% aan coins in de markt te pompen, zal het aanbod aan coins opeens een stuk groter zijn dan de vraag.

Het gevolg? De koers klapt in. Enkel extreem stabiele en stevige coins kunnen zo'n impuls aan nieuwe OGN-coins overleven. Dit is momenteel bij Origin Protocol nog te betwijfelen.

Ten tweede is het zo dat Origin Protocol (OGN) in theorie een interessant concept heeft bedacht. Het weghalen van tussenpersonen kan inderdaad voor zowel consument als producent interessant zijn.

De tussenpersonen zorgen immers alleen maar voor het koppelen van de ene partij aan de andere - Origin zou hier een oplossing in kunnen bieden. 

Ten derde is het opvallend dat OGN momenteel zich enkel toespitst op NFT's. De wereld van NFT's is wellicht volatieler dan crypto zelf, waarbij het te betwijfelen valt of deze markt in de komende jaren nog wel stabiel zal blijven. 

Al met al is het anno 2023 een interessant moment om Origin Protocol te kopen vanwege de extreem lage prijs, maar het valt sterk te betwijfelen of het concept dat zij hebben bedacht in de komende jaren nog zal standhouden. 


Wat zeggen de experts over (OGN) Origin Protocol?

Wat zeggen de experts nu eigenlijk over de koersontwikkelingen van Origin Protocol (OGN)?

Het is overduidelijk dat er anno 2023 een flinke neerwaartse trend is ingezet, en toch zijn de voorspellingen positief. 

Hierbij wordt vaak gekeken naar trends binnen de koers. Hierbij wordt er vaak gewezen op het feit dat Origin Protocol wel eens eerder dit soort trends hebben doorgemaakt, en sterker zijn teruggekomen. Bekijk maar eens hieronder hoe:

Ook andere experts wijzen op de kwaliteit van Origin Dollar, hun coin die is verbonden aan de Amerikaanse Dollar, zoals hieronder te zien is. 

Al met al is het sentiment rondom Origin Protocol (OGN) dus positief. Dit opvallend, aangezien de koers dit eigenlijk al maanden lang niet reflecteert.

Het is daarom ontzettend belangrijk om scherp te blijven. Heeft Origin toegevoegde waarde op lange termijn? Jazeker, op papier wel. Laat Origin dat op dit moment zien? Nee, zeker niet. 


Veelgestelde vragen

Kan Origin Protocol (OGN) 1000 euro worden?

In potentie kan elke crypto coin €1000 waard worden, maar doordat Origin zelf nog 45% van alle coins in handen heeft, is de kans hierop klein.

Heeft Origin Protocol nog toekomst?

Absoluut, want Origin Protocol beoogt om tussenpersonen in de markt te elimineren.

Wat gaat Origin Protocol doen in 2023?

Naar verwachting zal OGN in 2023 stijgen. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>