Onze Libertex Beoordeling

Onze score

7.0

In onze Libertex Review hebben wij deze broker met een 7.0 beoordeeld. Dit is een broker die geschikt is voor mensen die via CFD's willen beleggen in producten zoals aandelen, grondstoffen en crypto's. Deze broker zouden we echter niet aanraden voor beginnende beleggers. Zo is de kostenstructuur complex en is het platform niet heel overzichtelijk.De uitgebreide analysetools maken Libertex ook een goede keuze voor beleggers die verder de diepte in willen. Onze Libertex beoordeling is dus gematigd positief.

Kosten

0,2%-2,3%

Demo account

Ja

Instappen vanaf

€100

Betaalmethoden

Skrill, Sofort, Neteller

Mobiele app

Ja

In deze Libertex broker review lees je waarom je Libertex wel of juist niet moet kiezen.

Voordat jij je inschrijft bij een broker wil je namelijk weten wat de kosten zijn en hoeveel service je kunt verwachten. En hoe betrouwbaar is Libertex eigenlijk? Wij geven antwoorden op belangrijke vragen.


Wij geven jou alvast een samenvatting van redenen waarom je wel en juist niet voor Libertex kiest. De voordelen moeten de nadelen voor jou overtreffen, anders kun je beter kiezen voor een ander beleggingsplatform. 

Voordelen Libertex

 • Ruim aanbod aan aandelen en crypto’s
 • Betrouwbaar
 • Uitgebreide analyse tools
 • Handelen via de mobiele app
 • Storten via iDeal

Nadelen Libertex

 • Relatief hoge commissie
 • Ingewikkelde website voor starter

Beoordeling

Onze score

7.0

Kosten

0,2%-2,3%

Demo account

Ja

Instappen vanaf

€100

Betaalmethoden

Skrill, Sofort, Neteller

Geschikt voor

CFD's (gevorderden)

Mobiele app

Ja

Aanbod: 6

Kosten: 7

Gemak: 7

Service: 8

Brokers


Onze favoriet


Site

Score

7.0

9.0

8,8

Kosten

0,2% - 2,3%

€0 ETF's

0,06%

Geschikt

CFD's

ETF's

Aandelen / ETF's

Promotie

Geen

Geen

Geen


Wat is Libertex?

Libertex Group is een bedrijf dat is opgericht in 1997. Met meer dan 2 miljoen klanten is het een grote broker. Deze klanten bedienen ze met 700 medewerkers.

Libertex werkt internationaal vanuit de hoofdvestiging op Cyprus, waar ze ook onder toezicht staan. Je kunt bij Libertex niet alleen handelen in aandelen, maar ook in crypto’s, grondstoffen en ETF’s. Het beleggen gebeurt via CFD’s. Het is namelijk een CFD broker.

Tijdens hun bestaan hebben ze maar liefst meer dan 40 internationale prijzen gewonnen. Een voorbeeld hiervan is de FX Report Award 2021 voor beste trading platform.

Je kunt geld storten in jouw account via een creditcard of een bankoverschrijving. Aanvullend biedt Libertex jou ook de mogelijkheid om via iDeal geld over te boeken.

Bij veel andere online brokers is deze optie er niet. PayPal is echter de verrassende afwezige bij de betaalopties. Andere opties om te storten zijn:


 • Skrill
 • Sofort
 • Neteller

Je moet per keer minimaal een bedrag van € 100 storten.


Is Libertex Betrouwbaar?

Een belangrijke vraag bij het kiezen van een online broker is: Is Libertex betrouwbaar? Kun jij jouw vermogen bij dit bedrijf onderbrengen? Nederlandse financiële instellingen staan onder toezicht van de AFM, maar Libertex valt hier niet onder, dat geldt ook voor veel andere brokers. Ze hebben een licentie van de Cyprus Securities and Exchange Commission. Hiermee mogen ze hun diensten aanbieden in Nederland. Mede ook door de jarenlange ervaring en het toezicht waar ze onder staan, worden ze als betrouwbaar aangemerkt.


Libertex Review

Inmiddels weet je dus al wat meer over Libertex als broker. Tijd om te beginnen met onze Libertex Review

Wij hebben de broker Libertex beoordeeld op meerdere criteria. Op basis van deze criteria hebben we een score meegegeven. Kortom, lees gauw verder om onze bevindingen van deze broker te ontdekken.

Beleggingsmogelijkheden bij Libertex

Bij Libertex kun je beleggen via CFD’s in bijvoorbeeld crypto, indexen, grondstoffen en aandelen. Voor het handelen in crypto is Libertex ook een ideale partner. Hieronder zie je waarin je kunt handelen.

 • CFD's
 • Aandelen (alleen CFD)
 • Crypto (alleen CFD)
 • Futures
 • Indices
 • Opties
 • Beleggingsfondsen
 • ETF's (alleen CFD)
 • Grondstoffen (alleen CFD)
 • Turbo's
 • Obligaties
 • Forex

Analyse mogelijkheden Libertex

Het succesvol beleggen gaat eenvoudiger met analyses van jouw eigen beleggingen en door nuttige informatie van analisten. Libertex gaat nog een stapje verder in de mogelijkheden om strategieën uit te werken. Ze bieden namelijk ook online trainingen aan om jouw skills op beleggingsgebied nog verder te verbeteren. Het zijn online trainingen in het Engels met de mogelijkheid om te kiezen voor Nederlandse ondertiteling.

