• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Je kunt te vroeg beginnen met pensienbeleggen!
Misschien is het nog heel ver weg. Maar vroeg of laat bereikt u de pensioengerechtigde leeftijd. En bent u daar dan financieel klaar voor? Hoe eerder u begint met de opbouw van een extra pensioenpotje, des te beter! Eigenlijk kun je niet vroeg genoeg beginnen met pensioenbeleggen. Bij sommige vermogensbeheerders kan dat eenvoudig en fiscaal vriendelijk.

Er is veel te doen over het pensioenstelsel. Er komt steeds meer verantwoordelijkheid bij de burger te liggen. Uw pensioen wordt opgebouwd uit een aantal pijlers. Een basisuitkering bouwt u op bij de overheid via de AOW, daarnaast kan het zijn dat uw werkgever een pensioen voor u opbouwt. De derde pijler is uw eigen pensioenaanvulling via pensioenbeleggen. Die derde pijler is met name van belang als u weinig of geen pensioen bij een werkgever opbouwt, bijvoorbeeld als u zzp’er bent of zelfstandig ondernemer. 

Ook vermogen opbouwen? Met deze tijdelijke acties maak je een goede start! 🎁

Voor de eigen aanvulling op het pensioen bestaan aantrekkelijke regelingen. De fiscus betaalt tot een bepaald maximum mee via de jaarruimte. Daarover hoeft u nu geen inkomstenbelasting te betalen, dat komt pas na uw pensionering. Op die manier kunt u fiscaal vriendelijk beleggen voor uw pensioen.

U hoopt waarschijnlijk lang te kunnen genieten van een pensioen. Daar is dan een flink bedrag voor nodig. Met sparen is dat moeilijk op te bouwen. De rente compenseert niet eens de inflatie.

Sparen klinkt voor veel mensen wel veilig, maar het risico is groot dat u uw financiële doelstelling niet haalt. Omdat sparen niet genoeg oplevert, raden de vermogenscoaches van Finner pensioenbeleggen aan om een pensioenaanvulling op te bouwen.

U kunt maandelijks op een pensioenrekening bij een vermogensbeheerder geld inleggen. Doet u dat tot het maximum van de jaarruimte, dan betaalt u daar geen belasting over.

Tijd werkt in uw voordeel!

Op de lange termijn levert pensioenbeleggen vrijwel altijd meer op dan een spaarrekening. Hoe langer die horizon is, des te beter.

Is uw pensioen nog 15 jaar of meer weg, dan is pensioenbeleggen een fantastisch middel om uw doelen te verwezenlijken. Beleggen gaat altijd gepaard met ups en downs, maar met een lange termijn hebt u de tijd om die dips weer te boven te komen.

De specialisten van Finner wijzen erop dat dat over een lange termijn het rendement van beleggen altijd positief is. Het is niet voor niets dat de Nederlandse pensioenfondsen grote beleggers zijn. 

Tijd kan nog op een andere manier in uw voordeel werken. Dat wordt wel het rente-op-rente effect genoemd. Einstein noemde dat zelfs het achtste wereldwonder.

Het rendement dat u in het ene jaar behaalt, telt namelijk mee in de jaren daarna. Daardoor groeit uw vermogen niet lineair, maar exponentieel. En dat effect neemt alleen maar toe als de periode langer duurt.

Pensioenbeleggen kunt u uitbesteden door maandelijks geld in te leggen op een pensioenrekening bij een vermogensbeheerder. Dat is een ideale oplossing voor mensen die nu de tijd niet kunnen vrijmaken om het allemaal zelf te doen.

Een goede start is om eerst aanbieders te vergelijken op kosten, beleid en voorwaarden. Dat kan snel en eenvoudig via een onafhankelijk vergelijkingsplatform, zoals Finner.

Zo maakt u de beste keuze om te beleggen voor later. En hoe eerder u begint, des te beter!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>