• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Microsoft Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Microsoft aandeel? Dit megabedrijf is ontstaan in een schuur in de Amerikaanse staat New Mexico in 1975 door Bill Gates en Paul Allen. En aan deze twee heren hebben we veel te danken: Windows, Word, Skype, LinkedIn, Internet Explorer en ga zo maar door. 

Maar hoe zit het met het aandeel? Dat Microsoft één van de grootste bedrijven ter wereld is zegt namelijk nog weinig over de belegging in het aandeel van Microsoft. Kan dit voor jou een interessante belegging zijn?

Daarom geven wij in dit artikel een analyse van het aandeel van Microsoft, zodat jij met een rugzak gevuld met informatie de overweging kunt maken of een het Microsoft aandeel voor jou een interessante investering kan zijn! 

Snel en gemakkelijk het aandeel Microsoft kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Microsoft aandeel?

Iedereen is wel bekend met het verhaal van Bill Gates: gestopt met school en vervolgens in een aftandse schuur met een goede vriend het allergrootste bedrijf ter wereld opgericht. Bill Gates heeft dus geen school nodig gehad om zich te ontwikkelen tot een leider van een bedrijf. Dat betekent natuurlijk niet dat hij heeft stilgezeten. En beleggers in aandelen moeten dat ook zeker niet doen.

Het bedrijf Microsoft is namelijk niet exact hetzelfde als het aandeel van Microsoft. Dat klinkt gek, maar dat is eigenlijk best logisch. Als een bepaald aandeel bijvoorbeeld enorm veel wordt beschreven in de media en onder de beleggers wordt gehyped, zal men veel investeren in dat aandeel. Het gevolg hiervan is dat de koers enorm zal stijgen. In dezelfde periode hoeft het bedrijf echter niet diezelfde groei te laten zien. Met andere woorden: een aandeel kan worden overgewaardeerd.

Maar dan toch een stapje terug. Wat is het Microsoft aandeel? Met een aandeel in Microsoft beleg je anno 2023 in een bedrijf dat 163.000 werknemers een dak boven het hoofd biedt. Het is een bedrijf dat al jaren toonaangevend is in de tech-industrie dat onder andere verantwoordelijk is voor Windows computers, het Microsoft Office pakket en allerlei verschillende soorten software. Onlangs is dit pakket uitgebreid naar de gaming-wereld, waarbij onlangs Activision Blizzard door Microsoft werd overgenomen voor een bescheiden bedrag van €78 miljard. 

Windows en Office werd voor het eerst op de markt gebracht in 1985. Een paar jaar later, in 1990, introduceerde Microsoft voor het eerst Word en Excel aan de wereld. En sindsdien hebben ze niet meer teruggekeken. Deze periode staat bekend als de hoogtijdagen voor de computerwereld waarin computers steeds meer verkrijgbaar werden voor het brede publiek. Ook staat deze periode in het teken van de opkomst van de consoles, waarbij Microsoft de Xbox produceerde. 

Microsoft was in deze periode eigenhandig verantwoordelijk voor een maatschappelijke beweging: de computers met de software van Microsoft speelden steeds meer en meer een rol in het bedrijfsleven. Alle bedrijven begonnen in te zien dat computers de toekomst van het werkveld voorgoed zou veranderen. En drie maal raden wie die vraag kon beantwoorden? Juist, Microsoft. 

Vandaag de dag is Microsoft niet meer weg te denken uit het collectief geheugen. Zelfs oma's en opa's uit de tijd van de oorlog zijn vandaag in staat om een tekstje te typen in Word. Rondom computers kan je het zo gek niet bedenken of Microsoft doet het. Gaming? Bethesda en Activision Blizzard. Kantoorwerk? Het Office pakket. Computers? Windows. Telefoons? Windows Phone. Kortom, het gigantische bedrijf heeft zich sinds de oprichting in de jaren '70 ontwikkeld tot een multinational waar je u tegen zegt. 


Actuele Microsoft koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Microsoft koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Microsoft aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Microsoft op dit moment heeft. 


Historische koers Microsoft 

Met een investering in een aandeel van Microsoft beleg je niet in een bedrijf, maar in een beweging. Het is een bedrijf dat sinds de oprichting steeds meer groei heeft ingezet. Een interessante vraag hierbij is hoe de groei van Microsoft zich verhoudt tot de koers. Zoals eerder gezegd staat de koers van een aandeel niet altijd gelijk aan de intrinsieke waarde van een bedrijf. Weet je nog? Een overgewaardeerd aandeel? In dit onderdeel onderzoeken we of dit ook geldt voor Microsoft.

