• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Litecoin Verwachting: Wat gaat deze munt de aankomende jaren doen? [2023-2030]

Wist je dat Litecoin ook wel het broertje van Bitcoin wordt genoemd? Dit komt omdat het tegelijkertijd met Bitcoin is opgekomen en gebruik maakt van hetzelfde soortgelijke protocol. Maar hoe zien de verwachtingen van Litecoin eruit? Wat gaat Litecoin doen in de aankomende jaren?

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de verwachtingen en prijsvoorspellingen van LTC. Hiernaast gaan we je vertellen waarom wij ervan overtuigt zijn dat deze munt een mooie toekomst tegemoet gaat. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Wat is Litecoin (LTC)?

Voor we ingaan op de Litecoin verwachting is het goed om eerst even terug te gaan naar de basis van de munt. Wat is Litecoin precies? Door wie en wanneer zijn ze opgericht? Wat is het hoofddoel van deze munt? Litecoin - afgekort tot LTC - is in 2011 opgericht door Charlie Lee. Dit is een oud werknemer van Google.

Het doel van Litecoin was dan ook om een nog snellere en goedkopere cryptomunt op de markt neer te zetten. Dit moest dus beter zijn dan Bitcoin. Hierbij was de bedoeling dat via LTC, digitale waarde kan overgemaakt worden zonder dat er nog een partij tussen moet zitten.

Één van de grootste verschillen tussen Litecoin en Bitcoin is het algoritme dat ze gebruiken om de coin te minen. Litecoin gebruikt het scrypt algoritme en Bitcoin het SHA-256 algoritme. Het scrypt algoritme zorgt ervoor dat er minder gerekend moet worden om een munt te minen. 

Litecoin is één van de eerste, en volgens velen ook een van de beste cryptocurrency's en ze waren er daardoor vroeg bij. Het is ook gelijk een grote speler op de markt. Litecoin probeert eigenlijk de visie van Bitcoin te verbeteren maar de basis te behouden. Ze zijn ook gedecentraliseerd.

Bij Litecoin kunnen gebruikers dus transacties uitwisselen zonder dat andere partijen ermee bemoeien. Deze transacties kunnen bijna gratis gedaan worden. De cryptomunt moet sneller en goedkoper zijn dan andere munten. 

Koers Litecoin Crypto

Op zoek naar de actuele koers van Litecoin? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van LTC te zien. Zoals je kunt zien is de coin de afgelopen jaren flink gestegen in waarde en heeft Litecoin een mooie groei doorgemaakt.

Historische Koers Litecoin 

In de grafiek hierboven is de historische koers van Litecoin te zien. Litecoin had een beetje een slome start en in de begin jaren zag het er nog niet zo hoopgevend uit. Dit kwam ook omdat crypto in deze jaren nog niet zo populair was. Pas in 2017 begon de koers te stijgen. Toen werd er een mooie waarde van 70,8 euro bereikt.

De all time high werd pas een paar jaar later bereikt. Dit was in Mei 2021. Toen werd er een waarde van 333,6 euro bereikt. Dit is veel meer dan de beginwaarde in 2017. Hier zit dus een flinke stijging in ten opzichte van 4 jaar ervoor.

In het begin van 2017 begon Litecoin dus te stijgen. Ze begonnen zoveel te stijgen dat er aan het eind van het jaar een waarde van 309,6 euro werd bereikt. Dit was een hele hoge koers en dat werd pas verbroken door de eerder besproken all time high van 2021. Na deze all time high is Litecoin flink wat gedaald, maar sinds Juli hebben ze de weg omhoog weer ingeslagen.

Via bovenstaande tabel kun je overigens direct Litecoin kopen met iDeal. Je koopt dan via het Bitvavo platform (het beste crypto handelsplatform van Nederland). Dit is onze favoriete broker omdat de handelskosten enorm laag zijn.

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Litecoin koers verwachting

Wat is de Litecoin koers verwachting? Wat is de Litecoin korte termijn visie? Hoe ziet de algemene LTC verwachting eruit? Het zijn allemaal lastige vragen waar niet precies antwoord op gegeven kan worden. Aan de hand van gegevens kunnen er wel voorspellingen gedaan worden op deze vragen.

