Investeren in vastgoed met weinig geld, kan dat? Het is een vraag die geregeld voorbij komt. Beleggen in vastgoed is namelijk 'hot topic'.

Dit is overigens helemaal niet gek of iets nieuws. Investeren in vastgoed is al decennia lang populair omdat er goede rendementen te behalen zijn. Bovendien kan het investeren in vastgoed gezien worden als een relatief veilige investering.

Als jij jezelf het volgende afvraag: 'Hoe kan ik investeren in vastgoed met weinig geld?' dan is dit artikel voor jou. In dit artikel leggen we je namelijk precies uit wat de mogelijkheden zijn en vertellen we hoe je ook met weinig geld kunt beginnen met het beleggingen in vastgoed.


Kan je investeren in vastgoed met weinig geld?

Investeren in vastgoed met weinig geld is zeker mogelijk. Je kunt hierbij voornamelijk kiezen voor indirecte vastgoed investeringen zoals crowdfunding, vastgoedfondsen & beleggingsfondsen en vastgoed ETF's. Dit kan vaak al vanaf 50 euro.


Voor directe vastgoed investeringen waarbij je bijvoorbeeld panden op koopt heb je in veel gevallen eigen vermogen. Vaak leg je zo'n 30% van de aankoopwaarde in wat dus betekent dat je altijd flink wat eigen vermogen nodig heeft.


Hieronder vind je een overzicht van onze favoriete manieren om te beleggen in vastgoed met weinig geld.

Investeren in vastgoed met weinig geld:

logo corum

1.CORUM (Vastgoedfonds)
Beleggen vanaf 50 euro per maand met een gemiddeld rendement van 6%

2. SynVest (Vastgoedfonds)
Beleggen vanaf 50 euro per maand met een gemiddeld rendement van 7%

3. Reinvest24 (Crowdfunding)
Beleggen vanaf 100 euro per maand met een gemiddeld rendement van 14.6%

4. DEGIRO (Vastgoed ETF's)
Beleggen vanaf 20 euro per maand met een gemiddeld rendement van 6-8%


Vastgoed noemen we ook wel onroerend goed en je kunt hierbij denken aan huizen, appartementen maar ook bedrijfspanden en fabrieken. Ook hoort de grond bij een vastgoed pand vaak bij het vastgoed. Het investeren in vastgoed betekent dus eigenlijk dat je investeert in woning, bedrijfspanden en andere objecten.


Waarom investeren in vastgoed?

Nu je weet wat vastgoed precies is, wil je natuurlijk ook een aantal goede redenen hebben om te investeren in vastgoed.

Zoals we aan het begin van dit artikel al zeiden is het beleggen in huizen of appartementen ontzettend populair dankzij het hoge rendement en het feit dat het een relatief veilige investering is.

Maar waarom zou je nog meer investeren in vastgoed met weinig geld? In onderstaande sectie delen we een paar goede argumenten op te gaan investeren in vastgoed.

Belastingvoordelen

Allereerst brengt het investeren in vastgoed verschillende belastingvoordelen met zich mee. Wanneer je ervoor kiest om te investeren in vastgoed en vervolgens een woning gaat verhuren dan ontvang je hier huurinkomsten over.

Deze huurinkomsten worden gezien als extra inkomsten en deze kosten worden momenteel laag belast in box 3. Hierdoor betaal je dus bijna geen belasting over de huurinkomsten die je krijgt uit je vastgoed objecten.

Wanneer je voor beleggingen in een pand gaat kun je dus van verschillende voordelen profiteren. Dankzij de voordelen kun je bijvoorbeeld meer inleggen op andere fondsen waardoor je uiteindelijk je portfolio mooi verspreid.

Weinig last van inflatie

Een ander voordeel van het investeren in vastgoed zonder eigen vermogen is dat je weinig last zult hebben van inflatie. Inflatie houdt kort gezegd in dat de koopkracht daalt en het algemeen prijspeil stijgt waardoor je steeds minder met je geld kunt kopen.

Gemiddeld gezien neemt jouw koopkracht af met zo'n 2%. Het voordeel van vastgoed investeringen is dat deze waarde mee stijgt. Vastgoed laat bijna altijd een waardestijging zien waardoor je geld niet minder waard wordt maar juist meer waard wordt.

Hoog rendement

Investeren in panden en appartementen kan voor een hoog rendement zorgen. We bespraken dit al even kort in de introductie van dit artikel maar willen het toch nog even benoemen.

