Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een zakelijke lening bij New10? Deze kredietverstrekker is onderdeel van ABN AMRO en maakt het mogelijk voor ondernemers om een zakelijke financiering aan te vragen.

Een zakelijke financiering kan gebruikt worden om de financiële gaten te dichten of juist om te investeren in de groei van jouw bedrijf. Maar aan een zakelijke lening zijn kosten verbonden.

Door de kosten laag te houden, heb je als ondernemer het meest profijt van zo'n zakelijke financiering. Hoe zit dat precies bij New10?

In deze New10 Review onderzoeken we alle voor- en nadelen van deze kredietverstrekker. Zo kan jij als ondernemer aan het einde van dit artikel zelf inschatten of New10 voor jou een aantrekkelijke kredietverstrekker zou kunnen zijn!


New10 Review in het kort

Belangrijkste informatie New10

Minimale Leenbedrag

€ 5.000

Maximale leenbedrag

€ 500.000

Looptijd


Maximaal 5 jaar (lening)

Onbeperkt bij herbespreking (krediet)

Rente bij Qeld

5.32% - 9.70%

Jaarcijfers nodig

Ja

Ook zakelijk krediet mogelijk?

Ja

Boetevrij aflossen mogelijk?

Ja

BKR Check?

Ja

Wat we goed vonden aan New10:

 • New10 is heel transparant over de kosten, waardoor je als ondernemer op geen enkel moment voor verrassingen komt te staan
 • Bij New10 heeft de zakelijke lening een looptijd van maximaal 5 jaar en is daarmee een van de langste looptijden onder de concurrenten
 • Bij New10 heeft zakelijk krediet geen maximale looptijd
 • Bij New10 kan je boetevrij aflossen

Wat we minder vonden aan New10:

 • De kosten zijn het hoogst in vergelijking met de concurrentie
 • Het aanvraagproces duurt lang en vereist veel documentatie
 • Niet alle sectoren komen in aanmerking voor een zakelijke financiering

Wie komt in aanmerking voor een zakelijke financiering van New10?

Bij New10 is het mogelijk om een zakelijke lening of zakelijk krediet aan te vragen. Bij deze financiële dienstverlening is New10 nogal grondig en kritisch, want lang niet iedereen komt in aanmerking voor zakelijke leningen.

Voordat we verder gaan met het uitleggen van het aanvraagproces, staan we hier daarom stil bij de minimale eisen die worden gehanteerd door New10. Er zijn bijvoorbeeld bepaalde sectoren uitgesloten. Dat zetten we in onderstaande criteria daarom op een rijtje!

Zoals je kunt zien hanteert New10 strenge eisen om geschikte ondernemingen te filteren. Dit wordt allemaal door New10 gebruikt om de kredietwaardigheid van jouw onderneming in te schatten, waarbij de laatste vijftien maanden aan transacties heel belangrijk zin.

Omdat New10 een onderdeel van ABN AMRO, zullen deze eisen nog wel zo streng blijven. Een beperkt aantal bedrijven kan na deze check toch echt een zakelijke lening of zakelijk krediet aanvragen. Hoe dat aanvraagproces nu precies in elkaar steekt, leggen we hieronder voor je uit.


Hoe werkt een lening of krediet aanvragen bij New10?

Het aanvraagproces van een zakelijke lening of zakelijk krediet duurt bij New10 zo'n 15 minuten. In dit aanvraagproces kies je een zakelijke lening of zakelijk krediet, bepaal je hoe hoog het totale leenbedrag zal worden, hoe lang je erover doet om dat terug te betalen en lever je relevante bedrijfsinformatie aan.

Daarna is New10 aan zet, waarbij ze jouw aanvraag beoordelen op allerlei criteria. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe dit stappenplan er concreet uit ziet:

Stap 1: Bepaal de hoogte van de lening of krediet

Allereerst bepaal je of je een zakelijke lening of zakelijk krediet wilt aanvragen. Beide vormen hebben voor- en nadelen en hebben een duidelijk ander doel. Hieronder zetten we het even kort voor je op een rij:

Zakelijke kredieten

Zakelijke leningen

Flexibel opneembaar

Vast bedrag gestort op je zakelijke bankrekening

Geschikt voor debiteuren

Grote eenmalige uitgaven

Betaling alleen over opgenomen bedrag

Gelijke maandelijkse termijnen

Onbeperkte looptijd

Maximaal 5 jaar looptijd

Als je eenmaal die keuze hebt gemaakt, begint het aanvraagproces bij New10, dat voor beide vormen exact hetzelfde verloopt.