Wij denken dat de Litecoin verwachtingen er voor de aankomende jaren positief uit zien. Het is één van de eerste cryptocurrency's en daardoor zijn ze een bekende naam in de cryptowereld. Wij verwachten dat dit ze de goede richting op kan helpen in de toekomst (geen financieel advies).

Waarom? Litecoin gebruikt hetzelfde protocol als het bekende Bitcoin, alleen dan met een paar aanpassen. Met deze aanpassingen proberen ze de verbeterde versie te zijn van Bitcoin. Wij verwachten dat dit zeer aantrekkelijk is voor gebruikers als ze een alternatief zoeken.

Hiernaast probeert LTC een platform te creëren waar sneller en gemakkelijker transacties uitgewisseld kunnen worden. Deze transacties zijn bijna kosteloos. Wij verwachten dat dit Litecoin kan laten groeien aangezien het aantrekkelijk is voor gebruikers.

Wij verwachten dat Litecoin dus mooie stappen kan gaan zetten in de toekomst. Hiervoor moeten ze hun naam blijven waarmaken en de juiste gebruikers naar zich toe trekken.

Andere crypto coins:

- Stratis
Enjin

Litecoin prijs voorspelling 2023 – 2028

De verwachtingen voor LTC zijn zeer goed gestemd. Hierbij verwachten wij dat de waarde van de cryptomunt de komende jaren zal blijven stijgen. Ze hebben al laten zien dat ze hoge waarde kunnen bereiken en terug kunnen komen van tegenslagen. Hopelijk is dit een goed beeld voor de komende jaren.

Zolang Litecoin blijft optimaliseren kan het ervoor zorgen dat ze steeds meer gebruikers aantrekken. Wij verwachten dat de populariteit alleen maar zal gaan stijgen.

Maar wat gaat er precies met de prijs gebeuren? Hoe ziet de Litecoin verwachting 2030 eruit? Wat is de Litecoin verwachting vandaag? Dit blijven moeilijke vragen en het is lastig om hier precies antwoord op te geven. Om deze reden hebben we goed onderzoek gedaan door verschillende crypto websites te bekijken. Hierop worden prijsvoorspellingen gedaan door crypto experts. De voorspellingen zijn dus redelijk betrouwbaar.

Hieronder is de grafiek van de LTC prijsvoorspellingen te zien. Het ziet er hoopgevend uit voor de toekomst. De Litecoin verwachting 2023 ziet er ook heel goed uit. De waarde staat dan zelfs op 353,5 euro. Dit is al hoger dan de huidige all time high. In 2028 staat de geschatte prijs zelfs op 927,9 euro. Het lijkt er dus op dat Litecoin de komende jaren gaat stijgen.

Het blijft natuurlijk nooit precies te voorspellen hoe de koers loopt maar de verwachtingen zijn in ieder geval goed.

Litecoin prijs voorspelling

Bron: digitalcoinprice.com/

Waarom stijgt Litecoin?

Waarom stijgt Litecoin eigenlijk? Het is een veelgestelde vraag en om die reden kon dit niet ontbreken in dit artikel. Het Litecoin nieuws speelt hier een grote rol in. Zodra LTC positief in het nieuws is geweest zie je eigenlijk direct een stijging.

Dit komt door het feit dat investeerders vaak besluiten in een cryptomunt te investeren wanneer ze bijvoorbeeld positieve berichten lezen over de munt. Het bijhouden van het Litecoin crypto nieuws is dan ook altijd een goed idee omdat je zo op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen rond deze munt.

Litecoin kopen of niet?

Litecoin kopen of niet? Het blijft een moeilijke vraag en zelfs de meningen van crypto experts verschillen over het antwoord hierop. Dit komt omdat de toekomst nooit precies te voorspellen is. Als jij twijfelt om te investeren in LTC raden wij aan om eerst goed onderzoek te doen.

Het vertrouwen dat wij in Litecoin hebben is in ieder geval groot. Het is een bekende cryptocurrency met een grote naam. Wij verwachten dat dit ze positief kan helpen in de toekomst. Hierbij verwachten we ook dat ze mee kunnen liften met het succes van Bitcoin.

Verder verwachten we dat het investeren in crypto alleen maar populairder gaat worden in de toekomst. De verwachting is ook dat dit een positief effect gaat hebben voor LTC.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>