• Home
  • /
  • Geld
  • /
  • Is Hello Fresh duur? Bereken de kosten van HelloFresh!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 12/01/2023

Je hebt de goed gevulde pakketten van Hello Fresh vast al wel eens voorbij zien komen. Om de haverklap kan je kortingscodes krijgen van influencers óf wanneer je een account aanmaakt.

Het concept klinkt dan ook niet verkeerd: iedere keer handige pakketten vol verse producten in huis.

Niet meer zelf piekeren over het avondeten, maar alle gerechten in huis inclusief recept voor heerlijke maaltijden.

Klinkt goed, toch?

Maar is HelloFresh duur?

Wij zijn op onderzoek uitgegaan naar de HelloFresh maaltijdbox.


Je kunt de kosten van HelloFresh gemakkelijk berekenen. In onze HelloFresh calculator hieronder hebben we het voor jou mogelijk gemaakt om te zien hoe hoeveel HelloFresh kost.

Let op! HelloFresh heeft vaak acties met fikse kortingen. Bekijk de website van HelloFresh om te zien welke kortingen actueel zijn. 


Is HelloFresh duur?

Verse ingrediënten voor gezonde maaltijden

Laten we eerst eens beginnen met de box zelf. Wat is dit eigenlijk voor concept? Bij Hello Fresh kan je een flexibel abonnement afsluiten.

Van HelloFresh krijg je dan iedere week een box in huis. Hierin zitten dan 5 maaltijden (meer of minder kan ook) waar jij de hele week van kan eten.

Je krijgt elke week een nieuwe HelloFresh box in huis. Het menu bestaat uit gevarieerde recepten met vaak bijzondere ingrediënten.

Hello Fresh is eigenlijk het leven ingeroepen voor de druk werkende mens die eigenlijk geen tijd heeft om zelf boodschappen te doen. Naar de supermarkt gaan kost teveel tijd.

Het bedenken van een maaltijd met de nodige gezonde groenten en fruit ook. Met zo'n handige box thuis bezorgd hoef je je daar natuurlijk geen zorgen meer om te maken. Ook handig wanneer je kinderen hebt bijvoorbeeld.

Zo'n abonnement wordt op social media ook behoorlijk vaak aangeprezen door influencers. De vraag is maar of dit een eerlijke ervaring is, aangezien ze er wel voor betaald worden natuurlijk.

En wanneer je hun kortingscode gebruikt krijgen ze vaak ook weer commissie. Kortom: wij hebben zelf gekeken hoe voordelig Hello Fresh nou precies is.

Is HelloFresh duur?

De HelloFresh box: hoe werkt het?

Goed, de voordelen van HelloFresh zijn duidelijk.

Maar hoe werkt zo'n abonnement?

Via de website kan je zelf een abonnement samenstellen. Je kan zelf kiezen voor hoeveel mensen je kookt, vanaf 1 tot 6+ eters. Vervolgens kies je zelf hoeveel maaltijden je per week wil ontvangen. Let wel: dit moeten er minstens 3 zijn tot maximaal 6.

Vervolgens ontvang je iedere week een box met gezonde recepten en nieuwe ingrediënten. Iedere week ontvang je weer nieuwe recepten waardoor je dus niet steeds hetzelfde kookt. Wel zo fijn.

Naast het aantal maaltijden kan je ook kiezen wat voor recepten je lekker vindt. Bijvoorbeeld vegetarisch, caloriebewust, flexitarisch, vlees, vis of specifiek zonder varkensvlees (halal dus).

Je hebt zelf de vrije keuze in de maaltijden die je ontvangt. Op de eerste box ontvang je altijd een korting. En dan ben je ook nog eens verzekerd van gezond eten.

Je hebt ook de mogelijkheid om je abonnement tijdelijk te pauzeren, mocht je dat willen. Dus: weg met die boodschappenlijstjes en gebruik maken van deze maaltijdservice? Laten we eens gaan kijken naar de gemiddelde prijs van deze maaltijdboxen.

Kosten HelloFresh

Is Hello Fresh het geld waard?

