• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Geld verdienen
 • /
 • Online geld verdienen zonder investeren – 6 Praktische methodes om online geld te verdienen!

Wil jij online geld verdienen, maar dit zonder direct te investeren? Dan hebben wij goed nieuws! In dit artikel hebben wij namelijk de verschillende manieren op een rijtje gezet waarmee jij geld kan verdienen online. En geloof ons: dat is waarschijnlijk een stuk makkelijker dan je zelf denkt. Meer weten? Dan adviseren wij je gauw verder te scrollen.


Hoe je online geld verdient

Dus, hoe verdien je online geld zonder te investeren? Wij begrijpen dat je dit misschien net iets te risicovol vindt. Investeren kun je ook altijd later nog doen. Geld verdienen kan op veel verschillende manieren. Gelukkig is succesvol online geld verdienen makkelijker dan ooit tevoren. Zo kun je op verschillende manieren geld verdienen online. Hieronder staan ze op een rijtje. Misschien is dit ook wel iets voor jou!

Door te beleggen bouw je een vermogen op de lange termijn op. Dat hoeft echt geen duizenden euro's te kosten. Bekijk hieronder waar dit kan!✅

 • DEGIRO👉 Goedkoopste ETF broker van Nederland
 • eToro👉 Commissievrij handelen in aandelen
 • BrandNewDay👉 Beste broker voor pensioenbeleggen

Top 6 praktische manieren om online geld te verdienen

Dus, hoe verdien je online geld zonder te investeren? Wij begrijpen dat je dit misschien net iets te risicovol vindt. Investeren kun je ook altijd later nog doen. Geld verdienen kan op veel verschillende manieren. Gelukkig is succesvol online geld verdienen makkelijker dan ooit tevoren. Zo kun je op verschillende manieren geld verdienen online. Hieronder staan ze op een rijtje. Misschien is dit ook wel iets voor jou!

1. YouTube kanaal beginnen

Met YouTube kan je behoorlijk wat geld verdienen, wanneer je dit goed aanpakt. Zo zijn bekende vloggers als Gio of Enzo Knol ondertussen al schatrijk geworden dankzij hun YouTube inkomsten. Misschien is dit ook wel wat voor jou! Maak content over een onderwerp dat jou heel erg interesseert en probeer dit dan ook op een interessante manier te vertellen.

Tuurlijk kan je ook net als bijvoorbeeld Enzo Knol gaan vloggen, als je dit leuk vindt. Verder kan je er ook voor kiezen een cash cow channel te beginnen, wanneer je zelf niet graag in de spotlights staat. Dit is een YouTube kanaal waarmee geld wordt verdiend zonder dat je zelf in beeld hoeft.

Dit kan bijvoorbeeld gaan over de top 10 mooiste steden ter wereld of de beste restaurants in Nederland. Maar net wat jij leuk vindt. Een bekend voorbeeld van zo'n kanaal is Bright Side. Om geld te verdienen met YouTube dien je wel aan een paar voorwaarden te voldoen. Zo moeten de video's in 12 maand minstens 4000 uur bekeken zijn én moet je minstens 1000 abonnees hebben. Oh ja, en een Google Adsense account is ook een vereiste. Iets om in je achterhoofd te houden dus.

2. E-book schrijven

Een andere innovatieve manier om online geld te verdienen is met het schrijven van een eigen e-book. Dit boek kan gaan over een onderwerp waar jij veel kennis over hebt. Maar ook een fictief boek is een goede optie, zeker wanneer je creatief bent aangelegd. Wanneer je zo'n e-book hebt geschreven verdien je passief inkomen.

Dit zijn inkomsten waar je slechts één keer iets voor hoeft te doen (in dit geval het schrijven). Zulke digitale producten schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn een ideale manier om extra inkomsten te genereren. Snel geld verdienen is het dan weer niet, maar een prima manier om extra geld in het laatje te brengen. Let wel: e-books zijn er in overvloed. Wees dus wel origineel.

3. Affiliate marketing

Met affiliate marketing verdien je, wanneer je dit goed doet, met gemak een paar honderd of zelfs duizend euro per maand. Dit online-verdienmodel is al jarenlang erg populair, en met goede reden. Begin een website waarop je bepaalde producten recenseert van Bol.com bijvoorbeeld. Iedere keer als iemand op de bijgevoegde link klinkt en het product besteld krijg jij een commissie.

