• Home
  • /
  • Brokers
  • /
  • DEGIRO Kernselectie: Dit zijn de 8 beste (gratis) ETFs!

DEGIRO Kernselectie: Dit zijn de 8 beste (gratis) ETFs!

By Onno

november 17, 2021


Als jij bezig bent met beleggen dan is de kans groot dat je wel eens gehoord hebt van de Kernselectie van DEGIRO. Het handelen in ETF's via de kernselectie biedt namelijk verschillende voordelen die je rendement ten goede kunnen komen. 

Zo kun je bij de DEGIRO Kernselectie kiezen uit meer dan 200 verschillende ETF's die je vervolgens zonder transactiekosten kunt kopen en verkopen. Doordat je geen transactiekosten betaalt kun je op de lange termijn dus een hoop extra geld in je zak steken.

Maar hoe werkt deze kernselectie van DEGIRO precies? Hoe koop je bijvoorbeeld ETF's uit de kernselectie en welke kernselectie ETF's zijn het beste? In dit artikel gaan we je antwoord geven op al deze vragen zodat jij vandaag nog kunt beginnen met het beleggen via DEGIRO kernselectie. 

Stappenplan om ETF's via DEGIRO kernselectie te kopen.

  • 1. Maak een account aan bij DEGIRO: Klik hier om direct een account aan te maken
  • 2. Registreren: Registreer bij DEGIRO zodat je kunt beginnen met handelen
  • 3. Stort geld: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
  • 4. Koop ETF's: In dit artikel vind je alle ISIN codes terug waardoor je direct ETF's uit de kernselectie kunt kopen.

Hieronder vind je onze 8 favoriete ETF's  van de DEGIRO Kernselectie in een overzicht. Wanneer je op de knop 'bekijken' krijg je meer informatie over deze ETF te zien.

Onze 8 favoriete ETF's uit de Kernselectie

1. Vanguard S&P500 UCITS ETF Eur (S P 500) 

Beste overall
Rendement16.1%

2. Vanguard FTSE All World Eur (VWRL)

Grootste spreiding
Rendement: 13.1%

3. VanEck Sustainable World Equal Weights ETF

Meest duurzame ETF
Rendement: 13.1%

4. VanEck Vectors Global Real Estate UCITS ETF

Beste vastgoed ETF
Rendement: 13.1%

5. L&G Cyber Security UCITS ETF

Beste Cybersecurity
Rendement: 24.6%

6. Vanguard USD Trust Bond

Obligaties VS
Rendement: 5.1%

7. Vanguard USD Trust Bond

Obligaties EU
Rendement: 2.2%

8. VanEck Vectors VideoGaming & eSports UCITS ETF USD A

e-Sports ETF
Rendement: 10.8%


Wat is DEGIRO kernselectie?

DEGIRO Kernselectie is een selectie van ETF's die je kunt aanschaffen bij online broker DEGIRO. Je kunt deze ETFs aanschaffen zonder dat je transactiekosten betaalt. In totaal zitten er 201 verschillende ETF's uit verschillende sectoren in DEGIRO kernselectie.

De ETF's in de kernselectie zijn allemaal te vinden in een document. In dit document zie je in een oogopslag de unieke ISIN code van elk ETF, de naam van de ETF's, de valuta waarin het ETF worden aangekocht en de beurzen waarop de ETF's worden verhandeld. Door te handelen in ETF's die in de kernselectie staan kun jij als belegger de kosten zo laag mogelijk houden, waardoor je meer rendement overhoudt en dus meer uit jouw vermogen haalt.

Hieronder een kort overzicht me de verschillende voordelen van DEGIRO Kernselectie.

Tip: lees ook eens mijn ervaringen met DEGIRO.


Wat zijn de beste DEGIRO kernselectie ETF's?

In de afgelopen jaren zijn er steeds nieuwe ETF's toegevoegd aan DEGIRO. Waar er in 2019 nog maar 124 ETF's in DEGIRO kernselectie zaten zijn dat er vandaag de dag in 2022 maar liefst 202. 

De grote hoeveelheid ETF's in DEGIRO kernselectie biedt dus veel kansen. Elke van de 202 ETF's kun je namelijk aankopen zonder handelskosten waardoor je uiteindelijk meer rendement overhoudt. Helemaal omdat je ETF's vaak jarenlang inkoopt levert je dit op de lange termijn een hoop winst op.

