• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Meta aandelen verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Meta aandeel? Wie had gedacht dat een kleine website die werd opgericht door Mark Zukerburg en drie vrienden op een studentenkamer van Harvard uit zou groeien tot één van de vijf grootste techbedrijven van de hele wereld. En om daar nog eens een schepje bovenop te doen: Meta is van plan om de wereld te veroveren.

En hoe zit het nu met het aandeel van Meta? Natuurlijk, Facebook is niet meer weg te denken uit het digitale straatbeeld, maar met een investering in een aandeel spelen er naast bekendheid nog wel wat meer factoren die een rol spelen op het succes van jouw belegging. Welke factoren zijn dat?

Wees gerust! In dit artikel geven we jou alle tools die je nodig hebt om te kunnen beoordelen of een investering in het Meta aandeel voor jou een interessante belegging kan zijn. Zo weet jij aan het eind van dit artikel alles over Meta en over de verwachtingen van dit aandeel. Benieuwd geraakt? Lees dan vooral verder!

Snel en gemakkelijk het aandeel Meta kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Meta aandeel?

De beurs wordt tegenwoordig drukker bezocht dan ooit. Niet alleen is het makkelijker geworden voor Jan en alleman om te beleggen in aandelen, ook is het aanbod aan aandelen in de afgelopen jaren fors gestegen. Het is daarom niet gek dat men wel eens door de bomen het bos niet meer dreigen te zien.

Gelukkig hebben we met Meta een aandeel voor onze neus liggen dat nogal uniek is. Zo weet iedereen die erover nadenkt om te investeren in Meta dat je met een aandeel hierin belegt in bedrijven als Facebook, Instagram, Whatsapp en de toekomstige Metaverse. Met andere woorden: je belegt in de digitale wereld.

En daarin zijn ze een heel grote speler. Hun naamsbekendheid heeft Meta naar één van de meest succesvolle bedrijven ter wereld gebracht. Dat is beleggers niet onopgemerkt gebleven, want Meta is daarnaast één van de aandelen waarin de meeste beleggers zitten. Het voordeel daarvan is dat de koers minder snel zal fluctueren, en dat is voor beleggers een prettig gegeven.

Het interessante van Meta is dat zij in de afgelopen jaren een nieuwe koers hebben ingeslagen - en nee, daarmee bedoelen we niet dat zij een nieuwe beurskoers hebben opgebouwd. De naamsverandering naar Meta bleek namelijk niet voor niets: zij staan namelijk voor een volledig nieuwe kijk op de digitale wereld.

Boodschappen doen met een VR-bril? Dagelijkse kost voor Meta! Al met al bestaat een investering in het Meta aandeel voornamelijk uit een investering in een nieuwe kijk op de online wereld, waarbij je belegt in één van de grootste techbedrijven met gigantische namen, zoals Facebook en Whatsapp, onder haar naam.


Actuele Meta koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Meta koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Meta aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Meta op dit moment heeft. 


Historische koers Meta

We hebben nu kort kennisgemaakt met het bedrijf dat is ontstaan op de studentenkamer van Mark Zuckerburg. Maar, zoals we eerder al zeiden, je leest dit artikel om het te hebben over het aandeel van Meta. Een aandeel van een bedrijf is namelijk niet altijd helemaal gelijk aan het bedrijf zelf.

Dit wordt bij aandelen namelijk visueel gemaakt door middel van de koers. En die koers komt tot stand door een samenspel tussen vraag en aanbod. Nu is het zo dat in sommige gevallen men heel veel kan investeren in een bedrijf, waardoor de koers omhoog schiet. Dit klinkt goed, maar wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat het zou kunnen dat het bedrijf zelf niet eens veel winst had gemaakt in diezelfde periode.

Daarom is het interessant om te kijken naar de historische koers van Meta. En daarvoor moeten we terug naar de beursgang van Meta rond 2012, waarbij een aandeel van Meta zo'n €30 per stuk kostte. Nu is het zo dat het verschil tussen een zeer stevig bedrijf en een middelmatig bedrijf vaak te zien is aan de stabiliteit van de koers.

En die koers van Meta is stabiel gebleken. Tussen 2013 en 2019 steeg de koers geleidelijk, maar stabiel naar een koersbedrag van zo'n €200 per stuk. Dit is al een prijsstijging van 566%. Niet mis dus! 

