• Home
 • /
 • Brokers
 • /
 • KuCoin Review: Hoe betrouwbaar en goed is deze broker?
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 13/04/2022

Onze KuCoin Review

Onze score

7.5

In onze KuCoin Review is deze crypto broker met een 7.5 beoordeeld. KuCoin is een prima broker met een groot aanbod, de transactiekosten zijn relatief laag en er zijn veel verschillende trading mogelijkheden. De nadelen van deze crypto broker? De opnamekosten zijn aan de hoge kant.

Kosten

Gemiddeld 0,1%

Aanbod

500+ munten

Staking

ja

Built-in wallets

Ja

Mobiele app

Ja

Ben jij geïnteresseerd in crypto en aandelen? En wil jij een passief inkomen genereren? Dan doe je goed aan het lezen van deze KuCoin Broker review! In dit artikel gaan wij jou alles vertellen wat jij moet weten over het snelgroeiende platform KuCoin. 

Zo gaan we bijvoorbeeld in op verschillende KuCoin ervaringen. Want hoe betrouwbaar is Kucoin? En moet je je geld wel investeren op dit platform? Daarnaast hebben wij ook de verschillende voor- en nadelen van het platform op een rijtje gezet. 

Zo zie jij in één oogopslag al of dit ook wat voor jou is. Ook zullen wij de beleggingsmogelijkheden kort bespreken en gaan we in op de verschillende kosten die verbonden zitten aan KuCoin. Zo ben jij aan het eind van dit artikel een expert!


KuCoin Review in het kort

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! In onderstaande sectie vind je de belangrijkste bevindingen van onze KuCoin review in een handig overzicht.

Voordelen KuCoin

 • KuCoin beschikt over een zeer ruim aanbod aan cryptocurrencies
 • Er zijn veel munten verkrijgbaar die een relatief lage marktwaarde hebben
 • De transactiekosten zijn bij KuCoin vrij laag in verhouding met andere platformen
 • Ze beschikken over een zeer goede klantenservice die je graag te woord staat en daarnaast 24/7 bereikbaar is
 • Heeft de functionaliteit van KCS (Knowledge Centered Service)
 • KuCoin heeft de volgende handelsparen: BTC, ETH, NEO, USDT en KCS
 • KuCoin is volledig veilig en ook zeer betrouwbaar, en daarnaast is het hele concept erg gebruiksvriendelijk ingesteld

Nadelen KuCoin

 • De opnamekosten van KuCoin zijn in vergelijking met andere platformen vrij hoog
 • De cryptocurrencies die jij hebt op het platform zijn niet verzekerd
 • Helaas kan je niet in euro’s of dollars handelen, dat kan best onhandig en niet overzichtelijk zijn
 • KuCoin kan vrij sloom zijn bij hoge volumes

Conclusie

Onze score

7.5

Kosten

Gemiddeld 0,1%

Aanbod

500+ munten

Staking

ja

Built-in wallets

Ja

Mobiele app

Ja

Aanbod: 8

Kosten: 7

Gemak:

Service: 7


Vergelijk KuCoin met andere Crypto brokers 

Brokers

Onze favoriet


Binance logo

Site

Score

7.5

9.1

8.1

Kosten

0.1%

0.25%

0.1% - 5%

Aanbod

500+ coins

+150 coins

+150 coins

Promotie

Geen

€1000 gratis handelen

Geen


kucoin review

Wat is KuCoin?

Voor we beginnen aan de KuCoin Broker review is het misschien goed om wat achtergrondinformatie te geven over het platform. Want voor je je geld in zo’n platform steekt om te gaan handelen in crypto wil je wel zeker weten dat dit een betrouwbare bron is natuurlijk. Jouw geld gaat er immers wel naar toe!

Dus, wat is KuCoin precies? KuCoin is een speciale cryptocurrency exchange die gevestigd is in, jawel, Hong Kong! Het bedrijf is opgericht door meerdere mensen die allemaal zeer veel ervaring hebben opgedaan bij grote financiële instellingen zoals bijvoorbeeld de bank.

In juni 2017 hebben zij hun krachten en gedeelde passie voor blockchain gebundeld. Dit natuurlijk in samenhang met hun financiële achtergrond. En zo is KuCoin uiteindelijk tot stand gekomen. 

De drijfveer van het bedrijf is om investeerders een zo makkelijk mogelijke tijd te bieden tijdens het investeren in cryptocurrency. Dit doen ze door onder andere erg gebruiksvriendelijk te zijn en een goed bereikbare klantenservice te hebben. Doordat zij zo enorm gedreven zijn is het platform in een zeer snel tempo ontwikkeld tot een wereldwijd bekend cryptocurrency platform. 

Het bedrijf begon ooit met zeven werknemers. Ondertussen zijn dit er al meer dan 600 en gebruiken al meer dan 8 miljoen mensen hun platform. Erg indrukwekkend dus!


