Wanneer jij een zakelijke lening gaat aanvragen wordt er vaak gevraagd om een MT940 bestand van jouw bank aan te leveren. Veel mensen hebben hier nog nooit van gehoord en weten helemaal niet waar je deze kunt downloaden. Daarom vertel ik je er alles over wat je moet weten.


Wat is een MT940-bestand?

Een MT940 bestand is een bestand waar alle bankmutaties zoals inkomende en uitgaande transacties in staan verwerkt. Je kunt bij elke bank een MT940 bestand downloaden. 


Zakelijke kredietverstrekkers vragen je om dit bestand om zo in kaart te brengen hoe je bedrijf er financieel voor staat. Het overzicht van inkomsten en uitgaven geeft namelijk een goed beeld van hoe jouw uitgavenpatroon eruit ziet. Aan de hand hiervan maken ze een risicoprofiel en wordt uiteindelijk het besluit genomen om je een lening uit te keren of niet. 

Ook kan het zo zijn dat je boekhouder of boekhoudprogramma vraagt naar een MT940 overzicht.

Heb jij een mt940 bestand nodig voor een lening of krediet aanvraag? Vergelijk de 5 beste zakelijke kredieten of zakelijke leningen van dit moment.


Hoe kun je een MT940 bestand downloaden?

Een MT940 bestand downloaden is heel erg simpel dus we leggen het graag voor je uit. Bij elke bank is het net even wat anders dus ga gelijk door naar de bank waar jij een (zakelijke) rekening hebt lopen om te lezen waar je het MT940 bestand kunt downloaden.

MT940 bestand ABN Amro

Om je MT940 bestand bij ABN Amro te downloaden:

1. Zorg dat je bent ingelogd en ga naar de optie 'zelf regelen'.

2. Binnen deze sectie kun je klikken op het downloaden van afschriften en bijschriften. Selecteer hierbij de juiste rekeningen waarvoor je het mt940 bestand wil downloaden.

3.Selecteer de correcte periode en geef tot slot MT940 aan als bestandsformaat.


MT940 bestand ING

Om je MT940 bestand bij ING te downloaden:

1. Zorg dat je bent ingelogd en klik bovenaan je rekeningoverzicht op het selectievakje 'downloaden'. Klik vervolgens op af- en bijschrijvingen. Wij hebben ontdekt dat je dit het best vanaf een vaste computer of laptop kunt doen.

2. Selecteer de gewenste rekening, de juiste periode en het correcte bestandsformaat (MT940).

3. Druk op downloaden


MT940 bestand Rabobank

Om je MT940 bestand bij Rabobank te downloaden:

1. Zorg dat je bent ingelogd en ga naar het Kopje 'Betalen en ontvangen'

2. Klik vervolgens op de optie om transacties te downloaden.

3. Zorg dat je de juiste periode hebt geselecteerd zodat je alle mutaties kunt aanleveren waar de geldverstrekker om vraagt. 


MT940 bestand KNAB

Om je MT940 bestand bij KNAB te downloaden:

1. Zorgt dat je bent ingelogd en ga naar het kopje 'afschrijvingen en bijschrijvingen'

2. Je ziet vervolgens 4 selectiekopjes. Ga naar de meest rechter optie waarop staat 'boekhoudexport'.

3. Selecteer ook hier weer de juiste periode en klik daarna op downloaden.


Waarom dit bestand?

Stel dat jij aanklopt bij een bedrijf voor een microkrediet. Dan wil dit bedrijf eerst weten of je het wel terug kunt betalen. In tegenstelling tot jaarcijfers, businessplannen of zelfs BKR-registraties kunnen fintech bedrijven veel makkelijker bepalen hoe gezond jouw bedrijf is aan de hand van een MT940 bestand. Hier zijn tenslotte alle transacties van het hele jaar in terug te zien.

Onze favoriete Zakelijke Lening aanbieders:

Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>

🎁 Cadeautje:  Bitvavo geeft onze lezers vandaag €10,- gratis Bitcoin, DOGE, XRP of een andere crypto!