Toch was Meta daar nog niet helemaal tevreden over, want na 2019 raakte de koers in een stroomversnelling. De koers steeg van de €200 per aandeel in 2019 naar €382 per stuk in 2021. Dit is ook niet helemaal gek, want in deze periode werd bijvoorbeeld Whatsapp overgenomen en bleek Facebook onmisbaar in elk huishouden.

De koers kreeg echter wel een klap in 2022. De prijs zakte in een relatief korte periode weer naar een bedrag van €200 per aandeel. En dat brengt ons weer bij het moment dat wij dit artikel schrijven, namelijk begin 2023. Wat de koers in de komende jaren zal blijven doen? Dat onderzoeken we hieronder verder. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Meta kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Meta Verwachting

De historische koers van Meta heeft veelbelovende karaktertrekken laten zien. Zo heeft Meta laten zien dat zij een stabiele groei hebben laten zien in de periode tussen 2012 en 2021. Natuurlijk is er hier en daar een dip te zien, maar over de hele linie heen is dit een koers waar veel bedrijven jaloers op kunnen zijn. 

Toch is de diep in 2023 op zijn minst opvallend. De koers is namelijk in een korte tijd gehalveerd. En het is tegelijkertijd ook interessant om te vermelden dat juist in deze periode Meta nogal in een negatief daglicht werd geplaatst door diverse media, waarbij met name het omgaan met persoonsgegeven nogal een heet hangijzer bleek.

Maar wat nu verder? Wat kunnen we zeggen over de Meta verwachting? Dat is een vraag die heel lastig te beantwoorden is, waarbij er talloze variabelen op te noemen zijn. Wat hierbij een interessante observatie is, is dat Meta sinds 2016 elk jaar steeds meer en meer winst is gaan maken. 

En dat is opvallend, want in hetzelfde jaar dat Meta hun winst bijna met 20% liet stijgen, werd de hoogte van de koers in een korte tijd gehalveerd. Met andere woorden: de consumenten verkochten massaal hun aandeel van Meta, terwijl Meta zelf alleen nog maar meer winst is gaan maken.

Daarom is het - enigszins voorzichtig - te verwachten dat Meta in de komende jaren die groei nog wel zal doorzetten. Aan het bedrijf ligt het kennelijk niet, anders was de winst ook wel in dat jaar gezakt, maar dat bleek niet waar. Kortom, Meta is een bedrijf waarin consumentenvertrouwen een grote invloed heeft op de koers. Maar genoeg beleggers laten zich niet gek maken, want Meta heeft zonder enige twijfel hun winst laten groeien. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Meta kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Meta prijs voorspelling 2023 – 2028

We hebben intussen kennisgemaakt met Meta en alles wat zij proberen te bereiken. We hebben ook gezien dat Meta dit sinds hun beursgang in 2012 eigenlijk op een zeer stabiele wijze hebben bewerkstelligd. Hun producten sloegen goed aan bij de consument, want Meta heeft jaar op jaar winst geboekt - en niet zo'n beetje ook.

Daarnaast is de historische koers van Meta het best te kenmerken als stabiel en betrouwbaar. Natuurlijk kan je hier en daar een dip aanwijzen, maar over het algemeen kan je spreken van een stabiele groei. Toch bleek die groei niet permanent, want de koers kreeg in 2023 nogal een klap.

Toch moeten we het hebben over de prijs voorspelling van 2023 - 2028. Het is namelijk voor beleggers van belang om voor een investering na te denken over de potentiële beweging van de koers in de komende jaren. Gaat het aandeel van Meta stijgen, of gaat het aandeel van Meta juist dalen?

Daarbij moeten we het allereerst hebben over de kern van de branche waarin Meta zich beweegt. Dat is namelijk alles rondom social media, waarbij Meta poogt om dit naar een hoger niveau te tillen. Een belangrijke vraag hierbij is of hier toekomst in zit. Zal Instagram de komende tien jaar nog meer groeien, of zal het op een gegeven moment uitdoven?

Social media wordt steeds vaker met veel kritiek bekeken. Zo kan het bijvoorbeeld schadelijk zijn voor opgroeiende kinderen. Maar, zeg nu eerlijk, ken jij een puber die géén Instagram heeft? Deze tegenstelling maakt het lastig om te voorspellen of Meta in de komende jaren nog meer zal groeien.