Dankzij de technische analyse kun je nuttige statistieken uit het verleden raadplegen. Deze kunnen namelijk voorspellend zijn voor de toekomst. Libertex geeft je ook een inzicht in hoe analisten denken over koersontwikkelingen. Je krijgt dus eigen experts die je een kijkje geven in wat hun voorspellingen zijn voor de toekomst. 

Voor de belegger die goed geïnformeerd wil blijven, zijn er nog meer tools beschikbaar waar je veel baat bij kunt hebben. Een voorbeeld hiervan is Meta Trader 4. Hierin zitten analysetools die je helpen om nog een stapje dieper te gaan. Je kunt hierin alerts instellen. Je wilt bijvoorbeeld een notificatie als een beleggingswaarde boven een bepaald niveau stijgt, of juist onder een bepaald niveau zakt. Ook kun je nieuws alerts instellen. Je wilt bijvoorbeeld al het nieuws ontvangen over de Litecoin. Libertex zorgt er op deze manier voor dat je nog beter strategieën kunt uitwerken.

Kosten Libertex 

De kostenstructuur van Libertex is niet eenvoudig. Dat komt doordat ze voor verschillende handelsinstrumenten verschillende kosten rekenen. De kosten kunnen ook verschillen afhankelijk van de marktsituatie. Voordat je een transactie doet, krijg je inzage in de kosten.

Dat moet ook wel bij zoveel diverse tarieven. Je kunt de volgende onderverdeling in kosten maken:

 • Commissie
 • Valutakosten
 • Transactiekosten
 • Extra kosten

De kosten voor de commissie en de valutakosten zijn zeer dynamisch en afhankelijk van veel factoren. De commissie voor de Bitcoin is bijvoorbeeld 0,55% en voor Dash 0,28%. De transactiekosten zijn wel helder, en kunnen wij met jou delen. Je kunt rekening houden met de volgende transactiekosten (het zijn gemiddelde percentages):

 • Bitcoin: 2,3%
 • Bitcoin Cash: 2%
 • Goud: 0,04%
 • Litecoin: 4%

Raadpleeg de website van Libertex voor een indruk van de hoogte van de transactiekosten voor beleggingen waar jij in wilt stappen. In onze Libertex Broker review hebben wij een aantal kosten meegenomen, maar het is geen compleet overzicht. 

Extra kosten Libertex:
Voor het opnemen van geld uit je account rekent Libertex kosten. Voor een bankoverschrijving betaal je 0,5% met een minimum van
€ 2 en een maximum van € 10. Voor transacties met iDeal betaal je ook 0,5% met hetzelfde minimum en maximum. Voor transacties met een creditcard betaal je € 1 aan kosten.

Klantenservice

Met vragen kun je terecht bij de klantenservice van Libertex. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 21:00 uur. Ze hebben dus ruime openingstijden. Je kunt kiezen voor e-mailen, bellen of contact via de live chat. Je wordt snel geholpen zonder lange wachtrijen. Je kunt kiezen voor Nederlands.

Mobiele app

Je kunt jouw beleggingen ook onderweg volgen met de mobiele app van Libertex. Onderweg kun je ook transacties verrichten. In de app krijg je de real time koersen en ontwikkelingen in jouw beleggingen. In de app kun je de mogelijkheden eerst verkennen met een demo app. Je simuleert op deze manier het beleggen via de app. Zo kun je er kennis mee maken, zonder dat je het risico loopt dat je verkeerde dingen doet met financiële consequenties.

Oefenaccount

Met een beleggingstool moet je eerst kennismaken voordat je de mogelijkheden optimaal kunt gebruiken. Hiervoor heb je de kans bij Libertex. Door eerst te gaan voor een oefenaccount, kun je beginnen met handelen en er een gevoel bij krijgen hoe het werkt. In een oefenaccount krijg je € 50.000 tot je beschikking. Met geld schuiven in jouw account is de beste manier om te ervaren hoe het werkt. Het proefaccount heeft dezelfde opties en mogelijkheden, dus beter kan je eerst oefenen.


Conclusie

Onze score

7.0

Aanbod: 6

Kosten: 7

Gemak: 7

Service: 8

Uit deze Libertex Broker review blijkt dat kiezen voor Libertex voor jou een goede keuze kan zijn. Je krijgt ruime mogelijkheden om te beleggen. Veel andere brokers richten zich specifiek op aandelen of op crypto’s. Bij Libertex kun je ervoor kiezen om tijdelijk uit de crypto’s te stappen en de switch te maken naar bijvoorbeeld grondstoffen. Heb wel aandacht voor de ingewikkelde kostenstructuur. Kijk specifiek naar de kosten voor de beleggingen waar jij hoofdzakelijk een account voor opent. De uitgebreide analysetools maken Libertex ook een goede keuze voor beleggers die verder de diepte in willen. Onze Libertex beoordeling is positief, maar bekijk vooral ook nog andere reviews. Kijk bijvoorbeeld ook naar de Libertex ervaringen.


Veelgestelde vragen

Is Libertex een goede broker?

Libertex is om meerdere redenen een goede broker. Ze hebben een professionele website met ruime mogelijkheden voor bijvoorbeeld technische analyses en met analistenrapporten. De mobiele app is ook zeker een toevoeging om jouw account goed te managen. De hoogte van de kosten is wel een aandachtspunt.

Waar kun je in beleggen bij Libertex?

Via CFD’s kun je beleggen in crypto’s, grondstoffen, indexen, aandelen en in nog meer beleggingsobjecten. Libertex is een zogenaamde CFD-broker. Hierdoor kun je profiteren van koersstijgingen en van dalingen van onderliggende producten. Met de juiste strategie kun je hoge rendementen halen.

Over de auteur Juul Dijkhuis

Andere bekeken ook:

>