• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Minder geld uitgeven aan internet? 3 Tips!

Prijzen worden duurder, producten worden duurder en dan kan je maar best een internet provider hebben die wel rekening houdt met de stijgende prijzen. Daarom deze korte maar uiterst informatieve tekst die jou geld laat besparen bij de keuze van je internet provider. Na deze tips ben je in staat om de juiste internetprovider eruit te filteren.

Tip 1: Begin met een postcodecheck.

Er zijn verschillende internet providers maar dit is soms afhankelijk vanwaar je woont. Woon jij in een stedelijk gebied? Dan ga je meer keuze hebben in het aantal internet providers dan dat je in een landelijk gebied woont. Op deze manier filter je de internetproviders eruit die niet bereikbaar en misschien té duur gingen zijn voor jouw woonplaats. Check hierbij ook gelijk welk type internet geschikt is op jouw postcode. Glasvezel vergelijken kan al snel een hoop geld besparen.

Tip 2: Kies de internetsnelheid die bij jou past!

Hoe sneller je je internet wil laten werken hoe meer je zal moeten betalen. Maar is dit ook nodig? Zo is de vraag, heb je een hoge internetsnelheid nodig voor je telewerk niet zo een heel onbelangrijke gegeven. Worden er veel films/ grote bestanden gedownload? Hoe groot is jullie gezin? Etc. Hoe minder vereiste er zijn hoe goedkoper je je internet provider kan maken. Zo is de optie ‘standaard’ soms goed genoeg i.p.v. een ‘premium optie’.

Tip 3: Zoek alleen een internetprovider.

Bij providers worden er vaak pakketten aangeboden. Zo is het belangrijk om alles er goed uit te filteren. Wil je geen gebruik maken van een TV pakket bij je internet provider? Dan worden de opties alleen maar goedkoper.

Hou een kritische kijk op je internetprovider

Ten slotte is het belangrijk om ten alle tijde kritisch te kijken naar de keuze die je maakt en die bij jou past. Zo is de keuze van het juiste pakket ’the key’ voor geld te besparen. Analyseer dan ook eerst welke intensiteit je nodig hebt voor jouw internetverkeer.

Vervolgens doe je een postcodecheck en laat je je informeren met de juiste tools. Heb je echter toch twijfels? Twijfel dan zeker niet om een provider te contacteren. Een goede internetprovider zorgt namelijk niet alleen voor een goede internetverbinding maar verbind zich ook aan de klant met een uitmuntende klantenservice.

Ook kun je websites zoals Providercheck.nl gebruiken om zo internet te vergelijken.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>