Microsoft betrad de beurs voor het eerst in 1986, waarbij een aandeel te koop stond voor een gigantische €0,10 per aandeel. Jawel, 10 cent voor een aandeel in de grootste multinational ter wereld. Maar, laten we niet vergeten dat Microsoft destijds nog helemaal niet zo lang was vertrokken uit de schuur in de tuin van Bill Gates.

Deze koers bleef een lange tijd zo laag staan. De eerste groei werd ingezet zo rond 2000, waarbij de koers steeg naar een bedrag van zo'n €58 per aandeel. Voor jouw beeldvorming: voor een investering van €100 in 1986 kon je maar liefst 1000 aandelen aandelen aanschaffen, en die had je in 2000 kunnen verkopen voor een bedrag van €5.600. Dit is een winst van 560%!

In 2000 werd het startschot gegeven voor een periode die je gerust een beleggingsparadijs kunt noemen. Vanaf 2000 volgde een periode van zo'n 15 jaar waarin de koers jarenlang stabiel schommelde rond de €30 per aandeel. Stabiliteit is boven alles interessant voor beleggers met een langetermijnvisie op het beleggen.

Vanaf 2015 gaat de koers van Microsoft in de overdrive. In een periode van 5 jaar stijgt de koers van €40 per aandeel naar zo'n €330 per aandeel. Het interessante hieraan is dat deze stijging vrijwel zonder fluctuatie verloopt. Dat wil zeggen dat de koers tussen die twee meetmomenten helemaal niet zoveel schommelt.

Hier is eigenlijk maar één logische verklaring voor: mensen die beleggen in Microsoft, verkopen hun aandelen niet snel. De schommeling in de koers komt tot stand door het veelvuldig kopen en verkopen van beleggingen. In het geval van Microsoft speelt dit veel minder. Deze stabiele groei is namelijk voor het grootste deel te danken aan beleggers die geduld hebben bewaard. 

Anno 2023 is er een eerste daling in de koers zichtbaar. De koers zakte van zo'n €320 naar een bedrag van €270 per aandeel. Dit is de grootste dip in de gehele historie van de Microsoft koers. En dan nog valt deze dip nog best wel mee in vergelijking met andere aandelen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Microsoft kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Microsoft Verwachting

Nu we ontdekt hebben dat de koers van het Microsoft aandeel een stabiele en gigantische groei heeft doorgemaakt, kunnen we onderzoek doen naar de verwachting van het Microsoft aandeel. Wat is de Microsoft verwachting? Zal de koers gaan groeien, zal de koers gaan dalen? 

Daarover hebben wij even kort gebeld met Bill Gates. En goed nieuws: de koers gaat nog vier keer over de kop! Nee - natuurlijk niet. Helaas zal het koffie dik kijken en het bekijken van de glazen bol geen antwoord opleveren. Wat Microsoft de komende jaren zal gaan doen, is niet te voorspellen.

Wel kunnen we onderzoek doen naar de trend. En die trend is in één woord samen te vatten: expansie. Het zal namelijk iedereen opvallen dat Microsoft sinds de oprichting steeds meer en meer producten aanbiedt. Het begon alleen met het aanbieden van Windows, maar tegenwoordig is de productie uitgebreid tot de gaming-industrie, de software-industrie, het verspreiden en produceren van hardware en ga zo maar door.

Tegelijkertijd is het zichtbaar dat Microsoft steeds meer personeel in dienst neemt. Daar bovenop laat Microsoft als bedrijf elk jaar weer een verhoging van de winst ten opzichte van het jaar daarvoor zien. De vraag is: zal deze groei stagneren? 

Met een flinke dosis gezond verstand zal al snel de conclusie getrokken kunnen worden dat dit niet het geval is. De computerindustrie is essentieel in alle werkvelden, en dat zal voorlopig nog wel zo blijven. Microsoft staat sinds het begin er bekend om de wereld van computers beschikbaar te maken voor het brede publiek, en dat is nog steeds gaande. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Microsoft kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Microsoft prijs voorspelling 2023 – 2028

En dan nu de prijs. De prijs is namelijk doorslaggevend voor beleggers die ervoor kiezen om te beleggen in een aandeel. Het is bekend dat Microsoft de komende jaren haar dominante positie nog wel zal behouden, maar wat gaat er met de prijs gebeuren? Met andere woorden: wat is de Microsoft prijs voorspelling? 