Maar welke ETF's uit DEGIRO kernselectie zijn nu het beste? Om dit te bepalen is het uiteraard noodzaak dat je goed en gedegen onderzoek doet naar de ETF's.

De DEGIRO Kernselectie ETF's dit je hieronder terug vindt zijn alle ETF's waar wij zelf vertrouwen in hebben. Wij hebben ons eigen onderzoek gedaan en de ETF's op verschillende criteria beoordeeld. Welke dit precies zijn lees je verderop in dit artikel.

Verder vind je in onderstaande lijst 8 verschillende ETF's die allen verschillend zijn en zich op verschillende markten richten. Het is namelijk altijd zaak dat je een goed gediversifieerd portfolio hebt.

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste DEGIRO Kernselectie ETF's dan kun je onderstaande lijst gebruiken als inspiratie. Dit zijn ETF's waar wij veel vertrouwen in hebben. Uiteraard betreft dit geen beleggingsadvies maar is dit puur op basis van eigen onderzoek.

1. Vanguard S&P500 UCITS ETF EUR (S P 500)


Rendement

16,1%

Focus

500 Grootste Amerikaanse bedrijven

ESG Score

22

Beurs

Euronext Amsterdam

Lopende kosten (gratis handelskosten)

0.07%

ISIN

IE00B3XXRP09

Bovenaan deze DEGIRO Kernselectie beste ETF lijst staat een van de meest verhandelde ETFs wereldwijd: de Vanguard S&P500. Dat is niet zonder reden. Dit ETF stijgt met kop en schouders boven de concurrentie uit vanwege haar lage kosten, goede ESG-score en hoge rendement. 

Met dit ETF investeer je direct in de 500 grootste Amerikaanse bedrijven. Niets meer, niets minder. Het grote voordeel hiervan is dat je als belegger te allen tijde zal profiteren van de welvaart van de grootste bedrijven, aangezien slecht presterende bedrijven simpelweg uit de top 500 worden geknikkerd. 

Als belegger kun je met dit ETF een heel sterke focus leggen op de Verenigde Staten, wat op wereldwijd niveau de grootste beleggingsmarkt is. Wat ons betreft is dit een stevig ETF om jouw portfolio mee te starten. 

Deze ETF uit de kernselectie kopen? Via onderstaande button kun je direct een account aanmaken bij DEGIRO en vervolgens de ETF kopen via het stappenplan uit dit artikel.

2. Vanguard FTSE All World Eur (VWRL)


Rendement

13.1

Focus

Wereldwijd

ESG Score

23

Beurs

Euronext Amsterdam

Lopende kosten (gratis handelskosten)

0.22%

ISIN

IE00B3RBWM25

Koning Karel de Vijfde regeerde in zijn gloriejaren rond 1500 over een rijk waar de zon nooit onderging, en het ETF op de tweede plaats in onze lijst doet dat nog eens dunnetjes over. Met het Vanguard VWRL ETF beleg je namelijk direct in aandelen over de hele wereld. En daar zit juist de kracht van dit ETF in.

Doordat je een wereldwijde dekking hebt, verspreid je namelijk het risico. Gaat het een keer slecht met de Japanse economie? Dan heb je de Verenigde Staten als plan b. Gaat het slecht met de Verenigde Staten? Geen probleem, Europa staat als plan c al in de startblokken. Sterker nog, met dit ETF heb jij plan a tot en met plan z al klaarliggen.

Bovendien heeft dit ETF een prima ESG-score, is het rendement vergelijkbaar met onze nummer 1 en zijn de kosten goed binnen de perken gebleven. Vanwege deze redenen zijn wij van mening dat de VWRL een ETF is dat perfect kan dienen als risicospreiding in elk portfolio. 

3. VanEck Sustainable World Equal Weights ETF


Rendement

13.1%

Focus

Duurzaamheid 

ESG Score

20

Beurs

Euronext Amsterdam

Lopende kosten (gratis handelskosten)

Onno

Over de schrijver

Naast mijn werk als leerkracht op een basisschool werk ik als contentschrijver voor ThinkRich. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

LET OPTijdelijk handel je de eerste €1000 gratis bij Bitvavo!