Geld is een belangrijk aspect van ons leven, en het nastreven van financiële groei en stabiliteit is een doel dat velen van ons delen. Of je nu spaart voor een grote aankoop, schulden wilt afbetalen of gewoon je levenskwaliteit wilt verbeteren, het vergroten van je inkomen kan de sleutel zijn tot het realiseren van deze doelen. In dit artikel lees je welke instelling nodig is om meer geld te verdienen. 

Denkbeeld

Veel mensen hebben een dubbele relatie met geld. Aan de ene kant is het handig, aan de andere kant lijkt de wereld soms alleen om geld te draaien. Dit zorgt ervoor dat mensen graag geld willen, maar zien ze rijke mensen soms als het kwaad. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat op de één of andere manier geld nooit naar jou te lijkt te gaan.

Dit zijn denkbeelden die je onbewust en bewust kunnen tegenhouden meer geld te verdienen. Als je dan al wat meer verdient, geef je het mogelijk alweer uit aan alledaagse dingen en geniet je nog niet van de voordelen die je voor ogen had. Wil je weten wat jouw mindset is op het gebied van geld? Lees dan eens het boek ‘Geld, kracht, liefde’ van Sunny Nederhof. Daarin lees je uitgebreid over diverse soorten mindsets met betrekking over geld.

Wil je meer geld verdienen? Dan zul je aan de slag moeten met je mindset. Er zijn coaches die je hiermee op weg kunnen helpen én je kunt afkijken bij mensen die je op het gebied van geld verdienen als positief voorbeeld ziet. Boekentip: ‘Rijke pa, arme pa’. Een boek van succesvol zakenman Robert Kiyosaki die haarfijn uitlegt wat rijke anders doen dan arme mensen.

Extra inspanning

Meer geld verdienen gaat niet vanzelf. Wil je meer geld verdienen dan zul je iets moeten doen wat je voorheen niet deed. Dat kan zijn meer werken of slimmer werken. Meer verdienen door meer te werken is een eindig verhaal. Uiteindelijk is tijd je beperking. Ga je echter slimmer werken? Dan kun je meer verdienen als je betaald wordt naar het resultaat dat je bereikt.

Veel mensen werken in loondienst en dat betekent vaak dat je pas echt goed meer gaat verdienen als je voor jezelf iets ernaast gaat doen. Als bijverdienste of als startende ondernemer. Deze tijd zal vragen om extra inspanning. 

Motivatie

Wat wil je liever: bewonder de luxe uitstraling van een marmeren badkamer of neem genoegen met die gedateerde badkamer? Zo is het ook in het leven: wil je je mooiste leven, of blijf je in het comfortabele hangen? Er is niks mis met een gedateerde badkamer, alleen als in jouw ideale leven een luxe marmeren badkamer hoort? Ga er dan voor!

Heb je motivatieproblemen? Check dan of je mindset juist is, of bekijk of je wel echt meer wil verdienen. Heb je extra inspanningen er voor over?

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>