Betrouwbaarheid KuCoin

Goed, wanneer je je geld wil investeren in cryptocurrency is één ding écht heel erg belangrijk: de betrouwbaarheid. Helaas zijn er tegenwoordig veel mensen die jouw geld online maar al te graag willen aftroggelen. 

En zo zijn er dus ook genoeg cryptocurrency platformen die niet zo betrouwbaar zijn als ze misschien lijken. Daarom hebben wij tijdens het maken van de KuCoin Broker review goed gelet op de betrouwbaarheid van dit bedrijf.

Het bedrijf heeft zes hoofdkantoren en werknemers uit twaalf verschillende landen. En dat bereik je niet als je geen betrouwbaar bedrijf bent, zeker niet wanneer je meer dan 600 werknemers in dienst hebt. 

Daarnaast is het bedrijf ook internationaal beschikbaar in maar liefst 190 landen! Dat zegt al heel wat. Helaas scoort het bedrijf op Trustpilot niet heel goed. Dat heeft niet te maken met de betrouwbaarheid, maar eerder met dat de klantenservice soms niet goed te bereiken is. Maar al met al kunnen we wel stellen dat het bedrijf best wel betrouwbaar is. 

Oh, en het bedrijf is geregistreerd bij de AFM en staat daar onder toezicht. Dat is ook een zeer goede indicatie van de betrouwbaarheid van zo’n cryptocurrency platform. En natuurlijk is KuCoin ook btcbetrouwbaar en btcdirect veilig.


KuCoin Review

In onze KuCoin review hebben we deze crypto broker op verschillende criteria beoordeeld. In onderstaande sectie ontdek je stap-voor-stap welke criteria dit zijn geweest.

Aanbod KuCoin

Goed, we kunnen wel stellen dat het bedrijf betrouwbaar genoeg is om te gaan beginnen met investeren in cryptocurrency. Maar welke beleggingsmogelijkheden zijn er dan eigenlijk? Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij hieronder een tabel gemaakt met daarin de verschillende munten waarmee je kan betalen op het platform.

Analyse mogelijkheden KuCoin

Misschien ben je ook wel nieuwsgierig naar de verschillende analysemogelijkheden die KuCoin met zich meebrengt. Hiermee bedoelen we dingen als bijvoorbeeld de technische analyse, analistenrapporten en de fundamentele analyse. 

KuCoin analyse mogelijkheden

Dit soort analyses kunnen maken is natuurlijk erg belangrijk zodat jij precies weet waar je je geld juist wel of niet in moet investeren. De technische analyse is bij KuCoin dan ook zeer uitgebreid. Je hebt inzicht in verschillende grafieken die een duidelijk beeld geven van de koersen.

Dat maakt het investeren voor jou net iets makkelijker. Ook biedt het platform inzicht in verschillende analistenrapporten en kan je gebruik maken van handige selectie tools. Hierdoor stel jij het platform precies af naar jouw voorkeur en naar wat jij precies belangrijk vindt bij het investeren. Zoals we eerder al aan hebben gegeven staat KuCoin bekend om de gebruiksvriendelijkheid die zeer aanwezig is op het platform.

Kosten 

Let’s talk money: want wat zijn nou precies de kosten van KuCoin? Voordat je überhaupt gaat investeren is het goed om een totaalplaatje te hebben van de kosten van zo’n cryptocurrency platform. Op die manier voorkom je ook dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. 

Wij splitsen dit op in twee delen: de handelskosten en de opname- en stortkosten. Zo houden we het overzichtelijk voor ons en nog belangrijker: ook voor jou! Laten we allereerst even kijken naar de handelskosten.

Handelskosten

De kosten zijn 0,1% van de spotprijs bij KuCoin voor zowel de maker als de nemer. De maker is een persoon die de verkooporder heeft aangemaakt en de nemer is, logischerwijs, de persoon die het aanbod accepteert. 

Als je de transactiekosten van KuCoin wil betalen met KCS dalen deze naar een percentage van 0,08 procent. Dat betekent dus dat je een korting krijgt van 20%! Dat is netjes, maar je moet dan wel een KCS in je wallet hebben.

Ook word je bij KuCoin op een lijst gezet. Op deze lijst ben je ingedeeld in een leven tussen de 0 en 12. Hoe hoger je level, hoe lager je transactiekosten zullen zijn. Dit is gebaseerd op de hoeveelheid KCS die je in bezit hebt en je handelsvolume van de afgelopen 20 dagen. Ook is de liquiditeit van KuCoin meer dan voldoende te noemen.

Opname- en stortkosten

Naast de handelskosten willen we ook nog even ingaan op de opname- en stortkosten. Dit is weer een vak apart namelijk. Voor het storten zijn er gelukkig geen kosten bij KuCoin. Er kunnen wel opnamekosten zijn van een andere exchange of netwerkkosten om een transactie te kunnen versturen. De opnamekosten zijn voor BTC 0,0005 BTC en voor ETH is dit 0,04 ETH. 