Wanneer je kijkt naar het verleden dan zie je dat ontzettend veel mensen rijk geworden zijn met vastgoed. Koop maar eens de quote 500 en bekijk hoeveel mensen hier in staan die hun vermogen hebben vergaard met vastgoed.

Het hoge rendement is mede te danken aan het feit dat je zowel profiteert van huurinkomsten als waardestijgingen. Hierdoor pak je dus eigenlijk dubbel rendement.

Spreiding 

Onze visie bij Thinkrich.nl is dat je beleggingen altijd moet spreiden. Je wilt niet dat al je eieren in hetzelfde mandje zitten.

Om die reden is het van belang dat je kiest voor een gediversifieerde beleggingsportefeuille. Verdeel je beleggingen bijvoorbeeld over aandelen, cryptocurrencies en ETF's.

Wanneer je ook vastgoed in deze portefeuille opneemt zul je zien dat je beleggingen meer gespreid zijn waardoor je minder risico loopt op het verliezen van je vermogen. 

Verhuren

Een van de beste manieren om een mooi rendement te behalen is door te gaan voor een investering in vastgoed. Wanneer je namelijk een vastgoed object in handen hebt kun je op meerdere manieren het financieren terugverdienen.

Zo kun je ervoor kiezen om het object te verhuren waardoor je hier een inkomen uit kan halen. Naast het hebben van een eigen woning is het hebben van een beleggingspand een mooie belegging omdat je maandelijks geld haalt uit het verhuren van de woning.

Een investering als dit kost helaas wel veel eigen geld en het is van belang dat je een goed inkomen hebt om het object te financieren. Om de financiering van bijvoorbeeld een hypotheek rond te krijgen dien je voldoende spaargeld te hebben en vermogen.

Naast de hypotheek is een eigen inbreng ook vaak nodig. Als investeerder is het dus zaak dat je een goed gevoelde spaarrekening hebt om de financiering rond te krijgen.


Welke soorten investeren in vastgoed bestaan er?

Inmiddels al overtuigt om te beginnen met het beleggen in vastgoed met weinig geld? Mooi zo! Nu je precies weet wat de voordelen zijn van het investeren in vastgoed gaan we je uitleggen welke vormen van investeren in vastgoed er zijn.

Wanneer we spreken over het investeren in vastgoed spreken we namelijk over verschillende vormen: direct investeren in vastgoed en indirect investeren in vastgoed. Hieronder bespreken we beide varianten.

direct vs indirect vastgoed

Direct investeren in vastgoed

Het direct investeren in vastgoed is veruit de meest voorkomende manier om te beleggen in real estate. Een goed ezelsbruggetje bij direct vastgoed is dat je het ten alle tijden aan kunt raken.

Bij het direct investeren investeren in vastgoed koop je huizen, appartementen, kantoren, bedrijfspanden etc .

Bij deze vorm van investeren heb je vaak wat eigen geld nodig. Om deze reden is het niet de meest geschikte manier van investeren voor mensen die willen investeren in vastgoed met weinig geld.

Wanneer je echter wel veel geld hebt is het natuurlijk super interessant om hier wat geld in te beleggen. Je koopt namelijk panden op die vervolgens kunt verhuren waardoor je een passief inkomen genereert uit de huur inkomsten.

Dit passief inkomen stelt je in staat om weer andere dingen te kopen. Buiten het feit dat je een eigen inbreng nodig hebt is dit dus zeker een interessante manier als je wilt investeren in vastgoed.

Voordelen direct vastgoed

 • Maandelijks rendement en rendement door waardestijging pand
 • Belastingvoordelen doordat het wordt belast in box 3
 • Weinig last van inflatie

Nadelen direct vastgoed:

 • Eigen inbreng nodig
 • Niet ideaal voor mensen die willen investeren met weinig geld

Indirect investeren in vastgoed

De tweede manier van investeren is het zogenaamde 'indirect vastgoed' investeren. Deze manier is juist wel geschikt voor mensen die willen investeren met weinig geld.

Wanneer je indirect investeert in vastgoed houdt dit in dat je vaak een 'stukje' vastgoed koopt. Dit kan in verschillende vormen zoals crowdfunding, indexfondsen (ETF's) of vastgoed fondsen.

Hieronder bespreken we kort de verschillende manieren om te investeren in vastgoed met weinig geld.

Allereerst kun je ervoor kiezen om te investeren in indirect vastgoed via crowdfunding. In dit geval wordt er vaak een actie opgestart om een bepaald object te financieren. Verschillende investeerders kunnen hierbij een bedrag inleggen en wanneer het benodigde bedrag bereikt is wordt iedereen voor een stukje eigenaar van het pand. Een bekende partij die dit aanbiedt is ReInvest24.

