• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Is goud de beste anti-recessie investering?

Goud is al duizenden jaren een ruilmiddel. Vroeger was goud het enige algemeen aanvaarde ruilmiddel. Met de toename van de wereldbevolking kan de hoeveelheid goud de behoeften van menselijke transacties niet meer bijhouden. Vandaar de aanwezigheid van papiergeld. De vraag naar goud blijft echter toenemen. Hierdoor stijgt de prijs van goud van tijd tot tijd. Waarom is goud zo’n goede investering? Dat lees je hier!

Goud beschermt de waarde van je vermogen

Goud is voor sommige mensen de gemakkelijkste keuze om de waarde van hun activa te behouden. Tijdens een recessie daalt de koopkracht van mensen en is er sprake van inflatie. Je kunt goud kopen om de waarde van je geld te behouden. Goud is een actief dat gemakkelijk kan worden verhandeld en door iedereen, altijd en overal kan worden gekocht en verkocht. Daarnaast fluctueert de prijs van goud niet zo sterk en stijgt de prijs van tijd tot tijd. Hierdoor is het een goede investering tegen inflatie

Fysiek goud versus aandelen

Echt goud of aandelen in goudmijnen kopen zijn twee manieren om te beleggen in goud. De waarde van aandelen zijn zeer variabel, waardoor ze speculatiever zijn dan beleggen in fysiek goud. Het “basisscenario” is eenvoudiger wanneer je in fysiek goud investeert. De prijs van fysiek goud wordt bepaald door vraag en aanbod. De prijs van een aandeel wordt bepaald door verschillende factoren. De meerderheid van de mensen koopt goud om hun koopkracht te behouden. Met dit in gedachten is fysiek goud een betere investering. 

Is goud een goede investering?

Goud is een langetermijninvestering. Investeren in goud is nog beter wanneer de economie vertraagt ​​of als we in een recessie zitten. Veel mensen en bedrijven proberen de waarde van hun activa te behouden door goud te kopen. Deze grote vraag zal de prijzen doen stijgen. Het is nog niet te laat om goud te kopen, aangezien het einde van de recessie nog niet in zicht is.

De gemakkelijkste manier om fysiek goud te kopen

Momenteel kun je eenvoudig fysiek goud kopen. Zowel verkopen als aankopen kunnen online worden gedaan. Je hoeft alleen maar een account aan te maken op een vertrouwde website. Vervolgens kun je fysiek goud kopen. Sommige verkopers bieden ook goudopslagdiensten aan, die veel veiliger zijn dan het goud in eigen huis bewaren. Je kunt je goud ook weer verkopen tegen de prijs van de markt. Tegenwoordig is beleggen in goud erg gemakkelijk en veilig.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>