En als we het dan hebben over de prijs, kunnen we eigenlijk concluderen dat de prijs hoogstwaarschijnlijk nog wel meer zal stijgen in de komende periode. De winst van Meta blijkt namelijk gigantisch, dus de kans dat het consumentenvertrouwen op den duur zich zal herstellen is aanwezig.  


Meta kopen of niet?

Beleggen in een aandeel is en blijft een risicovolle handeling. Een bedrijf kan altijd een vreemde keuze maken, waardoor de koers een grote klap krijgt. Ook kan het zo zijn dat een bepaalde branche nogal in een negatief daglicht wordt geplaatst, wat weer gevolgen geeft voor het consumentenvertrouwen - en zo ook de koers.

Dat risico zal altijd blijven bestaan. Toch zijn er bepaalde factoren die een bijdrage leveren aan het veilig beleggen in aandelen. Zo kan je bij Meta concluderen dat het bedrijf zó groot is, met zó veel beleggers die hierin beleggen, dat je weinig twijfels hoeft te hebben bij de veiligheid van dit aandeel.

Toch is Meta levert de vraag of Meta kopen een verstandige keuze is een interessant dilemma op. Zo hebben we een bedrijf voor ons waarvan het consumentenvertrouwen kennelijk is gedaald, maar waarvan de winst steeds meer groei laat zien. Tegelijkertijd lijkt de branche - social media - veel klappen te vangen, maar zien we hiervan weinig terug in het straatbeeld.

Daarom is het beleggen in Meta een keuze die vrij persoonlijk is. Hierbij is het belangrijk om te vermelden dat het van belang is dat het altijd aan te raden is om te beleggen in bedrijven waar jij persoonlijk achter staat. Zo heb jij namelijk van nature al interesse in dit bedrijf, waardoor je automatisch jezelf gaat inlezen in een dergelijk bedrijf.

Oke, laten we even een korte omleiding nemen. Om deze bovengenoemde reden beleggen wij bijvoorbeeld niet in Apple. Apple produceert computers en laptops die kwalitatief slechter zijn dan qua prijs vergelijkbare alternatieven. Dat vinden wij oneerlijk, en wij denken dat dit op een gegeven moment in het nadeel van Apple zal gaan werken. Toch is Apple momenteel een gigantisch sterk aandeel. 

Kortom, met Meta beleg je in een aandeel waarvan je veel voor- en nadelen op een rijtje kunt zetten. Het is maar net de vraag vanuit welk perspectief jij het aandeel bekijkt om ook daadwerkelijk te besluiten of Meta voor jou een interessante investering zou kunnen zijn. 


Waar Meta kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Meta aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je alle aandelen op verschillende beurzen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Meta aandelen advies?

Zo zijn we alweer aanbelandt bij het einde van dit artikel! In dit artikel hebben we jou meegenomen in de analyse van het Meta aandeel. We hebben kennisgemaakt met dit levenswerk van Mark Zuckerburg en zijn maten, waarbij we al snel konden concluderen dat dit bedrijf is uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven ter wereld.

Daarna hebben we gekeken naar de historische koers van Meta. En die koers is niet mis. Meta heeft sinds 2012 op een zeer stabiele wijze een groei laten zien, waarbij tot 2021 het aandeel uitgroeide tot een prijs van €382 per stuk. Het kan dooien, maar ook zeker vriezen, want de koers stortte in 2022 ineen - een halvering van de koerswaarde!

Toch is dit een opvallend, want Meta maakte in diezelfde periode steeds meer en meer winst. Zo hebben we ontdekt dat deze ontwikkeling hoogstwaarschijnlijk tot stand is gekomen door het gedaalde consumentenvertrouwen in die periode. Sommige mensen stonden kennelijk toch negatief tegenover de branche van Meta.

Als we het hebben over aandelen is het onmogelijk om een advies te geven over het wel of niet kopen van een Meta aandeel. Het beleggen in aandelen blijft namelijk altijd een persoonlijke keuze, waarbij een investering op maandagochtend alweer een ander resultaat zou kunnen opleveren dan een investering op vrijdagmiddag.

Wel is bekend dat het van belang is om als belegger jouw kansen zoveel mogelijk te spreiden. Zo beperk je immers het risico van het beleggen in aandelen. En hoe jij dat dan gaat doen, blijft een persoonlijke kwestie. Hopelijk hebben we jou wel de tools kunnen geven om hier zelf op een onderbouwde wijze mee om te gaan! 

Snel en gemakkelijk het aandeel Meta kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>