• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Isoleren met een groen tintje: duurzame oplossingen voor jouw huis

Duurzaamheid is tegenwoordig niet alleen een optie – het is eigenlijk een absolute must. Iedereen is ermee bezig: van bedrijven tot particulieren en alles daar tussenin. Begrijpelijk ook, want samen kunnen we natuurlijk het grootste verschil maken. Door de handen ineen te slaan op het gebied van duurzaamheid kunnen we de wereld weer een stukje beter maken. Als we denken aan duurzaamheid, dan gaan de gedachten vaak als eerste naar zonnepanelen. Logisch ook, want zonnepanelen zijn ook een goede manier om duurzamer te leven en energie te besparen. Maar er is nog heel veel meer mogelijk. Benieuwd geworden? Lees dan maar snel verder! 

Het belang van isolatie 

Iets waar veel mensen niet over nadenken bij duurzaamheid is hoe belangrijk het is om je huis goed te isoleren. Slechte isolatie leidt tot heel veel verspilde energie en dus heel veel geld dat je eigenlijk gewoon weggooit. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Je huis goed laten isoleren met isolatie bij HomeQGo is dan dé manier om ervoor te zorgen dat je geen energie meer verspilt. Een goed geïsoleerd huis blijft dus warmer in de winter, maar ook koeler in de zomer. Ongeacht wat het weer doet, met een goed geïsoleerd huis zit je altijd goed! Je kunt dus energie besparen, iets goeds doen voor het milieu, comfortabeler leven én dan voeg je ook nog extra waarde toe aan je huis! Dat is toch een geweldige deal?

Verschillende manieren om te isoleren

Het doel van isoleren is voorkomen dat warmte ontsnapt uit je huis. Warmte kan op verschillende manieren verloren gaan. Dit kan gebeuren door de vloer, het dak of de muren. In de ideale situatie dek je jezelf op alle vlakken af en laat je alles goed isoleren. Heb je een kelder of een kruipruimte? Dan is vloerisolatie top! Wat isolatiemateriaal onder de vloer en klaar is Kees! Voor muren geldt eigenlijk hetzelfde, alleen wordt het isolatiemateriaal tussen de binnen- en de buitenmuur geplaatst. Wat absoluut niet vergeten mag worden is het isoleren van het dak. Dit is heel erg belangrijk omdat warmte van nature opstijgt. Als je dak dus niet goed geïsoleerd is, kan er heel veel energie verloren gaan. Dat wil je niet hebben! Als laatste kun je ook nog kiezen voor dubbel of zelfs driedubbel glas in de ramen om daar ook nog warmteverlies te beperken. Heb je dit allemaal gedaan? Dan is jouw huis tiptop in orde! 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>