De eerste stap hierin is dat je de hoogte van de lening of krediet bepaalt. Dit is een bedrag tussen de €5.000 en €500.000. Hierbij is New10 kritisch. Op het moment dat je bijvoorbeeld een investering in machines wilt maken van €50.000, zal New10 jouw aanvraag pas goedkeuren als jouw omzet gemakkelijk de lasten van een lening van €50.000 zou kunnen dragen en als jij documentatie kan aanleveren dat die machines ook wel echt €50.000 kosten.

Bij New10 zal je direct een rentepercentage in beeld zien op het moment dat je de hoogte van de lening, het doel waarvoor je de zakelijke lening willt gebruiken en de looptijd hebt geselecteerd. Dit is bijvoorbeeld een rentepercentage tussen de 5.30% en 8.70%.

Dit rentepercentage is bewust nog een marge, want New10 zal later jouw aanvraag kritisch analyseren en vervolgens een concreet rentepercentage vaststellen. De rente zal in ieder geval tussen die 5.30% en 8.70% liggen.

Stap 2: Lever je bedrijfsinformatie aan

De volgende stap bestaat uit het aanleveren van bedrijfsinformatie. Dit zijn allerlei documenten en gegevens die je invult ter verdediging van jouw aanvraag. Hierbij kan je in ieder geval rekenen op de volgende documenten die je moet leveren:

Dit proces kan al met al aardig wat tijd in beslag nemen, die volledig afhankelijk is van de complexiteit van jouw aanvraag. Tijdens deze stap is het boven alles belangrijk dat je goed op de hoogte bent van het doel van jouw investering en dat je eigen financiële gegevens weet te onderbouwen.

Stap 3: New10 neemt je aanvraag in behandeling

Vanaf dat moment ligt jouw aanvraag inclusief definitieve jaarcijfers op het bureau bij New10. En voordat je het geld op jouw zakelijke rekening gestort krijgt, zal New10 jouw aanvraag volledig onder de loep nemen. Daarbij kijken ze naar jouw kredietwaardigheid.

Bij veel partijen is het onduidelijk op welke criteria een zakelijke lening aanvraag wordt beoordeeld. Bij New10 niet. Zij geven duidelijk aan dat ze letten op de volgende 5 criteria in het beoordelen van jouw aanvraag:

In Jip-en-Janneketaal komt het erop neer dat New10 een aanvraag zal goedkeuren die logisch is. Een lening van €200.000 voor machines voor een bedrijf met €100.000 jaarlijkse omzet zal natuurlijk worden afgekeurd. 

Stap 4: Je aanvraag wordt goedgekeurd of afgekeurd

Als laatste zal jouw aanvraag worden goedgekeurd of afgekeurd. En dat is dus afhankelijk van alle bovenstaande stappen die je hebt uitgevoerd.

Een minimum kredietbedrag van €5.000 en een relatief hoog maximum kredietbedrag van €500.000 betekent dat er heel veel ruimte zit voor ondernemers om zelf een bepaald bedrag te bepalen. Hoe duidelijker jouw aanvraag, hoe groter de kans dat de aanvraag wordt afgekeurd.

Ook hier zal New10 een besluit nemen over het rentepercentage. Ze kunnen niet altijd een aantrekkelijk rentepercentage bieden, omdat sommige aanvragen risicovoller zijn dan anderen. De kans is groot dat ze een relatief lage rente rekenen voor een goed onderbouwde aanvraag, waarbij de investering een logisch doel heeft. 

Naast de bovenstaande stappen kunnen we ons voorstellen dat je nog wat aanvullende vragen hebt. Wij hebben hieronder de meest voorkomende vragen even op een rijtje gezet.

Hoelang duurt het aanvragen van een zakelijke lening bij New10?

Het aanvragen van zakelijke financieringen neemt bij New10 in vergelijking met concurrenten veel tijd in beslag. New10 is onderdeel van ABN AMRO, waardoor ze extra kritisch zijn in het beoordelen van een aanvraag.

Hoe snel ontvang je je geld bij goedkeuring?

Na de goedkeuring zal New10 het leenbedrag uitbetalen. Het goedkeuringsproces zal echter een aantal werkdagen duren. 

Hoeveel jaaromzet heb je nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij New10?

Ondernemers die een lening willen afnemen bij New10 hebben een minimale netto omzet van €50.000 in het laatste jaar nodig. 


Hoe zit het met de rente en kosten bij New10?

