Is jouw onderneming op zoek naar een kleine lening? Dan is het microkrediet aanvragen van wellicht geschikt voor jou. Met microkrediet kan jij namelijk nét dat duwtje in de rug krijgen dat jouw bedrijf nodig heeft.

Maar wat is microkrediet nu eigenlijk? En kom je daarvoor in aanmerking? Dat zijn vragen die in dit artikel worden beantwoord. Zo weet jij aan het einde van dit artikel of jouw onderneming geschikt is voor het aanvragen van een microkrediet!


Wat is een microkrediet

Een microkrediet is een zakelijke lening van maximaal €50.000. Deze lening is bedoeld voor bestaande ondernemers die willen investeren in hun bedrijf of voor mensen die een bedrijf willen opstarten. Je betaalt de lening van het microkrediet met rente terug. 


Microkrediet is in het leven geroepen voor ondernemers die nét een steuntje in de rug nodig hebben om hun doelen te behalen. Het grote voordeel hiervan is dat de regels voor dit soort financieringen wat soepeler zijn, zodat ook nieuwkomers een kans krijgen op de markt. 


Door veel mensen en organisaties wordt een microkrediet ook wel gezien als een 'kleine lening', ongeacht wat voor organisatie je bent en hoe lang je al bestaat.Waarom kiezen voor een microkrediet?

Voor startende ondernemers komt er veel op je af. Het is niet gek dat je op den duur door de bomen het bos niet meer ziet. Zeker de verschillende financieringsmogelijkheden zijn groot.

Gelukkig kan microkrediet hier een uitkomst in bieden. We zetten daarom de voordelen even op een rij:  

Voordelen

  • Een microkrediet is voor allerlei verschillende soorten ondernemers toegankelijk.
  • Een microkrediet mag je vrij besteden en wordt gezien als een flexibel bedrijfskrediet.
  • De rente op microkrediet is variabel op de hoogte van de lening.
  • Met het microkrediet aanvragen heb je recht op een financiële coach.
  • Een microkrediet wordt vrijwel direct op jouw rekening gestort.

Wie komt er in aanmerking?

Kleine ondernemers met een bestaand bedrijf en ondernemers die een bedrijf willen starten komen in aanmerking voor een microkrediet zzp. Aanvragers van dit soort kleine zakelijke leningen hebben het recht op een coach om de doelen van hun onderneming te kunnen behalen. 

Er zijn natuurlijk voorwaarden die gelden voor ondernemers die een microkrediet zzp aanvragen. Zo word je bij microkrediet-organisaties die microkrediet uitkeren gescreend voordat je de zakelijke lening gestort krijgt op jouw rekening. 

Zo kijken ze bijvoorbeeld naar de hoogte van jouw aanvraag en onderzoeken ze of jouw bedrijfsplan realistisch genoeg is om zo’n bedrag te ontvangen. Daarnaast onderzoeken ze of jij in staat bent om het geleende bedrag plus de microkrediet rente in goede orde terug te betalen.


Wat zijn de kosten en rente op een microkrediet?

De kosten van een zakelijk microkrediet bestaan uit het terugbetalen van het geleende bedrag plus het maandelijks terugbetalen van een vast rentepercentage over het geleende bedrag. Dit rentepercentage ligt zo rond de 4% over het openstaande bedrag, maar kan afhankelijk van jouw situatie hoger liggen. 

Het is natuurlijk zo dat de kosten van het terugbetalen van een zakelijke lening in de eerste maand het hoogst zijn, omdat de microkrediet rente op dat moment het hoogst is. Naarmate je een groter deel van het geleende bedrag terugbetaalt, worden de kosten van de rente lager. 


Microkrediet aanvragen

Een microkrediet aanvragen doe je bij microkrediet organisaties. Vervolgens vul je persoonlijke gegevens in met betrekking tot jouw onderneming en licht je toe hoe je van plan bent om het microkrediet te besteden. Jouw aanvraag wordt gescreend en bij goedkeuring zal het bedrag binnen zeer korte tijd op jouw rekening staan.

Wat hierbij nog interessant is om te vermelden is dat ondernemers die aanspraak doen op microkrediet bij veel organisaties recht hebben op een financiële coach. Dat is ook niet vreemd, want dit soort zakelijke leningen is vooral gericht op startende ondernemers.

En laten we eerlijk zijn, iedereen heeft wel eens een steuntje in de rug nodig om toch die ondernemerswens tot vervulling te laten komen. Wie weet, misschien is microkrediet wel de uitkomst voor jouw onderneming!

Top 5 Beste Zakelijke Leningen

1. Bridgefund

Swishfund zakelijk krediet

3.Swishfund

Kredietvooruit logo

4.Kredietvooruit

  • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>