• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Is Bitcoin een verstandige investering in 2024?

Veel mensen zijn vandaag de dag volledig in de ban van het kopen van aandelen en het aanschaffen van digitale valuta. Dat is natuurlijk niet heel vreemd, want als je je geld gewoon maar op een spaarrekening opzij zet, dan wordt dit op den duur steeds minder waard, en je zal merken dat je vermogen langzaam krimpt.

Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, iedereen wil graag zoveel mogelijk winst maken en zijn vermogen zien groeien. Maar, hoe krijg je dat precies voor elkaar? Veel mensen zweren bij Bitcoins.

Een Bitcoin kopen kan best wel lastig zijn op het eerste gezicht, maar het is eigenlijk best eenvoudig als je iets meer kennis hebt vergaard over het onderwerp. Als jij je iets meer hebt verdiept in het onderwerp dan weet je binnen mum van tijd meer!

Wat is Bitcoin? 

De naam Bitcoin doet vast wel ergens een belletje rinkelen. Dit is namelijk een digitale valuta die exclusief in de online wereld gebruikt wordt. Bitcoin is al een tijdje op de markt, namelijk sinds 2009, maar vooral de laatste jaren is het een populair betaalmiddel geworden en proberen steeds meer mensen de koers van Bitcoin in de gaten te houden, zodat ze op een gunstig moment Bitcoins kunnen verkopen of juist inkopen.

Bitcoin heeft namelijk een erg flexibele koers, en kent diepe dalen, maar ook hele hoge pieken. Dit maakt het een interessante munt om in te investeren voor veel consumenten. De Bitcoin heeft bijvoorbeeld in het jaar 2021 een hele hoge prijs gekend, van meer dan 68.000 Amerikaanse dollars, maar in het jaar daarna zakte deze prijs weer tot een minimum van slechts 17.000 Amerikaanse dollars. Dit laat wel zien dat de Bitcoin snel kan fluctueren. Je moet goed op de Bitcoin koers inspelen als je winst wil maken.

Bitcoin: een goede investering voor 2024?

Dat Bitcoin een goede investering voor de toekomst zal zijn, staat vast. Er zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in het kopen van Bitcoins, waardoor de koers snel stijgen. Als jij dan al Bitcoins bezit, kan je ze doorverkopen voor een veel hoger bedrag dan jij ze hebt ingekocht. Dat is nog eens goed winst maken!

Veel mensen zijn bovendien erg gecharmeerd van de anonimiteit die Bitcoin kan garanderen, en het feit dat deze valuta schaars is. Hierdoor zal de Bitcoin in de toekomst nog meer gewild zijn dan deze nu al is. Op deze manier kan de koers nog harder stijgen. Tel uit je winst!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>