We hebben het al eerder gehad over overgewaardeerde aandelen. Dat zijn aandelen waarvan de hype zo groot is, dat veel beleggers beleggen in het aandeel. Het gevolg hiervan is dat de koers omhoog schiet, terwijl de intrinsieke waarde van het bedrijf niet diezelfde per sé diezelfde groei laat zien. 

In het geval van Microsoft kan worden gesteld dat het aandeel een beetje overgewaardeerd is. Jazeker, het bedrijf heeft een enorme groei laten zien, en jazeker, het bedrijf blijft maar groeien en groeien. Maar, de koers staat anno 2023 wel erg hoog. Om dit in perspectief te plaatsen, tussen 2020 en 2021 is de koers gestegen met 45%.

Nu lijkt die groei groot, maar dat valt best wel als we kijken naar de hele sector. De technologie sector is in dezelfde periode in de Verenigde Staten gegroeid met zo'n 49%. Met andere woorden: de stijging van de prijs van Microsoft is niet zo heel uitzonderlijk als dat het lijkt. 

Met deze twee zaken in het achterhoofd is er een voorzichtige conclusie te trekken dat het Microsoft aandeel niet heel overgewaardeerd is. Sterker nog, het lijkt vrijwel volledig in lijn te zijn met de groei van de gehele sector. De conclusie dat Microsoft als bedrijf nog wel meer zal groeien, blijft stevig staan. En de prijs, die zal hoogstwaarschijnlijk meegroeien. 


Microsoft kopen of niet?

En dan een belangrijke vraag: Microsoft aandelen kopen of niet? We hebben in dit artikel al ontdekt dat Microsoft als bedrijf is uitgegroeid tot een gigantische multinational en dat de koers van Microsoft aandelen een stabiele groei hebben laten zien. Maar nu? Is het een goed moment om in te stappen?

Dit is een vraag die eigenlijk onmogelijk is om eenduidig te beantwoorden. Hoeveel geld heb jij bijvoorbeeld tot jouw beschikking? Wat is je doel met het beleggen? Wil jij in één keer een groot bedrag beleggen, of verspreid je jouw aankopen liever over een langere periode?

De moeilijkheid wordt nog eens vergroot doordat de koers van Microsoft anno 2023 redelijk hoog staat. Je zou namelijk kunnen beargumenteren dat de groei wel een plafond heeft bereikt. 

Toch moet worden benoemd dat Microsoft de komende jaren nog wel actief zal blijven. Sterker nog - de groei zal de komende jaren waarschijnlijk alleen nog maar toenemen. Daarmee is het ook niet ondenkbaar dat de koers de komende jaren nog wel meer zal kunnen gaan stijgen. 

Microsoft kopen of niet? Het is een vraag die wij niet voor jou kunnen beantwoorden. Wel hebben we jou informatie gegeven over de achtergrond van het bedrijf en de koers van de afgelopen jaren hebben geanalyseerd, waardoor jij een onderbouwde keuze kan maken of jij wel of niet wil gaan beleggen in Microsoft aandelen. 


Waar Microsoft kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Microsoft aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken hoe het kopen van aandelen in elkaar steekt? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Microsoft aandelen advies?

Dit artikel stond helemaal in het teken van Microsoft. We hebben ontdekt dat dit bedrijf dat is gestart in de schuur van Bill Gates is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de tech industrie. Deze groei is zichtbaar in het feit dat het bedrijf steeds meer producten is gaan aanbieden, dat de grootte van het bedrijf zelf enorm is gegroeid en dat er steeds meer personeel werd aangenomen.

We hebben ook ontdekt dat de koers van het Microsoft een stabiele groei heeft laten zien die uniek is in de beleggingswereld. De fluctuatie is namelijk nauwelijks te zien. Daarmee kan worden geconcludeerd dat het Microsoft aandeel veel minder overgewaardeerd is dan vergelijkbare aandelen.

Of het beleggen in een Microsoft aandeel voor jou interessant is, is een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het blijft een persoonlijke keuze die afhankelijk is van jouw financiële situatie, budget en jouw kijk op beleggen. Al met al kunnen we concluderen dat Microsoft een interessant aandeel vanwege haar stabiliteit en potentie tot nóg meer groei. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Microsoft kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>