• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Is een sim only abonnement of een telefoon abonnement voordeliger?

De mobiele telefoon is al lang niet meer uit het straatbeeld weg te denken en bovendien zijn mobiele telefoons steeds eenvoudiger verkrijgbaar. Om met je mobiele telefoon te kunnen bellen dien je beltegoed te kopen. Dit kan door middels het afsluiten van een mobiel abonnement inclusief telefoon, het afsluiten van een sim only abonnement zonder telefoon of het aanschaffen van prepaid beltegoed. Tegenwoordig zijn met name de mobiele telefoonabonnementen met telefoon of een sim only abonnement populair onder jongeren. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen beide abonnementen? En wanneer is welke optie het voordeligst? Je leest er alles over in dit artikel. 

De voordelen van een sim only abonnement 

Heb je nog een goed werkende telefoon en heb je helemaal geen nieuwe telefoon nodig? Dan is het natuurlijk zonde om een abonnement aan te schaffen inclusief telefoon. Je kan natuurlijk je oude abonnement verlengen, maar wil je graag overstappen of ben je toe aan iets nieuws dan is een goedkoop sim only abonnement net zo praktisch. Met een sim only abonnement sluit je een abonnement af maar dan zonder de kosten van een nieuwe telefoon. Je abonnement is dan dus veel goedkoper dan een abonnement met telefoon. Bij een sim only abonnement kan je ook kiezen tussen het aantal belminuten, het aantal sms berichten of het aantal MB’s. Hierdoor kan je eenvoudig je eigen abonnement samenstellen die perfect bij jouw wensen en behoeften past. Wanneer je al een goed werkende telefoon hebt is een sim only abonnement dus zeker goedkoper dan een abonnement met telefoon.

De voordelen van een telefoon abonnement

Een abonnement met telefoon is een abonnement waarin de aanschafkosten van een mobiele telefoon verwerkt zitten. Je sluit als het ware een lening af voor de telefoon die je in gebruik krijgt. Is het abonnement afgelopen? Dan is de telefoon helemaal van jou omdat je je ‘lening’ hebt afgelost. Een abonnement met telefoon is voordelig wanneer je een nieuwe telefoon moet aanschaffen. Je betaalt je telefoon dan in termijnen waardoor de aanschafprijs van je telefoon relatief voordelig is. Het abonnement kan je naar smaak en wens aanpassen. Wil je liever veel belminuten? Of bel je eigenlijk nooit en wil je graag veel tijd doorbrengen op het internet? Al deze zaken bepalen de hoogte van de kosten van je abonnement. Wil je graag een nieuwe telefoon die ook nog eens voorzien is van de nieuwste snufjes op elektronisch gebied? Dan is een abonnement met telefoon zeker aan te raden. 

Of een sim only abonnement of een abonnement met telefoon dus goedkoper is, is afhankelijk van de aanschaf van een nieuwe telefoon. Heb je geen telefoon nodig? Dan is een sim only abonnement het goedkoopste. Heb je wel een nieuwe telefoon nodig? Dan is het raadzaam om een abonnement met telefoon aan te schaffen omdat je dan de kosten voor de aanschaf van een telefoon kan spreiden over de contractduur. Hierdoor houd je meer geld over om andere dingen te doen. De keuze is dus aan jou!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>