Je kan verder betalen met verschillende platformen. Deze platformen zijn: Visa/ Mastercard, Apple Pay en SEPA. Je kan dus helaas niet betalen met IDeal bij Kucoin.

Klantenservice

Wij hebben eerder in dit artikel je al even kort wat verteld over de klantenservice van KuCoin. Maar wij wilden hier toch wat uitgebreider op ingaan. Zeker wanneer jij net begint met investeren in cryptocurrency is het handig dat je de klantenservice kan bereiken met eventuele vragen of dingen waar je tegenaan loopt tijdens het handelen. 

Van veel cryptocurrency platformen is de klantenservice niet echt om over te spreken. Gelukkig hebben ze dit bij KuCoin toch aardig goed geregeld. Je kan namelijk als investeerder zijnde 24/7 (ja, echt) contact opnemen met de online website-ondersteuning, de hotline-ondersteuning en zelfs de e-mail ondersteuning. Hun e-mail is: support@KuCoin.com

Naast deze support kan je heel veel antwoorden op vaak gestelde vragen vinden op hun website. Er is een zeer uitgebreide FAQ beschikbaar (Frequently Asked Questions). Je kan hier onder andere lezen hoe je je kan registreren en inloggen, geld storten én opnemen en hoe je je account met beste kan beveiligen. Je kan zelfs tips krijgen hoe je de procedure ‘ken je klant’ op de beste manier kan uitvoeren. 

En, het aller mooiste is misschien wel dat de website volledig in het Nederlands te bekijken is en je ook in het Nederlands contact kan opnemen met de klantenservice. In je moedertaal communiceren werkt toch het makkelijkste.

Mobiele app

Wanneer jij een dagje weg bent, op vakantie bent of ergens anders bent loopt de wereld van cryptocurrency gewoon door. Sterker nog, deze stopt óók niet. Het is dan wel zo fijn dat je even de stand van zaken kan checken tussendoor.

En daar heb je dan wel een mobiele app voor nodig. En goed nieuws: KuCoin heeft ook gewoon een mobiele app waar je heel simpel gebruik van kan maken. Wanneer je de app downloadt en opent heb je direct inzicht in welke munten nu trending zijn en wat de veranderingen van de afgelopen 24 uur zijn.

Ook kan je de nieuwe munten zien en de ‘losers’, dat zijn de munten die al geruime tijd het niet meer goed doen. Je kan je ook simpel aanmelden/ inloggen om inzicht te krijgen in je eigen investeringen. Heel erg handig én gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel is dat de app volledig in het Engels is en je dit niet kan veranderen naar Nederlands.

Built in wallet

Het laatste onderwerp dat we in deze KuCoin Broker review nog willen bespreken voor we aankomen bij de eindconclusie is de built in wallet. Sommige brokers bieden namelijk de optie aan om je crypto valuta te bewaren in een built in wallet. Hierin kan je de munten beheren, gebruiken en bewaren.

En ook bij KuCoin kan je gebruik maken van zo’n handige built in wallet. Deze wallet scoort gemiddeld een 7,4 uit 10. Je kan met de digitale portemonnee je munten heel overzichtelijk bewaren en inzien. Daarnaast kan je ze ook gebruiken en zijn de op deze manier extra goed beveiligd. 


Conclusie

Onze score

7.5

Aanbod: 8

Kosten: 7

Gemak:

Service: 7

En dan zijn we beland bij het slotstuk van de KuCoin Broker review. Wat vinden wij nou van dit cryptocurrency platform? Allereerst kunnen we stellen dat deze crypto exchange goed meeloopt met de concurrentie en beschikt over veel verschillende functies.

Je kan op een logische manier investeren en handelen in een enorme hoeveelheid cryptocurrencies. Ook wanneer je net bent begonnen als cryptocurrency investeerder is dit platform zeer goed geschikt. Tevens ook als leverage trader is dit platform aan te raden.

Het grootste voordeel aan KuCoin is dat de handelskosten ontzettend laag zijn. Dit is ook wat het platform onderscheidt van de concurrentie. Verder is de klantenservice erg goed te bereiken en kan je voor veelgestelde vragen terecht op de website. Zowel de website als app zijn erg gebruiksvriendelijk wat zorgt voor een fijne ervaring. Al met al is de KuCoin beoordeling vrij positief.

Kortom, KuCoin is een prima crypto broker die zeker de moeite waard is.


Veelgestelde vragen

Is KuCoin een goede broker?

Wij zijn van mening dat KuCoin een goede keuze kan zijn. In onze uitgebreide KuCoin review leggen we je precies uit waarom we dit denken en waar je op moet letten bij het kiezen van deze broker. 

Waar kun je in beleggen bij KuCoin?

Bij KuCoin beleg je in crypto’s. Je hebt een zeer ruime keuze met meer dan 500 verschillende munten. Door het ruime aanbod kun je inspringen op ontwikkelingen over een bepaalde munt die nog niet erg populair is, maar wel al is opgenomen in het assortiment van KuCoin.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>