Als tweede kun je ervoor kiezen om te investeren in real estate beleggingsfondsen. In dit geval investeer je in een fonds met verschillende vastgoedobjecten. Bekende partijen die dit aanbieden zijn Corum en Synvest.

Als laatste kun je indirect beleggen in vastgoed met weinig geld met ETF's. Een indexfonds is ideaal om risico's te spreiden. Je hebt verschillende interessante vastgoed ETF's die je kunt kopen bij DEGIRO.

Een indirecte investering is dus ideaal als je minder geld kunt investeren maar wel wilt investeren via vastgoed. Denk hierbij aan crowdfunding, vastgoedfondsen en beleggingsfondsen. 

Voordelen direct vastgoed

 • Beleggen kan al vanaf 50 euro
 • Ideaal voor mensen die willen beleggen met weinig geld
 • Goede manier om te zorgen voor meer spreiding in je beleggingsportefeuille

Nadelen direct vastgoed:

 • Lagere rendementen dan direct vastgoed

Hoeveel geld heb je nodig om te investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed kan al vanaf 50 euro per maand. Hierbij spreken we wel over indirecte vastgoed beleggingen zoals ETF's, vastgoedfondsen en crowdfunding beleggingen.

Als jij direct wilt investeren in vastgoed door bijvoorbeeld een huis, appartement of bedrijfspand te kopen ligt dit vaak hoger. In veel gevallen moet je een eigen inbreng leveren die zo'n 30% van de aankoopwaarde van het object is.


In veel gevallen is dit dus een flink bedrag. Om deze reden is het niet ideaal om te investeren in vastgoed met en kun je beter kijken naar indirecte manieren van investeren in vastgoed.


Beste Manieren om te investeren in vastgoed met weinig geld

Goed, je weet inmiddels al veel over het investeren in vastgoed. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het zeker mogelijk om te investeren met weinig geld. Wel dien je hierbij te kiezen voor indirecte vastgoed beleggingen.

Maar wat zijn nu de beste manieren om te investeren in vastgoed zonder te veel geld? In onderstaande sectie vind je een overzicht van de beste vastgoed beleggingen waar je niet te veel geld voor nodig hebt.

1. CORUM

Waarom CORUM?

 • Gemiddelde rendement ligt rond de 6%
 • Je kunt dividend herinvesteren of uitkeren
 • Vastgoed investeringen zijn verspreid over 16 landen binnen en buiten de EU

Score

5/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


We trappen deze lijst af met de Franse partij CORUM. CORUM is een beleggingsplatform waar je via een vastgoedfonds belegt in vastgoed. Deze partij is in 2011 opgericht in Frankrijk en heeft sinds een aantal jaar ook een kantoor in Amsterdam.

Wanneer je investeert via CORUM ben je eigenlijk aan het beleggen in een vastgoedfonds. Vanuit dit fonds investeert CORUM weer in ontzettend veel verschillende vastgoedprojecten.

Hierbij koopt CORUM eigenlijk allerlei verschillende vastgoed objecten op. Denk hierbij aan kantoren, winkels en industrie.

Gemiddeld gezien ligt het rendement van CORUM rond de 6%. Bovendien zorgt CORUM voor een zeer gespreid investeringsporfolio. Zo kopen zijn objecten op in 16 verschillende landen binnen en buiten de EU.

Bij CORUM kun je beginnen met investeren in vastgoed vanaf 50 euro per maand. Hiermee kun je dus met een relatief lage inleg al beginnen met vastgoed.

Lijkt dit je wel wat? Goed nieuws! Je kunt via de knop hierboven namelijk een gratis brochure aanvragen van CORUM. Hierin ontdek je alles wat je moet weten over CORUM. Klik hier om deze direct te downloaden.

2. Synvest

Waarom SynVest?

 • Gemiddelde rendement ligt rond de 7%
 • Investeren kan al vanaf 100 euro per maand
 • Je kunt beleggen in zowel Nederlands als Duits vastgoed

Score

4.7/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Een ander vastgoedfonds dat door veel Nederlandse investeerders gebruikt wordt is SynVest. Je kunt Synvest zien als een tussenpersoon tussen de gewone burgers en de vastgoedmarkt.

SynVest koopt vastgoedprojecten op met geld dat wordt belegd door particulieren. Vervolgens worden deze vastgoedobjecten door SynVest verhuurd aan verschillende partijen. De beleggers ontvangen vervolgens ene percentage van de winst.