Nou is dat bij een paar clicks per maand natuurlijk geen vetpot. Maar als je dat producten reviewen een beetje goed doet zijn dit steeds terugkerende inkomsten. Begin klein, test wat werkt en ga dit vervolgens uitbreiden. Plaats eens per week bijvoorbeeld nieuwe producten en meld je aan voor een affiliate programma. Misschien kan je je zelfs focussen op een bepaald onderwerp per website, zoals bijvoorbeeld vrouwenverzorging of make-up.

Ook kan je, wanneer de website veel bezoekers heeft, geld verdienen met advertenties. Jij deelt de advertentie dan op jouw website. Wanneer iemand op de advertentie klikt kan jij advertentie-inkomsten verdienen.

Door te beleggen bouw je een vermogen op de lange termijn op. Dat hoeft echt geen duizenden euro's te kosten. Bekijk hieronder waar dit kan!✅

 • DEGIRO👉 Goedkoopste ETF broker van Nederland
 • eToro👉 Commissievrij handelen in aandelen
 • BrandNewDay👉 Beste broker voor pensioenbeleggen

4. Online cursussen aanbieden

Stel: jij werkt als content marketeer. Waarom bied je die kennis dan niet aan in de vorm van een online cursus? Vertel bijvoorbeeld over de algoritmes van sociale media en hoe mensen zelf socialmediaposts kunnen maken.

Op Instagram kun je ook story's maken, misschien is dat wel leuk om te vertellen in de cursus? Uiteraard kan de cursus gaan over allerlei onderwerpen, maar het is wel zo handig als je al enige voorkennis hebt. Het internet is je beste vriend en geld verdienen via internet is enorm simpel.

5. Word freelancer

Online geld verdienen zonder investeren? Misschien is een carrière als freelancer dan wel wat voor jou! Zeker sinds de pandemie zijn er enorm feel freelancers bij gekomen. En niet zo gek eigenlijk. In plaats van 40 uur per week werken van 9 tot 5 op kantoor kan je jouw kennis ook zelf online verkopen. Ga lekker op reis tijdens het werk en bepaal zelf wanneer en hoelang je werkt. Klinkt goed toch?

Er zijn allerlei opties. Ga bijvoorbeeld aan de slag als Google Ads specialist en regel de onlineadvertenties van je klanten. Maar geld gaan verdienen kan ook als copywriter, content marketeer of webdesigner. Momenteel is er aanzienlijk meer vraag dan aanbod, dus daar kan je gebruik van maken. Als je diensten aanbiedt kan je deze ook promoten via bijvoorbeeld LinkedIn.

Hoe hoger het aantal volgers, hoe meer mensen jouw post zullen zien. Dit is een goede manier om jezelf te laten opvallen en zo meer nieuwe klanten aan te trekken. De potentiële klant is waarschijnlijk al actief op LinkedIn. Deel gratis tips om zo je kennis te laten zien over het onderwerp. Geld verdienen zonder investeren wordt zo wel héél makkelijk.

6. Online enquêtes invullen

Online inkomen kan je ook genereren door enquêtes in te vullen. Echter moeten wij hierbij wel vermelden dat je hier niet bizar veel mee kan verdienen. Vaak krijg je voor het invullen van een online-enquête maar een hele kleine vergoeding. Je wil natuurlijk niet dat je tijd investeert in allerlei enquêtes invullen zonder hier ook daadwerkelijk wat voor terug te krijgen. Er zijn verschillende websites waarop je zulke enquêtes kan invullen. Check altijd even de vergoeding die je hiervoor krijgt om zo teleurstellingen te voorkomen.


Eigen producten verkopen en geld verdienen

Je kan er ook voor kiezen eigen, fysieke producten te verkopen. Dit kan je doen via Bol.com bijvoorbeeld, of de online Marktplaats. Hoeveel geld je ermee verdient, is afhankelijk van wat je gaat verkopen. Andere mensen verkopen bijvoorbeeld zelfgemaakte kaarsen of parfum.

Misschien is dat ook wel iets voor jou. Geld online verdienen kan op talloze manieren. Kies een product dat goed bij je past. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je plezier haalt uit het maken ervan!

Top 5 Brokers in Nederland

Brand new day logo

Best Geteste Broker
1. BrandNewDay

Degiro logo

Best Broker voor ETF's
2. DEGIRO

eToro Beleggen

Best Broker voor aandelen
3. eToro

Easybroker logo

Beste Broker voor beginners
4. EasyBroker

Beste Crypto Broker
5. Bitvavo

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>