Zakelijk krediet gaat gepaard met kosten die je betaalt. Het is namelijk zo dat je een lening die je afsluit binnen de bepaalde looptijd die jij hebt aangegeven terugbetaalt, maar ook dat je daarover rente betaalt.

In het geval dat je een eenmalige uitbetaling van een lening ter hoogte van €10.000 afsluit over een looptijd van 1 jaar, zal je dus per maand €10.000 : 12 = €833,33 terugbetalen. Dit is een aflossing via automatische incasso.

Daar komt de rente nog bovenop. En die rente wordt altijd berekend over het openstaande bedrag van de zakelijke leningen. In het geval van een zakelijk krediet wordt die rente berekend over het bedrag dat jij in een bepaalde periode hebt opgenomen.

Hieronder zul je zien waaruit de rente die New10 in rekening brengt nu precies bestaat:

Kosten New10

Bij New10 worden er verschillende renteschattingen gegeven bij verschillende soorten investeringen. Dat hebben we hieronder even voor je op een rijtje gezet:

Leendoel

Rentepercentage

Groei en uitbreiding

6.52% - 9.70%

Voorraden en debiteuren

5.76% - 7.30%

Machines, inventaris en voertuigen

5.32% - 9.7%

Herfinancieren

5.40% - 9.11%

Werkkapitaal

4.96% - 7.30%

Zoals je kunt zien verschilt de marge van de rente nogal per product. Zo gaat een herfinanciering aanvragen gepaard met een grote rentemarge. Dat betekent dat New10 in het beoordelen van de aanvraag voor deze zakelijke kredieten veel invloed heeft over de hoogte van rente en dat New10 per geval een relatief lage rente rekent of juist een hoge rente.

New10 rente 

We hebben een voorbeeld geplaatst van de kosten van een lening bij New10 op basis van een zakelijke lening met de volgende kenmerken:

 • Leenbedrag van 10.000 euro
 • New10 Rente van 1% per maand (voorbeeld)
 • 12 maanden looptijd
 • Rekenvoorbeeld New10 zakelijke lening kosten

Leenbedrag

Openstaand bedrag

Betaalde rente

€10.000

€10.000 / 12 =

€833,33 per maand

Rentepercentage = 1%

Maand 1

€9166

€9166 * 0.01 = €91,66

Maand 2

€8333

€8333 * 0.01 = €83,33

Maand 3

€7500

€7500 * 0.01 = €75,00

Maand 4

€6666

€6666 * 0.01 = €66,66

Maand 5

€5833

€5833 * 0.01 = €58,33

Maand 6

€5000

€5000 * 0.01 = €50,00

Maand 7

€4166

€4166 * 0.01 = €41,66

Maand 8

€3333

€3333 * 0.01 = €33,33

Maand 9

€2500

€2500 * 0.01 = €25,00

Maand 10

€1666

€1666 * 0.01 = €16,66

Maand 11

€833

€833 * 0.01 = €8,33

Maand 12

€0

€0 * 0.01 = €0

Totaal

€10.000

€549,96


Voor welke doeleinden kan ik lenen?

In het bovenstaande voorbeeld is duidelijk naar voren gekomen dat er door New10 verschillende rentepercentages in rekening worden gebracht. Dat brengt ons dan ook bij het volgende onderdeel van deze New10 Review: voor welke doeleinden kan je zakelijk krediet inzetten? Hieronder hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet:

Groei en uitbreiding

In de ogen van New10 is het investeren in groei en uitbreiding door bijvoorbeeld het uitbreiden van jouw zaak of het beleggen in extra personeel een geldige reden om een zakelijke financiering aan te vragen. Dit is veelal een zakelijk lening. 

Voorraden en debiteuren

In het geval van voorraden en debiteuren kunnen zakelijke kredieten een uitkomst bieden, omdat je met zakelijk krediet eigenlijk flexibel geld in bezit hebt. Daarmee kan je de flexibiliteit van debiteuren goed dekken. Ook dit is goed mogelijk via een financiering van New10. 

Voertuigen

Het investeren in voertuigen is voor sommige branches essentieel. Ook daarom kan een zakelijke lening hiervoor een geldige investering zijn in de ogen van New10. 

Werkkapitaal

Een andere optie om zakelijke kredieten voor te gebruiken is het investeren in werkkapitaal. Ook voor dit type investering is een zakelijk krediet een logische stap in de ogen van New10. Hiervoor wordt relatief weinig rente in rekening gebracht.

Buiten deze vier vallen bij New10 ook nog inventaris, herfinancieren en machines binnen de aangeboden services die worden gefinancierd. Hierbij wordt wel de kanttekening gemaakt dat een herfinanciering niet gebruikt mag worden voor een hypotheek.