Net als CORUM biedt SynVest een mix van verschillende vastgoedobjecten denk hierbij aan winkels, huurwoningen en bedrijfspanden.

Het rendement van SynVest ligt rond de 7% waardoor het iets hoger is dan bij CORUM. Je kunt bij SynVest beginnen met beleggen vanaf 100 euro per maand. Je kunt er ook voor kiezen om eenmalig een bedrag in te leggen. Dit bedrag dient dan wel hoger te zijn dan 2500 euro.

Net als bij CORUM is het bij SynVest mogelijk om een gratis brochure te downloaden. Wij zouden je altijd aanraden om deze brochures te downloaden en te bekijken. Je leert hier namelijk veel over het bedrijf en de werkwijze die ze hebben.

Uiteraard kun je ook gratis de brochure downloaden, je zit dus nergens aan vast en het is volledig vrijblijvend.

3. Reinvest24

Waarom Reinvest24?

 • Gemiddelde rendement ligt rond de 14.6%
 • Investeren kan al vanaf 100 euro per maand
 • Makkelijk beslissen in welke objecten je wilt investeren

Score

4.5/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Reinvest24 is een partij waar je kunt investeren in vastgoed via crowdfunding. Net als de andere partijen uit deze lijst kun je Reinvest24 het beste zien als tussenpersoon.

Reinvest24 verbindt de particuliere markt met de vastgoedmarkt. Het verschil met CORUM en SynVest is echter dat dit platform werkt op basis van crowdfunding.

Concreet betekent dit dat er bepaalde vastgoedobjecten worden uitgekozen waar vervolgens een investering voor nodig is.

De investeringen die nodig zijn worden vervolgens opgedeeld in kleine bedragen zodat verschillende investeerders in een project kunnen investeren.

Hoe maak je dan rendement bij Reinvest24? Allereerst worden de huurinkomsten van de vastgoedobjecten verdeeld. Daarnaast brengen de vastgoedobjecten een waardestijging met zich mee waar je ook van profiteert.

Meer informatie over Reinvest krijgen? Via de button hierboven maak je snel en gemakkelijk een eigen account aan. Hierna kun je de verschillende vastgoed objecten bekijken en vergelijken met elkaar.

4. Vastgoed beleggen via DEGIRO

Waarom DEGIRO?

 • Beleggen mogelijk vanaf 1 euro
 • Weinig risico doordat je veel spreiding hebt
 • Veel verschillende mogelijkheden 

Score

4.7/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Als laatste kun je ervoor kiezen om te investeren in vastgoed ETF's. Beleggen in vastgoed ETF's kun je gemakkelijk doen via DEGIRO. Bij vastgoed ETF's koop je aandelen die zich richten op de vastgoedmarkt.

Vaak zijn dit vastgoedbedrijven die allerlei verschillende vastgoed portefeuilles hanteren. Zo belegt het ene bedrijf in bedrijfspanden binnen de EU en belegt een andere partij weer in winkelcentra in de VS. 


Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel zijn er verschillende manieren om te investeren in vastgoed zonder veel eigen vermogen. Als jij minder dan 5000 euro op je spaarrekening hebt dan kun je zeker beginnen met vastgoed investeringen. Hierboven hebben we je de beste opties gegeven. Partijen die wij niet aanraden, zoals Thuisborg, hebben we express niet meegenomen in dit artikel.

Als investeerder kun je kiezen tussen directe vastgoed investeringen en indirecte vastgoed investeringen.

Bij een directe vastgoed belegging koop je een object zoals een winkelpand of appartement. Deze investering is vaak niet mogelijk met weinig eigen vermogen op je spaarrekening.

Met weinig eigen vermogen is het wel mogelijk om op een indirecte manier te investeren in vastgoed. Denk hierbij aan een investering in crowdfunding projecten, vastgoed fondsen en andere beleggingsfondsen gericht op vastgoed of vastgoed ETF's.

Het voordeel hiervan is dat je vaak tegen een laag bedrag al kunt beginnen met het investeren in vastgoedfondsen of andere beleggingen. Denk hierbij aan een inleg van minimaal 50 euro per maand.

Als investeerder hoef je je bovendien niet druk te maken over het financieren van een pand. Je financiering hoef je verder ook niet te regelen met banken en andere partijen.

Dit maakt het beleggen in vastgoedfondsen, beleggingsfondsen en crowdfunding een super goede investering voor beleggers die geïnteresseerd zijn in vastgoed. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>