Het verkopen van je woning, dat is een flinke opgave. Waarschijnlijk wil je dat dit zo snel mogelijk gaat en dat je hier een zo hoog mogelijke prijs voor gaat krijgen. Gelukkig voor jou leven we in een tijd waarin veel mensen op zoek zijn naar een woning. De kans dat dit jou gaat lukken is hierdoor aardig groot. Belangrijk hierbij is alleen wel dat je ervoor zorgt dat jij jouw woning zo goed mogelijk de markt opbrengt. Vraag jij je af hoe je dit het beste kunt doen? Neem dan de onderstaande drie tips door.

1. Zorg ervoor dat je woning in geweldige conditie is

Zoveel mogelijk geld voor je woning krijgen, dat kan natuurlijk alleen op het moment dat jouw woning in geweldige conditie is. Is dit niet het geval, dan wordt het lastig om hier de hoofdprijs voor te kunnen vragen. Aan te raden is dan ook om de elementen in je woning die wat verouderd zijn aan te pakken. Is de keuken bijvoorbeeld al behoorlijk oud? Kies er dan voor om een nieuwe variant aan te schaffen. Het mooie hieraan is dat je deze investering er zeker uitgaat halen! De prijs van je woning wordt een stuk hoger en mensen willen het huis eerder kopen. Ook is het aan te raden om plekken waar de verf bijvoorbeeld niet mooi is aan te pakken. Dit geldt ook voor de kitrandjes en andere plekken die er net even wat minder uitzien.

2. Ruim je huis netjes op

Uit onderzoek is gebleken dat mensen eerder het potentieel in een woning zien op het moment dat deze er strak en netjes uitziet. Zorg er daarom voor dat jouw huis tot in de puntjes is verzorgd voordat je het te koop zet. Maak het netjes schoon, ruim op en zorg ervoor dat zoveel mogelijk mensen jouw huis willen hebben.

3. Schakel een goede makelaar in

Alles wat we eerder hebben beschreven is wat je zelf hebt kunnen doen. Als derde tip adviseren wij een makelaar in te schakelen.

Hij aan- en verkoopt huizen voor zijn werk. Woon jij bijvoorbeeld in Amsterdam? Vergelijk dan alle makelaars in Amsterdam met elkaar. Zij weten het best wat er nodig is om een huis in Amsterdam te verkopen.

Kijk bijvoorbeeld naar de betrouwbaarheid van de website, de diensten die zij aanbieden of hun reviews. Want naast veel traditionele makelaars zijn er ook makelaars die meer doen dan jouw huis op funda zetten.

Zij starten ook social media campagnes, proberen jouw huis via e-mail marketing te verkopen of zorgen op andere manieren dat jouw woning onder een breed publiek onder de aandacht wordt gebracht. Want ook zij willen jouw woning voor een zo hoog mogelijke prijs verkopen!

Wist je dat je tegenwoordig online de waarde van jouw huis kunt berekenen? Je kunt namelijk jouw woningwaarde berekenen in nog geen 5 minuten. Dat doen zij op basis van vierkante meter, staat van de woning en vergelijkbare woningen. Op die manier weet je wat jouw huis oplevert wanneer je overgaat tot verkoop. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>