Dus, is Hello Fresh het geld dan waard? Wanneer je naar de supermarkt gaat ben je voor weekboodschappen ook aardig wat geld kwijt. Misschien is een box bestellen dan wel voordeliger.

Wat kost HelloFresh precies? Voor twee personen met drie maaltijden per week betaal je ongeveer 6 euro per portie. Dat is dus 12 euro voor een volledige maaltijd.

En dat is niet bepaald goedkoop. Wanneer je het een beetje slim aanpakt zijn er een aantal recepten uit de supermarkt waar je veel minder voor kwijt bent.

Het is ook een stukje gemak waarvoor je betaalt. Zo hoef je niet zelf nog boodschappen te doen wat een hoop tijd kan besparen. En je hoeft ook niet te piekeren over wat je volgende week allemaal moet eten.

Gerechten HelloFresh

Ook heeft Hello Fresh een heel handig systeem bedacht. Hoe meer maaltijden je afneemt per week, hoe meer korting je krijgt. Zo betaal je bij 6 maaltijden per week ongeveer 4,40. Dat is toch direct al aardig wat minder.

Voor hoeveel personen maakt hierbij niet uit. De bezorging wordt ook nog bovenop de prijs berekend. Dus, we kunnen concluderen dat Hello Fresh eigenlijk een soort luxeproduct is.

Je kan zelf je maaltijden kiezen en vervolgens krijg je elke week heerlijke maaltijden in huis. Maar erg goedkoop is het niet te noemen.

Het is meer een gemaksservice waardoor je niet meer zelf naar de supermarkt hoeft te gaan. Handig wanneer je kinderen hebt en zelf geen tijd hebt om alle ingrediënten in huis te halen bijvoorbeeld.


HelloFresh alternatieven

HelloFresh is natuurlijk niet de enige die een maaltijdbox aanbiedt waarmee jij lekkere maaltijd op tafel zet. Er zijn ook andere aanbieders van maaltijdboxen.  

Hieronder hebben wij speciaal voor jou nog een aantal andere aanbieders op een rijtje gezet die jou ook kunnen voorzien van een thuis geleverde maaltijd. Dan hoef jij dit niet meer te doen!

Marley Spoon

Laten we direct beginnen met Marley Spoon. Je hebt hier net iets minder keuze dan bij HelloFresh. Zo kan je kiezen voor 2 óf 4 personen. Vervolgens heb je keuze tussen 2, 3 , 4 of 5 maaltijden iedere week.

Op de eerste box krijg je korting én je hebt de keuze om je box vegetarisch te maken. Je kan niet specifiek kiezen voor geen vlees maar wel vis of veganistische ingrediënten. Dat is toch weer een minpuntje. 

De prijs per maaltijd is aanzienlijk lager dan bij HelloFresh. Wanneer je dus niet zulke strenge eisen hebt aan de box kan dit een goede uitkomst zien.

GreenChef

Iets minder bekend, maar per maaltijd ook goedkoper dan HelloFresh. Bij de GreenChef heb je ook direct een stuk meer keuze qua maaltijden dan bij Marley Spoon.

Zo kan je kiezen voor vegetarisch, koolhydraatarm, lactose-arm, eiwitrijk, keto én vegan. Op dat gebied heeft zelfs HelloFresh echt wat te verbeteren. Je kan kiezen tussen 2 of 4 personen en ontvangt iedere week weer andere recepten. Heel eerlijk: dat maakt het koken wel lekker makkelijk.

Dinnerly

Tot slot nog Dinnerly maaltijdbox. Ook hier kan je kiezen tussen 2 of 4 personen en heb je een vegetarische optie. Vegan of een ander dieet is helaas niet mogelijk. Toch is dit direct de goedkoopste maaltijdbox uit het rijtje.

Dat maakt 'm toch nog te overwegen. In de supermarkt ben je dan ook niet altijd goedkoper uit. De bezorging is misschien wat aan de hoge kant, maar dat is dan nog te overzien.

De maaltijdbox ontvang je iedere week voor de deur en je kan het abonnement ook stopzetten wanneer je wil. Dat is erg fijn, want dan weet je zeker dat je nergens aan vastzit. Je kan dus met een gerust hart koken, zonder naar de supermarkt te hoeven gaan.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>