Boven alles is het belangrijk dat de investering logisch is volgt uit hoe jouw bedrijf geld verdiend. Een goed onderbouwde aanvraag zal eerder worden geaccepteerd, terwijl een slecht onderbouwde aanvraag afgewezen zal worden.


Hoe betrouwbaar is New10?

Een belangrijk onderdeel van deze New10 review is de betrouwbaarheid. Aangezien New10 strenge criteria hanteert in het uitbetalen van een lening op jouw zakelijke rekening, kan in ieder geval worden gesteld dat New10 een betrouwbare partij is.

New10 Reviews

Daarnaast is het natuurlijk zo dat New10 onderdeel van ABN AMRO is, wat als grote voordeel meebrengt dat de financieringen niet afkomstig zijn van individuele investeerders. De ABN AMRO staat garant voor succesvolle uitbetalingen, wat voor ondernemers die een zakelijke financiering aanvragen gunstig is.

Ook is het zo dat New10 door klanten positief wordt beoordeeld. Zo hebben ze een score van 8.9 op Klantenvertellen.nl, waarbij ze meer dan 180 beoordelingen hebben die positief waren. 

New10 veelgestelde vragen

Conclusie New10 review: onze ervaringen

New10 zakelijke lening
 • Meest Geschikt voor: Zakelijk krediet
 • Leen bedrag: €5.000 - €500.000
 • Looptijd: max. 5 jaar 
 • BKR-toetsing: Ja
 • Jaarcijfers nodig: Ja

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

Samenvattend hebben we met New10 te maken met een zeer stabiele partij die zakelijke financieringen biedt aan ondernemers. Als onderdeel van ABN AMRO zijn ze betrouwbaar en betalen ze heel stabiel hun leningen uit.

Wat opvalt is dat New10 een stuk duurder is dan de concurrentie. Dat heeft te maken met verschillende zaken, waaronder het feit dat het aanvraagproces heel kritisch en grondig is, maar ook doordat New10 als een van de weinige partijen een heel lange looptijd aanbiedt.

In het geval van zakelijk krediet van New10 is de looptijd onbeperkt, omdat na 3 jaar herbespreking van het krediet mogelijk is. De zakelijke lening heeft een looptijd van 5 jaar en dat is al een stuk langer dan de concurrentie, die vaak maar een looptijd van 2 tot 3 jaar aanbiedt.

Daarmee is New10 een dure partij, maar wel zeer stabiel en qua looptijd gunstig voor ondernemers. Dit is een overweging die voor elke ondernemer weer gemaakt zal moeten worden.


New10 vergelijken met andere aanbieders

Het vergelijken van zakelijke leningen is altijd een slim idee. In de onderstaande tabel is een compleet overzicht te zien met alle verschillende aanbieders van zakelijke leningen in Nederland. Hierdoor kun jij gelijk zien welke zakelijke lening het beste bij jouw situatie past.

Aanbieder

Leenbedrag

Looptijd

BKR toetsing

Jaarcijfers nodig

Boetevrij aflossen

Minimaal actief

Bridgefund

€5.000 - €250.000

6-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 mnd

€1.000 - €100.000

6-18 mnd

Ja

Nee

Ja

1 jaar

Kredietvooruit

€3.000 - €500.000

3-6 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

New10

€5.000 - €1.000.000

3-60 mnd

Ja

Ja

Ja

15 mnd

€3.000 - €1.000.000

3-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Floryn

€10.000 - €3.000.000

flexibel

Nee

Ja

Ja

6 Mnd

€1.000 - €350.000

1-36 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Voordegroei

€2.000 - €50.000

Flexibel

Ja

Ja

Ja

1 jaar

Qredits

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 Jaar

Funding circle

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 jaar


Veelgestelde vragen

Is New10 betrouwbaar?

Ja. New10 is onderdeel van de ABN AMRO en heeft daarmee met meer wet- en regelgeving te maken dan alternatieve kredietverstrekkers. Ook is het aanvraagproces grondig en kritisch, waaruit een hoge mate van betrouwbaarheid blijkt.

Waar kan ik het beste een zakelijke lening afsluiten?

We hebben onlangs een artikel geschreven over de beste zakelijke lening. Je kunt een zakelijke lening afsluiten bij partijen als Bridgefund, Qeld, Swishfund, New10 of Qredits.

Hoe kan ik een lening aanvragen?

Je kunt een lening aanvragen via een simpel stappenplan. Dat stappenplan hebben we voor New10 hier op een rijtje gezet.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>